Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Εκκρεμεί ακόμη η θέση προέδρου του ΔΣ


Αντιγράφω από το μπλογκ του Γιώργου Τσιρίδη ένα «ρεπορτάζ» για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο δήμο μετά την παράδοση της επιστολής παραίτησης του Κώστα Χρονόπουλου από την προεδρία του δημοτικού συμβούλιου.


Ο Κ.Χρονόπουλος είναι Πρόεδρος μέχρι να εκλεγεί άλλος. Ως τότε είναι απλά υπό παραίτηση. Αν τεθεί στο ΔΣ θέμα “ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ” υπογεγραμμένο από την Χρύσα Μυργιαλή ή τον Ι.Τσούτσα, μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε ότι ο Κ.Χρονόπουλος δεν είναι πλέον Πρόεδρος

29/08/2011 από Γ.ΤΣΙΡΙΔΗΣ
Ο κ. Χρονόπουλος παρέδωσε μιαν επιστολή στον Δήμαρχο την οποία ο τελευταίος κοινοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο καταθέτοντάς την στα πρακτικά του ΔΣ κατά τη συνεδρίαση της 23/8/2011
Στη συνέχεια έγιναν κάποιες προσπάθειες (που κανείς δεν λέει ότι έχουν τελειώσει) να κλείσει το θέμα με την ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ της παραίτησης από τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή και την ΑΠΟΣΥΡΣΗ της επιστολής από τον Κώστα Χρονόπουλο και την επάνοδό του στη θέση του Προέδρου.
Πότε λήγουν όλα αυτά;
Λήγουν την ημέρα που θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει η πρόσκληση για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αν την υπογράφει ο Κ.Χρονόπουλος, το θέμα έχει λήξει με την επάνοδό του. Αν υπογράφει την πρόσκληση κάποιος άλλος κι έχει ανάμεσα στα θέματά του και θέμα εκλογής προέδρου, τότε η παραίτηση είναι οριστικά αποδεκτή και θα έχουμε πλέον άλλον πρόεδρο με τον Κ.Χρονόπουλο να στέκεται στο μέλλον κριτικά υπέρ της διοίκησης.

Λέω «ρεπορτάζ» παρ’ ότι περιέχει εκτιμήσεις του Γιώργου, γιατί απλά οι εκτιμήσεις του είναι κάτι σαν «οδικός χάρτης».

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Στο δια ταύτα, καλό είναι να επικρατήσουν ώριμες σκέψεις στην πλειοψηφία.

Η παραίτηση Χρονόπουλου δεν πρέπει να γίνει δεκτή από τον Δήμαρχο.

Μπορεί να ισχύει στο ακέραιο το «ουδείς αναντικατάστατος» όμως επίσης ισχύει στην περίπτωση μας το «δυσαναπλήρωτος».

Όπως έχω ξαναγράψει, στα έδρανα της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κάθονται τρεις πρώην δήμαρχοι και τουλάχιστον τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι, οι Ζούπης, Κούβαρης, Μυργιαλή και Τσιρίδης, (με αλφαβητική σειρά μην έχουμε παρεξηγήσεις) που παίζουν τους κανονισμούς στα δάκτυλα.

Πέρα από αυτή καθ’ αυτή την προεδρική απασχόληση που απαιτεί μάξιμουμ εμπειρίας, η ίδια η προεδρία στη διάρκεια της συνέλευσης του δημοτικού συμβούλιου είναι ένας Γολγοθάς εντυπώσεων και ουσίας, τόσο περιπλεγμένων μεταξύ τους που το ένα εύκολα παραγκωνίζει το άλλο.

Αν παρόλα αυτά ο Δήμαρχος ή ο Χρονόπουλος επιμένουν στην παραίτηση, θα συνιστούσα την θέση να καταλάβει ο πιο αναλώσιμος των συμβούλων της συμπολίτευσης.

Θα είναι ευκαιρία.

25 σχόλια:

  1. Κύριε Μανο προφανώς δεν ειναι τα πράγματα όπως τα λέτε ισως λόγω του οτι σας παρέσυρε ο κ. Τσιρίδης που όμως δεν πρέπει να γνωρίζει ακριβώσ την διαδικασία

    Δηλαδή " Η παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου, Αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο και γίνεται οριστική, αφότου το δημοτικό συμβούλιο την αποδεχθεί. Για το σκοπό αυτόν το συμβούλιο προσκαλείται σε συνεδρίαση από τον σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, από εκείνον που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου και, αν αυτός κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο, από τον αμέσως επόμενο στην απόφαση ανακήρυξης των συμβούλων.

    Στη συνεδρίαση αυτή προεδρεύει ο σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο και, αν αυτός δεν παρίσταται, ο αμέσως επόμενος κατά την ανωτέρω σειρά.

    Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση θεωρείται ότι γίνεται αποδεκτή μετά την παρέλευση ενός (1) μήνα από την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης στο γενικό πρωτόκολλο της υπηρεσίας. Ο παραιτούμενος παραμένει σύμβουλος και δεν μπορεί να επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα μέσα στην ίδια διετία."

    Εχουμε λοιπόν τα εξής δεδομενα
    1. Η κα Μυριαλη δεν μπορει να συγκλέσει Δ.Σ.
    2. Ο Κος Χρονόπουλος δεν μπορει να συγκαλέσει
    Δ.Σ. διοτι έχει πρωτοκολλησει την επιστολή
    του και δεν την έχει ανακαλέσει
    3 Ο μόνος που μπορει να συγκαλέσει το Δ.Σ.
    ειναι ο κος Τσουτσας
    4. Μοναδικά θεματα της ημερήσιας διαταξης θα ειναι αποδοχή παραίτησης και εκλογή νέου προέδρου

    Ειναι λοιπόν καλό να είναι σωστά ενημερωμένοι οι πολιτες και να μην υπάρουν ανακρίβειες

    Παραμένει όμως το κύριο ερώτημα ΓΙΑΤΙ παραιτήθηκε και ποιοί είναι οι ΄"προσωπικοι" λόγοι της παραίτησης του.

    Ο ίδιος αφήνει να σέρνονται διάφορα σενάρια που δεν τον κολακευουν καθόλου.

    Καλό λοιπόν είναι να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να σώσει την υστεροφημία του εκτός και εαν υπάρχει κάτι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς, αγαπητέ ανώνυμε.
    Ο Χρονόπουλος δεν υπέβαλλε παραίτηση στο δημοτικό συμβούλιο, σ' αυτό στηρίζεται το χρονικό του Τσιρίδη και βρίσκω λογικό ότι υπάρχουν περιθώρια ανασκευής όλης της ιστορίας.
    Αν θέλουν και οι δυο πλευρές.
    Δικαίωμα τους, και ...ίσως πρόβλημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω οτι ειναι σαφέστατο το κείμενο της ανάλυσης,
    Η παραιτηση Χρονόπουλου ΥΠΕΒΛΗΘΗ στο Δ.Σ. καταχωρήθηκε στα πρακτικά και έχει πρωτοκολληθει. Ειναι περίεργο να επιμενεται σε κάτι προφανώς αδιανόητο απλως και μόνο για να στηριχθει ο κος Τσιρίδης ο οποίος κατέχει το "αλάθητο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενο της ανάλυσης είναι σαφέστατο, αλλά στηρίζεται σε λάθος δεδομένα. Η επιστολή Χρονόπουλου είναι προς τον Δήμαρχο και όχι προς το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή το όργανο του Δήμου που τον εξέλεξε... Ο Δήμαρχος, ο οποίος δεν είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει με την ιδιότητα του, μια επιστολή παραίτησης του προέδρου Δ.Σ.. Άλλωστε ο κ. Τζανής είναι γνωστό σε όσους παρακολούθησαν την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι δεν έκανε καμία δήλωση, περί αποδοχής ή μη της παραίτησης, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιστολή απευθύνεται σε εκείνον με την ιδιότητα του επικεφαλής δημοτικής παράταξης και όχι του Δημάρχου. Επίσης λογικά γνωρίζει, ότι δεν έχει δικαίωμα αποδοχής παραίτησης του προέδρου Δ.Σ. Είναι επίσης γνωστό στην πόλη μας, αυτό που ο Μάνος δημοσίευσε με τίτλο "Άντε πάλι φήμες" (και τα σχόλια που το συνοδεύουν), ότι η επιστολή Χρονόπουλου κατατέθηκε στον Δήμαρχο, στο πλαίσιο μιας εσωπαραταξιακής διαδικασίας. Κατά συνέπεια είναι λανθασμένο, ότι η παραίτηση Χρονόπουλου, κατατέθηκε στο Δ.Σ. (από τον Χρονόπουλο). Επίσης η καταχώρηση στα πρακτικά εκ μέρους του κ. Τζανή έγινε προς ενημέρωση του σώματος και σε καμία περίπτωση, δεν ετέθη από μεριάς του, θέμα συζήτησης της "παραίτησης", στην ίδια ή στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Η πρωτοκόλληση της επιστολής Χρονόπουλου είναι προφανές ότι δεν έγινε από τον ίδιο, αφού αυτός φρόντισε απλά να την αποστείλει στον Λουκά Τζανή, αλλά πιθανά από τον Δήμαρχο. Είναι φανερό ότι η πρωτοκόλληση της συγκεκριμένης επιστολής, καμία τυπική συνέπεια δεν συνιστά, αφού πρόκειται προς τον Δήμαρχο και όχι προς το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι φανερό από τα συγκεκριμένα άρθρα του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και του Καλλικράτη, ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παραιτείται με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο, στο όργανο το οποίο τον εξέλεξε. Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή υπάρχει, εκτός από πολιτικό αδιέξοδο - για όσους αποδέχονται αυτή τη θέση - τυπικό και ουσιαστικό αδιέξοδο για τη νόμιμη πρόσκληση της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. Ο κ. Χρονόπουλος οφείλει να ανταποκριθεί στις επιταγές του θεσμικού του ρόλου και να προχωρήσει στην σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με την θεματολογία, την οποία ζητά ως οφείλει ο Δήμαρχος. Είναι φρόνιμο, να μην υπάρξει περαιτέρω εμπλοκή των πολιτικών αδιεξόδων - ή έστω εξελίξεων οι οποίες συντελούνται - με την δημοκρατική, νόμιμη και κατά συνέπεια τυπικά και ουσιαστικά απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προκαλεί εντύπωση ότι κάποιοι επιμένουν με επιθέσεις ή αναλυτικά σενάρια, να φτάσει έως το τέλος, που αυτοί με τόσο κόπο και ίντριγκα επιδιώκουν, η πρώτη μεγάλη απώλεια του Τζανή, να είναι ο Χρονόπουλος. Είναι προφανές ότι είναι οι ίδιοι ακριβώς που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ανάλογο και με τον Τσούτσα. Είναι οι ίδιοι που αύριο θα βάλουν στο κάδρο της ανθρωποφαγίας τους και όποιον άλλο έχει την προσωπικότητα, τη διάθεση και την δυνατότητα, να στηρίξει έναν πραγματικά ανεξάρτητο, δραστήριο και ικανότατο Δήμαρχο, ο οποίος «τσάκισε» στις εκλογές τους εκπροσώπους της κομματικοποιημένης και ποδηγετούμενης από βουλευτικά και όχι μόνο γραφεία, αυτοδιοίκησης. Είναι φανερό ότι κάποιοι «εκλεκτοί» τέτοιων γραφείων έχουν παρεισφρήσει στο πλευρό του Λουκά Τζανή και τώρα έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, να επιδοθούν συστηματικά στο έργο, το οποίο τους έχει ανατεθεί… Την αποψίλωση δηλαδή του Τζανή από αναγνωρισμένα αυτοδιοικητικά στελέχη – με τα θετικά και αρνητικά τους – τα οποία ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η καταστροφή της επικοινωνίας του Τζανή με αυτό τον χώρο, δεν θα τον οδηγήσει φυσικά στην αγκαλιά της ΝΔ. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, για συγκεκριμένους ιστορικούς, πολιτικούς και προσωπικούς λόγους. Άλλωστε η ΝΔ έχει υποψήφιο Δήμαρχο για τις επόμενες εκλογές. Είναι ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου που καθοδηγεί τους ανθρώπους που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον Τζανή σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚ. Στόχος τους; Να χάσει ο Τζανής το έρεισμα του στις δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης, παράλληλα να απωλέσει το προφίλ του ανεξάρτητου και ακολούθως, ώστε ο παλαιοκομματικός «κομματάρχης» της δεξιάς, να πάρει όσο το δυνατόν πιο εύκολα το Δήμο. Ειδικά στην περίπτωση Χρονόπουλου ο στόχος καθίσταται διπλός. Η αποκοπή του Τζανή από την Δραπετσώνα, όπου η δεξιά έχει ιστορικά χαμηλά ερείσματα, σε σχέση με το Κερατσίνι και ο συγκεκριμένος κομματάρχης δεν έχει ιδιαίτερη διείσδυση και απήχηση στην κοινωνία.
    Επίσης είναι προφανές, ότι στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβάνονται εκτός από την εξουδετέρωση του Χρονόπουλου και η περιθωριοποίηση όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της Δραπετσώνας με την κραυγαλέα αποφυγή αξιοποίησης τους και την διάρρηξη κάθε σχέσης ή απλά ακόμα και της επικοινωνίας με αυτούς, Αξυπόλητος, Νοδαράκης, Κατσαντώνης κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανώνυμε 2:36,
    πολλοί στεναχωρήθηκαν με την εξέλιξη της υπόθεσης Χρονόπουλου, που μάλλον είναι οριστική, αλλά μη φτάνουμε στην άλλη άκρη με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εαν, όπως το περιγράφεις και συμφωνώ, έχουμε έναν άνθρωπο "πραγματικά ανεξάρτητο, δραστήριο και ικανότατο" για Δήμαρχο, πάει πολύ να τον θεωρούμε εύκολο θύμα συνωμοσίας σκοτεινών κύκλων της δεξιάς.
    Ούτε ο Λαλιώτης δεν θα το σκεφτόταν έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τζανης χωρις τον Χρονοπουλο ειναι ενα τιποτα! Ο μοναδικος με γνωσεις εκει μεσα ειναι ο παππους, γιαυτο εχουν λυσσαξει να αναιρεσει την παραιτηση του γιατι γνωριζουν οτι χωρις Χρονοπουλο...Προβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H ξαπλώστρα Νο 1 επανήλθε στη βάση της... Ολα πάνω σύμφωνα με το σχέδιο... Ποιόν άλλον θα καθαρίσουμε; OVER!!!
    Μανώλη πες τους να μην μας κολλάνε γιατί θα τους παραιτήσουμε όλους σε λίγο...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσύ ο τελευταίος ηρέμησε μην σκίσεις κανένα καλσον παλιοχανούμι χχαχααχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετά από συνεχείς περιπλανήσεις, μεταξύ Οικονομάκη, Τσούτσα και άλλων, ο Τζανής κατέληξε στον Θεοχάρη... Εγω προτείνω πάντως να κάνει πρόεδρο, υπουργό εξωτερικών, κυβερνητικό εκπρόσωπο, και αρχισυνδικαλιστή, τον ένα, τον μοναδικό, τον ανεπανάληπτο, τον άνθρωπο, τον ηγέτη, τον στρατηγικό επενδυτή... Το γενικώς και αορίστως κι επι παντός επιστητού Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο το παραπανω ποστ καταλαβαινει κανεις τον στελεχιακο πλουτο του συνδυασμου του Τζανη. Ενας αγραμματος με παγκο στην λαικη, ενας αγραμματος με αγορασμενο πτυχιο ιατρικης και ενας γραφικος δασκαλακος να εριζουν για την 2η τη ταξει θεση του δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγάλη αγάπη . Μπραβο στο Μάνο και τον Γιώργο! θα τον πείσουν να μείνει αφού είναι αναντικατάστατος. Δεν υπάρχουν νέοι σε αυτή την παράταξη; το καλημέρα μιλούσε για απόσταση από το κατεστημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα κύριοι που αποδεικνύεται ότι ο κ. Χρονόπουλος δεν έχει υποβάλλει προς το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας επιστολή παραίτησης, τι πρόκειται να γίνει; Πολύ περισσότερο όταν αποδεικνύεται μέσω της εκκωφαντικής σιωπής κάποιων ότι η επιστολή που πρωτοκολλήθηκε και η οποία σε κάθε περίπτωση δεν απευθύνεται στο Δημοτικό συμβούλιο, αλλά στον Λουκά Τζανή, δεν έχει πρωτοκολληθεί από τον κ. Χρονόπουλο, αλλά σε κάθε περίπτωση από κάποιον τρίτο. Η σχετικές προβλέψεις των νόμων δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης. Εκτός εάν η αρμόδια διευθύντρια, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος γραμματείας του Δήμου και η νομική του υπηρεσία είναι διατεθειμένοι να επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν ενυπόγραφα το υφιστάμενο νομικό καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση εάν συνεχιστεί αυτή η αδιέξοδη προσπάθεια, φαίνεται ότι οδηγούμαστε στο να πιεστεί ο Γιάννης Τσούτσας, ως πρώτος σε σειρά σταυρών δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, να προχωρήσει σε παράνομη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, με την υπογραφή σχετικής πρόσκλησης, με την παρεπόμενη θεματολογία, δηλαδή με μοναδικό θέμα την αποδοχή μιας παραίτησης, η οποία ποτέ δεν έχει υποβληθεί και της εκλογής νέου προέδρου Δ.Σ. τη στιγμή που ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος δεν έχει παραιτηθεί. Το πραγματικό ερώτημα συνίσταται στο εξής. Θα δεχτούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πάρουν μέρος σε μία συνεδρίαση, η οποία αμέσως προκύπτει ότι θα είναι παράνομη και ανίκανη να παράξει οποιοδήποτε νόμιμο αποτέλεσμα ή θα σπεύσουν να συμμετάσχουν και να διασφαλίσουν με την ψήφο τους στην απομάκρυνση του μοναδικού υποστηρικτή και συμπαραστάτη του Λουκά Τζανή σε όλες τις μέχρι σήμερα συνεδριάσεις από τη νευραλγική θέση του προέδρου του Δ.Σ.; Ο Γιώργος Τσιρίδης πάντως έσπευσε να αναδείξει με απροκάλυπτο τρόπο για σύμβουλο της αντιπολίτευσης την πολιτική και νομική λούμπα – κυρίως τη νομική – στην οποία κάποιοι οδηγούν την παράταξη Τζανή. Εξίσου ενδιαφέρον προκαλεί η στάση της συμπολίτευσης στην περίπτωση κατά την οποία η αντιπολίτευση θελήσει να την εκθέσει. Θα βρεθούν δηλαδή 21 σύμβουλοι από τους 24 της παράταξης Τζανή – μιας και προφανώς ο κ. Χρονόπουλος δεν θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση – οι οποίοι: α) θα παραστούν και κατά συνέπεια θα προσπαθήσουν να τη νομιμοποιήσουν, β] θα ψηφίσουν σε ονομαστική ψηφοφορία, υπερ της αποδοχής της τυπικά ανύπαρκης παραίτησης Χρονόπουλου και γ) θα ψηφίσουν με βάση τα προηγούμενα για την ανάδειξη νέου προέδρου Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλήθεια γιατί η αντιπολίτευση τηρεί σιγή ιχθύος (πλην του Γιώργου Τσιρίδη) για το θέμα Χρονόπουλου; Μέχρι εσχάτως ο Ζούπης έγραφε «φιλιππικούς» εναντίον του Τζανή ακόμα για τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης άνοιξης… Για το θέμα της παραίτησης Χρονόπουλου, τσιμουδιά ο Ζούπης, τσιμουδιά ο Χρυσός, τσιμουδιά και ο Κούβαρης. Είναι προφανές, ότι η αντιπολίτευση, ιδιαίτερα η μείζων έχει αντιληφθεί πως μια οριστική παραίτηση Χρονόπουλου από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. εξυπηρετεί απόλυτα τα σχέδια της. Είναι φανερό ότι η αντιπολίτευση θα κάνει πάρτι στα δημοτικά συμβούλια, χωρίς την καθοριστική παρουσία Χρονόπουλου, ο οποίος υπήρξε το καλύτερο αμορτισέρ για τον Τζανή, στους συνεχείς κραδασμούς που δημιουργούσε η έμπειρη αντιπολίτευση, απέναντι στην άπειρη δημοτική ομάδα της συμπολίτευσης. Άρα δια της σιωπής της, η αντιπολίτευση, ουσιαστικά «υποθάλπει» το έγκλημα της αποπομπής Χρονόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξέρουν τι γίνεται στο «μαγαζί» ο Νεράντζης και ο Λιντζέρης ή έχουν αφήσει τον «ηλεκτρολόγο» να παίζει μπάλα μόνος του, με «μπροστάρη» τον «Αλή Πασά»; Μαθαίνουμε πάντως ότι οι «κομισάριοι» τους έχουν καταλάβει το παιχνίδι, ενημέρωσαν αρμοδίως και έχουν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο να «ματώσουν» τα γένια του Αλή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξέρουν τι γίνεται στο «μαγαζί» ο Νεράντζης και ο Λιντζέρης ή έχουν αφήσει τον «ηλεκτρολόγο» να παίζει μπάλα μόνος του, με «μπροστάρη» τον «Αλή Πασά»; Μαθαίνουμε πάντως ότι οι «κομισάριοι» τους έχουν καταλάβει το παιχνίδι, ενημέρωσαν αρμοδίως και έχουν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο να «ματώσουν» τα γένια του Αλή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε φίλε, είναι ποτέ δυνατόν ο Τσούτσας να δεχτεί να συγκαλέσει παράνομα το δημοτικό συμβούλιο μόνο και μόνο να «χτυπήσει» τον Χρονόπουλο και να βοηθήσει να εκλεγεί ο Θεοχάρης πρόεδρος του Δ.Σ.; Αφήστε τις παπάντζες. Η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμμετέχει στην παράνομη συνεδρίαση. Πιστεύετε αλήθεια, ότι Τσούτσας, Θεοχάρης, Μόσχου, Λάλος και όλοι οι άλλοι Πασόκοι θα ψηφίσουν ανοιχτά εναντίον του Χρονόπουλου; ‘Η απλά ανήκετε στα βουλευτικά γραφεία που υποτίθεται ότι κατηγορείτε και απλά μετράτε αντιδράσεις; Για τόσο πονηροί περνιέστε και χρησιμοποιείτε εξυπνάδες της δεκαετίας του 80; Ή νομίζετε ότι βρίσκεστε ακόμα στην ΟΝΝΕΔ ρε λαμόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά με τόση παπαρολογια που διαβάζουμε θα παθουμε και τίποτα.
    Εχουμε και λέμε, ενας πρόεδροσ παραιτηθηκε αλλά δεν παραιτήθηκε γιατί την παραίτηση δεν την έδωσε στο δήμαρχο για να ενημερώσει το συμβούλιο αλλά στο δήμαρχο στα πλαίσια εσωπαραταξιακής διαδικασίας που εκείνη την ώρα ο δήμαρχος δεν ηταν δήμαρχος αλλα επικεφαλής της παράταξης.
    Στη συνέχεια ενω στην επιστολή του λεει οτι "παραιτούμαι από πρόεδρος του δημοτικου συμβουλίου" δεν εννοει οτι παραιτηθηκε από πρόεδρος αλλά οτι δεν παριτήθηκε αφου δεν κατέθεσε ο ιδιος ενω απουσιαζε την παραίτηση του.
    Ο δήμαρχος που κατέθεσε στα πρακτικά την παραίτηση δεν την κατέθεσε ελλα την έδωσε προς ενημέρωση του σώματος το οποίο σώμα δεν ενημερώθηκε.
    Τώρα η δεξιά επεισε τον Χρονόπουλο να παραιτηθεί για να αποκοψει τον τζανή απο το ΠΑΣΟΚ και ένας αόρατος κομματάρχης να πάρει τον δήμο απο το τζανή που εκείνη την ώρα δεν ηταν ο Τζανής αλλα το θύμα του πολιτικού του συντονιστη που όμως εκείνος δεν είναι πολιτικός συντονιστή του δημάρχου αλλά διπλός πράκτορας τησ δεξιάς και και και και.
    Ρε βλαμμένοι τα χάπια δεν ειναι να τα παίρνει κανεις με το τσουβάλι και να λέει οτι παπαριά του ερθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε Μάνο γράφεις στον Ανώνυμο 2.36 για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εσύ που υποτίθεται ότι είσαι αναλυτής, πολιτικά γειωμένος και προσγειωμένος, μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί ο Τζανής αφού έφαγε τον Συνασπισμό και δεν εξέλεξε κανένα δημοτικό του σύμβουλο, αφού δεν αξιοποίησε κανέναν από τη Δημοκρατική Αριστερά που εσύ ανήκεις, τώρα γιατί «τρώει» αποκλειστικά Πασόκους εκλεγμένους και μη; Μάλλον το πνεύμα του αντιΛαλιώτη είναι εδώ. Ή μάλλον τα έχει βρει με κάποιον άλλον προς το παρόν, προτού κοπεί το ρεύμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΤΟΝΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΥΛΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΓΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ, Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΓΑΥΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επανερχομαι και λεω οτι η στελεχιακη γυμνια του Τζανη ειναι πρωτοφανης. Εριζουν για την θεση του προεδρου του Δ.Σ ενας μπραβος της νυχτας, ενας γιατρουδακος της τσουτσας και ενας γραφικος δασκαλακος. Μου φαινεται οτι ο Γλαμπεδακης ειναι και πιο εξυπνος και πιο μορφωμενος και απτους τρεις προαναφερθεντες και η πλακα ειναι οτι δεν κανω πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι κοινό έχουν η Σαλώμη και ο Αλή Πασάς;
    Το κομμένο κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή