Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο Γ. Τσιρίδης για την formula1

Το παρακάτω κείμενο είναι ρεπορτάζ του i-live news της Τετάρτης 13-7-11 δηλαδή χτεσινό. Έμαθα μάλιστα ότι η πρόταση αυτή θα παρουσιαστεί ΣΗΜΕΡΑ το μεσημέρι στο πλοίο ΚΝΩΣΣΟΣ. Συμβαίνουν τόσα πράγματα γύρω μας και εμείς δεν έχουμε ιδέα; Διαβάστε όμως πρώτα το ρεπορτάζ: ΅


“Άλλη μία πρόταση για τη διοργάνωση αγώνα FORMULA 1 στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά πρόκειται για μία διαδρομή, προδιαγραφών F1 στον Πειραιά.

Εδώ και 18 μήνες περίπου, έχει ξεκινήσει μία έρευνα για την εύρεση χώρου, προκειμένου να κατασκευαστεί μια πίστα Formula1 στην περιοχή της Αττικής, από τον Αρχιτέκτονα Αθανάσιο Π. Παπαθεοδώρου.


Το κύριο ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί μια πίστα που να μπορεί να προσαρμοσθεί μία διαδρομή αγώνων μέσα στον ιστό της πόλης, και επίσης να μπορεί να υπάρξει και μια ελεύθερη έκταση, που να μπορεί να είναι ικανή να φιλοξενεί τα pit stop – εκκίνηση και τις κεντρικές κερκίδες (main grandstand). Επίσης ένα σημαντικό ζήτημα είναι η μελέτη αυτή να μην μπει στο ντουλάπι αναξιοποίητη, όπως πολλές άλλες προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν λόγω διαφωνιών και ανεπάρκειας.


Παρά το ενδιαφέρον και τις κατά καιρούς προτάσεις σε Χαλανδρίτσα (Πάτρα), Ορχομενό (Βοιωτία), Ελληνικό (Αττική) και Θεσσαλονίκη, καθώς και η ύπαρξη άλλων πιστών σε Σέρρες και Μέγαρα, καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν είναι ικανή να αποτελέσει βιώσιμη και πραγματοποιήσιμη πρόταση για διοργάνωση Αγώνων Formula1, άλλες λόγω τοποθεσίας και έλλειψης των απαραίτητων υποδομών (Χαλανδρίτσα, Ορχομενός, Σέρρες) και άλλες λόγω έλλειψης σοβαρής και ολοκληρωμένης μελέτης (Ελληνικό, Μέγαρα).


Γενικά καμία μέχρι σήμερα πρόταση δεν πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια, έτσι ώστε να μπορεί να προχωρήσει το εγχείρημα στην φάση της κατασκευής ή να περάσει στη φάση της διοργάνωσης, έστω κάποιου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.


Έτσι φτάσαμε στη μελέτη με το όνομα DIELPISFormula1, που δείχνει να είναι ισχυρή από πλευράς χωροθέτρησης, αξιοποίησης του χώρου και τεχνικής λύσης που δίνεται. Η περιοχή για τη χωροθέτηση της διαδρομής βρίσκεται στη Δραπετσώνα και τους δρόμους από το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά ως τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι.


H πρόταση περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία εκθεσιακού/συνεδριακού χώρου στην περιοχή, για δρώμενα όπως εκθέσεις μηχανοκίνητου εξοπλισμού, οχημάτων, σκαφών, καθώς και εκδηλώσεις του ναυτιλιακού κόσμου με συμβολικό χαρακτήρα, θα μπορούν να φιλοξενηθούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της πίστας.


Ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο παράγοντας της περιβαλλοντικής ανάπτυξης, γι’ αυτό και προτείνεται η δημιουργία πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην έκταση του εργοστασίου Λιπασμάτων. Το πάρκο αυτό θα συμβάλει στην ενεργειακή μερική αυτονομία του χώρου, καθώς η ύπαρξη μεγάλου ποσοστού υψηλού και χαμηλού πρασίνου -το οποίο στο σύνολό του θα ξεπερνά τα 210000 τ.μ. (210 στρέμματα)- θα δώσει καινούργια πνοή στο εγκαταλελειμμένο και βρόμικο χώρο όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Μια πιθανή ανάληψη διοργάνωσης αγώνων Formula1 στην χώρα μας, θα έφερνε όλα τα γνωστά αλλά και πολλά άγνωστα θετικά αποτελέσματα.


Η μελέτη θα δημοσιοποιηθεί, στις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με το κ. Παπαθεωδόρου έχει γίνει αποδεκτή και έχει υιοθετηθεί από παράγοντες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς και από τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς.”


Όπως καταλαβαίνουμε το θέμα συζητιέται εδώ και 18 μήνες!!! Ο μελετητής έχει όνομα, λέγεται Παπαθεοδώρου και δεν κρύβεται σε κάποια όρη ώστε να είναι αδύνατη η συζήτηση μαζί του. Όμως καμιά τέτοια συζήτηση δεν έγινε, με ευθύνη ΚΥΡΙΩΣ δική του αλλά ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και δική μας! Το ρεπορτάζ λέει ότι η μελέτη έχει υιοθετηθεί “από τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς”, επομένως και από την δημοτική αρχή. Το δημοτικό συμβούλιο όμως επισήμως ΑΓΝΟΕΙ το, θέμα και όσοι γνωρίζουν γι αυτό, το έχουν μάθει από μισόλογα ή από κάποια μπλογκ που καταγράψαμε όσες πληροφορίες είχαμε. Είναι αυτό το πράγμα ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;


Και τα λέω αυτά εγώ, που έχω τοποθετηθεί από την αρχή ΘΕΤΙΚΑ υπέρ μιας τέτοιας λύσης με κάποιες βέβαια προδιαγραφές (γεγονός 15 μόνο ημερών, ελεύθερη πρόσβαση, ελεύθερες ακτές κλπ.). Δηλαδή περιμένει κανείς ότι οι ενάντιοι σε μια τέτοια λύση δεν θα ξεσηκώσουν τον κόσμο για να ακυρώσουν την προσπάθεια; Το ΛΙΝΤΛ μας δίδαξε τίποτα;


από το blog του Γιώργου Τσιρίδη



μια αναγκαία τοποθέτηση:


Το πρόβλημα που προέκυψε από αυτή τη λύση είναι σύνθετο, όπως προβλέπει και η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της Δημοκρατικής Αριστεράς.

1. Εάν γίνει αποδεκτό, τα κρητικά και δωδεκανησιακά καράβια πρέπει να μετακινηθούν και ο μόνος χώρος είναι των λιπασμάτων. πάει περίπατο η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και στην καλλίτερη περίπτωση μετατρέπεται σε ελεύθερη πρόσβαση στο λιμάνι.

2. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην πόλη θα είναι υψηλές, έστω και για τις λίγες μέρες των αγώνων. Γι αυτό τους διώχνουν όλες οι πόλεις και ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν κάποια.

3. Μπορεί οι αγώνες να κρατούν λίγο (2-3 μέρες), αλλά οι εγκαταστάσεις τους είναι μόνιμες και δεν είναι τόσο απλό να λες ότι θα τις χρησιμοποιείς τον υπόλοιπο χρόνο. Επίσης δεν είναι γνωστός ο χρόνος προετοιμασίας και αποχώρησης από τους αγώνες.

4. Σαν σπορ, φυσικά είναι θεαματικό, απέχει όμως πολύ από τις ανάγκες σύγχρονης διαπαιδαγώγησης στην οικονομία πόρων.

Και τέλος, εάν αποτύχει η προσπάθεια, έχει αφήσει παρακαταθήκη προς τις διεκδικήσεις του ΟΛΠ την, όχι και τόσο, μαχητική προσήλωση μας σε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον και προς όφελος των κατοίκων.

17 σχόλια:

  1. 2 μέρες είναι μόνο οι δοκιμές και ο αγώνας της Formoula 1 με τους κανονικούς οδηγούς. Πρέπει να υπολογίσουμε ότι υπάρχουν και δοκιμές των εταιριών που θα είναι άλλες 2 μέρες περίπου. Για να «βγουν τα έξοδα» μιας τέτοιας πίστας θα πρέπει να οργανωθούν κι άλλοι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που σημαίνει 15 μέρες τουλάχιστον. Πρέπει να συνυπολογίσουμε το φόρτο στο κακό οδικό δίκτυο Πειραιά και Κερατσινίου-Δραπετσώνας που θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ από τους επισκέπτες και θα κάνουν την κίνηση αφόρητη εκείνες της μέρες. Ας μην ξεχνάμε τι γινόταν όταν έκλεινε κάθε Κυριακή η Ομ. Σκυλίτση για το παζάρι ή τι γίνεται κάθε φορά που έρχεται ή φεύγει ένα πλοίο. Δεν πρέπει να φορτωθεί η περιοχή του Πειραιά περισσότερο. Είναι λάθος να γίνονται τέτοια σχέδια σε κατοικημένες περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν πρέπει να είμαστε δεκτικοί σε οποιαδήποτε πρόταση και να την εξετάσουμε. Το να κλείνουμε τα αυτιά σε οποιαδήποτε πρόταση εκτός από την απόλυτη δική μας δηλαδή επαναφορά σε τοπίο της Πλειόκαινου περιόδου είναι ανέφικτη και ουτοπική. Ας τη δούμε την πρόταση και ας απαντήσουμε τότε. Όποιος έχει θέσεις και επιχειρήματα δεν φοβάται τον διάλογο. Παληότερα κάποιοι του χώρου μου έλεγαν καλές είναι οι βόλτες και τα πάρκα αλλά ποιός έχει διάθεση για βόλτες όταν είναι άνεργος και πεινάει. Ρ'ωτησαν μια φορά τον Γκάντι γιατί έχει εκπέσει η πνευματικότητα στην Ινδία και είπε όποιος πεινάει δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο εκτός από την επιβίωση. Με τις σημερινές συνθήκες τα πάντα μπαίνουν στο τραπέζι και είναι ανοιχτά. Το ζήτημα είναι ο Δήμαρχος έχει καλές προθέσεις; Αν έχει να πηγαίνουμε μαζί του μέχρι εκεί που καταλαβαίνουμε ότι δεν πονάει.
    ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι ο Γιώργος Τσιρίδης, βάζει το θέμα στη σωστή του διάσταση. Άλλωστε είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που διακρίνεται για ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή αντιπολίτευση. Διάβασα κάπου και την άποψη του υποτίθεται πιο κοντά σε "επενδυτικές και αναπτυξιακές" λογικές, εκσυγχρονιστή Ζαχαρία Ζούπη και έπαθα πολιτιστιμικό ΣΟΚ. Ο άνθρωπος γίνεται νεοφιλελεύθερος και κομουνιστής την ίδια στιγμή, φτάνει να κάνει επικοινωνιακή αντιπολίτευση στον Τζανή. Προσωπικά είμαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ του σχεδίου του Αρχιτέκτονα (η δημοτική αρχή, έχει κρατήσει πολύ χαμηλά το θέμα, ούτε Δελτίο τύπου δεν έχει βγάλει), όχι γιατί δεν θέλω τη φόρμουλα, αλλά επειδή θεωρώ το συγκεκριμένο σχέδιο ΑΝΕΦΙΚΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 5:52
    νομίζω δίνεις μόνος σου την σωστή απάντηση: "Ρ'ωτησαν μια φορά τον Γκάντι γιατί έχει εκπέσει η πνευματικότητα στην Ινδία και είπε όποιος πεινάει δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο εκτός από την επιβίωση."
    κατά τα άλλα, ημείς, ουδεμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
    (αν καταλάβουν ότι με θεωρείς ΣΥΡΙΖΑ, θα έχεις πρόβλημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 10:17
    Προσωπικά θα 'λεγα, το μόνο κέρδος από το εγχείρημα είναι η προσέγγιση (επ' αυτού τουλάχιστον) των απόψεων του δημάρχου με τον Τσιρίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάνο τα επιχειρήματά σου νομίζω δεν επαρκούν.
    Στην αριστερά δεν έυπάρχει τίποτε ΙΕΡΟ και ΑΠΟΛΥΤΟ (βασική αρχή της διαλεκτικής). Τίποτε δεν υφίσταται χωρίς το αντίθετό του (επίσης διαλεκτικό). Γιατί να απολυτοποιουμε λοιπόν την πρόταση ΟΧΙ ΦΟΡΜΟΥΛΑ και να μην βλέπουμε και την άλλη πρόταση; Εσύ δεν είσαι ΣΥΡΡΙΖΑ αλλά έχεις τα στίγματα του κομπλεξικού ΣΥΡΡΙΖΑ ( αχ πότε θα μεγαλώσω να γίνω ΚΚΕ ). Αν θέλουμε να δούμε κάτι να ρολάρει πρέπει να κλωτσήσουμε την πέτρα από την κορυφή.
    ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Γ.Τ. έχει κλείσει ήδη γιατις επόμενες εκλογές! Ολα του φαίνονται όμορφα! Το θέμα είναι για την πολη θα ενδιαφερθεί κάποιος από εσάς. Δεν βλεπετε το χάλι παντου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 5:50
    Νομίζω πάλι μόνος σου δίνεις απάντηση. "Τίποτε δεν υφίσταται χωρίς το αντίθετό του (επίσης διαλεκτικό)". Στην σωστή λύση που προτείνεται εδώ και χρόνια, ένα αντιθετικό παράδειγμα είναι και η φόρμουλα. (υπάρχουν κι άλλα). Όσο για την δεύτερη "διαπίστωση" σου ( αχ πότε θα μεγαλώσω να γίνω ΚΚΕ ), δεν ισχύει. Από κει ξεκίνησα πολύ πριν από όσους ίσως γνωρίζεις εκτός από την γενιά της εθνικής Αντίστασης φυσικά. Και απλώς... δεν ευτύχησα να γίνω ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι ΣΥΝ τα κατάφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 6:42
    Ο Γ.Τ.... μην τον βλέπεις έτσι. Είναι πονηρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάνο θα ήθελα φιλοσοφικά βέβαια να μου πεις τι σημαίνει ΣΩΣΤΗ λύση. Τι σημαίνει σωστό; Σωστό για ποιόν; Άλλο το σωστό για τον επιχειρηματία και τον επενδυτή. Άλλο το σωστό για τον πολίτη και τον άνεργο. Άλλο για μένα και για σένα. Το σωστό καθορίζεται με βάση τις ανάγκες και το συμφέρον. Τα κομμουνιστικά σου όμως κατάλοιπα που σε κάνουν να υπερηφανεύεσαι έχουν κλισέ. πχ. Δικιο ειναι το δίκιο του εργάτη. Άρα σωστό είναι το σωστό του Μάνου. Το σωστό είναι η εκάστοτε θέση που παίρνουμε στις αντιθέσεις που υπάρχουν και μάλιστα στην κυρίαρχη αντίθεση. Στην αντίθεση δουλεύω στη φόρμουλα πχ. 'η μένω άνεργος και πεινασμένος τι θέση θα έπαιρνε κάποιος.
    ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΧΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το αχ πότε θα μεγαλώσω να γίνω ΚΚΕ δεν το έγραψα για σένανε αλλά για τα μικρά κόμματα της αριστεράς που έχουν το κόμπλεξ της πρωτιάς αλλά όχι την ανάγκη στην κοιωνική συνείδηση και λειτουργούν με βάση την πρωτιά στον αριστερό χώρο. Δεσ τη Νίνα του ΣΥΡΡΙΖΑ ένα Σταλινικό κακέκτυπο της δήθεν ανανέωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μανο εχεις πολυ πλακα τελικα. Ενω τριγυρω φλεγεται το συμπαν εσυ δεν εχεις το παραμικρο σχολιο παρα μονον αναλισκεσαι σε μια γενικολογη κριτικη της ευρυτερης πραγματικοτητας. Αν δεν το πληροφορηθηκες η τελευταια συνεδριαση του Δ.Σ. διεξηχθη υπο την παρουσια ΜΠΡΑΒΩΝ και ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ. Καποιο σχολιο επ'αυτου? Αν δεν το πληροφορηθηκες στο νεκροταφειο του Σχιστου αποκαλυφθηκε υποθεση ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ 200.000 ευρω την περασμενη τριετια, την περιοδο δηλαδη που προηδρευε ο συνεργατης του Τζανη και νυν συμπαραστατης του δημοτη κ.Κανελλος Λαλος. Εχεις να σχολιασεις κατι επ'αυτου? Αν επισης δεν το εμαθες, στην επιστολη της κυριας Τσουραπη αφηνονται υπονοιες οτι εργα της ΔΗΚΕΠΟΚ υπερκοστολογηθηκαν με τροπο εξωφθαλμο και πρεπει να επιληφθει ο εισαγγελεας. Καποιο σχολιο επ'αυτου? Επισης ο κυριος Τσουτσας μιλαει για προσληψεις στην αθλητικη επιχειρηση που επισυουν μεχρι και ποινικες ευθυνες. Σχολιο? Επισης ενω προεκλογικα μας διατυμπανιζες πως η συμπραξη Χρυσου-Μελα συνεβη επειδη ο Μελας ειχε πραγματα να κρυψει και ο Χρυσος συμφωνησε να του τα κουκουλωσει ολα ενω ο Τζανης θα του τα εβγαζε ολα στην φορα...Τελικα μετα απο 7 μηνες ο Τζανης δεν εχει αποκαλυψει το παραμικρο ενω η διαχειριση απο τον Μελα επιβραβευτηκε εκ των πραγματων αφου ο δημος Κερατσινιου ειναι ο μοναδικος που δεν συμπεριεληφθη στο μνημονιο. Το μονο λοιπον που αποκαλυφθηκε ειναι η λασπη που εκτοξευσε ο Τζανης και τα πληρωμενα παπαγαλακια του σαν εσενα εις βαρος του Φωτη του Μελα. Ρε τον Μανο οτι τον βολευει σχολιαζει. Την μια ελεγε τον Χρονοπουλο λερα που καλυτερα για τον Λαλο να μην συμπορευτει μαζι του, την αλλη τον καλοδεχεται και κανει το παπι. Την μια καταγγελει χωρις στοιχεια ατασθαλιες και την επαυριο το βουλωνει κανονικα και δεν ζηταει ουτε μια συγνωμη. Γεια σου ρε Μανο ιδεολογε εθελοντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε,
    Όπως καταλαβαίνεις οι σοβαρές συζητήσεις δεν γίνονται υπό τον μανδύα της ανωνυμίας που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται.
    Γιατί στην πονηρή εποχή μας δεν αρκεί το τι λέει κάποιος. Έχει απόλυτη σημασία και το ποιος το λέει και γιατί.
    Αγνοί δεν υπάρχουν, και η ανωνυμία υποκρύπτει μεγάλες αμαρτίες, ή μεγάλη δειλία.
    Παρ’ όλ’ αυτά, θα σου πω, ξεκινώντας από το τέλος, δεν είμαι «ιδεολόγος εθελοντής».
    Είμαι απολύτως πολιτικοποιημένος άνθρωπος, κι αυτό δεν το θεωρώ εθελοντισμό, αλλά υποχρέωση. Όπως το φαί, την δουλειά, την οικογένεια, την διασκέδαση.
    Ενδεχόμενος να μην παραπέμπεις σαν υπονοούμενο στο θεσμό των εθελοντών, αλλά καλά είναι να ξεκαθαρίζουμε τα αυτονόητα.
    Αναφέρεσαι σε ορισμένα παραδείγματα, εκ των οποίων το μόνο δεδομένο είναι η υπεξαίρεση στο νεκροταφείο, για να καταλήξεις στην δικαίωση του Μελά.
    Μεγάλο άλμα.
    Σα να λέμε, η απάτη των υποβρυχίων δικαιώνει όσους εμπλέκονται στην απάτη του Βατοπεδίου και των ομολόγων.
    Πριν τα πούμε ένα-ένα, να ξεκαθαρίσουμε κάτι ακόμη.
    Δεν είμαι μέλος της διοίκησης.
    Ούτε «καθοδηγητής» της.
    Άλλωστε ίσως γνωρίζεις ότι απέτυχα και στην προσπάθεια μου να εκλεγώ μέλος της γραμματείας του «καλη μέρα»
    Μια γνώμη διαθέτω, μιαν άποψη, που μπορεί να εκφραστεί μέσα σε ένα φιλικό πολιτικό περιβάλλον με τον δήμαρχο, και ως εκεί.
    Και να είσαι σίγουρος, πως αν κάποια ιδέα μου εφαρμοστεί και επιτύχει, θα το διαλαλήσω τόσο πολύ που θα το μάθεις αμέσως.
    Αν πάλι κάποια άλλη οδηγήσει σε αποτυχία, θα την διαλαλήσουν άλλοι τόσο πολύ που πάλι θα το μάθεις αμέσως.
    Επί όσων γράφεις.
    Έγραψα ήδη σε άλλο σχόλιο, ότι η παρουσία των φουσκωτών στο δημοτικό συμβούλιο ήταν απαράδεκτη. Ζητάς από μένα να προσωποποιήσω την παρουσία τους; Πώς να το κάνω; Κανείς ως τώρα, ούτε η αντιπολίτευση που έχει κάθε συμφέρον δεν μπόρεσε να την προσωποποίηση.
    Η υπεξαίρεση στο νεκροταφείο ελέγχεται από την δικαιοσύνη. Δεν ξέρουμε πόσοι και ποιοι εμπλέκονται αυτή τη στιγμή. Πώς να πάρω θέση λοιπόν για τον Λάλο;
    Να είσαι σίγουρος, αν τον εμπλέξει η δικαιοσύνη, θα πάρω θέση.
    Η επιστολή της κυρίας Τσουράπη, και η επιστολή του κυρίου Τσούτσα εμπεριέχουν υπαινιγμούς που πρέπει να απαντηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.
    Κανείς δεν περνά το ποτάμι χωρίς να βραχεί.
    Και οι απαντήσεις θα σχολιαστούν, και από δω μέσα, όπως τους αξίζει. Μην είσαι σίγουρος όμως ότι οι επιστολές κρύβουν θησαυρούς.
    Κυρίως θα’ λεγα ότι άνοιξαν μεγάλα θέματα για τον άθλιο τρόπο λειτουργίας όλων αυτών των δημόσιων φορέων και το ξανάγραψα στο θέμα μου «τρεις μέρες».
    Και κυρίως, γιατί αυτό νομίζω σε κόφτει, δεν δικαιώνουν ούτε την συνεργασία Χρυσού-Μελά στο δεύτερο γύρο, ούτε πολύ περισσότερο την ίδια την θητεία του Μελά, την οποία οι ψηφοφόροι κατέταξαν στην τρίτη θέση της επιλογής τους.
    Αν υπονοείς ότι οι δικές μου γραπτές παρεμβάσεις οδήγησαν εκεί, με υπερεκτιμάς επικίνδυνα και θα πάρουν τα μυαλά μου αέρα.
    Ακόμη και για τον Χρονόπουλο έχω απαντήσει. (δεν με διαβάζεις ανελλιπώς και θα σε μαλώσω).
    Δεν είναι δική μου έκφραση, είναι του Χρυσού στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά την υιοθετώ, πως ούτε σαν δήμαρχος δεν είχε τόση δραστηριότητα. Θα έλεγα, ότι αν δούλευε όπως τώρα στην τελευταία του θητεία, θα ήταν ακόμη δήμαρχος.
    Σε ένα συμφωνώ.
    Φυσικά σχολιάζω ότι με βολεύει. Δεν νομίζεις ότι το αντίθετο θα ήταν σχιζοφρενικό;
    Και να κλείσω λέγοντας πως ποτέ δεν υπήρξα ούτε πληρωμένος, ούτε παπαγαλάκι.
    Αν μπορείς να το καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγανακτισμένε με τον ΣΥΡΙΖΑ το σωστό και λάθος, όταν παραπέμπεται σε φιλοσοφικό ερώτημα, αποτελεί υπεκφυγή από την εφαρμοσμένη πολιτική.
    και μια που επικαλήσε το κομμουνιστικό μου παρελθόν (αλήθεια πιο είναι το δικό σου;) να σου απαντήσω με το αμερικάνικο, WIN-WIN.
    Σωστό είναι να κερδίσουν και οι δυο.
    Και αδυνατώ να δω το κέρδος των πολιτών είτε αγωνίστηκαν είτε χάζευαν την εποχή του αγώνα για την απομάκρυνση των εργοστασίων και για ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα και για ζώνη υψηλού πράσινου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λιγο πολυ περιμενα οτι θα εκανες αυτο που κανεις παντα οποτε στριμωχνεσαι, να υπογραμμιζεις οτι στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ εισαι απλο μελος αρα δεν εχεις να απολογηθεις για πεπραγμενα αλλων. Συγνωμη αλλα οταν μετεχεις σε μια παραταξη σημαινει οτι αποδεχεσαι τις κορυφαιες πολιτικες επιλογες της οπως η εκλογη συμπαραστατη του δημοτη, προεδρου ΔΣ, αντιδημαρχων οπως επισης θεωρητικα εισαι θετικα διακειμενος ως προς το παραγομενο εργο. Σταματα οταν βρισκεις τα σκουρα να επικαλεισαι το δικαιωμα σου στην αυτενεργεια γιατι δεν πιανει. Απλα πραγματα: 1) Καταδικασες τους φουσκωτους? Αυτο ομολογουμενως μου ξεφυγε! Δεν ειδα ουτε μια αναρτηση για το ΔΣ της αθλιοτητας στο οποιο πρωτοστατησαν αυτα τα λεβεντοπαλικαρα παρα το γεγονος οτι τις ιδιες ημερες ανεπτυξες πλουσια μπλογκικη δραστηριοτητα, 2) Απο Το γεγονος οτι υπαρχει ομολογια απο την ταμια οτι υπεξαιρεσε 180.000 ευρω γενναται ενα μειζον πολιτικο ζητημα. Ο κυριος Λαλος ως πολιτικος προισταμενος της συγκεκριμενης "δεν αντεληφθη" οτι κατω απτην μυτη του η ταμιας του οργανισμου του οποιου προιστατο εκλεψε 200 χιλιαρικακια. Για τον κυριο Λαλο λοιπον υπαρχουν δυο τινα. Ειτε δεν γνωριζε τι συνεβαινε στον συνδεσμο που διηυθυνε συνεπως ειναι ανεπαρκεστατος οποτε η παραταξη στην οποια ανηκεις ασχετα αν καταφερες να εκλεγεις στο συντονιστικο η οχι κακως πολυ κακως κακιστα στηριξε εναν ανεπαρκεστατο ανθρωπο ο οποιος αδυνατει να εντοπισει ενα τεραστιο φαγοποτι που διεξαγεται κατω απτην μυτη του ως συμπαραστατη του δημοτη, ειτε γνωριζε τι συνεβαινε οποτε.....3) Δεν ξερω αν κρυβουν θησαυρους η ανθρακες ωστοσο το γεγονος πως μελη της ιδιας παραταξης προκαμαν σε εξι μολις μηνες να αλληλοκατηγορουνται για μιζες υπερκοστολογησεις και προμηθειες συνιστα απο μονο του πολιτικο γεγονος αξιο αναφορας και σχολιασμου δεν νομιζεις? 4) Για τον Χρονοπουλο δηλαδη το προβλημα σου ειναι πως ηταν τεμπελης ως δημαρχος? Τωρα που ειναι υπερδραστηριος αιρονται οι προβληματισμοι σου προς το προσωπο του? Παλι ντριμπλιτσες ρε Μανο? Τι πιστευεις για τον Χρονοπουλο ως ηθικη υποσταση πες μας εν πρωτοις και ως δημαρχιακες θητειες εν δευτεροις? Απλα πραγματα...5) Η ολη αιτιαση ειναι στην προεκλογικη σπεκουλα οτι δηθεν ο Φωτης ο Μελας ειχε κατι να κρυψει και γιαυτο στηριξε τον Χρυσο. Απλουστατα στηριξε τον Χρυσο γιατι θεωρουσε τον Τζανη ως ενα ατομο εγωκεντρικο και επικινδυνο και για αλλη μια φορα οι εξελιξεις τον δικαιωνουν. Που ναι τα σκανδαλα που προεκλογικα διατυμπανιζες? Μονο στην φαντασια σου? Οταν λες οτι καποιος ειναι μπλεγμενος σε σκανδαλα τα οποια λιαν συντομως θα αποκαλυφθουν και θα παρουν τον δρομο της δικαιοσυνης και πριν αλεκτωρ λαλησει τρις κανεις μια τρυπα στο νερο χωρις να αποκαλυπτεις τελικα ΤΙΠΟΤΑ, εισαι η δεν εισαι ψευτης και λασπολογος? Τελος, ο Φωτης ο Μελας δικαιωθηκε απτο απλουστατο γεγονος οτι τα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στοιχεια των χρεων των δημων κατεταξαν το Κερατσινι ως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ δημο του Πειραια εκτος μνημονιου. Οπως γνωριζεις η ψηφος ειναι ασφαλως ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ στοιχειο και μπορει να επηρρεαζεται απο παραμυθατζηδες που λενε στον κοσμο οτι ο Μελας εκλεψε και ο Τζανης θα του τα βγαλει ολα στην φορα (πραγμα που ΔΕΝ εκανε και σε καλω να το παραδεχθεις δημοσιως ως μια ελαχιστη αποκατασταση της αληθειας την οποια σκοπιμα διεστρεψες), η απο αλλα ψευδεπιγραφα πολιτικαντικα επιχειρηματα του στυλ "λεφτα υπαρχουν" που στην περιπτωση του Κερατσινιου πηραν την μορφη του "υπογειοποιηση της Λαμπρακη". Η αληθεια ειναι οτι γνωριζω εκ των προτερων πως δεν θα απαντησεις επι της ουσιας γιατι ολοι εχουμε καταλαβει πως σε αγαστη αρμονια με την περιοδο των εκπτωσεων φροντισες να κανεις ενα σκοντο και στις ηθικες σου αξιες προκειμενου να παραμεινεις στην παραταξη που ηγειται του δημου μας συμπαρατασσομενος με ανθρωπους που πραγματικα φαινεται να σιχαινεσαι οπως τον Τσουτσα τον Λαλο τον Οικονομακη κλπ. Ομως επειδη εισαι εξυπνουλης εχει γαργαλιστικο ενδιαφερον να βλεπει κανεις τον τροπο που προσπαθεις να ελιχθεις οταν βρισκεσαι ενωπιον των αντιφασεων σου. Τουλαχιστον απο τους υπολοιπους του ΚΑΛΗΜΕΡΑ εισαι πιο αξιολογος και θα επρεπε να σου ειχε επιτρεψει το βαθυ ΠΑΣΟΚ να εκλεγεις στο συντονιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΝΟοοοο ..... O Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2011 4:08 π.μ. .... ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ ...... ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ BLOG ΜΕΓΑΛΕ ..... ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ...ΕΔΩ ΚΑΘΕ Μ,ΕΡΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή