Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κύβος ερίφθη. Νίκος Μαρτάκης

Με ομόφωνη απόφαση της η δημοτική ομάδα του καλη μερα Κερατσίνι-Δραπετσώνα υπερψήφισε την πρόταση του δημάρχου Λουκά Τζανή, και αύριο στο ειδικό δημοτικό συμβούλιο θα εκλεγεί πρόεδρος ο Νίκος Μαρτάκης, μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την διαφάνεια.

Στη σχετική συζήτηση που έγινε απόψε, δεν υπήρξε καμιά αντίρρηση στο πρόσωπο του Νίκου Μαρτάκη και δεν υπήρξε καμιά επίσης άλλη πρόταση για κάποιο άλλο πρόσωπο.

Την υποψηφιότητα του στηρίζει και ο Κώστας Χρονόπουλος, ο οποίος διασκεδάζοντας όλες τις φήμες που τον ήθελαν «χολωμένο», δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα βοηθήσει τον νέο πρόεδρο σε ότι χρειαστεί, ή σε ότι ζητηθεί η βοήθεια του.

Το έργο του Νίκου Μαρτάκη θα είναι σίγουρα δύσκολο.

Πέρα από την απειρία σε τυπικά θέματα προεδρίας, που θα ξεπεραστεί σε κάποιο διάστημα, θα πρέπει να επιβάλλει τη δική του προσωπικότητα στην τήρηση της διαδικασίας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Σίγουρα, η έννοια του εύκολου ή δύσκολου, έχει να κάνει και με την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης.

Μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν ότι καλλίτερο έχει να επιδείξει μια δημόσια συνεδρίαση.

Σχεδόν ποτέ δεν τηρείται κανένας κανόνας, κανένας χρόνος, καμιά προσήλωση στα θέματα που συζητιούνται.

Ίσως οι αγκυλώσεις, οι αντιπάθειες, και οι περίπου κακές προσωπικές σχέσεις παλιών μελών της συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης να οδηγούσαν σε ακραίες συμπεριφορές.

Το γεγονός ότι ο Νίκος Μαρτάκης δεν έχει «εμπόλεμο» παρελθόν με κανένα μέλος της αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με την ευγενική παρουσία και συμπεριφορά του, αποτελούν μια ευκαιρία και για την αντιπολίτευση να αλλάξει το στυλ γενικής παρουσίασης που συντηρεί μέσα στα συμβούλια, και αυτό σίγουρα θα αποβεί σε όφελος του δήμου.

Ο πολιτικός πολιτισμός θα βοηθήσει την καλλίτερη προσέγγιση των θεμάτων, θα βοηθήσει σε καλλίτερες από κοινού αποφάσεις, όπου χρειάζεται.

Ελπίζω.

Δεν το θεωρώ και δεδομένο.

18 σχόλια:

  1. οικογενειοκρατία. Το στενό περιβάλλον του Τζαν. Μάθαμε οτι ο Χρονοπουλος το απολαμβανειπου τον πέταξαν έξω . Μπράβο του. Ο μάνος γιατί πανηγυρίζει ρε παιδιά; Ως διαφάνεια τι έκανε ο άνθρωπος, έχει υπογράψει κάποια απόφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ... ΗΜΙΑΝΑΠΑΥΣΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟ Ο ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική επιλογή ο Νίκος ο Μαρτάκης. Και πολύ καλός άνθρωπος και ιδιαίτερα ικανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά μη τα μηδενίζουμε όλα...
    Από τον χάλια συνδυασμό του Τζανή, θεωρώ ότι αυτός είναι από τους ικανούς ανθρώπους. Αρκεί βέβαια να του δοθεί η δυνατότητα από τους άλλους του συνδυασμού του να δείξει πόσο ικανός είναι.
    Πάντως είναι από τα καλύτερα στελέχη του συνδυασμού... Οχι φυσικά στυλ Χρονόπουλου (ο οποίς έκρυβε και τη λαμογιά μέσα του) που αυτό τελικά τον έκαψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΚΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...

    ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Νίκος γεννήθηκε και ζει στο Κερατσίνι.
    Προέρχεται από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στο λαικό κίνημα που το έχει πληρώσει κιόλας χοντρά. Ο ίδιος ο Νίκος από μικρός συμμετέχει και ο ίδιος αδιάκοπα στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Είναι τιμή που στο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχουν πολίτες σαν τον Νίκο. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα θα βγουν κερδισμένοι από αυτήν την επιλογή αν όντως ισχύει.
    Άντε ρε Νίκο καλό κουράγιο.
    Ένας συμμαθητής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την θέση του Μαρτάκη σαν Αντιδήμαρχο σε ποιον θα τη δώσει το ιερατείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Νίκος Μαρτάκης ειναι μια ευγενική παρουσία με θέση και άποψη. Καλή επιτυχία στο έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την θέση του Μαρτάκη σαν Αντιδήμαρχο σε ποιον θα τη δώσει το ιερατείο;

    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tην θέση του Γενικού σαν "κύριος τίποτας", σε ποιον θα την δώσει το ιερατείο;

    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κουραγιο φίλε. Πάει ο Χρονόπουλος! Είναι καλός ανΘρωπος. Ως αντιδημαρχος πάντως ήταν αόρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατι δεν μας λες κ. Μάνο το έργο του κ. Μαρτάκη όλους αυτούς τους 9 μήνες που κατείχε την θέση του Αντιδημάρχου??? Αυτοι που ανοίκουν στην υπηρεσια του 1567 (και τους εχετε εμφανίσει σαν εθελοντες) για την εξυπηρετηση του δημοτη γιατι τους εχει αφήσει τρεις μήνες απληρωτους και δεν έχει ενδιαφερθει καθολου για την τύχη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω αν είναι πληρωμένοι στο 1567, αυτό που ξέρω είναι ότι γίνει πολύ καλή δουλειά τον τελευταίο καιρό, το οποίο λειτουργεί σχεδόν επί εικοσιτετραώρου βάσεως και εξυπηρετεί σε πολύ γρήγορους χρόνους τους Δημότες. Τόσο τα παιδιά που απαντούν στο τηλέφωνο, όσο και τα παιδιά που βγαίνουν έξω, αξίζουν τα εύσημα μας, διότι κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα ένας «νεκρός τηλεφωνικός αριθμός», να αποκτήσει ξανά υπόσταση… Οπωσδήποτε, την καλή δουλειά τη χρεώνεται και ο κ. Μάρτάκης και η Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την θέση του αντιδήμαρχου διαφάνειας αφού δεν υπάρχει και κόντρα πρέπει να την πάρει ο Χρονόπουλος. Είναι ο μόνος δεν μπορεί να του ξεφύγει τίποτα. Ξέρει όλες τις πιθανές πονηριές. Κι αυτές που βάζει ο νους, κι αυτές που δεν βάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρονοπουλος διαφάνειας σήμερα ανακοινώνεται! Εβαλε βετο ο Μανοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Τζανης παει να γινει σαν τον Αγραπιδη. Ο μεγαλος αδερφος κανει τα κουμαντα και ο μικρος βαζει την ομορφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βασιλακη εισαι γελοιοσ και γλυφτησ. Σε εκανε νταντα ο Τζανησ και ο γενικοσ και κανεισ κοκοκο για το παραδακι; Γιατι το δημαρχειο εχει βουηξει, οτι εδω και καιρο σε εχουν βαλει στο ματι και σε εχουν σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή