Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ακούστε ένα ανέκδοτο...

...το έλεγε φίλος πριν λίγη ώρα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας πριν το ξεχάσω.
Όπως ξεχνάμε τόσα και τόσα μυρωδικά που σε αδιευκρίνιστες μικροποσότητες ανακατεύονται στο τσουκάλι της κοινωνικότητας μας, κάνοντας την συνείδηση μας σούπα.
Είναι ένας σχολικός φύλακας.
Η εργασία αυτού του ανθρώπου είναι να προσέχει το σχολικό κτίριο από τις 2 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ. Κάθεται μέσα στο κτίριο, στο γραφείο των δασκάλων και βλέπει τηλεόραση. Οι πόρτες του κτιρίου είναι κλειδωμένες και ο συναγερμός –παγίδες- ενεργοποιημένος. Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να παραβιάσει το κτίριο, ο συναγερμός θα ειδοποιήσει την αστυνομία και την εταιρεία φύλαξης.
Ο φύλακας, δεν ανήκει σε κάποια ειδική δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση. Είναι εργάτης στο Δήμο, και για την απογευματινή απασχόληση του παίρνει κάποιες υπερωρίες.
Όχι από τις υπερωρίες που ξέρουμε, δηλαδή αντί να σχολάσεις από την δουλειά σου στις 3, σχολάς στις 10, άρα δούλεψες υπερωριακά 7 ώρες. Όχι τέτοια σύνθετα πράγματα.
Απλά. Αντί να πας στη δουλειά σου στις 7 το πρωί, πας στις 2 το μεσημέρι, αλλά επειδή σου χαλά την μέρα αυτό το ωράριο, παίρνεις επί πλέον κάποιες ώρες με την μορφή υπερωριών.
Όπως είναι λοιπόν αραχτός ο φύλακας στην τηλεόραση και αναμετρά τα πασίγνωστα εργασιακά πλεονεκτήματα των δασκάλων, σκάει στα γέλια.
Γιατί αυτός με το επιστημονικά μελετημένο επίδομα των υπερωριών μπορεί να φτάσει στα 1.500 με 1.600 ευρώ, ενώ ο δάσκαλος με την επιστημονική κατάρτιση μένει στα 1.000 με 1.100
Έτσι απότομα τέλειωσε το ανέκδοτο και μένα με έπιασε νευρικό γέλιο.
Φανταστικό.
Από τα πιο έξυπνα που έχω ακούσει τελευταία, γι αυτό το μοιράζομαι μαζί σας.
Για να ‘μαι ειλικρινής, δεν γέλασαν όλοι.
Άλλος άρχισε να βρίζει κι άλλος έδειξε αηδία.
Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει το φίνο πνεύμα της ενέργειας που κρύβει το ανέκδοτο.

10 σχόλια:

  1. Μαλλον ειναι μια παρερμηνοια του και οι τελευταιοι εσονται πρωτοι ... τουλαχιστον μισθολογικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΑΝΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ, Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ... ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΣΗΜΟ ΜΠΑΙΝΕΙ... ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SECURITY, ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΕΡΙΤΖΗΔΙΚΑ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ... ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ... ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΠΑΛΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΑΠ' ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ "ΣΤΕΛΕΧΗ" ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλη μιλώ για τους σχολικούς φύλακες. Μια καλή ματιά στο θέμα βάζει με αφορμή το δικό μου "ανέκδοτο" ο Τσιρίδης στο: http://protikinisi.blogspot.com/2011/05/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. geia soy re mano me ta symplegmata soy...mono esy re eisai doyleytaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ σωστα μας τα λεει ο φιλος στο fB για τον κομπλεξισμο και την εμπαθεια .Μονο που δεν μπορουμε να καταλαβουμε την ενοια της δημοκρατιας κατα το δοκουν πως γινεται δηλαδη η ταξη που θιγεται καθε φορα πρεπει να επικαλειται την δημοκρατια για να διαφυλαξει τα συντεχνιακα πλεονεκτηματα αδιαφοροντας για τους υπολοιπους εργαζομενους οταν αυτα δινονται μονο σε αυτους ελεω κομματικων πελατειων κατα την ρηση μακρια απο τον ..... και οπου αλλου παει .Το οτι καλυπτονται κατω απο ενα πεπλο νομιμοτητας δεν σημαινει οτι ειναι και ηθικο .Τελος κανεις δεν αμαυρωνει εργαζομενους αλλα τ επιτελους καποια στιγμη σε αυτον τον τοπο πρεπει να επιβραυεβεται και ο κοπος ολον αυτον των μαθητων που τελειωνουν ανωτερες σχολες και καλουνται να διδαξουν και να διαμορφωσουν χαρακτηρες σε ενα δυσκολο ποια περιβαλον και να διαπιστωνουν οτι οι αποδοχες τους ειναι χαμηλοτερες και απο αυτες ενος καθολα αξιου εργαζομενου σε οπιαδηποτε αλλη συντεχνια.Αυτα γιατι το ανεκδοτο πιστευω οτι δεν ειχε εμπαθεια αλλα παραπονο και αγωνια για το τι ακριβως μηνυματα περναμε στα παιδια μας για να σταματησουμε ποια να ψαχνουμε μπαρμπα στην κωρονι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΝΟ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ...ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΝΕΚΔΟΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από μια συζήτηση με τον Κώστα Τρέχα, θέλω να κάνω μια διευκρίνιση.
    Το θέμα αυτής της ανάρτησης δεν είναι αν δουλεύουν και πόσο, αν χρειάζονται ή όχι οι σχολικοί φύλακες.
    Αυτό είναι άλλο ζήτημα.
    Το θέμα μου είναι ότι μέσα σε μια σχολική μονάδα που υπάρχει για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό, υπάρχει άλλο, βοηθητικό προσωπικό, που αμείβεται καλλίτερα.
    Άρα κάθε μέλος του διδακτικού προσωπικού έχει το δικαίωμα να σκέφτεται, πόσο καλλίτερα θα ήταν αν ασκούσε άλλο επάγγελμα.
    Αυτό λέγεται φιλολαϊκή ελληνική διακυβέρνηση όπου φροντίζει να βολεύει με διάφορους τρόπους τους πάντες.
    Δεν σημαίνει ότι οι σχολικοί φύλακες ανήκουν στα σπλάχνα του κ. Ρέππα για τα οποία θα χύσει και την τελευταία ρανίδα του αίματος μας.
    Αλλά δείχνει το πόσο πολύ είχαν γραμμένη στα παπάρια τους κάθε έννοια ορθολογισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και στο τέλος του σχολίου, δεν θα μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι μέρος κάποιου διαπλεκόμενου σχεδίου, θα το αναρτήσω, αφού πρώτα δώσω κάποιες εξηγήσεις.
    Το blog του Τσιρίδη "ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ" δεν λειτουργεί. Το πιο κάτω σχόλιο κάποιου ανώνυμου πήγε εκεί, και ο Γιώργος το έκανε πάσα σε μένα μια που αφορά στο ίδιο θέμα που εγώ ξεκίνησα.
    Εγώ λοιπόν το αναρτώ όπως το παρέλαβα με μαιλ:

    "ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒLOGGER. ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΛΙΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΝΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ TA ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή