Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Σε δημοτικές επιχειρήσεις οι υψηλότεροι μισθοί


Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Υψηλότερες ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές παίρνουν οι περισσότεροι υπάλληλοι στις δημοτικές επιχειρήσεις, σε σχέση με τους εργαζόμενους αναλόγων προσόντων στο στενό Δημόσιο, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, αν στα στοιχεία περιλαμβάνονται και επιδόματα.

Σύμφωνα με την απογραφή του μισθολογικού κόστους (σε δείγμα άνω του 50%):

α) Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ.

β) άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ.

γ) Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ.

δ) Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ.

Το υπουργείο αναφέρει ότι παρατηρούνται πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και σε δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.

Τα στοιχεία προέρχονται από τις απαντήσεις που έστειλαν οι υπηρεσίες των Δήμων ηλεκτρονικά σε συνέχεια σχετικών επιστολών του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αφορούν επιχειρήσεις από 165 Δήμους, από το σύνολο 325 Δήμων.

Από τους 325 Δήμους, οι 95 δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ οι 230 Δήμοι ανταποκρίθηκαν.

Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν, οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό.

Από τους 230 Δήμους οι 44 δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.

από το www.e-flou.gr

Ενδιαφέρον.

Ο δήμος μας ανταποκρίθηκε;

Έστειλε στοιχεία;

Τι λένε τα στοιχεία;


2 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΡΤΥ
    ΑΠΟ ΖΟΥΠΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΟΣ
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΑΓΡΙΑ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους στείλει όλους στην εφεδρεία ο Γενικός. Να ιδιωτικοποιήσουν και την Κοινοφελή. Τελικά ο Τζανής θα πρέπει να είναι ο πιο αρεστός δήμαρχος στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Τηρεί κατά γράμμα τις μεθόδους της. Πάλι την πάτησε ο Ζούπης. Του την έφερε εκ δεξιών ο Λούκι Λουκ. Όσο για τον αόρατο Γενικό. Εγώ τον παραδέχομαι. Αφού έφαγε τον Χρονόπουλο (ακολουθεί ο Τσούτσας και άλλοι μη αρεστοί), κατάφερε να περάσει τις "γραμμές" του στην πολιτική του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή