Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο άθλιος του Πειραιά


"...έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο..."
Είναι θέμα χρόνου λοιπόν αν θα προλάβει η κοινωνία να του αφαιρέσει το εξοντωτικό όπλο που κρατά στα χέρια του;
Ή απλώς πρόκειται για ένα ακόμη συνδικαλιστικό κουμάσι, όπως τόσα που είδαμε να κυκλοφορούν ξεδιάντροπα στα πέριξ την τελευταία διετία, που μοναδικό σκοπό έχουν την προβολή τους μέσα από καταστρεπτικές για την κοινωνία απαιτήσεις.
Η αλήθεια είναι, ότι η ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού που ανδρώθηκε μέσα από τον δικομματισμό των τελευταίων 35 χρόνων, ανέδειξε και τους αντίστοιχους συνδικαλιστικούς παράγοντες, που είναι βέβαιοι ότι ο κλάδος που εκπροσωπούν τους ανήκει, και οι συνέπειες των πράξεων τους είναι δεδομένα αποδεκτές από την κοινωνία.
Όπως ακριβώς ο νταβατζής θεωρεί αδιανόητο να μην του παραδοθεί η είσπραξη. Διαβάζοντας την άθλια «ανοικτή επιστολή» του προφανώς δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, μένεις εκστατικός μπροστά στο μέγεθος της ξεφτίλας που θεωρείται «νόμιμο δημοκρατικό δικαίωμα».

Διαβάστε την: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΒΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 17:12
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Δυστυχώς, το συνδικαλιστικό κίνημα υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες βρίσκεται σε διαλογισμό, ασχολούμενο με την τακτική του αγώνα, τις κοινωνικές συμμαχίες, τη μορφή των κινητοποιήσεων, τις οικονομικές μελέτες, τις τεχνοκρατικές λύσεις, νομίζοντας ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για όλα αυτά. Εξακολουθούμε να είμαστε συνομιλητές ενός αδίστακτου και αφερέγγυου υπουργού, που επανειλημμένως μας έχει κοροϊδέψει. Διαπραγματευόμαστε δηλαδή με αυτόν ο οποίος μεθοδεύει την εξαφάνισή μας, βάζοντάς μας να νομιμοποιήσουμε τις όποιες δυσβάστακτες μελλοντικές αποφάσεις του, και μας αποτρέπει μέσω του διαλόγου από μαζικές κινητοποιήσεις που θα έδιναν λύση σε όλα τα προβλήματα.. Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν. Στηρίξαμε το ασφαλιστικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σήμερα που στην υγεία κυβερνούν συμφέροντα , πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενους στον κλάδο μας. Συνάδελφοι, ο καθένας προσωπικά ας αναλογιστεί μέσα από τις δυσκολίες του πώς θα συμμετέχει. Η ενότητα του κλάδου γίνεται επιζήμια όταν υπάρχει αδιαφορία και έλλειψη αλληλεγγύης.
Αγωνίσου σήμερα για το φαρμακείο σου, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά στο αύριο. Χωρίς αγώνα απλώς δεν γνωρίζεις το δικό σου τέλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. H πιο πάνω ξεφτίλα είναι αναρτημένη στο ιστολόγιο του φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά.
    http://www.fsp.gr/nea-fs-peiraia/1347-2011-12-23-17-13-47.html

    Επίσης μόλις ανακάλυψα την πολύ καλύτερη από την δική μου ανάρτηση του 'ελληνάκι".
    Μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:
    http://ellinaki.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα υποθέσω, λέξεις όπως πολυφαρμακία, υπερσυνταγογράφηση, στεγανό επάγγελμα και κέρδος, είναι άγνωστες για τον εν λόγο "κύριο" και το σινάφι του ;;;;
    Και όμως...
    Οι συνοδοιπόροι και συνάδελφοί του, του ...φαρμακείου της γειτονιάς, φαίνεται πως εκφράζονται ΑΠΟΛΥΤΑ απο τις αρρωστημένες αντιλήψεις του !!!!
    Εξ' ου και η σιωπή τους σε αυτή την όντως ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή