Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

η μύγα και το λιοντάρι



Με ένα απίστευτο κείμενο και με τίτλο "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στου Κουβέλη το οχυρό!", όπου εμπλέκονται μαζί ένας εθνικιστικός λενινισμός, ο ρατσισμός, ο αντιδυτικισμός και ότι ότι άλλο αποπνέει ιδεολογική σύγχυση για κάθε φυσιολογικό πολίτη, ο αρθρογράφος του apneagr.blogspot.com, καλεί δραματικά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να εξακολουθήσουν να το στηρίζουν και προς θεού να μην σκεφτούν να προχωρήσουν προς την εκλογική λύση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Επειδή το σχετικό άρθρο αναπαράγεται από ανάλογης πολιτικής αντίληψης μπλογκ και της γειτονιάς μας όπως "το λιοντάρι του Πειραιά" και το "Νέα Κερατσινίου", είπα να ασχοληθώ λίγο μαζί του, αν και είναι δύσκολο.

Αμέσως μου ήρθε στη μνήμη η περίφημη ταινία του Κρόνενμπεργκ, η μύγα.
Σε μια νεότερη έκδοση αν θυμάμαι καλά, μέσα σε μια διαδικασία «τηλεμεταφοράς» ένα άτομο έμπαινε σε έναν θάλαμο και στον δίπλα θάλαμο έβγαινε το ακριβές αντίγραφο του. Το πείραμα όμως αποτύγχανε διαδοχικά και τελικά στον δεύτερο θάλαμο έγινε δυνατόν να μαζευτεί όλη η χλέμπα, όλες οι ατέλειες του σώματος που βρισκόταν στον πρώτο θάλαμο.

Αυτό διέκρινα στο κείμενο του μπερδεμένου αρθρογράφου. Από ένα μάτσο ιδέες και ιδεολογήματα, συγκράτησε την χλέμπα, και αυτήν παρουσιάζει σαν εθνοσωτήρια άποψη που αντιπαραβάλλεται προς τον λόγο της ΔΗΜ.ΑΡ.

Καταγράφει μια σειρά επιχειρήματα τα οποία δεν ισχύουν, αλλά τον βοηθούν αφάνταστα να συντάξει εν τέλει τις επιθυμίες του, όπως του αρέσει.
Αναφέρει πχ. "Αν ένα κόμμα αποδέχεται ως αυτοσκοπό την παραμονή πάση θυσία σε έναν διεθνή οργανισμό, όπως η Ευρωζώνη, και τους συν αυτή οργανισμούς, ακόμη κι αν η θυσία αυτή είναι η δολοφονία του ελληνικού λαού, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευρωπαϊκή “Αγορά”, τότε αυτό το κόμμα είναι αριστερό;"
Η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει τέτοια άποψη, κάθε λογικός άνθρωπος το ξέρει, οι υπόλοιποι αφορούν μόνον τον συντάκτη και δεν θα ασχοληθούμε.
Στην εθνο-λενινιστική του χλέμπα επιστρατεύει επιχειρήματα του είδους : "Όταν λοιπόν μιλά η Κυβέρνηση για ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων ή πλουτοπαραγωγικών πηγών, και ένα κόμμα δεν είναι αντίθετο σε αυτές, αλλά ζητά να γίνουν με “διαφάνεια” και “αξιοκρατία”, τότε είναι αριστερό;"
Ναι, είναι αριστερό φιλαράκο, γιατί το ζητούμενο είναι η μεγιστοποίηση των ωφελημάτων προς τον πολίτη κι όχι η σοβιετικού τύπου κρατικοποίηση των πάντων.
Είναι φανερό όμως, ότι τα επιχειρήματα δεν έχουν κανένα νόημα, η ίδια η κουβέντα δεν έχει νόημα. Υπάρχουν δυο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις ακόμη και για τον καιρό.
Είναι όμως μερικές φορές αναγκαίο να επισημαίνονται αυτές οι διαφορές για να μην ξεχνιόμαστε. Δεν αρκεί το περίφημο «η σιωπή μου προς απάντηση σου».
Γιατί αυτή ακριβώς η λογική που προπαγανδίζει ο αρθρογράφος, κρύβει μέσα της τις ενέργειες που κατέστρεψαν τον τόπο, που μας έφεραν στο χάλι που ζούμε δυο χρόνια τώρα που έσπασε το σπυρί.
Και από μέσα ξεχύνονται τα λόγια του.

18 σχόλια:

  1. ΜΑΝΟ ΘΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΝΩΜΗ!ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ...ΜΑΝΟ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ! Γ.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΠΛΑΓΚΛΑΝΤΕΣ;;;;ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΟΥΒΕΛΟΠΛΗΚΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αφίνεις να περνά λίγο περισσότερη ώρα ανάμεσα στα σχόλια σου για να φανεί ότι είσαι... πολλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο πονάει όταν ο Φώτης ...
    Ξέρεις τι μας λέει ο ποιητής της εξέδρας μετά τις τελίτσες... Ετσι δεν είναι καραφλογιεγιέ μου ultraδάκο ;; Κλάψε, κλάψε φουκαραδάκο, ακροδεξιούλη του γλουτού !! Φιλάκια, μάτσα μούτσα !!!!!!!!!!!!
    Παντελής Πατικός. Ετσι, για να ξέρεις απο εδώ και πέρα ποιός θα σε... ξέρεις εσύ κρυφοαχλαδίτσα μου εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΝΟ ΓΛΥΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΤΖΑΝΗ!ΜΠΟΡΕΙΣ!ΠΕΣ ΡΕ ΜΑΝΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΗΣ ΓΚΟΜΕΝΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ;;;ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;;;;ΕΣΥ ΕΜΜΙΣΘΕ ΙΔΕΟΛΟΓΕ ΠΕΣ ΚΟΥΚΟΥ...ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ....ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλο Αριστερά-Δεξιά, κι άλλο σκόρδο-κρεμμύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντιλαμβάνομαι τον τρόμο και τον πανικό ενός συστήματος που δεν αισθάνεται και τόσο καλά τώρα τελευταία. Ενός συστήματος που εκ ...συστήματος όταν αισθάνεται ότι κλονίζεται, εφευρίσκει "μάγισσες", εκτοξεύει λάσπη, γρυλίζει σαν φοβισμένο και πληγωμένο αγρίμι, βγάζει αφρούς απο το στόμα σαν σεληνιασμένο και γενικά κάνει ότι μπορεί προκειμένου να σταματήσει (η τουλάχιστο να το ...αντιπαλέψει) κάθε τι το νέο και φυσικά ξένο προς αυτό.
    Ετσι και στην περίπτωσή μας με τον/την η δεν ξέρω κι εγώ ποιόν και τι, "αρθρογράφο" του ποιητικού πονήματος υπο τον ...βαρύγδουπο τίτλο "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στου Κουβέλη το οχυρό!"
    Απο που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με το εν λόγο ...πόνημα !!!! Τι Βαρδινογιάννηδες "επιστρατεύονται", τι Σημίτηδες (και απο πίσω προφανώς και ολίγη απο Εβραίοι), τι εθνικοσσσιαλιστικά ιδεώδη (τον Λάτση ξέχασε ο/η "γράφων" να βάλει στο κόλπο, γιατί βρε παιδί) ;;;; Χαρτζιλίκι απο εκεί... δεν ;;;;
    Τα δε "Νεφελίμ" καθώς και οι "ΕΛ" προφανώς είχαν ρεπό κατα την ημέρα της συγγραφής του μετασουρεαλιστικού αυτού ...τέλος πάντων, ας πούμε ...άρθρου.
    Ασε πιά η κριτική στη ΔΗΜ.ΑΡ. για τα πεπραγμένα της. Εκεί να δείς και να θαυμάσεις επιχειρηματολογία απίστευτου κάλους και κάλου ταυτόχρονα !!!! Απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις ;;;;
    Εγώ για να μην σας προσβάλω και να μην αυτοπροσβληθώ, δεν θα παραθέσω αντεπιχειρήματα καθ ότι για κάτι τέτοιο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη επιχειρημάτων απο την πλευρά του, "αρθρογράφο" είπαμε θα τον λέμε εφ εξής, που λεν και οι συμβολαιογράφοι. Πάντως πέραν της πλάκας αλλα και συνεχίζοντας την ταυτόχρονα, ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ την ανάγνωση του ανυπόγραφου "άρθρου" - σεντόνι, ως ενός καλού αφροδισιακού για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, μαζί με ένα καλό πρωινό !!!! Τι μέλια και καρύδια μου λέτε ;;;; Εδώ όλα τα λεφτά !!!! "ΤΟ ΑΜΟΚ ΕΙΝ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΧΥΡΟ" !!!!
    Υ.Γ.
    Παρακαλώ τους γράφωντες (καθ υπαγόρευσην, η μη) και τους διακινητές τέτοιου είδους, είπαμε "άρθρων", να με κρατούν ενήμερο για ότι νεώτερο βγαίνει απο τα χεράκια του/της, είπαμε, "αρθρογράφου" διότι σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε, το humor (αν μη τι άλλο) μας κρατάει ακόμα ζωντανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΣΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ "ΣΤΑΘΕΡΟΣ" ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ...ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΟΨΕΥΤΑΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ;;;;ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Η ΔΗΜΑΡ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΦΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;;;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!!!ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γ.Φ παραμένει πιο καθυστερημένος και από οδοντοτό των Καλαβρύτων. Εξακολουθεί να συνδέει το Μανο, τον Πατσάκη και τη ΔΗΜΑΡ με τον Τζανή. Δεν έχει μάθει οτι εδώ και λίγες μέρες προσχώρησαν στο Ζούπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε κυρίες, κύριοι η ότι άλλο, τέλος πάντων, είστε...
      Αντιλαμβάνομαι και συμπονώ τα δυστυχισμένα και μοναχικά άτομα, σας κατανοώ για τα γραφόμενά καθώς και τη φοβικότητά σας να εκφραστείτε... όσο εν πάσι περιπτώσει μπορείτε να επιτύχετε κάτι τέτοιο και δη επωνύμως, όπως εγώ.
      Δυστυχώς δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο αλλα και τις εξειδικευμένες εκείνες γνώσεις που χρειάζονται για ψυχοθεραπείες ομαδικές, ατομικές κλπ. Σας εύχομαι λοιπόν καλή και ...τέλος πάντων, δημιουργική συνέχεια !!

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΣΕ ΡΕ ΠΑΤΣΑΚΗ ΑΡΧΙΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ!ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΔΟΓΜΑ!ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ!ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ!ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΠΙΑ ΚΑΙ ΜΟΚΟ!ΜΑΝΟ ΣΕ ΚΕΡΑΣΕ 2 ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ Ο ΖΟΥΠΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΜΙΣΘΟ ΙΔΕΟΛΟΓΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατάλαβες Γ.Φ.; να έχεις την οξύνοια να γράφεις σαν τον συνάδελφο σου ανώνυμο 07:57. Κι όταν την αποκτήσεις εξήγησε την και στον ΕΛΛΗΝ γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του. Με την ακρίβεια της εποχής έγινε ασύμφορη η επισκευή των μειωτήρων ευφυίας μου και δεν τον καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΝΟ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΕ.ΘΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΩ ΣΟΥΒΛΑΚΙ.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΝΟ ΕΥΦΥΗ!ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΑΟΥΡΤΟΦΑΓΟΣ Ο 07.57!ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΕΣΕΔΕΣ!Γ.Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.drapetsini.blogspot.com/2012/02/blog-post_05.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή