Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο Πάγκαλος γουστάρει Ανάπλαση

Νέα παρουσίαση των έργων στην περιοχή Ανάπλασης και στο λιμάνι έκανε η κυβέρνηση με μια σεμνή τελετή όλων των γνωστών παραγόντων (Ανωμερίτης, Πάγκαλος κλπ) όπως έχει κάνει πολλές φορές, μόνο που τώρα είχαν καλέσει και τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Πειραιά Μιχαλολιάκο και Κερατσινίου-Δραπετσώνας Τζανή. (Παλιά καλούσαν μόνο δημοσιογράφους)

Ήλπιζαν υποθέτω, ότι με πολλά φώτα, πολλές κάμερες και κανένα φοντάν, θα τους θάμπωναν, ώστε να δεχτούν αμαχητί την εργολαβία.
Με μια μέθοδο σαλαμοποίησης, όπου δεν δημοσιοποιούν ένα συνολικό σχέδιο για την τεράστια περιοχή των 750 περίπου στρεμμάτων, προσπαθούν να επιβάλλουν τετελεσμένα ώστε το προηγούμενο έργο να καθορίζει την μορφή του επόμενου.
Τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι νέοι Δήμαρχοι και οι σύμβουλοι τους φυσικό είναι να μην έχουν προλάβει ούτε καν επίσημη ενημέρωση να έχουν για τις μέχρι σήμερα προτάσεις και μελέτες και σκέψεις, και αποτελούν πιο ευάλωτες μονάδες, ενώ και οι πολίτες που με οποιοδήποτε τρόπο έχουν ασχοληθεί με το θέμα είναι σε νάρκη περιμένοντας τις κινήσεις των Δημάρχων και κυρίως του Τζανή μια που στο Δήμο μας κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της Ανάπλασης.
Αυτή ήταν η εκτίμηση των παραγόντων. Γι αυτό, μαζί με τους παρατρεχάμενους κοπρίτες του κ. Πάγκαλου χτύπησαν σήμερα.
Κόλλησαν όμως στο πείσμα του Τζανή να θέλει πλήρη ενημέρωση για τα έργα που σκέφτονται και αφορούν στο Δήμο μας.
Θα επανέλθουν στο τέλος του μήνα.

Να προετοιμαζόμαστε και μεις σιγά-σιγά.

Γιατί η Ανάπλαση είναι βαθύ πολιτικό ζήτημα για να το εμπιστευτούμε στους παράγοντες, στους αρχιτέκτονες και στους εργολάβους.

12 σχόλια:

  1. Αρκετό χρόνο διέθεσε η ΝΕΤ στις αποψινές ειδήσεις για να μας ενημερώσει για την μεσημεριανή σύσκεψη.
    Περίσσεψαν τα καλά λόγια για το σπουδαίο πρόγραμμα πολιτιστικής αναβάθμισης της ακτής μας από τον ΟΛΠ.
    Και όπως ξέρουμε, οι μισές αλήθειες κρύβουν πάντα μεγάλα ψέματα.
    Μίλησαν για τους χώρους μέσα και έξω από την περιφέρεια του λιμανιού που πρόκειται να αναβαθμίσει ο ΟΛΠ, αλλά δεν μπήκαν στο ψητό.
    Και το ψητό είναι η περιοχή της Ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης της Δραπετσώνας, την οποία εποφθαλμιά ο ΟΛΠ, και αρχίζει από την «Ακτή Κράκαρη» -όπου ανακοίνωσε ανάπλαση και εκμετάλλευση- και προχώρα μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ.
    Εκεί θέλει να βάλλει χέρι ο ΟΛΠ, με το ανύπαρκτο επιχείρημα της λιμενικής ζώνης.
    Και για να ξεκαθαρίζουμε από τώρα τα πράγματα, ο ΟΛΠ οφείλει να δηλώσει ότι δεν έχει βλέψεις στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης, και να αφήσει ήσυχους την Κυβέρνηση και τον Δήμο να προχωρήσουν στην εξεύρεση λύσεων.
    Την δημιουργία δηλαδή μητροπολιτικού πάρκου με κατ’ ευθείαν πρόσβαση στην θάλασσα.
    Κάθε άλλη λύση που περιλαμβάνει λιμενικές εγκαταστάσεις συμφερόντων ΟΛΠ, είναι αιτία πολέμου ανάμεσα σ’ αυτόν και στους πολίτες του Δήμου μας.
    Επίσης είναι άμεσα αναγκαίο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του κ. Τζανή προσωπικά να επαναδραστηριοποιηθεί η Επιτροπή Ανάπλασης και να προετοιμαστούμε για αγώνες προάσπισης των συμφερόντων των κατοίκων του Δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μανο να παρεις τον χρονοπουλο και να κανεις αντισταση...
    αυτος θελει το καλο της δραπετσωνας...
    τωρα δεν ειναι βαριδι;;;;
    οσο για τον τζανη με τους αντιδημαρχους που εκανε θα δωσει μεγαλο αγωνα.....
    στην αναπτυξη εβαλε ενα μεγαλο στελεχος...περιπτερα νομιζουμε...
    Α ρε κουβελομπιστηδες υποκριτες τσαρλατανοι!!!
    ετοιμαστειτε να φατε οχι μονο γιαυρτια αλλα και κλωτσιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν φτάσεις το ύψος της πατούσας του τότε μίλα άχρηστε καθυστερημένε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑ....ΚΑΛΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ! ΡΕ ΜΑΝΟ ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ;;;;ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΘΕΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΤΡΙΦΤΗΣ;;;ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΜΑΝΟ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ....
    ΚΟΥΒΕΛΟΜΠΙΣΤΗΔΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΛΑ? ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΟΤΣΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΤΣΕΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ! ΠΑΝΤΩΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ! ΤΟΝ ΛΑΛΟ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΕΙ? ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΚΟΥΒΕΛΟΜΠΙΣΤΗΔΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο φίλος μου ο Λάκης είχε αντίρρηση που αφήνω όλα τα σχόλια να εμφανίζονται.
    "...ποιοι είναι αυτοί οι "άρρωστοι" που γράφουν στο μπλογκ σου, και γιατί τόσο πάθος;..." με ρώτησε, και συνέχισε "Εγώ πάντως, τέτοιες ανώνυμες υβριστικές απόψεις δεν θα τις δημοσίευα.Νομίζω, πως ο πήχυς της πολιτικής αντιπαράθεσης με τέτοιου ήθους παρεμβάσεις, κατεβαίνει."
    Το δικό μου επιχείρημα ήταν , ότι αφήνοντας τους εκτίθεται ένα ολόκληρο σύστημα που διοίκησε τον Δήμο με άχρηστους οπαδούς και ακόμη πιο άχρηστους ηγέτες.
    Υπάρχει όμως κάποιο όριο.
    Να διαθέτουν οι ανώνυμοι την ελάχιστη ευφυΐα να βρίσκονται μέσα στο θέμα.
    Ειδάλλως θα διαγράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μανο να μεινουμε στο θεμα μας....ποια ειναι η αποψη του λακη για την αναπλαση της ακτης;με ποιον συμφωνει;εγω συμφωνω με σενα αλλα μην λες για παθος γιατι καποιοι υπαλληλοι του κ. δημαρχου σου κοιτα τι αηδιες γραφουν:
    http://stamparismata.blogspot.com/2011/01/blog-post.html
    τουλαχιστον εσυ εχει καποια σταση και σιγουρα δεν εισαι ασπονδυλος οπως ο αρχικωλοτουμπας ο βασιλακης.
    για να μην φευγω απο το θεμα ας μας πει ο φιλος σου ο λακης αν συμφωνει με σεανα ή τον παγκαλο για την αναολαση της παραλιας......
    ομως εσυ δεν τον ελεγες προεκλογικα βαριδι αυτον και τον χρονοπουλο;
    φιλικα
    ενας ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υ.Γ. Οταν ο φιλος σου ο λακης βριζει τοτε ειναι καλα;;;;
    εγω επιμενω οτι συμφωνω μαζι σου για την παραλία...ο γεωργαλας και η τσοτσανη και δατσερη οταν θα τις σουταρει ο τζανης με ποιον θα συμφωνουν;;;;
    ο ΕΛΛΗΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΛΗΝ,
    μη κάνεις λάθος.
    Ο φίλος μου ο Λάκης είναι δραπετσωνίτης, εκτός κομμάτων και παρατάξεων, και βαθύς γνώστης της ιστορίας της Ανάπλασης εδώ και 2,5 δεκαετίες.
    Κάθε συνωνυμία είναι τυχαία.
    Το θέμα και πρόβλημα μαζί της Ανάπλασης, δεν αφορά μια παράταξη.
    Αφορά όλους τους δημότες και όχι μόνον και οι απόψεις που υπάρχουν ή θα υπάρξουν από όσους γνωρίζουν ή μαθαίνουν τα γεγονότα είναι λογικό να έχουν αποκλίσεις και να τέμνουν τις παρατάξεις.
    Γι αυτό είναι αναγκαίος ο εξ αρχής συντονισμός όλων μας, υπό τον Δήμαρχο μια που η θέση του θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αφήνοντας στο συγκεκριμένο θέμα κατά μέρος εκλογικές ή κομματικές πικρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΓΑΛΑ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΤΕ ΠΕΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΑ ΗΡΕΜΗΣΤΙΚΟΥΛΗ.
    ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΚΑΝΑ - ΔΥΟ ΠΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ.
    ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μανο στο ξαναλεω αν και εισαι θολοκουλτουριαρης συμφωνω μαζι σου στο θεμα της αναπλασης...συμφωνω επισης οτι πρεπει να ειμαστε ρεαλιστες...
    θα θελα ρε μανο ομως να μου πεις πως εσυ ενας δημοκρατης και δεν το λεω με ειρωνεια..συμπλεει με τα ασπονδυλα οπως ο βασιλακης και τους βασιλοχουντικους οπως ο αρχιφασιστας ο Γεωργαλας...
    αυτοι τι λενε για την αναπλαση;;;;
    Γ.Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό δεν είναι ρεαλισμός.
    Αυτό είναι παράδοση πριν πέσει έστω και μια ντουφεκιά.
    Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή