Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Και το θέμα λέγεται LIDL....

"Και να αδερφέ μου'... που βρέθηκε νέο θέμα για να διαβάζουμε ένα μάτσο ανιστόρητες θεωρίες συνωμοσίας.
Και το θέμα λέγεται LIDL.
Θα επιτρέψουμε στους Γερμαναράδες που δεν μας δίνουν δάνεια, που μας επέβαλλαν το μνημόνιο, που απαιτούν να μειώσουμε τα έξοδα μας ως κράτος, να ανοίξουν μαγαζί στη γειτονιά μας;
Αυτοί, που ακόμη δεν μας έδωσαν τις πολεμικές αποζημιώσεις, που παραλίγο να ανατινάξουν την ηλεκτρική, θα ανοίξουν μεγαλομπακάλικο απέναντι από τον Κωτσόβολο και θα κόψουν την δουλειά του Σκλαβενίτη;

Χωρίς να υπολογίσουμε την τεράστια ζημιά που θα κάνει στα εμπορικά της περιοχής που «βάζουν λουκέτο το ένα μετά από το άλλο» , τα ρουχάδικα, τα παπουτσάδικα, οι μπουτίκ, τα εσωρουχάδικα;
Ή νομίζουμε ότι δεν είναι συνδεδεμένη άρρηκτα η φέτα με τα βρακιά;
Εθνικοπατριωτικό ξέσπασμα ενός βέρου σοσιαλδημοκράτη ή ξενόφοβη κινδυνολογία ενός βέρου τοπικιστή, ή ακατάπαυστη μπουρδολογία ενός αδιόρθωτου ρεβανσιστή.
Τι διάολο υποθέσεις να κάνω διαβάζοντας τον «εμπνευσμένο φιλιππικό» του ΖΖ που καλεί αριστερούς και δεξιούς, βουλευτές και παντώς τύπου πολιτευτές να αντισταθούν και να ακυρώσουν τα αντεθνικά σχέδια του δήμαρχου;
Πως έχουν όμως τα πράγματα;
Το ενδιαφέρον του LIDL για το οικόπεδο απέναντι από τον Κωτσόβολο είναι γνωστό.
Και ο δήμαρχος έχει δηλώσει σε αρκετές περιπτώσεις, ότι εάν υπάρξει πρόταση που να την κρίνει συμφέρουσα, τότε θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Εγώ τουλάχιστον τον έχω ακούσει να το λέει τουλάχιστον σε τρεις εκδηλώσεις.
Και τι προτείνει το LIDL;
Κι αυτό το έχω ακούσει.
Να μην προχωρήσει ο δήμος σε επαναβεβαίωση της απαλλοτρίωσης, όπως έχει δικαίωμα για άλλα 3-4 χρόνια με την ελπίδα να βρει λεφτά –κάπου διάβασα χρειάζονται 3 εκατομμύρια- και να αγοράσει το οικόπεδο.
Σε αντάλλαγμα, το LIDL, το οποίο θα αγοράσει το οικόπεδο, θα οικοδομήσει το ισόγειο που θα γίνει κατάστημα, και στον πρώτο όροφο θα οικοδομήσει 800 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων θα κρατήσει για αποθηκευτικούς χώρους τα 400 και τα άλλα 400 θα τα παραχωρήσει με συμβόλαιο στην ιδιοκτησία του Δήμου, έτοιμα με το κλειδί στο χέρι.
Αυτά έχουν πιάσει τα αυτιά μου.
Αν ο Δήμαρχος τα θεωρεί λίγα και επιδιώκει να κερδίσει κάτι παραπάνω πριν το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο δεν το ξέρω, αν και θα το θεωρούσα υπερβολικό.

Εγώ θα το δεχόμουν, αλλά δεν είμαι και δήμαρχος.
Βλάπτονται οι μικρέμποροι του δήμου;
Ποιοι μικρέμποροι βλάπτονται από την λειτουργία ενός σούπερ μάρκετ;
Μην τρελαθούμε κιόλας.
Μπορεί ξεκομμένο να αποτελεί μιαν ανακολουθία στην υπόσχεση δημιουργίας πάρκου, όμως 400 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένου χώρου την στιγμή που ο Δήμος πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε ενοίκια για να καλύψει διάφορες ανάγκες δεν είναι μικρή υπόθεση, ούτε άσχημη σκέψη. Και χώροι για την αξιοποίηση και δημιουργία πράσινου υπάρχουν άπειροι στο δήμο.
Ψέματα ή παράλογα πράγματα λέω;
Δεν με ανησυχεί τόσο η άποψη του ΖΖ αν είναι αντιπολιτευτική κορόνα έστω και ακραία.
Με ανησυχεί η πιθανότητα να τα πιστεύει αυτά που γράφει.

10 σχόλια:

  1. Ο Τζανής, με τις κατα καιρούς ενέργειές του, βάλθηκε να μας τρελάνει όλους ! Τη μία μας έβγαζε κορώνες και μπροσούρες, διαρρηγνύοντας ταυτόχρονα τα ιμάτιά του (υπόθεση Καρφούρ) και απο την άλλη κάνει για πολλοστή φορά κολοτούμπες και πολιτικές ακροβασίες, αυτοαναιρούμενος ! Εδώ μιλάμε για σαλτιμπαγκισμούς και μάλιστα σε μία περίοδο που, ΝΑΙ φίλε μου, η χώρα στενάζει και ποδοπατήται ποικιλοτρόπως, απο τις αψυχολόγητες(;) ενέργειες, του κόμματος που εξέθρεψε φαινόμενα τύπου Τζανή. Ο άνθρωπος είναι πολιτικά αμοραλιστής και αδίστακτος. Οσο για τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου, ε ναί, υπάρχουν πάμπολλα Ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία θα του επέτρεπαν να αγοράσει και να αναπλάσει προς το συμφέρων της πόλης το εν λόγο οικόπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δημαρχος ανακοίνωσε στη συζήτηση για την επιχειρηματικότητα τη συμφωνία με LIDL. Και καλά έκανε! Τι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, ψάχνεις άλοθι για τους δικούς σου; ΆΜα το θέλει ας το κάνει!Πάντως προεκλογικά έλεγε ότι αυτό θα γίνει πράσινο και πήρε τη ψήφο μου που ζω απέναντι! Με ξεγελασε! Τελικά είσαι πιο Τζανής από τον Τζανή, Καλά σας κάνει, ακόμα δεν είδατε τίποτα, το κρέας θα το λέτε ψάρι και θα το πιστεύετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. krima Βλάπτονται όλα τα μαγαζιά. Από τρόφιμα έως και πληροφορικής. Ειδικές διαφορετικές προσφορές κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ....ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η υπόθεση του καρφουρ, αν δεν κάνω λάθος, αφορά στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου. Τελείως διαφορετική υπόθεση γιατί το εργοστάσιο ανήκει στο δήμο και επι πλέον είναι 4-5 φορές μεγαλύτερο από το οικόπεδο που συζητάμε.
    Επί πλέον, αν στα επόμενα 3-4 χρόνια ο δήμος δεν αγοράσει το οικόπεδο επειδή δεν θα έχει χρήματα, αναιρείται η απαλοτρίωση και το LIDL μπορεί να το πάρει χωρίς καμιά υποχρέωση συμφωνίας.
    Όπως χάθηκαν στη Δραπετσώνα οι φυλακές των βούρλων.
    Θα είσαστε πιο ικανοποιημένοι τότε;
    Ααααα! ο τελευταίος. Σε ποιόν πλανήτη είπες να σου στέλνω τα μέιλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις απαντήσεις που δίνεις, τις διαβάζεις πριν τις δημοσιεύσεις η απαντάς για να απαντάς; Βεβαίως και μπορεί να αγοραστεί το οικόπεδο και σου απάντησα και με πιό τρόπο, στο πρώτο σχόλιο. Φυσικά, όταν δε θέλουμε κάτι, απλά κι απέριττα δεν το διεκδικούμε ! Και αυτό φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ πρώτε και τελευταίε ανώνυμε.
    Εννοείς ότι κάπου στην Ευρώπη υπάρχουν τσουβάλια με λεφτά και μεις δεν στέλνουμε κανέναν να γεμίσει δυο.
    Στα 25 χρόνια -από την έναρξη των μεσογειακών ολοκληρωμένων προγραμμάτων- μέχρι σήμερα, ήρθαν πολλά λεφτά στους δυο πρώην δήμους μας, και ειδικά για απαλλοτριώσεις;
    Μην λαϊκίζουμε επειδή θέλουμε να κάνουμε αντιπολίτευση.
    Αν γίνει εφικτό να πάρουμε κανένα πρόγραμμα, έχουμε άπειρους χώρους για να απορροφηθεί.
    η ουσία είναι: Βρίσκουμε παράλογη την πιθανή συμφωνία όπως περιγράφηκε με το LIDL;
    Και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε μανο το θέμα δεν είναι το lidl όσο ότι ο μπερλουσκόνι άλλα λέει και άλλα κάνει!!!ο λαικισμος του δεν έχει ορια πλέον...να ξέρεις πάντως οτι τον πήραν πρέφα πόσο μεγάλος ψεύτης είναι! όχι στη παγκοσμιοποιηση και μαλακιες!!! Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ σήμερα φαίνεται πως κυβερνά...ελπίζω μάνο να μην είσαι και συ αναξιόπιστος σαν το αφεντικό σου ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΕΙΚΟ αρθρο!!!!
    Μεγαλομπακαλικο? Πολυκαταστημα ειναι και δεν χωρα αμφιβολια. Στο τροφιμο εχει εξαιρετικες ποιοτητες και ειδικα τροφιμα σε περιεκτικοτητα βακτηριων τυπου E-COLI, μουχλας κλπ, κλπ, κατα τα αλλα ειναι φθηνα για τον πολιτη!!!
    Οι καλοι Γερμανοι κανουν δωρο στον δημο 400τμ απο την καλη τους την καρδια!!!
    Η τραπεζα σαν ιδιοκτητης τι δωρο θα κανει?
    Η περιοχη μας εχει τοσο πρασινο και τοσα σχολεια που δεν θελει αλλα. Φτανει πια το πρασινο ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!!
    Η εποχη που διανυουμε ειναι η καλυτερη με τους καλυτερους οικονομικους οιωνους για να δωθει ενα χτυπημα κατω απο την μεση στα καταστηματα της περιοχης αλλα και στον κοσμο που απασχολουν.
    Το μελλον θα διαγραφει λαμπρο για ολους αυτους που αφου κλεισουν τα καταστηματα τους και απολυσουν τους υπαλληλους τους θα γινουν, αν και εφοσον υπαρχουν ακομη θεσεις, ειναι καπαρομενες ηδη, υπαλληλοι τετραωριτες με τα γνωστα εργασιακα καθεστωτα της εν λογω εταιριας!!!
    Οσοι μπορεσουν να παραμεινουν, αν, μετα απο το δευτερο πληγμα της αγορας απο την φαγωμαρα που θα δημιουργηθει αναμεσα στα δυο πολυκαταστηματα πλεον της περιοχης μη νομιζεται οτι θα μεινουν ετσι μια και ο δημαρχος ειπε οτι αμμεσα θα εγειρει το θεμα αξιοποιησης και του ΚαρχαμανογΛου, εχει ηδη δωθει για μελετη, χωρις περιορισμους στην χρηση αυτου, πιθανοτατα ενα ακομη πολυκαταστημα? Απο ενα κακο δλδ τα δυο ειναι καλυτερα? Ασε ξερω αμα γινει και το τριτο θα ειναι εξαιρετικα!!!
    Να εισαι καλα συμπολιτη για το ενδιαφερον σου.
    Αυτα τα μαγαζακια και οι μπουτικ οπως αναφερεις ειναι αυτοι που αιμοραγουν χρονια τωρα!!!
    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ.

    Θυμαστε βεβαια τις χαμηλες τιμες αρχικα των πολυκαταστηματων στα ειδη πρωτης αναγκης και πως διαμορφωνονται στην πορεια. Αν φυγουν ολοι οι μικροι απο την μεση τοτε να μας πειτε τι θα γινει τιμολογικα και μισθολογικα. Περαστικα μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ ανώνυμε συμπολίτη,
    και συνάδελφε, μια που επαγγελματικά είμαι και ‘γω στην κατηγορία των υπό διωγμό επαγγελματιών, διακρίνω την πίκρα που περιέχει το σχόλιο σου, αλλά δεν την συμμερίζομαι.
    Πραγματικά δεν πιστεύω ότι η λειτουργία ενός ακόμη σούπερ μάρκετ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την λειτουργία ατομικών επιχειρήσεων και καταστημάτων στην περιοχή.
    Τα σούπερ μάρκετ λειτούργησαν καταστροφικά για μια κατηγορία επαγγελματιών, αλλά αυτό συνέβη δεκαετίες πριν, και το σχετικό κεφάλαιο νομίζω έχει κλείσει.
    Ο «σκληρός πυρήνας» του εμπορικού κέντρου του δήμου μας, είναι πια τα εμπορικά καταστήματα και όχι των τροφίμων, και δεν βλέπω πως αυτά μπορούν να επηρεαστούν.
    Επί πλέον να σου υπενθυμίσω, ότι ο εμπορικός κόσμος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και αρνητικός σε οποιαδήποτε αλλαγή συντελείται, σε οποιονδήποτε νεωτερισμό, και δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο. Για παράδειγμα, όταν άρχισε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα η ιδέα των πεζοδρόμων, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Αθήνα η αντίδραση των επαγγελματιών ήταν δυναμική, εκφράζοντας τον φόβο ότι οι καταναλωτές δεν θα πλησίαζαν από έλλειψη παρκινγκ, αλλά τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
    Επί πλέον, ως έμπορος που είσαι, θα απαιτούσα από σένα προσεκτικότερο και αναλυτικότερο οικονομικό πνεύμα σε αυτή την επένδυση.
    Ο Δήμος πρέπει να βρει περίπου 4 εκατομμύρια μόνο για την αγορά του οικοπέδου.
    Ή να δεχτεί την πρόταση τώρα και να πάρει δωρεάν το οικοδόμημα των 400 τετραγωνικών και την χρήση των 800 τετραγωνικών μέτρων (πέρα από το γεγονός ότι ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι μπορεί να διεκδικήσει την χρήση ακόμη 800 τετραγωνικών της δεύτερης ταράτσας), αλλιώς σε 2-3 χρόνια η προσφορά δεν θα ισχύει, η απαλλοτρίωση θα έχει αρθεί και η επιχείρηση θα μπορεί να αγοράσει το οικόπεδο χωρίς την παρέμβαση του δήμου.
    Με τέσσερα εκατομμύρια, δεν μπορεί ο δήμος να δενδροφυτεύσει το μισό όρος Αιγάλεω και να το μετατρέψει σε δάσος, σταματώντας και τις ανεξέλεγκτες καταπατήσεις και δημιουργώντας νέες επαγγελματικές θέσεις;
    Με προσβάλει και θέλω να το πιστέψεις η άποψη σου ότι συμβάλλω με κάποιο τρόπο στην καταστροφή της μικρομεσαίας τάξης και του Έλληνα εμπόρου.
    Ίσα-ίσα πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία των πιο σκληρά εργαζόμενων πολιτών από οποιαδήποτε άλλη, αξίζει ειδικής μεταχείρισης, γιατί η προσφορά της στην οικονομία της Ελλάδας, όσο κι αν συκοφαντείται, είναι ανεκτίμητη.
    Κι όχι μόνον στην Ελλάδα.
    Και στην Αμερική ακόμη, η μικρομεσαία επιχείρηση είναι που την οδήγησε στην κορυφή, καλή ή κακή, που κατέχει σήμερα.
    Φιλικά και θα σε προτιμούσα επώνυμο για να τα πούμε καλλίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή