Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Εκτός σταθμών ένα στα τρία παιδάκια και στο δήμο μας


Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους θα αντιμετωπίσουν φέτος οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της χώρας, που ανοίγουν τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων από οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, προμηνύουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα για γονείς, νήπια και εργαζομένους. Μάλιστα, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ένα στα τρία παιδιά αναμένεται να μείνει εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών.

«Μου έρχεται να κλαίω με τα προβλήματα που έχουμε. Αυτό σας λέω μόνο» δηλώνει η Σταματούλα Τσoτσάνη, υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Οπως αναφέρει, ο δήμος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα προσωπικού, καθώς οι εγκρίσεις για προσλήψεις των σαράντα εποχικών υπαλλήλων που απαιτούνται δεν έχουν έρθει ακόμη, ενώ στον αέρα βρίσκονται όλα τα προγράμματα απασχόλησης που θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποιες λύσεις.

«Μόλις την Τετάρτη μας έστειλαν ένα έγγραφο ότι μπορούμε να καταγράψουμε τις ανάγκες μας και να πάρουμε δίμηνες συμβάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να πάρουμε οκτάμηνες. Μιλάμε για είκοσι άτομα» λέει η κ. Τσoτσάνη. Ετσι, ο δήμος θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά εκ των ενόντων, χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, καθαρίστριες από τον τομέα πρασίνου. Επί της ουσίας, η κ. Τσατσάνη εκτιμά ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των αιτήσεων θα απορριφθεί, αφού σε καθέναν από τους δεκαεφτά παιδικούς σταθμούς υποβλήθηκαν περίπου εβδομήντα αιτήσεις κατά μέσο όρο, ενώ μπορούν να δεχτούν από σαράντα έως σαράντα οχτώ παιδιά. Μάλιστα, με λύπη σημειώνει ότι υπάρχουν γονείς που είναι άνεργοι και θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό απλά και μόνο για να τρώνε…

από το www.e-flou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου