Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λίβελοι ... ένεκα θετικών προσδοκιών

Με έναν καλογραμμένο λίβελο το μπλογκ δραπετσινι προσπαθεί να διασκεδάσει τις θετικές εντυπώσεις από την εκλογή του Νίκου Μαρτάκη ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Έχουμε συνηθίσει το καλό γράψιμο του μπλογκ, δεν έχουμε συνηθίσει τις θεωρίες συνωμοσίες.

Δυστυχώς, όλο το στόρι του παρασκηνίου της επιλογής Μαρτάκη θα ταίριαζε σε αρκετά ονόματα, χωρίς ίσως την παραμικρή παραλλαγή, κι έτσι δεν κατάφερε να πείσει ούτε εμένα, που γενικά είμαι ευκολόπιστο άτομο.

Δεν ξέρω αν πραγματικά «έπαιξαν» πολλά ονόματα στο μυαλό του δήμαρχου για την θέση του προέδρου. Δεν το νομίζω, περισσότερο στις συνωμοσίες των μπλογκς έπαιξαν.

Οι επιλογές ήταν περιορισμένες, όχι για λόγους αξιοκρατίας, δεν επιλέχθηκε ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς όπως υπαινίσσεται πονηρά ο δραπετσίνης, αλλά με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια. Χωρίς να υπολογίζονται στην μοριοδότηση τα ένσημα που συνήθως προβάλλουν οι μέτριοι, ο Νίκος θα ήταν πρώτης τάξης επιλογής για οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες παρατάξεις ήταν διοίκηση και τον περιλάμβανε στις γραμμές της, εκτός βεβαία του ΚΚΕ.

Το στυλ του τσαμπουκά για να επιβάλλει «γραμμή» ή του αρτηριοσκληρωτικού γραφειοκράτη για να καταστρέφει κάθε έννοια ανταλλαγής απόψεων είναι πολύ ισχυρά στα ήθη του πολιτικού πολιτισμού μας, ανήκουν όμως στο συντηρητικό παρελθόν μας.

Δεν βλάπτει η αλλαγή.

Οι χαμηλοί τόνοι απέναντι στο μπαλκόνι είναι πολιτισμός που βοηθά την παραγωγή έργου.

Καλλίτερο το μυαλό από τις φωνητικές χορδές.

Αυτό το κριτήριο ταιριάζει γάντι στον Νίκο Μαρτάκη.

Επί πλέον, είναι άνθρωπος που προτιμά και το έχει δείξει, την ουσία από την παράσταση.

Δεν αναμετρήθηκε με καμιά ισορροπία στο εσωτερικό της παράταξης, γιατί δεν υπήρξε τέτοιο θέμα. Προσωπικά για τον καθένα ήταν τα κριτήρια. Γι αυτό άλλωστε και πέρασε ομόφωνα και σε σύντομο χρόνο και ακόμη χωρίς απώλειες στην μυστική ψηφοφορία.

Κατανοώ την λύπη της παράταξης που εφάπτεται στο δραπετσίνι.

Μια –υπερβολική και λάθος για μένα- στρατηγική που στηριζόταν στην ανάδειξη του Κώστα Χρονόπουλου σαν κόκκινο πανί που έπρεπε να ξεβάψει, ξαφνικά εκ των πραγμάτων έμεινε μετέωρη, χωρίς αντικείμενο.

Άντε τώρα να βρίσκεις νέους επώνυμους εχθρούς πέρα από τον ίδιο τον δήμαρχο και πλάι του.

Θα προτείνω –και το κάνω γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να εισακουστώ- η αντιπολίτευση να εγκαταλείψει την στρατηγική των επιθέσεων σε πρόσωπα, και να επιλέξει την στρατηγική της διαμόρφωσης απόψεων, ριζοσπαστικών και μεταρρυθμιστικών, που θα την έβαζαν ξανά στο παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Καλό απόγευμα.

14 σχόλια:

  1. Καλα τα οσα λεσ ρε κυβερνητικε εκπροσωπε του αδερφου του Τζανη, αλλα το γεγονοσ οτι ο Μαρτακησ ειναι κουμπαροσ και κολλητοσ φιλοσ της αγιασ οικογενειασ και του γενικου, μηπωσ εχει να σου πει κατι για τα φαινομενα αξιοκρατιασ που υπαρχουν στο δημο; Τα ιδια και χειροτερα εκανε και ο Μελασ, αλλα υποτιθεται πωσ ψηφισαμε Τζανη και επειδη ειναι πολυ πιο ικανοσ, αλλα και για να μην εχουμε στο κεφαλι μασ τουσ συγγενεισ και τους φιλουσ του δημαρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακομα δεν τον ειδαμε, πετυχημενο τον βαφτισαμε! Ενταξει εδω που τα λεμε τα περισσοτερα στελεχη του Τζανη το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να σιωπουν γιατι οταν αρχιζουν να μιλανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάνο που τα διάβασες όλα αυτά; Τελικά διαβάζεις πίσω από τις γραμμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διαβάζω πίσω από τις γραμμές. σπρώχνω το βαμβάκι για να μπορώ να διαβάσω τις γραμμές.
    Δεν τον βάφτισα επιτυχημένο. Για θετικές προσδοκίες γράφω. πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένος.
    και τέλος, το πρόβλημα είναι αν είναι κάποιος συγγενής ή φίλος του Τζανή, ή αν διαθέτει ικανότητα; Και πόσο κατακριτέο είναι ένας ικανός άνθρωπος να διαθέτει ικανούς φίλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ ο τελευταίος είσαι πολύ κλαψιάρης. Το ύφος σου δείχνει μεγάλη υπεροψία. Ξέρεις τι λένε για όσους βρίζουν όλους τους άλλους λαμόγια; Προβλέπω μεγάλα χαστούκια από τη ζωή.
    Λίτσα Πατέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μανο με εντυπωσιαζεις. Ενω στο παρελθον εχεις φροντισει να σβησεις πολυ πιο ανωδυνα σχολια απο αυτο του 11.41 προκειμενου να διαφυλαξεις την ποιοτητα των συζητησεων, το συγκεκριμενο σχολιο το οποιο αν ειχε καταχωρηθει επωνυμως θα ηταν ηδη ενωπιον του εισαγγελεα με τις πιθανοτητες συντριπτικα εναντιον του να καταβαλλει τις 300.000 ευρω που λεει για συκοφαντικη δυσφημιση, το αφηνεις χωρις να εχεις παρεμβει. Γιατι αραγε? Η λασπη στον ανεμιστηρα και οποιον παρει ο χαρος? Η πολιτικη πρακτικη της λασπης στον ανεμιστηρα ειναι συμβατη με την πολιτικη σου κουλτουρα γιαυτο και την νομιμοποιεις με την ανοχη σου? Οσο για σενα 11.49 θα περιοριστω να σου πω οτι κανονικα το ντηλ θα εκλεινε στις 400 χιλιαδες αλλα λογω εκπτωσεων και οικονομικης δυσπραγιας καναμε ενα σκοντο. Εισαι απλα ενας ηλιθιος και τιποτα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να διευκρινήσω ότι από χτες το βράδυ μόλις τώρα ξαναμπαίνω.
    Και διαγράφω το 11.49.
    έκανε το λάθος, στην τελευταία παράγραφο να γράψει ονόματα για πράξεις που δεν μπορεί να αποδειχτούν.
    Να διευκρινήσω επίσης, ότι πάρα πολλά σχόλια, εξακολουθούν να υπάρχουν στα διάφορα θέματα, ανώνυμα και υβριστικά. Δεν κάνω διακρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάνο το Δραπετσίνι απάντησε. Δες εδώ
    http://drapetsini.blogspot.com/2011/09/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Μάνο υπάρχει πράγματι ανάρτηση στο Δραπετσίνι και βγάζει ολη τη πίκρα του ανθρώπου που έμεινε εξω απο τισ εξελίξεις.
    ΧΑΝΟμαστε μεσα στη φαντασια του συντακτη που προσπαθει να ξαναγυρισει στο χώρο που τον φιλοξένησε αλλα δεν βρίσκει ανταπόκριση.
    Φάινεται οτι τα αργύρια δεν επουλώνουν τη πληγωμένη ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΝΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ;;;ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΡΩΗΝ ΥΒΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Μάνο, βάζω στοίχημα ότι ο 10.41 είναι ακριβώς ο ίδιος νοσηρός νους, που είχε γράψει, το μνημείο ιταμότητας μήνυμα που έσβησες. Απ' ότι φαίνεται στο συνδυασμό του Τζανή έχουν μπει κάποιοι με την ίδια παρωχημένη νοοτροπία που είχαν πολλά από τα στελέχη του Μελά. Αν μάλιστα είναι αυτός που καταλαβαίνουμε όλοι, είναι πολύ λογικό να γράφει έτσι. Ποτισμένος με την εμπάθεια του λούζερ είναι ο τύπος. Όσο για το δραπετσίνι, νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρό blog και η αντιπολίτευση που ασκεί θα την χαρακτήριζα επικοδομοιτική. Προφανώς ο φανατικός υποστηρικτής του κ. Τζανή προτιμά την κριτική τύπου Ζούπη. Επικοινωνιολόγος της κακιάς ώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΔΡΑΠΕΤΣΙΝΙ ΤΟΥ ΖΟΥΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο τσιρ ειναι αλλου.
    για σενα μανο και την τελευταια παρεα σου κριτικη = αργυρια. διαλυστε τα όλα. η δημαρ τι λεει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΟΥΠΗ, ΤΟΝ ΤΣΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΧΑΝΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή