Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πέρασαν δυο χρόνια…

… από τότε που ξεκίνησα τούτο το blog.
Εντέλει ο εκνευρισμός δεν μου πέρασε, ακόμη βλέπω άθλιες εικόνες τριγύρω μου, αλλά όσο να ‘ναι είμαι ελαφρώς καλλίτερα. Άρα η αγωγή δεν είναι καθόλου άσχημη. Μπορεί να προξενεί ελαφριά ζημιά στους επαγγελματίες σωτήρες της πόλης, όμως από την άλλη γλιτώνει έξοδα από το υπερφορτωμένο από την πολυφαρμακία σύστημα υγείας.
Η επικοινωνία είναι καλός γιατρός. Κι ας είναι πολλοί αυτοί που εκτονώνονται βρίζοντας. Ελπίζω να τους βοηθά, μην πηγαίνουν τζάμπα τα μπινελίκια γιατί εμένα δεν μου καίγεται καρφί.
Σ’ αυτά τα δυο χρόνια, από τις 28 Ιουνίου του 2009,
Αλλάξαμε κυβέρνηση.
Ανακαλύψαμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν.
Μάθαμε ότι δεν υπάρχουν γιατί τα φάγαμε μαζί με κάτι περίεργους τύπους, που δεν τους κάναμε παρέα.
Παλέψαμε, τι παλέψαμε δηλαδή, ψευτοδιαμαρτυρηθήκαμε να μην γίνει ο Καλλικράτης αλλά έγινε.
Ζήσαμε την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Φώτη Κουβέλη, αλλά και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας (αυτό όμως δεν μας νοιάζει).
Στηρίξαμε στις δημοτικές εκλογές τον Λουκά Τζανή ο οποίος νίκησε, και ταυτόχρονα ζήσαμε τις σπουδαίες νίκες του Καμίνη στην Αθήνα και του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.
Κι ακόμη εδώ είμαστε.
Με μνημόνιο και αβεβαιότητα.
Με αγανακτισμένους και αποπροσανατολισμένους.
Με ξύπνιους και κορόιδα.
Με λιγότερες ίσως φωτογραφίες παρά την δέσμευση στην ιδρυτική διακήρυξη, αλλά όλες οι διακηρύξεις είναι για να καταπατούνται.
Με περισσότερα και ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματα όμως.
Ενδεικτικά σας λέω, ότι στα 10 πιο διαβασμένα θέματα, τα τρία είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος τα έξι καθαρά τοπικά, και ένα υπερτοπικού χαρακτήρα. (τα επτά πιο διαβασμένα τα βλέπετε στην αριστερή στήλη του blog).
Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία για να βλογάμε τα γένια μας (πληθυντικός ευγενείας, και εδώ και παραπάνω, μην παρεξηγηθείτε).
Η ενιαία πια πόλη μας διαθέτει, ζωή να χουν, περίπου 20 blogs.
Κοκκινίζω από σεμνότητα που σας το λέω, αλλά σήμερα 21 του μηνός και για πρώτη φορά, πέρασα στην πρώτη θέση, βάση της κατάταξης αναγνωσιμότητας της έγκυρης υπηρεσίας (αμερικάνικη για τους συνομοσιολόγους) alexa.com.
«Έπιασα» την 4.977 θέση στην Ελληνική κατάταξη, έναντι της 5.111 του αμέσως επόμενου «ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ».
Αποφάσισα να σας αποκαλύψω λοιπόν ότι θα μπω σε νέες περιπέτειες, μια που γερνάω και μια σειρά άλλες δραστηριότητες με κουράζουν πιο πολύ. (επί πλέον δεν θυμάμαι ακριβώς τι έπρεπε να κάνω).
Ξεκινώ την λειτουργία ενός κανονικού ενημερωτικού ιστολογίου, το οποίο είναι υπό κατασκευή αυτή τη στιγμή, και πολύ σύντομα θα σας ενημερώσω για την διεύθυνση του. Όχι μόνος μου. Μαζί με άλλους φίλους και φίλες από τον ευρύτερο Πειραιά, ώστε να καλύψει όλη τη γεωγραφική γειτονιά μας, στο ίδιο πολιτικό-κοινωνικό πνεύμα.
Σε πνεύμα απλής λογικής δηλαδή.
Ο-ρε-βουαρ.

18 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ, και θα ξέρεις, πάντα σε διαβάζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΕΠΩ ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλη επιτυχια στο νεο ξεκινημα Μανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΕΙΣΑΙ!ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΜΩΔΙΑ!!!!!!!ΡΕ ΜΑΝΟ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 44000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ;ΟΥΤΕ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.ΣΑΝ ΤΗΝ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ...ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΥΝΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ:
    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/06/athens-gay-pride.html?spref=fb

    ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρα από τα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας που μένουν άλυτα εδώ και πολλούς μήνες η κατάσταση τείνει να πάρει και επικίνδυνες διαστάσεις για τους πολίτες του δήμου γιατί η δημοτική αρχή είναι από ανύπαρκτη έως ανύπαρκτη.


    Ένα απλό παράδειγμα της ανυπαρξίας του δήμου εκτυλίχθηκε και στην δική μου γειτονιά.


    Οι πόρτες της φωτογραφίας αναζητούν τον δήμαρχο τους που δεν έρχεται εδώ και 2 ΜΗΝΕΣ !!!! να τις παραλάβει με το φορτηγό του δήμου έτσι ώστε και αυτές και βρουν τον δρόμο τους.


    Μέσα σε μία μικρή γειτονιά με πάνω από 20 μικρά παιδιά που σφίζει από ζωή με παιδικές φωνές και χαμόγελα ο χάρος,σε πολύ κοντινή απόσταση,παραμόνευε σιωπηρός στην γωνιά του όπως η δημοτική αρχή και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος.


    ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.


    Ο γείτονας παρόλες τις εκλύσεις στους αρμόδιους και αφού κατάλαβε ότι δεν υπάρχει δημοτική αρχή
    αποφάσισε να δράσει μόνος του.


    ΄Έτσι το ραντεβού της δημοτικής αρχής με τις πόρτες κλείστηκε για σήμερα 18/05/2011 νωρίς το πρωί όταν το όχημα καθαριότητας θα σταματήσει στην οδό ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ και ΣΗΣΤΟΥ για να μαζέψει τα σκουπίδια μας.Ο οδηγός και οι υπάλληλοι του οχήματος καθαριότητας μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν.
    Ο δημότης ζητά συγγνώμη από τους υπόλοιπους γείτονες και τους υπάλληλους της καθαριότητας αλλά δεν είχε άλλη λύση.


    Σίγουρα ο πολίτης δεν περίμενε κάτι διαφορετικό από την δημοτική αρχή των Ο αποφάσεων αλλά θεώρησε σωστό και δίκαιο να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια(2 ΜΗΝΕΣ) μόνο και μόνο για να είναι εντάξει απέναντι στους συμπολίτες του.


    Οι ...αισθηματίες σύμβουλοι.... της δημοτικής αρχής συμπεριφέρονται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΕΥΘΥΝΑ στους πολίτες.


    ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ.

    http://georgefragos.blogspot.com/2011/05/blog-post_3816.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΕΜΜΙΣΘΕ ΙΔΕΟΛΟΓΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΕ ΚΕΣΕΔΕΣ...ΚΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
    Γ.Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φράγκο, πρέπει να βελτιώσεις την γραφή σου. Είναι δυσνόητη. Τελικά τι έγινε με την πόρτα;
    Υπόλοιποι ανώνυμοι.
    Ευχαριστώ. Η αντιπάθεια σας μου δίνει κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΡΕ ΨΩΝΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΝΙΚΟΣ...ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ Ο ΑΡΧΙΚΟΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ;ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΧΑΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΝ ΖΟΥΠΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΟ ΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ...ΘΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥ ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΥ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΕΙ ΑΚΡΙΒΗΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΟΛΟΧΑΡΤΑ....ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΛΟΧΑΡΤΟΥ ...ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ(ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ) ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΑΝΟ ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚ....ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΑΣ....ΑΡΧΙΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ....ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ...Ο ΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΠΕΡ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ GAY PRIDE ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ;;;;
    Ή ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΕ ΚΟΛΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. pasass, μη συγχύζεσαι.
    Είναι αρχή του blog να επιτρέπει στους μπαμπουίνους να εκφράζονται.
    Για καλλίτερη ισορροπία στη Φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΒΩ....ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ PASSAS....ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ...ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΕ ΚΟΛΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή