Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρά στο μέτρο της εφεδρείας.

Με ψήφισμα που θα παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο της 28-9-11, ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής και η δημοτική αρχή συμπαρατάσσονται με το αίτημα των εργαζομένων να μην γίνουν απολύσεις, τους καλούν σε κοινό αγώνα και ζητούν την απρόσκοπτη συνέχιση της συμφωνημένης ροής χρημάτων προς τον δήμο.

Το ψήφισμα διατυπωμένο σε πολύ έντονο ύφος κάνει μια συνολική κριτική στο έργο της κυβέρνησης, προσδοκώντας να περάσει παμψηφεί από το δημοτικό συμβούλιο. Να κερδίσει δηλαδή και την ψήφο του ΚΚΕ, γιατί προφανώς κερδίζει την ψήφο της παράταξης της Αναγέννησης κι ας είναι η επίσημη του ΠΑΣΟΚ.

Μακάρι να το καταφέρει και να είναι ομόφωνο, αν και το ΚΚΕ πάντα μπορεί να βρει μια δικαιολογία για να μην το ψηφίσει.

Ας πούμε δεν τονίζεται αρκετά ο ρόλος του ιμπεριαλισμού και των αμερικανών στα προβλήματα μας.

Ή δεν διαφαίνεται καθόλου ότι τα προβλήματα είναι εγγενή του καπιταλισμού και θα ξεπεραστούν μόνον όταν περάσουμε στην κομμουνιστική κοινωνία, ούτε καν στο παλλαϊκό κράτος.

Μακάρι να παραβλέψει αυτές τις αδυναμίες.

Ολόκληρο το σχέδιο ψηφίσματος πιο κάτω σε μορφή .jpg από το ιστολόγιο του Δήμου.

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ... Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ...
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_9436.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μανο απο τον τροπο που αντιμετωπιζεις το ψηφισμα που προτεινει - και καλα κανει ο Τζανης - καταλαβαινει καθε Δραπετσωνιτης, γιατί εμεις σε γνωρίζουμε καλα, οτι δεν εισαι σιγουρα πολιτικα αφελης. Εσυ που υποστηριζεις ταχα μου αυτό το ψηφισμα, ενω το προβοκαρεις με τον χειροτερο τροπο, εισαι ο ιδιος που εχεις αναρτησει κατα καιρους σχολια για τους "κηφηνες" εργαζομενους του δημοσίου και ιδιαιτερα του Δημου Κερατσινιου-Δραπετσώνας. Επελεξε επιτελους τι εισαι; Νεοφιλελευθερος αριστερός ή "αριστερος" ψαλτης του Τζανη; Και μια ακομα ερωτηση. Αφου εχεις αναλαβει την επικοινωνιακη προπαγανδα του Δημαρχου, γιατι τον εκθετεις μ αυτο τον τροπο; Γιατι σαν παπαγαλακι ανοιγεις θέματα, Τσούτσα, Χρονοπουλου κλπ (γελοιοποιώντας με τα γραφομενα σου τον Τζανη) και μετα αμετοχος ταχα στη συζητηση, ανεχεσαι να υπαρχουν αναπαντητα εκατονταδες σχολια εις βαρος του; Και αν τελικα ο Τζανης και οι συμβουλοι του ειναι ασχετοι απο επικοινωνια, εσυ τι ακριβως ρολο παιζεις σ αυτη την ιστορια; Μηπως εχεις αναλαβει εργολαβικα (κατ' εντολη των υποβολεων σου), να φαγωθούν κάποιοι στενοι συνεργατες του Τζανη σημερα; Φιλοδοξώντας να φας αυριο και τους υποβολεις σου; Ελεος, τα εργα και ημερες σου στη Δραπετσώνα όταν ησουν μελος του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και μετα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, είναι γνωστά γι αυτο και ολοι φροντισαν να κρατησουν αποστασεις απο εσενα, οπως ο κοινος μας φίλος ο Γιωργος ο Τσιρίδης. Για το Χρονοπουλου δε να μην σχολιασω. Μηπως αυτοι ξερουν κατι παραπανω απο τους Τζανηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρον.
    Ο ανώνυμος 11:55 κάτι πάει να πει, αλλά στο τέλος δεν λέει τίποτα.
    Ίσως για να μην σπάσει τον κώδικα ανωνυμίας.
    Με την σειρά λοιπόν, οι κηφήνες που υπάρχουν στο δήμο, χωρίς αγκύλες, είναι ατομικές περιπτώσεις που πρέπει να ελεγχθούν.
    Οι απολύσεις και οι εφεδρείες, είναι ανώνυμες μαζικές περιπτώσεις, επομένως άδικες.
    Είναι εντελώς γελοίο, όποιος δεν γουστάρει κάτι να το ονομάζει «νεοφιλελεύθερο» και να καθαρίζει.
    Ο όρος «νεοφιλελεύθερος αριστερός» είναι αστείος και δεν υπάρχει, και φυσικά χαρακτηρίζει απολίτικους τύπους ξερόλες.
    Όσοι έχουν έστω και ελάχιστη σχέση με δημοκρατική συνείδηση, ξέρουν ότι τα σχόλια είναι απαραίτητο δικαίωμα σε ένα μπλογκ και αυτά που σβήνονται είναι τα υβριστικά. Μόνον αυτά που αναφέρονται σε μένα αφήνω, για να δείξω πόσο πολύ γραμμένους έχω τους υβριστές.
    Ειρωνικά, απαξιωτικά ακόμη και ψεύτικα, παραμένουν.
    Τα έργα και οι ημέρες μου στο ΚΚΕ και στο ΣΥΝ, με τιμούν. Στο ΠΑΣΟΚ ουδέποτε υπήρξα μέλος, μόνον ένας άνθρωπος λέει αυτή την παπαριά στην Δραπετσώνα, ελλείψει άλλου επιχειρήματος εναντίον μου. Όχι ότι το θεωρώ κακό. Απλώς δεν συνέβη.
    Ο Γιώργος Τσιρίδης, ήταν και είναι ένας καλός μου φίλος, ανεξάρτητα αν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήμασταν αντίπαλοι. Άλλωστε, μην αποκλείεις την πιθανότητα στις επόμενες να είναι μαζί μας. Δεν ξέρω αν είναι «κοινός μας φίλος». Θα σε παρότρυνα, να σχολιάσεις για τον Χρονόπουλο. Γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσιρίδης το ξέρει ότι στις επόμενες θα είναι μαζίσας; Επίσης αν είναι μια δικός σου φίλος, είναι 15 φορες φίλος του Χρονοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έγραψα ότι θα είναι μαζί μας. Μίλησα για πιθανότητα. Άλλωστε, μετά την αποχώρηση του Χρυσού, φαντάζομαι για όλους είναι ανοικτές όλες οι επιλογές.
    Πως έβγαλες όμως τον συντελεστή 1 προς 15;
    Λάθος μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή