Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Άντε πάλι φήμες...

Μια έντονη φημολογία φέρνει ο ανατολικός άνεμος από τη μεριά της Δραπετσώνας, στην παραλία που απολαμβάνουμε ακόμη τον κατήφορο του καλοκαιριού.
Ο Χρονόπουλος σκέφτεται στα σοβαρά να παραιτηθεί από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και να συνεχίσει την παρέμβαση του στα δημοτικά θέματα, από τα έδρανα των απλών δημοτικών συμβούλων.
Μια κακή εξέλιξη για την δημοτική αρχή, ακόμη κι αν μείνει στο επίπεδο της σκέψης.

Ο Χρονόπουλος στους 8 μήνες της δημοτικής αρχής έχει το δυσκολότερο ίσως έργο από τη θέση του προέδρου και πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να τον αντικαταστήσει, χωρίς να υποτιμώ 2-3 δημοτικούς σύμβουλους της πλειοψηφίας που έχουν μεν την ικανότητα, δεν έχουν όμως την γατίσια εμπειρία του.

Από την άλλη, το σημερινό πρόγραμμα του δημοτικού συμβούλιου, σίγουρα ανάβει φωτιές πολύ πριν την σύγκλιση του.
Και οπωσδήποτε, η διατύπωση των θεμάτων, γιατί από αυτό πιστεύω ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, είναι ευθύνη του προέδρου.
Η διατύπωση, «της αδυναμίας του Δήμου να εκτελέσει πλήρως το έργο της καθαριότητας» από την διοίκηση, είναι επίτευγμα σουρεαλισμού. Κι ο σουρεαλισμός καλό είναι να παραμείνει στη σφαίρα της ποιητικής. Κι όχι στην ποίηση έργου.
Έχω την υποψία ότι το σημερινό συμβούλιο δεν θα γίνει, άλλωστε κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος ο Χρονόπουλος δεν θα παραβρεθεί. Όλο και κάποιοι ακόμη θα βρίσκονται σε διακοπές.
Αν παρ’ ολ’ αυτά γίνει, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που δεν θα καταλήξει σε κανένα αποτέλεσμα.

Θα έχετε την ενημέρωση από την σελίδα μας, ακόμη και μεταμεσονύκτια.


43 σχόλια:

  1. EΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ... ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ... ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΝΟ ΕΙΧΕΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς και ο Μάνος είναι ο σκιώδης εκπρόσωπος του περιβάλλοντος Τζανή. Άλλωστε αυτός δεν ανέλαβε εργολαβικά την ανάρτηση της επίμαχης επιστολής Τσούτσα πριν λίγο καιρό; Αυτός δεν παρέθεσε το φωτογραφικό υλικό για να δείξει την ανικανότητα του Οικονομάκη; Αυτός τώρα μέσω της προβολής φημών – από πού άραγε εκπορεύονται αυτές οι φήμες – διαπιστώνει την ευθύνη Χρονόπουλου, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα θέματα του ΔΣ και τα εισηγητικά είναι ευθύνη του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μάνος ο οποίος προς τιμήν του γράφει δημόσια όλες τις πολιτικοϊδεολογικές του πεποιθήσεις, είναι φανερό ότι έχει πείσει τον Τζανή, άλλωστε είναι ο βασικός του στρατηγικός σύμβουλος, ότι η μόνη λύση για την πόλη και πολύ σωστά είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Ο Μάνος και ο Τζανής είναι φυσικό να στρέφονται εναντίον όσων αποτελούν εμπόδιο στην υλοποίηση αυτής της θέσης. Του Οικονομάκη που θέλει να ενισχύσει τα άτομα στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου και ανήκει στη λαϊκή δεξιά (εκεί φτάσαμε), τον Χρονόπουλο που ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία, ως απολίθωμα του λαϊκού ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με τον Οικονομάκη και του Τσούτσα, ο οποίος παρότι δεν έχει τέτοιες αγκυλώσεις, δεν δέχεται την ύπαρξη εκατοντάδων συμβασιούχων εθελοντών στην Κοινοφελή, γιατί ενδιαφέρεται να δημιουργήσει την εικόνα του άψογου Αυτοδιοικητικού, ώστε να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Πειραιά. Είναι έτσι κατανοητό γιατί Μάνος-Τζανής επιτίθενται στους τρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Μάνο γίγαντα, τελικά απ’ ότι φαίνεται είσαι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ιερατείου. Όποιον βάλει στο μάτι, σου δίνει εντολή να γράψεις και την απαραίτητη «διακοίνωση». Είσαι αυτό που λένε στη δημοσιογραφική αργκό οι «κύκλοι του ιερατείου». Μόνο που οι συγκεκριμένοι κύκλοι αντί να μεγαλώνουν, μικραίνουν μέρα με την ημέρα. Και η πολιτική δεν είναι Βατικανό, όπου οι αποφάσεις παίρνονται σε υπόγειες στοές. Η πολιτική θέλει σύνθεση, εξωστρέφεια και τρέξιμο στην κοινωνία. Το «ιερατείο» έχει βάλει στο στόχαστρο την Πασοκική πλευρά του Τζανή. Τυχαίο; Δε νομίζω. Άλλωστε η καταγωγή του ιερατείου είναι ακραία Δεξιά, έως και νεοφιλελεύθερη. Άλλωστε είναι προφανές ότι εσχάτως κι εσύ έχεις πάρει μια νεοφιλελεύθερη στροφή, όσον αφορά τις πολιτικές σου απόψεις. Μια προσεκτική ματιά στις αναρτήσεις σου, οδηγούν στο παραπάνω συμπέρασμα. Στο δια ταύτα, ο Τσούτσας είναι 2500 ψήφοι και ο Χρονόπουλος 1300. Αθροιστικά αυτοί οι δύο είναι περίπου 3500 ψήφοι (δηλαδή, γύρω στο 10%). Αν το «ιερατείο» πιστεύει ότι ο Τζανής μπορεί να επανεκλεγεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ (που επίσης έχει βάλει στο μάτι το ιερατείο), μάλλον διαθέτει στρατηγική επικοινωνία των οπισθίων. Εκτός αν ισχύει, αυτό που λένε οι κακές γλώσσες. Ότι το «ιερατείο» δουλεύει για το πραγματικό αφεντικό του, δηλαδή τον επόμενο υποψήφιο της ΝΔ σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ανώνυμε, δεν διαφωνώ στην ουσία μαζί σου. Άλλωστε μόλις χτες, με αφορμή την σύγκλιση του συμβουλίου και του επίμαχου θέματος έγραφα:
    "Μια διαπίστωση που έχει γραφεί εδώ και πολύ καιρό με συνεχείς αναρτήσεις στις 24-5-11, στις 9-6-11, στις 11-6-11, στις 12-6-12, στις 16-6-11, και στις 17-6-11 , δυστυχώς επιβεβαιώνεται.
    Έστω και αργά θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι φταίει, ποιος φταίει και τι θα γίνει."
    Όμως εγώ είμαι ένας παρατηρητής, έστω και φιλικός προς την διοίκηση. Δεν μετέχω της διοίκησης.
    Αφού η διοίκηση βάζει το θέμα, είτε υπάρχει η παραίτηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου, είτε ο ίδιος αντιδήμαρχος έχει να κατεβάσει μια σοβαρή πρόταση προς έγκριση από το ΔΣ.
    Απ' ότι άκουσα, ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο.
    Άρα ο τίτλος ταιριάζει σε ερώτημα της αντιπολίτευσης.
    Αυτή την ένσταση έχω προς το προεδρείο και οφείλει να ξεκαθαριστεί.
    Το πρόβλημα στην ουσία του πάντως, είναι υπαρκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο γνωστος κωλοτουμπας Γλαμπεδακης ενω προεκλογικα καθυβριζε τον Χρονοπουλο ως βαριδι κακοχαρακτηριζοντας τις δημαρχιακες του θητειες, αφου πρωτα εποιησε την νησσαν προκειμενου να συμπορευθει μαζι του και να γλειψει τα ψιχουλα εξουσιας που θα επεφταν απτο τραπεζι του Τζανη, ερχεται σημερα να χυσει κροκοδειλια δακρυα και να υμνησει την εμπειρια του Χρονοπουλου. Εχετε πολυ πλακα οι Τζανηδες τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε 4:36 μ.μ. ο Γλαμπεδάκης δεν ειναι κωλοτουμπας. Στο σχολιο του δεν υπερασπιζεται τον Χρονοπουλο. Μαλλον τον σφαζει με το βαμβακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΝΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΖΑΝΗ ΣΑΙΤ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΟΥΤΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ; ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΖΑΝΗ ΣΑΙΤ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ ΣΑΙΤ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. ΕΣΥ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΛ' ΑΥΤΑ Ή ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΧΑΡΑΖΕΙΣ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οικονομάκης, Χρονόπουλος και Τσούτσας με τον δικό του τρόπο ο καθένας ανακοινώνουν αριστερα και δεξιά ότι δεν συμφωνούν με τους "εθελοντές" και τους κάθε μορφής συμβασιούχους και ότι στηρίζουν το μόνιμο προσωπικό. Εσύ Μάνο εδώ και πολλούς μήνες αναρτάς κείμενα σεντόνια για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα. Το ότι ταυτίζονται μαζί σου ο Τζανής είναι τυχαίο; Δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι τα ήθελες ρε Χρονόπουλε και έβαλες το χέρι σου στην τσέπη στην ταβέρνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα σχόλια εναντίον του Μάνου είναι εντελώς άστοχα. Ο άνθρωπος δεν είναι ο κρυφός επικοινωνιολόγος του Τζανή. Άλλη είναι η Σαλώμη που θα έλεγε και ο Καρατζαφέρης. Έχει μούσια και το επάγγελμά του είναι "ζωγράφος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Λάλος παρότι στηρίζει, περιθωριοποιείται και δεν έχει εδώ και 6 μήνες, ούτε καν γραφείο στο Δήμο. Ο Τσούτσας έδωσε 2500 ψήφους στο Τζανή και κάποιοι προσπαθούν να του δείξουν την πόρτα της εξόδου. Ο Χρονόπουλος ενώ βγάζει τα κάστανα απο τη φωτιά στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχώς του τραβάει το χαλί ο "επικοινωνιολόγος", ο Τσιρίδης παρότι κάνει επικοδομοιτική αντιπολίτευση εως και συμπολίτευση συναντά τοίχος επιθετικότητας απέναντί του. Ο Χρυσός αν και παραμένει ήπιος και τείνει επανειλλειμένα χέρι βοήθειας προς τη διοίκηση, δέχεται χαρακτηρισμούς περι αντιπολίτευσης των γλουτών. Μήπως Μάνο μπορείς να μας πεις γιατί υπάρχει τέτοιο μένος εναντίον όλων των Πασόκων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. MANO ENA AΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΟΥΤΣΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΤΙΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΦΗΜΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ; ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ; ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΗΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΑΡΑΓΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί Μάνο επιτίθεσαι τόσο έντονα ενάντια στον Οικονομάκη; Μήπως επειδή οι σχέσεις του δεν είναι τόσο καλές πλέον με τον Γιάννη Κουράκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αδέρφια ανώνυμοι, κυρίως όσοι με βρίζετε, μου ανεβάζετε πολύ το ίματζ. δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω. Θα επανέλθω σε ένα- ένα τα σχόλια, αφού πρώτα τελειώσω με τη θάλασσα. (από τις διακοπές φροντίζω όλες τις συνωμοσίες).
    Πάντως, πρώτη παρατήρηση, για να κουνηθείτε και να γράψετε κανένα σχόλιο, θέλετε αίμα. Σας τσιτάρει ηδονικά η πιθανότητα κατάρρευσης του Τζανή. Δεν είναι κακό αν φέρνει ικανοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάνο απο πότε είσαι ο αυθεντικός και έγκυρος υπερασπιστής του Τζανή; Δηλαδή ο Οικονομάκης, τον οποίο προσπαθείς να ξεσκίσεις και ο Χρονόπουλος τον οποίο εμφανίζεις ως παραιτούμενο και ένοχο ευθυνών, δεν είναι με τον Τζανή; Κατ' εσένα ίσως, γιατί έχουν να προτείνουν ουσιαστικές προτάσεις για τη βελτίωση της καθαριότητας, σε αντίθεση μ' εσένα που υποστηρίζεις με κάθε τρόπο τον "μύθο και την αυταπάτη" της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, ως μοναδική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ "ΦΑΝΕ" ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΤΣΟΥΤΣΑΣ, Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ. ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Ο "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ" ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΑΝΗ, ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτά που ο Μάνος ανακοίνωσε στις 12 το μεσημερι ο Ζούπης το διαπίστωσε μετά απο αρκετές ώρες. Εξ' οικείων τα βέλη ή μάλλον οι φήμες. Η πορεία μετάλλαξης της παράταξης Τζανή έχει ιδιαίτερο σασπένς,ενδιαφέρον και πολλά ντεσού απ' ότι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΖΑΝΗ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ; ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ή ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ; ΚΑΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ανακοίνωση της αποπομπής Χρονόπουλου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γλαμπεδάκη, τι ακριβώς σηματοδοτεί; Την ανακάλυψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι τουλάχιστον τρεις εως τέσσερις σύμβουλοι του Τζανή είναι ικανοί για τη θέση του προέδρου του ΔΣ; Ή ότι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σε συνδυασμό με την αποπομπή Οικονομάκη, μπορούν τώρα να υλοποιηθούν ευκολότερα; Εκτός εαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακαλύψει στα άλλα του σαιτ ότι για όλα φταίει ξανά ο Ζούπης και η αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΧΑΛΑΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΑΕΡΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΘΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά Μάνο όχι ότι σε βρίζουμε κιόλας. Απλά δεν καταλάβαμε εαν το πόνημα περι παραίτησης του εμπλεου ευθυνών Χρονόπουλου είναι δικό σου ή απλά εσύ το "επικοινωνείς" στον ιστοχώρο σου. Συγνώμη αλλά δεν καταλάβαμε εαν είσαι απλά ο υπεύθυνος επικοινωνίας ή ο χαράζων την πολιτική γραμμή. Δεν είναι βρισιά. Απορία είναι. Αλήθεια τις φήμες πως δεν τις ανακάλυψε κανείς έξω από το περιβάλλον Τζανή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠ' ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΝΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3,4 ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ. ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ, ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ; Ή ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΣ (ΟΧΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάνο κάτι δεν πάει καλά. Στο Κερατσίνι αντιπολίτευση και Τζανήδες μόλις τελείωσαν τις διακοπές τους. Στην τηλεόραση ακούμε για τα νέα φορολογικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ, οι κυρίες σχολιάζουν το μαύρισμα του και άλλα τινά. Οι εργαζόμενοι του Δήμου συναντήθηκαν χτες με το Χρονόπουλο και το Γενικό Γραμματέα και συζητούν αν θα πάνε στη συνεδρίαση του ΔΣ το βράδυ. Εσύ απ' ότι γράφεις παρότι βρίσκεσαι σε ωραία παραλία, "έμαθες" ότι ο Χρονόπουλος έχει ευθύνες για το 16ο θέμα της συνεδρίασης, το οποίο έχει τσεκάρει ο φίλος σου ο Τσιρίδης και παραιτείται από πρόεδρος του ΔΣ. Κάνεις δεν καταλαβαίνει το γιατί. Εσύ δημιούργησε ήδη κατάλογο με τους πιθανούς αντικαταστάτες. Κάτι δεν πάει καλα; Ή επιδεικνύεις ιδιαίτερο ζήλο στα καθήκοντα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ... ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ BLOGS ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΕΝΩ Ο ΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ" ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφού ο Μάνος βρήκε 3 με 4 αντικαταστάτες του Χρονόπουλου, καλά θα κάνει ο Τζανής, στον ανασχηματισμό που πρόκειται να κάνει να τον πάρει δίπλα του να κάνει αυτός τις επιλογές των νέως αντιδημάρχων, προέδρων κλπ Στην στρογγυλή τράπεζα να καλέσει ο Δήμαρχος και τος πηγές του Μάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σίγουρα αυτό το σημείωμα μου δεν θα βοηθήσει όλους, αλλά κυρίως απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.
    Ως οπαδός της παράταξης του Τζανή, φυσικό είναι να έχω πιο άμεση και γρήγορη πληροφόρηση για κάποια σημαντικά γεγονότα την ώρα που συμβαίνουν. Η επιλογή πια θα αναρτήσω και με ποιο τρόπο, ακόμη κι αν φαίνεται περίεργη σε κάποιους που δεν έχουν συνηθίσει έτσι, είναι απολύτως δική μου.
    Η επιστολή Τσούτσα, έτσι έχει. Την πληροφορήθηκα πολύ πιο νωρίς απ’ ότι την ανάρτησα, αποφάσισα να την αναρτήσω γιατί κατά την γνώμη μου έπρεπε να αναρτηθεί και μετά την ανάρτηση της ενημέρωσα τον δήμαρχο για να μην πέσει από τα σύννεφα. Ακόμη και σήμερα, ο ίδιος ο δήμαρχος δεν ξέρει ποιος μου την έδωσε.
    Το θέμα της καθαριότητας, και όχι το θέμα Οικονομάκη, το ξεκίνησα στα τέλη Μαΐου, και θυμηθείτε, μέχρι τότε η αντιπολίτευση είχε ξεσκιστεί να φωνάζει για το πόσο βρώμικος είναι ο Δήμος, ενώ η συμπολίτευση και ειδικά ο αντιδήμαρχος έριχναν όλο το φταίξιμο σε απεργίες και κλείσιμο της χωματερής.
    Η προσωπική μου άποψη δεν είναι ούτε ιδιωτικοποίηση, ούτε προσλήψεις. Όπως ακριβώς την έχω περιγράψει από τις αρχές Ιουνίου, είναι ένα σύστημα που θα επιτρέψει στην δημοτική αρχή να καταλάβει ακριβώς τι της χρειάζεται. Προσωπικά εκτιμώ ότι η καθαριότητα εκτός των μηχανικών μέσων, είναι υπόθεση εκατό εργαζομένων. Μπορεί και να κάνω λάθος. Όμως τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το δικό μου λάθος ή την απραξία των εργαζομένων, εκτός από ένα επιβεβαιωμένο πρότυπο.
    Αυτή η πρόταση, που μπορεί να είναι και ηλίθια, ουδέποτε χαρακτηρίστηκε σαν τέτοια, γι αυτό πιστεύω ότι η απαξίωση της έχει να κάνει με το δικαίωμα του αντιδήμαρχου να ζητά συνεχώς διορισμούς και κυρίως από το παράθυρο. Αυτή άλλωστε είναι και η μόνη αντιπρόταση που υπάρχει.
    Αυτό δεν είναι νεοφιλελευθερισμός για τον ανώνυμο με την βαθιά ανάλυση της πολιτικής μου προσωπικότητας. Είναι καθαρό πνεύμα οικονομίας πόρων, και σαν τέτοιο είναι αριστερό. Γιατί οι προοδευτικοί είναι οικονόμοι, οι συντηρητικοί είναι λαρτζ με ξένες τσέπες.
    Για τον Χρονόπουλο. Έχω γράψει και έχω πει πόσο πολύ αντιπαθώ τα τελευταία 6 χρόνια των τριών θητειών του σαν Δήμαρχος Δραπετσώνας κι αυτό δεν αλλάζει. Εκεί εστίαζα και ήμουν ο μοναδικός, όλη την αντίθεση μου στην συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Τζανή.
    Με «έφαγε» η πλειοψηφία και το έχω ξαναγράψει, ευτυχώς με έφαγε.
    Ο Χρονόπουλος από την επομένη των εκλογών έχει επιδείξει μια θετική δραστηριότητα στον δήμο που οδήγησε ακόμη και τον Χρυσό να ομολογήσει ότι αν την είχε στο παρελθόν, θα ήταν ακόμη δήμαρχος. Αυτό είναι η αλήθεια. Το παρόν διαψεύδει τους φόβους μου που στηρίχτηκαν στα γεγονότα του παρελθόντος και …ουδείς άσφαλτος που θα έλεγε και η Λαίδη.
    Τώρα για τα σενάρια περί μυστικοσύμβουλου… εντάξει. Διασκεδαστικά είναι.
    Μια απλή ερωτησούλα μόνο. Γιατί μυστικοσύμβουλος; Έχω κανένα κουσούρι να είμαι φανερός και πρέπει να με κρύβουν;
    Δεν είμαι λοιπόν.
    Όταν ερωτούμαι, δίνω την γνώμη μου.
    Κι αυτό γίνεται σπάνια και όσο περνά ο καιρός γίνεται και σπανιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. TA KARAKOLIA TOY TZANI EVGALAN TA MAXAIRIA. SFAZONTAI OIKONOMAKIS, XRONOPOULOS, TSOYTSAS, EVGENIOU, THEODORIKAKOS, VASILAKIS KAI MANOS. A RE LAMOGIA. AFOY DIALYSATE 8 MINES TO DIMO TWRA RIXNETE TIS EYTHINES O ENAS STON ALLON. SKATA TA KANATE PANTOY. POY EINAI TWRA RE KARAKOLIA OI EPISTOLES POY STELNATE STON MELA; 3 MINES APLIRWTOI EINAI OI ERGAZOMENOI. VROMAEI I POLI. EXETE KANEI 300 PROSLIPSEIS KAI FERNETE KAI TO LIDL, KLEINONTAS TA MIKROMAGAZA. GIAOYRTIA POY EXETE NA FATE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υ.Γ.
    επειδή έπεσαν πολλά σχόλια μέχρι να γράψω το δικό μου.
    Πράγματι η είδηση με έπιασε πρωί -πρωί στην ξαπλώστρα.
    Και το πιο σπουδαίο, από δυο διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, από άλλες ξαπλώστρες. (Ψάξτε ποιοι δεν έχουν γυρίσει ακόμη να βγάλετε συμπεράσματα) Οι επιβεβαιώσεις όμως, ήρθαν από το κέντρο. Η τεχνολογία προχωρά ακάθεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΥΓ2
    Η πρώτη πληροφορία με μορφή ερώτησης αν γνωρίζω κάτι, προήλθε από άνθρωπο της αντιπολίτευσης και αυτό με στεναχώρησε. Για λίγο κινδύνεψα να χάσω την "αποκλειστικότητα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο βιος και η πολιτεια του Γλαμπεδακη ειναι χαρακτηριστικη του κυριαρχου προτυπου του νεοελληνα ψευτοαριστερου. Οταν χρειαζεται να κανεις τα στραβα ματια καντα, οταν πρεπει να συμβιβαστεις συμβιβασου, οταν πρεπει να συμπλευσεις με δεξιους πασοκια και λοιπα λουμπεν στοιχεια καντο και αυτο, οταν δεις οτι σε φτυνουν καθως κατηντησες σιχαμενος τοτε σκυψε το κεφαλι και κανε οτι δεν καταλαβαινεις, οταν διαπιστωσεις την αυταρεσκεια της εξουσιας τοτε ΓΛΕΙΨΕ για να πλησιασεις και να στησεις παρακεντρα και αν δεις πολλους συνωστιζομενους στους προθαλαμους της...τοτε ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ! Κλασσικος Κουβελης με λιγα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γουστάρω αναρχολενινιστική ανάλυση με ολίγη από καραγκιόζη μέσα για ανανέωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τελικά υποβλήθηκε η παραίτηση του Χρονόπουλου και έγινε δεκτή.
    Για βαθύτατα προσωπικούς λόγους αναφέρει.
    Λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μια ενδιαφέρουσα άποψη για τα θέματα 17 και 18 και την παραίτηση Χρονόπουλου διατυπώνει ο Τσιρίδης στο μπλογκ του http://gtsiridis.wordpress.com/2011/08/23/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CD%BE%CD%BE%CD%BE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%83-%CE%BF-%CE%BA-%CF%87%CF%81/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μάνο φίλε μου,είναι όντως λυπηρό και το γεγονός της παραίτησης, πολλώ δε μάλλον της αποδοχής της... Είχα την ελπίδα ότι το θέμα θα έληγε ομαλά... Δυστυχώς διαψεύστηκα... Γνωρίζω πολλά για το παρασκήνιο της υπόθεσης και καταλαβαίνω απείρως περισσότερα... Πάντως το περιεχόμενο της επιστολής της παραίτησης, δείχνει πόσο ευφυής άνθρωπος είναι ο Κώστας Χρονόπουλος. Προς το παρόν δεν εχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω... Θα επανέλθω, και ηλεκτρονικά και έντυπα, επι του θέματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η ιστορία είναι η εξής:
    Ο πρώτος πρέσβης της σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας στην Ελλάδα ήταν ένας αντάρτης του Τίτο ( νομίζω αγρότης ). Σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις εμφανίζοταν να κρατάει τα άσπρα γάντια του αντι να τα φοράει. Αυτό ωφείλοταν στο ότι δεν έβρισκαν γάντια στο μέγεθος των χεριών του. Βλέπεις από την τσάπα και το ντουφέκι ήταν πολύ πιο χοντρά από τα λεπτεπίλεπτα χέρια των διπλοματών. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΓΑΝΤΙΑ.
    Γιάννης Τζανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα Γιάννη μου είναι τα αόρατα χέρια, που έδωσαν την επιστολή παραίτησης Τσούτσα στη δημοσιότητα (ώστε να μην είναι αναστρέψιμη) και διέσπειραν τις φήμες για παραίτηση Χρονόπουλου σε φιλικό σάιτ, για τον ίδιο επίσης λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φίλε αγαπητέ. Τέλη. επειδή και τα δυο συμβάντα έγιναν στο δικό μου μπλογκ, για μεν το πρώτο έχουμε μιλήσει αναλυτικά, για το δεύτερο, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφω πιο πάνω σε σχόλιο.
    Οι φήμες της παραίτησης μου ήρθαν από ανθρώπους εκτός διοίκησης με οποιαδήποτε έννοια. Αυτό να το διευκρινίσω. καμιά απολύτως σχέση με τη διοίκηση ακόμη και προσωπική. Από την αντιπολίτευση μου τέθηκε ερώτημα αν γνωρίζω κάτι.
    Επιβεβαίωσα την πιθανότητα παραίτησης γι αυτό και την ανάρτησα σαν φήμη. Δεν είναι όλα επιδεκτά συνομοσιολογίας.
    Ούτε πιστεύω ότι η ανάρτηση μου έκανε αναπόφευκτη την παραίτηση. έγινε αναπόφευκτη, από την αδυναμία των δυο κύριων παραγόντων, του Χρονόπουλου και του δήμαρχου, να βρουν το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ τους. Γιατί υπάρχει το κανάλι. την κρίσιμη στιγμή όμως, και οι δυο κακώς, δεν το είδαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το κανάλι Μάνο μου, το "αόρατο χέρι", που έγραψα και παραπάνω (και δεν εννοώ φυσικά τον Γιάννη τον Τζανή), φρόντισε να το σπάσει... Άσε που το θέμα για το οποίο έγινε παρεξήγηση, για μένα είναι πολύ μικρό για να δημιουργήσει τόσο μεγάλο απόηχο... Ελπίζω, έστω και τώρα να τα βρουν και το αόρατο χεράκι (το οποίο κατά την άποψη μου, εξυπηρετεί τον επόμενο αντίπαλο του Τζανή), να κοπεί από την ρίζα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολλοί γρίφοι Τέλη. Θα τους πούμε από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Έμαθα ότι δεν είσαι στο δικό σου νησί, αλλά στο δικό μου ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ (Ένα είναι το νησί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. παιδιά κάποιος πρέπει να διοικήσει το Δήμο. Αφήστε πια τα αλληλοκαρφώματα. Ντροπή. ¨ολα τα θέματα είναι πίσω μόνο προσλήψεις περίεργες καιlidl 'εχετε να επιδείξετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μπήκαν και τα υπόγεια του Μαξίμου, επί Σημίτη να γράψουν την παπαριά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή