Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ»



Στις 27 Οκτωβρίου έλαβα το δελτίο τύπου του δήμου όπου με θέμα:
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ»
ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής απευθύνεται στον υπουργό Πολιτισμού και τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και του ζητά την χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης στον Αγ. Διονύσιο και την τοποθέτηση έξι ανακαινισμένων βαγονιών τρένου. (εδώ το δελτίο τύπου).
Είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη η αξιοποίηση ιδεών που έχουν καταγραφεί και προταθεί πριν ένα χρόνο από τούτο το μπλογκ, και δείχνει ότι αν και η πίεση της καθημερινότητας κινείται με υψηλούς ρυθμούς, στο πίσω μέρος του κεφαλιού παραμένουν καταγραμμένες και επίκαιρες προτάσεις για αναπτυξιακές λύσεις χαμηλού κόστους και ενδεχομένως υψηλής απόδοσης.
Καλό θα ήταν, όποιος επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση μου, να πάρει υπόψη του ότι αν συνοδευτεί από μια μελέτη σκοπιμότητας και συμπεριλάβει τη συνολική ιδέα που φτάνει έως και την σιδηροδρομική μεταφορά τουριστών από την Ακρόπολη στην Ηετιώνεια πύλη, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες αποδοχής του σχεδίου.
Η πρόταση, που γράφοντας την δεν έτρεφα ελπίδες ανταπόκρισης, κατέληγε ως εξής:
«Που να βρεθούν χρήματα να αναδειχτούν τα αρχαία, από τους τάφους μέχρι κάτω στους πύργους του Ηετίωνα.
Που να βρεθούν χρήματα να τοποθετηθούν μερικά ανακαινισμένα βαγόνια, σε σωστή διάταξη,
άλλο να γίνει μουσείο, ναι βαγόνι-μουσείο σχετικό με τα μακρά τείχη,
άλλο μουσείο σιδηροδρόμου,
άλλο καφέ,
άλλο εστιατόριο
και όλα προσβάσιμα από το λιμάνι.
Που να βρεθούν χρήματα να λειτουργήσει η παροπλισμένη σιδηροδρομική γραμμή ως τουριστική, που να συνδέει τα αρχαία του λιμανιού κατ’ ευθείαν με τον Κεραμικό στου ΡΟΥΦ. Να αποτελέσει ενιαίο ημερήσιο τουριστικό περίπατο η Ακρόπολη με τον Πειραιά και το λιμάνι.
Που να βρεθούν μυαλά να βρουν λύσεις.»
Ολόκληρο το «φωτογραφικό ρεπορτάζ» στον σταθμό εδώ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου