Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Να αρχίσουμε λίγο να το συζητάμε….;

... του γιώργου Τσιρίδη, από τον νέο του "ιστοχώρο" gtsiridis.wordpress.com

Μια σκέψη μόνο:

Έστω ότι χρεοκοπούμε. Παύουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας σαν χώρα. Δεν μας ξαναδίνουν δανεικά, μένουμε με τα τοπικά χρήματα, ευρώ ή δραχμές, όπως θέλετε πείτε το.

Δεν ξαναγοράζουμε καινούριο ψυγείο. Ούτε καν φούρνο μικροκυμάτων, Δεν συζητάω για αυτοκίνητο. Αν τώρα θέλεις μισθούς ενός χρόνου για ένα καινούριο αυτοκίνητο, μετά την χρεοκοπία θα θέλεις δέκα!

Θα τρώμε αγγουράκια και ντομάτες ελληνικής παραγωγής. Όσα από αυτά μένουν εδώ και δεν πάνε έξω για συνάλλαγμα, που θα είναι αναγκαίο για πετρέλαιο, πλαστικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και πρώτες ύλες γενικώς…

Θα τρώμε και φασολάκια ελληνικά. Και αρνάκι ελληνικό ή έστω βουλγάρικο (αν και ο,τιδήποτε θέλει συνάλλαγμα θα είναι όνειρο σχεδόν απατηλό)

Θα φτιάξουμε μια Ελλάδα από την αρχή, από το μηδέν κυριολεκτικά! Νέοι πολιτικοί, νέοι διαφθαρμένοι, νέοι νταβατζήδες, νέοι μαφιόζοι, νέου τύπου βιομήχανοι, νέου τύπου υπάλληλοι, νέου τύπου ρουφιάνοι…. όλα νέα! Με την ελπίδα ότι όλα θα γίνουν αυτή τη φορά όπως Αμερική ή έστω όπως Ευρώπη. Ότι θα αρχίσει δηλαδή επιτέλους και στην Ελλάδα ο διαφωτισμός (εκείνο το πράγμα που στην Ευρώπη έληξε τον 19ο αι. αλλά εδώ δεν άρχισε ακόμα)

Είκοσι χρόνια χαμένα. Αλλά θα περνάμε καλά, όπως Κούβα!

Να σας πω την αλήθεια, είμαι υπέρ του να μείνουμε με τους μισθούς και τις συντάξεις μας (παρά τις μικρές αναγκαίες μειώσεις) και δεν ψηφίζω χρεοκοπία άρα στηρίζω τα μνημόνια κλπ. Αλλά φλερτάρω και με την ιδέα να τα ξαναρχίσουμε όλα από την αρχή.

Όπως μου είπε η κόρη μου η Αγγελίνα, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου