Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

εργατοπατέρες vs εργασία

Οι γενικεύσεις, είναι το ζωτικό στοιχείο επιβίωσης των κατεστημένων νοοτροπιών ειδικά στο δημόσιο.

Μόλις εκφραστεί μια οποιαδήποτε κριτική ή σχολιασμός για κακώς κείμενες καταστάσεις ή συμπεριφορές, αμέσως τα ανακλαστικά αυτοσυντήρησης διεγείρονται, δημιουργούν τις αναγκαίες συμμαχίες έστω και προσωρινές και η αλληλεγγύη μπαίνει σε λειτουργία.

Απλώς το υποκείμενο χρωστά την χάρη και θα την ανταποδώσει όταν χρειαστεί.

Αυτός ο μηχανισμός λειτούργησε στην περίπτωση του Τάκη Πατσάκη, που η ανώνυμη αναφορά του σε συγκεκριμένο περιστατικό προσπάθειας καθυστέρησης του έργου της διοίκησης της ΔΗΚΕΠΑ από άτομο που εργάζεται εκεί, έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο από δυο παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, του Μελά πρώτα και ακολούθως του Χρυσού.

Μάλιστα περιβλήθηκε με όλο τον αναγκαίο εργατοπατερισμό όπως τον ασκούν χρόνια τώρα οι κομματικοί μηχανισμοί που ανέδειξαν τις δυο αυτές παρατάξεις. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Πατσάκης λοιπόν βρέθηκε κατηγορούμενος, γιατί κατηγορεί όλους τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ ότι κάνουν λευκή απεργία.

Φυσικά δεν υπάρχουν ηλίθιοι να πιστέψουν αυτή τη γενίκευση. Η χρήση της όμως έχει την μορφή της προειδοποίησης.

«Κάτω τα χέρια από τους ανθρώπους μας».

«Θα δουλεύουν όπως θέλουν»

Αυτό είναι το νόημα της προειδοποίησης και καλά κάνει η δημοτική αρχή του Λουκά Τζανή αυτές τις προειδοποιήσεις να τις γράφει εκεί που πρέπει.


Για την καλλίτερη κατανόηση της ιστορίας, πιο κάτω η αναφορά του ίδιου του Τάκη για το θέμα.

Με αφορμή την τοποθέτησή μου στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ της 13ης Σεπτ. 2011 το οποίο ήταν συνέχεια εκ διακοπής αυτού της 9ης Σεπτ. 2011, κατά την εισήγησή μου για τον κανονισμό της Εσ.Υπ., λειτουργίας, οικονομικής διαχείρισης καθώς και τον προϋπολογισμό της κοινωφελούς, αναφέρθηκα σε 1 και μόνο πρόσωπο που εργάζεται στην επιχείρηση και το οποίο με τη συμπεριφορά του και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, δημιουργεί προβλήματα (εσκεμμένα κατά την άποψή μου) όπου και όποτε μπορεί, για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Η αναφορά μου στο ΔΣ ήταν συγκεκριμένη και αφορούσε, επαναλαμβάνω, 1 και μόνο πρόσωπο το οποίο δεν κατονόμασα, αν και θα μπορούσα, κατονόμασα όμως τις ενέργειες του οι οποίες συνιστούν προσπάθεια παρεμπόδισης και καθυστέρησης του έργου της διοίκησης.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα (και επικαλούμαι τα πρακτικά) στο σύνολο των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ οι οποίοι με αυταπάρνηση και μόχθο πασχίζουν να φέρουν εις πέρας το έργο τους, ακόμη και σε στιγμές που η οικονομική δυσπραγία της επιχείρησης δημιουργεί και στους ίδιους βιοποριστικό πρόβλημα.

Η προσπάθεια γενίκευσης της συγκεκριμένης αναφοράς μου στο σύνολο των εργαζομένων είναι εκ του πονηρού, και δείχνει το ενοχικό προφίλ του προσώπου, το οποίο αναζητά καταφύγιο στις αβασάνιστες παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης την οποία αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα της επιχείρησης.

Παρά την αήθη συμπεριφορά του, εξακολουθώ να μην το κατονομάζω, γιατί πιστεύω βαθιά ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές οφείλονται στην κακή νοοτροπία που έχει επικρατήσει στην επιχείρηση πολλά χρόνια τώρα

και είναι υποχρέωση μας να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αλλάξει.

Κερατσίνι-Δραπετσώνα 15 / 9 / 2011

Πατσάκης Ε. Παναγιώτης

Τακτικό μέλος του ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ Κερατσινίου - Δραπετσώνας

20 σχόλια:

  1. οτι δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι από την παραταξη σου δεν ενοχλεί τα αριστερα πιστεύω σου; μήπως φταίνε οι αλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μανο να τουσ στειλεισ ολουσ στην εφεδρεια, παρεα με τον φασιστα φιλο και υποβολεα σου. Οπωσ το παει ο Τζανησ θα μεινει μονοσ του με τη ΔΗΜΑΡ και τη Δατσερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην τσακωνεστε χωρις λογο. Ο Τζανης προσπαθει να φαει και τον Τσουτσα και δεν δινει τα φραγκα στην Κοινοφελη, με αποτελεσμα να μενουν απληρωτοι οι εργαζομενοι. Ο Τζανης νομιζει οτι οι εργαζομενοι θα στραφουν εναντιον του Τσουτσα, αλλά δεν εχει καταλαβει οτι το Κερατσινι ειναι χωριο και μαθαινονται ολα και ριχνουν το φταιξιμο στον Τζανη, ειδικα οταν βλεπουν στενους του συνεργατες οπως ο Γενικος να τους απειλει με εφεδρεια (μεγα εγκλημα, που εστρεψε του εργαζομενους εναντιον του Τζανη). Επισης Μανο εσυ και ο Πατσακης, πολυ καλα και εξυπνα παλικαρια και οι δυο, πως δεχεστε να μπαινετε ενδιαμεσοι σε μια κοντρα που δεν σας αφορα??? Αν θελατε να βοηθησετε τον Τζανη, δεν θα επρεπε να στρεφοσασταν εναντια στους εργαζομενους, διοτι στην ουσια βοηθατε τα σχεδια Τσουτσα. Την επομενη φορα, για τις πληροφοριες και για τα μαθηματα επικοινωνιας θα σας ζητησω και χρηματα. Προς το παρον ΔΩΡΕΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επομενος στοχος ο πρόεδρος της δ, το ανελαβε ο εξολοθρευτής μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξακολουθείτε την βολική γενίκευση. Αυτό από μόνο του κάνει την ανωνυμία διάτρητη.
    Λοιπόν, η επιχείρηση δεν έχει λεφτά γι αυτό χρωστά στους εργαζόμενους. και δεν έχει λεφτά γιατί κι ο δήμος δεν έχει λεφτά, γιατί είναι πολλά τα εκατομμύρια που του χρωστά τόσο η περιφέρεια (δηλαδή η κυβέρνηση) όσο και η ΔΕΗ ( δηλαδή η κυβέρνηση).
    Ο Πατσάκης σαν μέλος του ΔΣ έγραψε ότι οι εργαζόμενοι πλην κάποιας εξαίρεσης εργάζονται με αυταπάρνηση, επομένως δεν υπάρχει θέμα εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την εκθεση των λογιστων γιατί δεν τη βγάζεις, αφου την εχεις εσύ και οι φίλοι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΤΣΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ?
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γνωστος μισανθρωπος με εντολη του ηλεκτρολογου θελει να φαει την ανιψια και τον προεδρο Τ για να βαλει δικους του ανθρωπους στην ΔΗΚΕΠΑ. Ενας απ αυτους ειναι ο γνωστος αγνωστος σιδερας, ο οποιος προοριζεται για διευθυντης . Επομενος στοχος θα ειναι το ΚΕΚ και ο Διευθυνων συμβουλος, οπου ο ηλοεκτρολογος και το ενεργουμενο του, προωθουν τον πρωην Διευθυντη του Μελα και κολλητό του ηλεκτρολογου!!! Καψαλιστηκε ο πισινος του Τζανη, αν το κατεφερουν. Βεβαια υπαρχουν και ασταθμητοι παραγοντες. Ο ενας ειναι ο ίδιος ο Δημαρχος, ο οποίος εχει τον τροπο να γνωριζει τα παντα, ο δευτερος ειναι ο γιατρος του ΚΕΚ, ο οποιος αν βηξει θα παθουν ολοι πνευμονια και ο τριτος ειναι... Δεν θα σας τον πω τον τριτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βγαλε την εκθεση γιατί δεν την βγάζεις, με τους ερασιτεχνισμους σας θα κλεισει ηε πιχειρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Ζουπη αφου την εβγαλες στο blog σου την εκθεση, όπως σε βολεύει, γιατι ζητας και απο τον Μανο να τη βγαλει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ενημερωτικό blog δεν ειναι το δικό σας; επιλεκτική ενημέρωση μανο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Μανος ειναι ο κυβερνητικος εκπροσωπος της ανεπισημης γραμμης του δημαρχου. Επισημη γραμμη δεν υπαρχει, οποτε να διαβαζετε ολοι Μανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια, ειδικά του τελευταίου.
    Την έκθεση πράγματι την έβγαλε ο ΖΖ, μπορείτε να την διαβάσετε, και θέλω να συμβάλλω στην άνοδο της αναγνωσιμότητας του μπλογκ του.
    Κακό είναι;
    Σε τούτο το θέμα, ασχοληθήκαμε με την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να φορτώσει στον Πατσάκη λόγια που δεν είπε για να κανακέψει κάποιον εργαζόμενο.
    Νομίζω το εμπεδώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτή δεν είναι πολιτική δημαρ, είναι παλαιοκοματισμος Μαυρογυαλούρου!! Η Δημαρ τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτος απο σχολιαστης σε blogs, κυβερνητικός εκπροσωπος του Τζανή, επικοινωνιολογος και στρατηγικος αναλυτης, κατα δηλωση σου εισαι και αριστερος, μέλος της δημαρ. Μπορεις να μας πεις γιατι πετας αλλου την μπαλα και δεν μας λες γιατι επι τρεις μηνες οι εργαζομενοι ειναι απληρωτοι; Mηπως εσυ εχεις εισηγηθει αυτη την γραμμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η δημαρ οφείλει να παρει θεση για αυτά που λες, οι εργαζόμενοι δε φταίνε για τα προβλήματα της διοίκησης. 8 μηνες επιχορηγησεις και σπαταλες οι εργαζόμενοι φταίνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπα, μπα, μπα!!! Όλη η πολιτική χλέμπα που διοίκησε το Δήμο για πολλά χρόνια, θυμήθηκε τον σύντροφο της τον Μαυρογυαλούρο, και αφού μου προσάπτει ένα κάρο ιδιότητες, καλεί σε απολογία και την ΔΗΜ.ΑΡ ακόμη!
    Με την σειρά λοιπόν, δεν έχω όλες τις ιδιότητες που αναφέρει ο αγαπητός ανώνυμος, μόνον σε αυτή του στρατηγικού αναλυτή έχω ISO.
    Η ΔΗΜ.ΑΡ. και εγώ μαζί της δεν έχει πρόβλημα με τους εργαζόμενους, κι όταν προκύπτει πρόβλημα και αναφορά όπως καλή ώρα στο θέμα μας, αφορά στην εκτέλεση καθηκόντων συγκεκριμένου προσώπου.
    Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.
    Αυτό, το ξέρουν και οι μογγόλοι, δεν οφείλεται σε σπατάλες της ΔΗΚΕΠΑ, μια που τα έξοδα έχουν περιοριστεί περίπου 35% με 40% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
    Οφείλονται στην αδυναμία της πολιτείας να δώσει τα χρήματα που χρωστά στο δήμο, και μέχρι στιγμής, για το 9μηνο, είναι πάνω από 19 εκατομμύρια ευρώ.
    Δεν το ξέρατε;
    Δεν ξέρετε ότι το κράτος όπως το κατάντησαν τα δυο κόμματα που το διαχειρίζονται 28 χρόνια τώρα από την μεταπολίτευση το ξέσκισαν και σήμερα «δεν υπάρχει σάλιο»;
    Καημενούλια μου, τόσο ανενημέρωτα είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ωραια αριστερα. φταινε οι αλλοι και οι σπαταλες 9 μηνες; εσείς είστε στη διοίκηση, τι κανετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε Μανο εισαι πραγματικα απιστευτος. Την παπαντζα περι στρατηγικου αναλυτη με πιστοποιηση ISO, μονο εσυ και ο φιλος σου ο Αγενιου θα μπορουσατε να την ξεφουρνησετε. Συναγωνιζεστε για το ποιος θα καταφερει να παρει πρωτος την πιστοποιηση ISO, ως καταστροφεας του Τζανη. Εχετε φαει μεχρι στιγμης τρεις και προχωρατε ακαθεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή