Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Νέο συντονιστικό στο "καλή μέρα Κερατσίνι Δραπετσώνα"

Πραγματοποιήθηκε χτες η γενική συνέλευση του «καλή μέρα Κερατσίνι Δραπετσώνα» με θέμα την εκλογή (επανεκλογή) προέδρου, νέου 8μελούς συντονιστικού και πολιτικού συντονιστή.
Παραβρέθηκαν παραπάνω από 300 άτομα στο «Σαμαράκη» και ψήφισαν μαζικά.
Ο πρόεδρος Λουκάς Τζανής επανεκλέχτηκε δια βοής και χειροκροτημάτων.
Ως πολιτικός συντονιστής εκλέχτηκε ο Κυριάκος Θεοδωρακάκος χωρίς ψηφοφορία μια που ήταν μοναδικός υποψήφιος. Ο Σήφης Σαββόπουλος και ο Πρόδρομος Γιαννακίδης που επίσης προτάθηκαν γι αυτή τη θέση, την αρνήθηκαν.
Στην εκλογή συντονιστικής υπήρξε κάποιος συνωστισμός. Για τις 8 επισήμως θέσεις υπήρξαν 23 υποψηφιότητες.
Ίσως σ’ αυτό να συνέβαλλε η διαβεβαίωση του δήμαρχου, ότι όλοι θα αξιοποιηθούν στις 14 θεματικές ενότητες που αποφασίστηκε να υπάρχουν και να λειτουργούν στην κίνηση και για τις οποίες θα γράψω αναλυτικά άλλη φορά.
Παρ’ όλ’ αυτά, για καλό και για κακό, το παλαιό στελεχικό δυναμικό του καλή μέρα έδειξε τα δόντια του.
Στις πρώτες 10 θέσεις δεν υπάρχει κανένα νεώτερο μέλος (τα αναλυτικά δεν τα ξέρω ακόμη).
Για να μην το βαρύνουμε περισσότερο απ' ότι πρέπει, δεν πρόκειται για μια οργανωμένη δράση των μελών, νέων και παλαιών του καλή μέρα.
Απλώς οι παλαιότεροι που είδαν τόσους υποψήφιους ρωτούσαν τα παλιά στελέχη που γνώριζαν, ποιόν να επιλέξουν και αυτοί υποδείκνυαν τους παλιούς.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χάσμα στο ατομικό άθροισμα των ψήφων καθενός και συμπίεση των νεώτερων και προερχόμενων από την Δραπετσώνα στελεχών στις τελευταίες θέσεις.

5 σχόλια:

  1. Έτσι κάνει ο Μεγάλος, ποτέ δε γίνεται κάτι με κακό σκοπό, πάντα εν αγνοία του και με αγνά κίνητρα, πάντως είναι πιστός στη θέση του όσο διαρκεί το κρατάμε και μετά το πετάμε! Θα το νιώσετε σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να αποφασίσουμε κάποια στιγμή. Ο μεγάλος έχει πουλήσει το ΚΑΛΗΜΕΡΑ για τους "πιο νέους" ή το ΚΑΛΗΜΕΡΑ δείχνει τα δοντια του με το "σκριν" του μεγάλου; Είναι λογικό να εκλεγούν συγκεκριμένα πρόσωπα που έδωσαν και την ψυχή τους για να εκλεγεί ο Τζανής Δήμαρχος. Οι περισσότεροι λένε, ότι εχουν παραμεριστεί από τη διοίκηση του Δήμου. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούν στο γεγονός ότι είναι μέλη της διοίκησης. Πάντως η προσπάθεια κάποιων που στο όνομα του ΠΑΣΟΚ θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, να ποδηγετήσουν το ΚΑΛΗΜΕΡΑ απέτυχε οικτρά. Το πνεύμα του ΚΑΛΗΜΕΡΑ είναι ακόμα ΕΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ ΕΝΩΝΕΙ
    ΤΟ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Μάνο.
    Ενας από τους λόγους ίδρυσης της παράταξης του "Καλή μέρα" το καλοκαίρι του 2006, τουλάχιστον στη συνείδηση αρκετών απο τα μέλη του, ήταν και η "αποκόλληση" του δημότη απο τον καναπέ του. Και εν ολίγοις σε κάποιο μικρό έστω βαθμό αυτό επιτεύχθηκε ! 4 χρόνια αργότερα, περάσαμε στις εκλογές της αποχής του 60%, δείγμα επιδερμικής και ανακόλουθης προς τα έξω συμπεριφοράς ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ που έλαβαν μέρος σε αυτές. Απολύτως λογική και ακόλουθη συνεπώς, αναλογικά ως προς την πορεία του εγχειρήματος του "Καλή μέρα", ήταν και η προχθεσινή (συγχώρα μου τον σκληρό όρο) εσωκομματική παρωδία. "Αερομεταφ/μενες μεραρχίες" εκλογέων, Χατζηαβατικής αντίληψης και πρακτικής ...μεταφυσικές υπερβάσεις, απειλές ξυλοδαρμών, αποκλεισμοί "συναγωνιστών" απο "συναγωνιστές", εξωκαταστατικές αρχές με ...εν' πλω μετατροπές αυτών, Πρόεδρος ψηφολέκτης κ.α. πολλές Ελληνιές,πρωτότυπες και μη, συνέθεσαν ένα σκηνικό λούμπεν παραπολιτικής συνάθροισης και ταυτόχρονα διακωμώδησης κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας. Αυτό (στον υπερθετικό του βαθμό) δεν ήταν και είναι το πολιτιστικό κομμάτι του απο καταβολής Ελληνικού κράτους πολιτικού πολιτισμού μας; Αυτή η "συνδικαλιστική" συμπεριφορά δεν είναι άραγε και μία εκ' των βασικών αιτιών της αποστροφής του κόσμου για τα λεγόμενα κοινά; Η πολιτική (σήμερα, ίσως περισσότερο απο ποτέ) αυτοβάλλεται, αυτοπροσβάλλεται και περιθωριοποιήται κοινωνικά. Ισως κάποιοι να αισθάνονται "κερδισμένοι" μέσα απο τέτοιου είδους καταστάσεις, αν βέβαια ένας λογικά σκεπτόμενος νους θα μπορούσε ποτέ να αισθανθεί κερδισμένος απο κάτι τέτοιο. Ομως η πραγματικότητα δεν αστειεύεται ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ όλους εκείνους που (ματαίως κατ' εμέ) προσπαθούν να την περάσουν μέσα απο τους προσωπικούς τους παραμορφωτικούς καθρέπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομίζω Ανώνυμε.
    Είναι υπερβολικό να χρεώνεις ευθύνη για την αποχή στις δημοτικές κινήσεις. Η διεργασία που οδήγησε και οδηγεί τον κόσμο στην αποχή είναι βαθιά και έχει ως κύριους υπεύθυνους όλες τις πολιτικές δυνάμεις της κεντρικής σκηνής.
    Επι πλέον, ακόμη κι αν η συμμετοχή στην συνέλευση εμπεριείχε ένα μέρος "μεραρχιών εκλογέων" όπως τους ονομάζεις σίγουρα δεν χαρακτήριζε τους περισσότερους, τα απλά μέλη, που αισθάνονταν ότι είχαν δικαίωμα λόγου και έργου επειδή όπως λες σηκώθηκαν από τον καναπέ.
    Και παρά την προσωπική μου άποψη ότι τα παλιά απλά μέλη παρασύρθηκαν από μερικά παλιά στελέχη που κατευθυναν την ψήφο τους απολίτικα επιλεκτικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν αηδιασμένα από τις διαδικασίες.
    Να μην πω το ανάποδο.
    Τώρα τα όποια παρατράγουδα, ήταν αποτέλεσμα αυτής της ανόητης επιθυμίας για επίδειξη δύναμης.
    Επομένως, η υπερβολή που διακρίνω στην αιτιολόγηση σου, χαλά κάποιους σοβαρούς, γενικευμένους όμως, προβληματισμούς που βάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή