Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Δυστυχώς, υπάρχει πρόβλημα.

Δεν είμαι έτοιμος να γράψω πολλά για την κατάσταση και την εικόνα που παρουσιάζει η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα, όμως καιρός να αρχίσω.
Δεν είμαι έτοιμος να γράψω ακόμη και για την κατάσταση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, όμως και γι αυτό θα γράψω.
Υπάρχουν αίτια για τα γεγονότα.
Η πλήρης αποτυχία της ΔΗΚΕΠΑ στο σύνολο των δραστηριοτήτων της ξεχείλισε το ποτήρι, και φυσικά οφείλεται στην ανικανότητα διοίκησης της, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό η αιτία.
Τι ακριβώς θέλει να προσφέρει στην κοινωνία της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου η περίφημη, τεράστια και παντοδύναμη ΔΗΚΕΠΑ;
Τι σκέφτονται για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες οι μετέχοντες στη δημοτική αρχή;
Παράγοντες και παραγοντίσκοι που το μόνο που τους νοιάζει μην «χωθεί» κανείς στο μαγαζάκι που τους ανέθεσε ο Δήμαρχος.
Επικεντρώνω περισσότερο στη ΔΗΚΕΠΑ, γιατί οι δραστηριότητες της στην πραγματικότητα περιλαμβάνουν το κάθε τι (πλην της καθαριότητας) που καθιστούν έναν δήμο αναγκαίο. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι δραστηριότητες, τότε κυριολεκτικά δεν χρειάζεται να υπάρχει και ο Δήμος.
Και τι κάνει η ΔΗΚΕΠΑ;
Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι τι μοιράζει τίτλους –ο Πρόεδρος!!!- μοιράζει λεφτά για πανηγύρια, και ασχολείται με μισθοδοσίες.
Με την ευκαιρία άκουσα ότι έχει εργαζόμενο που οι αποδοχές του φτάνουν τις οκτώμισι χιλιάδες ευρώ; Το γράφω ολογράφως για να μην καταλάβετε λάθος. Και είναι δικαιολογία ότι τον βρήκαν έτσι από την προηγούμενη αρχή που τον είχε βρει από την πιο προηγούμενη και κανείς δεν του δείχνει την πόρτα εξόδου;
Η ΔΗΚΕΠΑ είναι κλασσικό παράδειγμα, πως ένας φιλόδοξος παραμυθατζής μπορεί να γίνει ρεζίλι αναδεικνύοντας την ανικανότητα του.
Είναι παράδειγμα, πως η έλλειψη οποιασδήποτε συλλογικής προγραμματικής προσπάθειας δεν μπορεί να αντικατασταθεί από επίδειξη ατομικής πολιτικής, πολύ περισσότερο όταν το πολιτικό υπόβαθρο είναι σαθρό.


Η αποχώρηση του Λουκά Τζανή από το «καλη μέρα» και η πρόθεση του να ιδρύσει το «νέο καλη μέρα» δεν είναι λάθος επιλογή, απλώς έπρεπε να είναι το νούμερο δύο στις επιλογές του.
Το νούμερο ένα, είναι η διοίκηση του δήμου, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι, όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασκούν εξουσία εντός των τειχών.
Η μετατροπή του «καλη μέρα» σε έναν απλό πόλο πίεσης για ρουσφέτια και όχι σε μηχανισμό παραγωγής προτάσεων και πολιτικών, ήταν δεδομένη μετά το αποτέλεσμα της γενικής του συνέλευσης πριν 5 μήνες, όταν παλιά στελέχη της παράταξης κυκλοφορούσαν χαρτάκια με ονόματα προς ψήφιση, μη τυχόν και χάσουν τις καρέκλες από τους «εισβολείς».
Αυτό λούζεται σήμερα ο δήμαρχος, αυτοί οι συνεργάτες του τον οδήγησαν στην απόφαση του.
Όμως, αυτοί όλοι μπορεί να είναι πρόβλημα, δεν είναι ΤΟ πρόβλημα.
Ποιος από όσους ασκούν εξουσία έχει να παρουσιάσει πρόγραμμα δράσης του αντικειμένου του, έστω μέχρι το τέλος του χρόνου;

Μιλάμε για ένα «νέο καλη μερα» λοιπόν. Έχουν ενδιαφέρον κάποιες διευκρινήσεις που αφορούν και τα παλιά μέλη και τα νεώτερα και τους συνεργαζόμενους και αυτούς που θέλησαν να συμμετάσχουν αλλά τους το απαγόρευσαν οι παλιοί.
Τα μέλη του «νέου καλη μέρα» θα έχουν καμιά υποχρέωση αλληλεγγύης προς όσους φόρτωσαν τον δήμο με τα λάθη τους στο 10μηνο που πέρασε;

53 σχόλια:

  1. Μανο επειδη εισαι πολυ νεος στις εξελιξεις στο "καλημερα" και γραφεις οτι σου λενε ο φιλος σου ο Γιαννης και ο Δημητρακης, να τους(επειδη αυτοι ειναι οι εμπνευστες της συγκεκριμενης, βλακειας που εκστομισε ο αλλος)πεις πως οι αποτυχημενες επιλογες ειναι ολες δικες τους και ελαχιστες απ αυτες προερχονται απο το "καλημερα". Για την αποτυχια της διοικησης, ευθυνονται κυριως οι καιροσκοπικες επιλογες (προεκλογικα και μετεκλογικα) και τωρα οι πραγματικα υπευθυνοι προσπαθουν να τις μεταθεσουν στα συνηθη υποζυγια. Δηλαδη στους μαλάκες που ετρεχαν για να παρουν τα λαμογια θεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισης το προβλημα του Δημου δεν ειναι μονο στη ΔΗΚΕΠΑ. Ειναι και στο δημο οπου το κολληταρι σου τα εχει κανει σκατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O dhmarxos den mporei na asxoleitai me tetrimena zhthmata opws h misthodosia twn ypallhlwn kai h eyrythmi leitoyrgia toy dhmoy. Einai poly potapa zhthmata ayta gia enan HGETH toy diametrhmatos toy Louka. Meta thn ypogeiopoihsh ths Lamprakh, to elafry/bary metro kai thn formula, O Loukas hdh katastrwnei ta sxedia gia to epomeno plano drashs. Oi straties twn Keratsiniwtwn ypo thn pefwtismenh hgesia toy LOUKA tha eisvaloun sthn basileyoysa tha parelasoyn mprosta apthn agia sofia kai tha sthsoyn to lavaro toy dhmoy mas sthn kokkinh mhlia. O STRATHGOS LOUKAS tha perasei sthn aiwniothta ws o apeleytherwtis toy alytrwtoy ellhnismoy. Kai eseis asxoleiste akoma me toys ypallhloys poy den plhrwnontai kai ta skoypidia poy den mazeyontai. Ntroph sas potapoi graikyloi. O Loukas exei orama

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα πηδάτε ένας ένας από το καράβι επειδή διαλύσατε ένα δημο που λειτουργούσε! Αφήστε τα κόλπα, η δημάρ δεν μπορεί να έχει στελέχη που ανεχονται αυτές τις καταστάσεις στηρίζοντας ... ,η δημαρ είναι κάτι καινουργιο, και ο πρόεδρος είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν μπορεί να ανεχεται παλιοκομματικές τακτικές για να δικαιολογηθούν απιθανες καταστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι εργαζόμενοι πεινάνε και εσεις λύνετε τις μικροδιαφορές σας για την εξουσία στη ΔΗΚΕΠΑ. βάλτε ένα δικό σας να δούμε. Δημαρ γιατί τους ακολουθείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα ρε Ζουπη, εμεις μπορει να τσακωνομαστε για τα δικα μας, επειδη ετυχε να ειμαστε κανονικοι αριστεροι (ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ), αμαθητοι στη εξουσια... Μπορει το οραμα μας να ειναι να παρελάσουμε απο την Αγια Σοφια και να φτάσουμε στην κοκκινη μηλια, ωστοσο αυτος ο μεγαλοιδεατισμός μας ειναι απειρως προτιμοτερος απο το δικο σου γραικυλικό ενδοτισμό. Τοσο καιρό κανεις τα παντα για να μας πεισεις οτι πρεπει να χειροκροτησουμε θερμα και να χαιρετισουμε τους γερμανοτσολιαδες που κανουν τσαρκα εδώ και χρόνια κατω απο τον ιερο βραχο της Ακροπολεως... Μην με τσαντισεις αλλο, γιατι θα ασχοληθω σοβαρα μαζι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://drapetsini.blogspot.com/2011/10/blog-post_9427.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλασικός Ζούπης. Εβρεξε χτες το βραδυ Ζαχαρία... Ο Τζανής φταιει... Για το κολληταρι σου τον Τσουτσα, ουτε κουβεντα... Φυσικο αυτο... Ίδιοι ειστε... Τυροπιττες ηθελε να φαει κι αυτος... Ξερεις εσυ Ζαχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν καταλαβαίνω την ανωνυμία μερικών, αλλά κυρίως δεν καταλαβαίνω την ηρωοποίηση που επιχειρεί ο παραπέμπων στο σημείωμα του ΖΖ. Καταγγέλλει τέρατα και σημεία ο ΖΖ στην ΔΗΚΕΠΟΚ παλιά και στην ΔΗΚΕΠΑ σήμερα, ακόμη και το "συμφωνητικό" που αναρτά από κει προέρχεται, και αφήνει στο απυρόβλητο τον πρόεδρο, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την επιστολή παραίτησης του, την οποία ανακάλεσε σε λίγες ώρες (γιατί;).
    Για όλα φταίει ο Τζανής; Ίσως. Ο Τσούτσας φταίει σε κάτι; Έστω λίγο;
    Όταν ο σκοπός των καταγγελιών δεν είναι η λύση προβλημάτων, αλλά αποκλειστικά και μόνο ο προσπορισμός ψήφων και "μεγαλοψηφολεκτών", τότε χάνουν το νόημα τους οι καταγγελίες.
    Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν.
    Αν όλα τα προβλήματα της ΔΗΚΕΠΑ οφείλονται σε παρεμβάσεις του Τζανή όπως ισχυρίζεται ο ΖΖ, αυτομάτως αποδεικνύεται πόσο ανίκανος είναι ο έχων τον τίτλο του προέδρου -και την ευθύνη φυσικά.
    Ο οποίος δεν παραιτείται, φυσικά.
    Εγώ μυρίζομαι ότι δεν μπορεί να παραιτηθεί. (εκτός αν επικαλεστεί λόγους υγείας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΓ.
    Ξέχασα κάτι επίσης σπουδαίο.
    Αναφέρει ο ΖΖ και δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω, ότι σύμφωνα με τους λογισ΄τες η ΔΗΚΕΠΑ χρειάζεται μέχρι τέλους του χρόνου 2,4 εκατομμύρια για να λειτουργήσει, εκ των οποίων τα 1,7 για μισθοδοσία.
    Αυτό για μένα είναι μέγα θέμα.
    Αν πάνω από το 70% των οικονομικών της επιχείρησης είναι για μισθοδοσία και κάτω από το 30% για κοινωνική παροχή, τότε, τι να πω.
    Η επιχείρηση δεν είναι προβληματική με την έννοια της τρόικας. Είναι άχρηστη με την έννοια της αναγκαιότητας.
    Αυτό πρέπει να το ξαναδούμε όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΩ, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΠΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ... ΕΓΩ ΛΕΩ, ΠΩΣ ΜΕ 300.000 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ... ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΕΗ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ... ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΣΟΥΤΣΕΣ, ΕΙΤΕ ΖΟΥΠΗΔΕΣ, ΕΙΤΕ ΤΖΙΩΤΗΔΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ (Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αν μπουν αστα να πάνε, δες αυτό, αν ειναι αληθινό είναι εργασία χωρίς ενσημα, με δήλωση στο τελος, μεγάλο ΄θέμα :ΠΑΡΟΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ(ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Μάνο, τυχαία διάβασα την ανάρτηση σας, αυτήν της 9 Οκτωβρίου σχετικά με την ΔΗΚΕΠΑ όπου λέτε επί λέξει:
    ''Αυτό για μένα είναι μέγα θέμα.
    Αν πάνω από το 70% των οικονομικών της επιχείρησης είναι για μισθοδοσία και κάτω από το 30% για κοινωνική παροχή, τότε, τι να πω.
    Η επιχείρηση δεν είναι προβληματική με την έννοια της τρόικας. Είναι άχρηστη με την έννοια της αναγκαιότητας.
    Αυτό πρέπει να το ξαναδούμε όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.''

    Νομίζω, το πόσο είναι ''άχρηστη με την έννοια της αναγκαιότητας'' θα ήταν καλύτερα να το αφήσουμε να το κρίνουν οι δημότες, που αυτοί άλλωστε γράφουν τα παιδιά τους στα διάφορα εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά κλπ τμήματά της ΔΗΚΕΠΑ.
    Και αν κρίνουμε μάλιστα και από τον συνεχή αυξανόμενο ρυθμό, τα τελευταία χρόνια, του αριθμού των μαθητών της, αναρωτιέμαι για την λογική του συγκεκριμένου σχολιασμού σας.
    Σε ότι αφορά την μισθοδοσία του εκπαιδευτικού προσωπικού (οι οποίοι από όσο ξέρω είναι ωρομίσθιοι, δηλαδή όσο δουλεύουν τόσο αμείβονται),τι εννοείτε ότι είναι πολλοί? ότι αμείβονται αδρά? δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε.
    Αυτό το κόστος μισθοδοσίας του εκπαιδευτικού προσωπικού στο οποίο αναφέρεστε, αν δεν κάνω λάθος αντικατοπτρίζει ένα παραγόμενο έργο που καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών, γιατί το ξεχωρίζετε από την κοινωνική παροχή?
    Όταν μου δίνεται σε μένα ως γονιός η οικονομική δυνατότητα να ξεκινήσει να μάθει το παιδί μου, για παράδειγμα, ένα μουσικό όργανο σε ένα από τα τμήματα της ΔΗΚΕΠΑ, την στιγμή που οι τιμές των διδάκτρων στα ιδιωτικά ωδεία είναι εντελώς απαγορευτικές για μένα, ειδικά τώρα με την κρίση, αυτό δεν είναι κοινωνική παροχή της ΔΗΚΕΠΑ προς τους δημότες?
    Ειλικρινά θα θελα να ακούσω την άποψη σας.
    Συνδημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αφήστε τις διαφορές σας στο καλημέρα και σώστε την επιχείρηση. Είστε διοίκηση, βάλε ένα δικό σας για πρόεδρο και προχώρα, αν φταίνε οι άλλοι βγάλτε στοιχεία, οχι λάσπες και μετά διακιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ συνδημότη, φοβάμαι ότι συμφωνούμε σε όλα.
    Η κίνηση χρημάτων από την διεύθυνση της ΔΗΚΕΠΑ είναι κάπως αδιευκρίνιστη.
    Χρέη από παλιά;
    Υπερβολικές μισθοδοσίες εκτός προγραμμάτων;
    Έξοδα για πανηγύρια που δημιουργούν ελλείψεις σε προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού;
    Δεν ξέρουμε.
    Η ουσία είναι, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού ΠΡΕΠΕΙ να πηγαίνει στα τμήματα εκμάθησης, των διδασκόντων περιλαμβανομένων, και το μικρότερο, το ελάχιστο, στα έξοδα διαχείρισης και προβολής της επιχείρησης.
    Φοβάμαι ότι συμβαίνει το ανάποδο.
    Εύχομαι το νέο ΔΣ να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την ανατροπή.
    Γιατί όπως ακριβώς σημειώνεις, η ΔΗΚΕΠΑ είναι πια μια όαση για τους δημότες μας και πρέπει να διαφυλαχθεί.
    Και αυτό που εγώ σημειώνω είναι, ότι πρέπει να υπάρχει για τους δημότες και όχι για την μείωση της ανεργίας.
    Η σωστή και ορθολογική προσφορά της ΔΗΚΕΠΑ θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, εξειδικευμένης φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τυχερούλη παραιτηθηκε ο προεδρος, άνοιξε ο δρόμος, ξεκίνα την πορεία προς την εξουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ έχω να κάνω μια ερώτηση.
    Υπάρχει μια οικονομική συναλλαγή του Τσούτσα που να μην έχει φάει;
    Αν υπάρχει να μου το πείτε για να βρώ μιαν άκρη, μια δικαιολογία τέλος πάντων.
    Αν ο Τζανής για τους λόγους του τον καλύψει, άντε και η Μαρία με τον Παύλο θα βρεθεί άλλος να του κάνει πλάτη;
    Ο εισαγγελέας είναι σίγουρο ότι δεν θα βάλλει στο τσουβάλι και άλλους;
    Α ρε Λουκά που έμπλεξες και στα έλεγε η Σαλώμη και ο Άγιος Ιωάννης όχι ο Πρόδρομος ο άλλος.
    Τι την ήθελες τη σαβούρα αφού το καράβι ήταν γεμάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ έχω να κάνω μια ερώτηση.
    Υπάρχει μια οικονομική συναλλαγή του Τσούτσα που να μην έχει φάει;
    Αν υπάρχει να μου το πείτε για να βρώ μιαν άκρη, μια δικαιολογία τέλος πάντων.
    Αν ο Τζανής για τους λόγους του τον καλύψει, άντε και η Μαρία με τον Παύλο θα βρεθεί άλλος να του κάνει πλάτη;
    Ο εισαγγελέας είναι σίγουρο ότι δεν θα βάλλει στο τσουβάλι και άλλους;
    Α ρε Λουκά που έμπλεξες και στα έλεγε η Σαλώμη και ο Άγιος Ιωάννης όχι ο Πρόδρομος ο άλλος.
    Τι την ήθελες τη σαβούρα αφού το καράβι ήταν γεμάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τον εφαγε κι αυτον η Σαλωμη. Ποιος εχει σειρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποιό άλλο λαμόγιο έχει σειρά;
    Μήπως ο τυροπιτάκιας;
    Έχει γούστο που ο ΖΑΖΟΥΣ θεωρητικοποιεί τον έλεγχο των οικονομικών.
    Αν έχεις ρε ΖΑΖΟΥ ούμπαλα να ζητήσεις ο έλεγχος να αρχίσει από σένανε και από το λεγόμενο κουμπάρο σου.
    Σαλώμη γερά παρτους τα κεφάλια να σε χαρώ κι ας είσαι και ΑΕΚΤΖΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Που είναι η παραίτηση του Τσούτσα ρε παιδιά να τη διαβάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν εχει σειρα λαμογιο, η Σαλωμη θα πρεπει να αυτοκτονησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απ οτι φαινεται οι μονοι τιμιοι σ αυτη τη δημοτικη αρχη ειναι η Σαλωμη και ο προστατης της. Εγω θα το δεχτω, αν αποκυρηξει δημοσιως το λαμογιο που ειχε ο Μελας και προσπαθησε με καθε τροπο να φορτωσει και στον Τζανη, καθως και τον συμβουλο λαμογιο απο το Υπουργειο Υγειας (επι Αβραμ). Το γεγονος ομως οτι ειναι ΑΕΚτζου επιβαρυνει τη θεση του. ΑΕΚ και μη λαμογιο, δεν παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε Μάνο έχω μια απορία γιατί μόνο εσύ αφήνεις τα σχόλια να παίζουνε και κανένας άλλος τάχαμου δημοκράτης μπλόγγερ δεν αφήνει να σχολιάζονται οι παπαριές που γράφει; Μήπως πρέπει να ψυχανεμιστούμε ότι φοβούνται;
    Tώρα όσον αφορά τη Σαλώμη το περίεργο είναι πως γίνεται να ξεκίνησαν μαζί Ηρώδης, Σαλώμη, Ιωάννης και Πιλάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. -ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΗΚΕΠΑ
    -ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ
    -Η ΑΝΗΨΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΕΧΝΕΣ
    -ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΠΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝΕ
    -ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΙ Η ΣΑΛΩΜΗ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ΣΑΛΩΜΗ "ΞΥΠΝΗΣΕ" ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙ ΤΗΝ ΖΟΥΠΙΑ. ΓΡΑΦΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. "ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ". ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΣΥ Ο 11.55 ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΑΚΙ ΣΟΥ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΤΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.
    ΕΣΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΟΝΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όμως η ουσία είναι ότι η δημοτική αρχή, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ΔΗΚΕΠΑ, έχει άλλη μια ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμε 10.45.
    βρίσκω το χιούμορ σου υψηλού επιπέδου.
    Αν διευκρινήσεις θετικά για μένα το σχόλιο "...κανένας άλλος τάχαμου δημοκράτης μπλόγγερ δεν αφήνει να σχολιάζονται οι παπαριές που γράφει", θα έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα...
    το τελευταίο "...πως γίνεται να ξεκίνησαν μαζί Ηρώδης, Σαλώμη, Ιωάννης και Πιλάτος." είναι όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μάνο γλύψε κι αλλο τον Ιωαννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Glabedaki exeis katantisei xeiroteros kwlotoubas ki apo ton Tsoytsa. Poses apeftheias anatheseis sou exei dwsei mexri stigmis to kollitari soy; To Keratsini einai mikro Mano kai mathainontai ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://gtsiridis.wordpress.com/2011/10/10/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μη, μην το πεις οι παλιοί μας φίλοι μην το πεις για πάντα φύγαν.
    Μη, το μαθα πια τα παλιά βιβλία, τα παλιά τραγούδια για πάντα φύγαν.
    Πέρασαν οι μέρες που μας πλήγωσαν. Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.
    Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις.
    Πέρασαν για πάντα οι παλιές ιδέες, οι παλιές αγάπες οι κραυγές.
    Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.
    Όμορφη είναι αυτή η στιγμή, να το ξαναπώ όμορφη να σας μιλήσω.
    Βλέπω πυρκαγιές πάνω από λιμάνια πάνω από σταθμούς κι είμαι μαζί σας.
    Όταν ο κόσμος μας θα καίγεται όταν τα γεφύρια πίσω μας θα κόβονται εγώ θα είμαι εκεί να σας θυμίζω τις μέρες τις παλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. προς γελοίο ανώνυμο γκρικλις 3:30.
    Πρώτο, το όνομα μου γράφεται με (mp)και όχι με(b).
    Και δεύτερο, η κλασσική μέθοδος του "όλοι ίδιοι είμαστε" σε μένα σκοντάφτει. Μπορεί να είσαι μαθημένος, ή και έμπειρος πάνω στο κόλπο της ανάθεσης, μπορεί να είναι τόσο διεφθαρμένη η συνείδηση σου που να θεωρεί αδύνατη την συμμετοχή χωρίς 'κονόμα, αλλά ψάξε για άλλες "αδυναμίες" μου.
    Έχω, και δε μπορεί, κάτι θα βρεις.
    Κι αν έχεις παπάρια, γράψε επώνυμα. Όχι για να σε απειλήσω με δικαιοσύνη και τέτοια.
    Για να φανεί πόσο φελλός είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τον γιατρο τον φαγατε, ο δημοτικος εργολαβος ομως που πηρε 100.000 ευρω εξακολουθει να κυκλοφορει ανενοχλητος μεσα στο δημαρχειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Γιατρός παραιτήθηκε για λόγους υγείας.
    Γλαμπεδάκη πάλι μέσα έπεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε συ Μάνο,είχες δεν είχες τρύπωσες στο μαγαζί,έτσι;
    Την ξέρεις καλά την μπίζνα! Φάγατε παρέα με την Σαλώμη,τον δικό σου τον Πατσάκη,την "πλύστρα"του Τζανή τον Γιαννακίδη και την άλλη την μουρλόγκα! Α ρε μάσες που έχουν να πέσουν!!!!!!!!!!
    ΔΑΣ,ΔΗΚΕΠΑ,χάρμα!!!!!!!! Άλλωστε κάτι τέτοια δεν κάνατε χρόνια τώρα εσύ και κάποιοι άλλοι κολλητοί σου και στη Δραπετσώνα; Είχατε απενεργοποιήσει το "μαγαζί"του Συνασπισμού (τάχαμου για ιδεολογικούς λόγους)για να κάνετε ανενόχλητα προσωπικές μπίζνες με το Δήμο. Ο άλλος ο λούστρος του Τζανή (αυτός ντε που καταχράστηκε τα κουπόνια της νομαρχιακής του Συν, 100.000 λένε οι κακές γλώσσες)κι αυτός στο μαγαζί,έ; Αντε βρε, καλές δουλειές να έχουμε!!!!!!!!! Α ρε Κουβέλη και νά'ξερες τι έχεις μαζέψει γύρω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΕΤΣΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αλήθεια τι δουλειά έχει κάθε μέρα στο Δημαρχείο ο δημοτικός εργολάβος, ο κολλητος του Γιάννη, του Ζαχαρία και του Ταμία; Εκείνος ντε που κατηγγειλε ο Μελας χτες, οτι πηρε 3,5 εκατ. ευρώ επί Σαράφογλου. Ο Δήμαρχος το γνωρίζει; Προφανώς και Όχι. Πρέπει να κάνει κάτι γι' αυτό η Σαλώμη και όχι να τα βάζει με τους δικούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΚΕΠΑ. ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΤΖΑΝΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ρε Ζαχαρία, μετα τον Κούβαρη και τον Μαυρογιαννόπουλο, "στράτευσες" και τον Παπαδάτο; Όπου να 'ναι θα "κατεβάσεις" στον συνδυασμό σου (αν σ' αφήσουν να κατέβεις) και τον Μάκαρο τον Ψωμιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ρε συ Μάνο τελικά ο Ηρώδης τον κάλυψε τον Τσούτσα και με τις πλάτες του ΖΑΖΟΥ. Εσύ τι θα κάνεις στην αμαρτωλή ΔΗΚΕΠΑ θα τον καλύψεις ή θα ζητήσεις διαχειριστικό έλεγχο να δούμε τι τσέπωσε το λαμόγιο.
    Ο άγιος Ιωάννης για ποιούς λόγους παραιτήθηκε και γιατί ξεπαραιτήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΚΟΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΜΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΤΖΑΝΗΣ. ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΜΙΑ "ΚΑΚΙΑ" ΟΣΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ... ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ... ΖΑΖΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΤΙΜΗΤΗΣ.... ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ... ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΚ ΟΙ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ-ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΨΑΛΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://panosz.wordpress.com/2011/10/13/imf-220/Ο ΤΖΑΝΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. η μόνη λύση διαχειριστικός έλεγχος τώρα, από το 2000 και μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. "Εάν υπάρχει θέμα απ΄ τα παλιά, όποιο θέμα, ας γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση και ας ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, ό,τι προβλέπεται, κάποτε πρέπει να πάμε παρακάτω. Έλεος¨ ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΧΑΝΟΣ - ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ.
    ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΖΟΥΠΗ,ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟ. ΕΑΝ ΨΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΩΜΑ ΜΟΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οσο παιρνουν οι μερες σβηνονται σχολια. Μανο καποιοι εκτιθενται εδω μεσα, γι' αυτο και εφαρμοστηκε ξαφνικα ο νομος της σιωπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Έχεις δίκιο. Χτες έκανα μια σκούπα και ανακάλυψα μερικά υβριστικά που μου είχανε ξεφύγει και τα έσβυσα. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα, για άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή