Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

η Παμπειραϊκή Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Αριστεράς

Έγινε η παμπειραϊκή ολομέλεια των οργανώσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε αίθουσα του δήμου Νίκαιας-Ρέντη και για όσους έχουν αγωνία να αρχίσω λέγοντας ότι όλα πήγαν καλά.
Παραβρέθηκαν περίπου 55 από τους 75 αντιπροσώπους και παρέμειναν μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Σημαντικό αυτό μην το υποτιμάτε. Οι υπόλοιποι υποθέτω είχαν ειλημμένες υποχρεώσεις στην επαρχία.
Οι εργασίες ξεκίνησαν περίπου στις 11.οο με σύντομη και περιεκτική ομιλία-παρέμβαση του Γιώργου Ιωακειμίδη, δημάρχου της Νίκαιας-Ρέντη, και με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο δήμαρχος, ένας από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους της Ελλάδας κατά γενική ομολογία τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια, κάνοντας μια αναψηλάφηση της πορείας της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε ότι η μεταστροφή των δήμων στον εύκολο δανεισμό ως λύση για να καλύψουν τις ανάγκες τους-συχνά αχρείαστες- αντί της αγωνιστικής και ορθολογικής διεκδίκησης πόρων, σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση σε ποσοστό 30-40% των εσόδων τους σήμερα, κατέστρεψε στην κυριολεξία την τοπική αυτοδιοίκηση.
Θα δούμε σύντομα τις συνέπειες, τόνισε, με κλείσιμο δήμων.
Θεωρεί ότι η σύλληψη του σχεδίου Καλλικράτης είναι σωστή, όμως η εφαρμογή του, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια πόρων για τους νέους θεσμούς που εισήγαγε, θα καταστεί αδύνατη και επομένως θα εκπέσει στα μάτια των πολιτών και θα πάει χαμένος.
Θλιβερές διαπιστώσεις δηλαδή από κατ’ εξοχήν αρμόδιο άτομο.
Ακολούθησε εισήγηση για οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα από τον Στέφανο Κασαπίδη μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Δ.Α., παρέμβαση από τον Στέφανο Μπαγεώργο μέλους της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος, με αναφορά στις επικαιροποιημένες αποφάσεις της πολιτικής επιτροπής από το συνέδριο του κόμματος μέχρι σήμερα και ομιλίες των μελών της συνδιάσκεψης.
Ακολούθησε η απόφαση για τον αριθμό των μελών της παμπειραϊκής επιτροπής, οι οποίοι θα είναι τελικά 17 και η εκλογή τους.
Δεν μπορώ να σας γράψω τα ονόματα, όχι λόγω συνωμοτικότητας, αλλά επειδή τα πήρε μαζί της η Μαρία Γιαννακάκη και ξέχασε να μου δώσει ένα αντίγραφο, όπως αυτό που έδωσε στον Στέφανο Μπαγεώργο.
Μέχρι την Πέμπτη όμως που θα συνεδριάσει το νέο όργανο για να εκλέξει και γραμματέα θα σας τα έχω ανακοινώσει.
Όλα πήγαν καλά και ακολούθησε πλούσιο γλέντι με σουβλάκια και κεμπάπ σε καλό μαγαζί που πρότεινε ο Χάρης Μοβσεσιάν στη Νίκαια.
Από άποψη περιβάλλοντος χώρου, το Δραπε-τσίνι διαθέτει ωραιότερα μαγαζιά, αλλά κι αυτό ήταν ποιοτικά πολύ καλό.
Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου