Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»

Ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας και η Δημοτική Κοινότητα Κερατσινίου, με τη συμμετοχή καθηγητών/τριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ημερίδα που διοργανώνεται με θέμα: «Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας », την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 16:00 μ.μ στο Πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης.
Η ημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή του ιστορικού γεγονότος με αφορμή την επετειακή ημερομηνία: «Σεπτέμβριος 2020: 2.500 χρόνια μετά» και εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και έχει αναφορά σε όλους τους παραθαλάσσιους Δήμους του Πειραιά..
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αναδείξουν επιμέρους πλευρές της μέγιστης σημασίας της ναυμαχία της Σαλαμίνας, της σημαντικότερης ναυτικής επιχείρησης της αρχαιότητας, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση όχι μόνο της Ελλάδας και του πολιτισμού της, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα. Παράλληλα, η παρακολούθηση της Ημερίδας θα γεμίσει ευψυχία τους παρευρισκόμενους και θα αποτελέσει δίδαγμα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας


"Τί σχολείο θέλουμε" εκδήλωση- συζήτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς Κορυδαλλού και του Τομέα Παιδείας



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Τομέας Παιδείας και Έρευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς
και η ΔΗΜΑΡ Κορυδαλλού
σας καλούν σε εκδήλωση- συζήτηση με θέμα
«Τι σχολείο θέλουμε»
την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, 6.00 μ.μ
στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου
Δήμου Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη & Ταξιαρχών.

Συζητούν:

Μαρία Ρεπούση, Πανεπιστημιακός και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας Δημοκρατικής Αριστεράς
Νέλλη Παπαχελά, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Αθηναίων, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ, μέλος Τομέα Αυτοδιοίκησης
Γιώργος Μακρυνός, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Δημόσιας Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής Δήμου Κορυδαλλού- Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Παρεμβαίνουν:

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Κορυδαλλού
Ευγενία Μπατμάνογλου
,
μέλη του Δ.Σ Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά και εκπαιδευτικοί Α’ θμιας εκπαίδευσης.


Θα ακολουθήσει συζήτηση.

από το http://dimarkorydal.blogspot.com/

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ιδρύεται κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο στην Πάτρα


Η κρίση φέρνει ιδέες όπως αυτή του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων Πάτρας. Όπως διαβάζουμε στο The best news, είναι στα σκαριά η δημιουργία ενός κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, που σκοπό έχει την κάλυψη όσων πολιτών δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να προσφέρουν στον εαυτό τους μια επίσκεψη στο γιατρό και την ανάλογη αγορά φαρμάκων, για να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα της υγείας τους.

Επίσης οι μετακινούμενοι πληθυσμοί, που κατά κύριο λόγο υποφέρουν από μεταδιδόμενα λοιμώδη νοσήματα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην δομή. Οι πρόεδροι των συλλόγων διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να υποκλέψουν την δουλειά κανενός συναδέλφου τους, αφού απευθύνονται σε αυτούς που δεν έχουν έτσι και αλλιώς πρόσβαση σε ιατρεία και φαρμακεία.

Οι γιατροί προσφέρονται εθελοντικά ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί όσους έχουν στα χέρια τους φάρμακα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν τα χρειάζονται, να τα προσφέρουν, γιατί θα είναι χρήσιμα στον άνεργο ή τον ανασφάλιστο.

Πάντως το προσκλητήριο για συμμετοχή δεν θα περιοριστεί μόνο σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, καθώς θα κληθούν να συμμετέχουν και άλλοι φορείς.

Ήδη το πρόβλημα της εύρεσης στέγης βρίσκεται σε καλό δρόμο, ώστε η δομή να ξεκινήσει την λειτουργία της.

από το http://www.kala-nea.gr

Σημιτής και Κουβέλης σε κοινή εκδήλωση


Στην εκδήλωση του περιοδικού Μεταρρύθμιση που έχουμε ήδη αναφέρει και η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Γκλόρια παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης...

Να σημειώσουμε ότι η πληροφορία ότι ο κ. Σημίτης θα παραβρεθεί στην εκδήλωση κυκλοφορούσε σαν φήμη τις τελευταίες μέρες, ωστόσο η τελευταία είδηση που είχαμε ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί γιαυτό και επιφυλαχτήκαμε να μην το δημοσιεύσουμε.

Και μπορεί ναι μεν την πληροφορία να μην μπορούσαμε να την επιβεβαιώσουμε, ωστόσο η σύνδεση των δύο πολιτικών ανδρών ήταν προφανής όταν σημειώναμε ήδη προχθές: “…και επειδή ο Φώτης Κουβέλης δείχνει να προσέχει πια περισσότερο τις συμμαχίες του να αναφέρουμε και την εκδήλωση της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου που οργανώνει το περιοδικό Μεταρρύθμιση (γνωστό από τη στήριξή του στον Σημιτικό εκσυγχρονιστικό χώρο)”

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Φώτης Κουβέλης, ο Νίκος Μπίστης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Παρασκευάς Αυγερινός. Θέμα της εκδήλωσης ήταν “Η προοδευτική απάντηση στην κρίση”.

Το ρεπορτάζ μας από τον χώρο της εκδήλωσης καταρχήν αναφέρει ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη και πολύς κόσμος παραβρέθηκε και χαιρέτισε την ομιλία. Στελέχη της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη (Γ. Δρυς, Αρ. Μπαλτάς και Β. Κοντογιαννόπουλος), μέλη και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς (Γ. Ψαριανός, Ν. Τσούκαλης, Γ. Πανούσης, Θ. Μαργαρίτης, Γ. Κακουλίδης, Σ. Λυκούδης, Δ. Χατζησωκράτης, Γ. Γεωργάτος, Α. Παπαδόπουλος κ.ά.) αλλά και διανοούμενοι, δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί όπως ο ο Ριχ. Σωμερίτης, ο Γ. Καλογήρου, ο Αιμ. Ζαχαρέας, η Πόπη Διαμαντάκου, ο Πέτρος Κουναλάκης, ο Π. Ιωακειμίδης, ο Παν. Παναγιώτου, η Χριστίνα Πουλίδου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Παύλος Αθανασόπουλος, ο Αντώνης Καρράς, ο πρώην βουλευτής Νίκος Γαλανός, ο νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης κ.ά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης κάθησε για λίγο δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό, χαιρετήθηκαν και στη συνέχεια ανέβηκε στο πάνελ. Στην ομιλία του επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του κόμματος για την ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και το πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα. Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των ανέργων ενώ δεν δίστασε για άλλη μια φορά να επισημάνει τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΔΗΜΑΡ. Σίγουρα δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Φ. Κουβέλη να αναφερθεί στην πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αλλά και δικιά του που υποστηρίζει την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, προκειμένου να βρουν πεδίο έκφρασης οι πολίτες που αναζητούν προοδευτικές απαντήσεις στην κρίση.

Ο Νικός Μπίστης υποστήριξε επίσης έντονα την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας εντός ευρωζώνης ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης, άρα και οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ούτε η Μέρκελ ούτε ο Σαρκοζύ είναι ισόβιοι στις θέσεις τους και μπορεί τα πράγματα για Γαλλία και Γερμανία να αλλάξουν άμεσα. Με τον ίδιο αφοπλιστικό του τρόπο ανέφερε ότι ναι μεν μπορεί να υπάρξει μία παρένθεση Σαμαρά μετά τις επόμενες εκλογές, ωστόσο θα πρέπει μετά οι προοδευτικές δυνάμεις να είναι έτοιμες να αναλάβουν ευθύνες. Δεν δίστασε από το μικρόφωνο να κάνει σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου χρεώνοντας του κυρίως πλήρη απουσία πολιτικής συζήτησης όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης έδειξε πολύ θετικός στην πρόταση του Φ. Κουβέλη για την ανάγκη πολιτικών και μέτρων υπέρ των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων. Όπως ήταν αναμενόμενο τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των μεταρρυθμίσεων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλες. Μίλησε επιτέλους για τον ιδιωτικό τομέα, τον μεγάλο χαμένο της κρίσης που όλοι ξεχνάνε να υπολογίσουν στον λογαριασμό. Ζήτησε στήριξη υπέρ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σημειώνοντας ότι αποτελούν βασικό πυλώνα της ανάπτυξης.

Ο κ. Σημίτης δεν έκανε καμία δήλωση δημόσια ή ιδιωτικά. Ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φωνές που μιλούσαν για συμβολική στήριξη προς τον κόσμο της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και πατρική ευχή προς την συνεργασία των δύο πολιτικών δυνάμεων: αυτόν του εκσυγχρονισμού και αυτόν της ανανεωτικής αριστεράς.

Ειδήσεις μεγάλες δεν προέκυψαν από την εκδήλωση και αυτό είναι προφανές. Τουλάχιστον δεν προέκυψαν από τις ομιλίες. Γιατί οι ειδήσεις προκύπτουν και από τις σημειολογίες και τις κινήσεις. Και σαν παραπολιτικό ένα έχουμε να σας πούμε: στην πρώτη σειρά του θεάτρου Γκλόρια κάθονταν δίπλα δίπλα σε όλη τη διάρκεια των ομιλιών ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Κώστας Σημίτης.

από το http://www.e-flou.gr

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

That’s the sound of the πόλις



Γράφει ο Γιάννης Μπουτάρης

Η πόλη είναι ένας περίπλοκος κύβος του Ρούμπικ τον οποίο πρέπει να μετακινείς με ιδιαίτερη προσοχή για να ταιριάξουν τα χρώματα. Πρόκειται για μια δουλειά που θέλει πάνω από πέντε χρόνια, μια προσπάθεια που σταδιακά δίνει αποτελέσματα, και κυρίως αποτυπώνει μια διάθεση του κόσμου. Να πάμε για κάτι άλλο. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν θα είναι καλύτερο ή χειρότερο. Έχω όμως ένα παρελθόν που μπορεί να δώσει σαφείς ενδείξεις για την πορεία που θέλουμε να δώσουμε, ενώ και οι μέχρι τώρα κινήσεις μας ήταν ένα ηχηρό «φτάνει», στην κακογουστιά, την αδιαφορία, την απραξία, το λαϊκισμό και την κλεψιά. Έχω πει συχνά πως η Θεσσαλονίκη θα πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από τη νοοτροπία της «συμβασιλεύουσας» και να πλασαριστεί σαν η καλύτερη ελληνική επαρχία. Το ξέρω πως εκφράζω μια άποψη που μπορεί να μην είναι δημοφιλής.
Ο αγώνας ο δικός μου, αλλά και όλων των μελών της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», δεν εξαντλήθηκε στην αλλαγή της διοίκησης, όσο στην προσπάθεια αλλαγής της νοοτροπίας των πολιτών. Επιδιώκουμε να βγούμε από το κλίμα της παραίτησης, της γκρίνιας και των αδικαιολόγητων παραπόνων του τύπου «φταίνε οι άλλοι» και να καταλάβουμε ότι το πρόβλημά μας δεν είναι ότι φεύγουν οι παραγωγικές δυνάμεις από την πόλη. Το θέμα είναι πώς θα φτιάξουμε στη Θεσσαλονίκη μια μόνιμη παραγωγή ταλέντων κι ας φεύγουν αυτά όταν θέλουν. Και παραμένει μεγάλο μας στοίχημα να αστικοποιηθεί ο πληθυσμός της πόλης. Να βγούμε από το ιδιωτικό μας κέλυφος και να περιβάλουμε το δημόσιο χώρο με φροντίδα. Φιλοδοξούμε ο δημοτικός υπάλληλος να φορά καρφίτσα και να δηλώνει περήφανος. Να μην κρύβεται.
Στο μεταξύ, πέρασε ένας χρόνος από τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη και τις μεγάλες προσδοκίες που γεννήθηκαν τότε. Κρίνοντας ψύχραιμα το διάστημα που μεσολάβησε, αυτό που εισπράττω, χωρίς δόση υπερβολής, είναι πως η αποδοχή του κόσμου στην προσπάθειά μας έχει αυξηθεί. Αυτό εισπράττω στο δρόμο, παρόλο που συνεχίζουν να υπάρχουν χοντρά προβλήματα με την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, που μοιάζει (και ίσως είναι) αδύνατο να ξεπεραστεί, πρόβλημα με την ίδια τη δομή του δημαρχείου, με την ποσότητα των εγγράφων, την ταχύτητα λήψης και εφαρμογής των αποφάσεων. Πετύχαμε, όμως, να βάλουμε μπροστά και ένα σωρό λύσεις.
Εκμετάλλευση του Καλλικράτη για εισαγωγή νέων αντιλήψεων στη δημόσια διοίκηση, μείωση των δημοτικών τελών, εξωστρεφείς κινήσεις προσέλκυσης τουριστών, στους οποίους ανοίγουμε τα παράθυρα της ιδιαίτερης ιστορίας και κουλτούρας μας, εκδηλώσεις πολιτισμού με χαμηλό προϋπολογισμό αλλά αυξημένη συμμετοχικότητα, οργανόγραμμα καθορισμού πάγιων και διαρκών αναγκών της πιο ευαίσθητης υπηρεσίας μας, της καθαριότητας, μείωση της γραφειοκρατίας, των αλληλοεπικαλύψεων, μεγιστοποίηση του ποσοστού ανακύκλωσης, αύξηση και καλύτερη χωροθέτηση των κάδων σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, δρομολόγηση διαδικασιών για το πρώτο αποτεφρωτήριο της Ελλάδας, εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να αρχίσει επιτέλους και ο Δήμος Θεσσαλονίκης να καρπώνεται αυτά που πετυχαίνουν άλλοι περιφερειακοί δήμοι στο επίπεδο των υποδομών, της παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής.
Δεν ονειρεύομαι ένα δήμο που να αποφασίζει και να διατάζει. Διοικούμε με συναινέσεις. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας αυτό, και επεκτείνεται σε όλα τα πράγματα. Φιλοδοξία μου είναι να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρότυπη επαρχιακή πόλη. Και να μπορέσει η πόλη μέσα από την πραγματική της θέση να αποτελέσει αστικό πρότυπο. Δεν θέλω να είμαι πια συμπρωτεύουσα. Συμπρωτεύουσα σημαίνει συναποφασίζω με κάποιον, και εγώ δεν θέλω να συναποφασίζω. Θέλω να είμαι κύριος της τύχης μου.

από το http://www.athensvoice.gr


Και ένα σχόλιο του Κωστή Μοχιανάκη, από το Πόλεις και Πολιτικές
Διαβάζοντας ο υποψιασμένος αναγνώστης το κείμενο του Γιάννη Μπουτάρη ανιχνεύει ένα διαφορετικό πρότυπο-μοντέλο εξάσκησης δημοτικής πολιτικής.
Παλιότερα είχαμε γνωρίσει το πρότυπο του Δημάρχου διεκδικητή.Την τελευταία δεκαετία το πρότυπο του δημάρχου εργολάβου. Το πρότυπο που θα δούμε να υιοθετείται μαζικά τα επόμενα χρόνια είναι του δημάρχου παροχέα υπηρεσιών.Πρώτα από τους πρωτοπόρους και ακολούθως από τα αντίγραφα.
Αν όμως αυτό είναι το νέο μοντέλο που θα ακολουθηθεί μαζικά ποιά είναι τα κριτήρια που θα αναδείξουν τους Δημάρχους που θα θυμόμαστε στο μέλλον ;
Όποιος Δήμαρχος πέρα από την ορθολογική διαχείριση και την στροφή προς τις υπηρεσίες θα ασχοληθεί με την οικοδόμηση της ταυτότητας της πόλης του , επιλέγοντας το πολύ δύο άξονες, στηριζόμενος στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.Και επί πλέον, παραμερίζοντας τις στρεβλές αντιλήψεις του παρελθόντος , να δημιουργήσει ένα σύστημα οργάνωσης και προβολής αυτής της ταυτότητας με κύριο στόχο να την πουλάει.Γιατί όταν η πόλη πουλάει, εισπράτουν οι πολίτες.
Είναι κρίμα που στην Ελλάδα, τις τόσο απλές σκέψεις, το πολιτικό σύστημα τις έχει κάνει τόσο δύσκολα υλοποιήσιμες !

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αρωγός στο λαϊκισμό…

Από το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο κατά της ΔΕΗ, κατά της κυβέρνησης και κατά της τρόικα ενημερώθηκα για τον πιο πρόσφορο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος που ανέκυψε με την επιβολή φόρου στα σπίτια.
Με την ευκαιρία και επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, και επειδή το ρεύμα είναι ιδιοκτησία του λαού, υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε οριστικά από τους αιμοβόρους λακέδες της πλουτοκρατίας με την συμπαράσταση της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, της μόνης λαϊκής δύναμης που έχει απομείνει στον τόπο και μακάρι ο πρόεδρος της -κύριος με τα όλα του- Φωτόπουλος να ανακηρυχτεί πρόεδρος και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ταυτόχρονα να ησυχάσουμε.
ΕΓΩ προσφέρω πιο κάτω σε μορφή βίντεο την λύση, κι όχι οι δήμαρχοι που σας βάζουν να τρέχετε σε συγκεντρώσεις και να μαζεύετε χαρτούρα για να αποδείξετε τα αυτονόητα.
Ότι είστε φτωχοί.
ΝΑΙ. Όλοι είμαστε φτωχοί και δεν πληρώνουμε ούτε φόρους, ούτε δημοτικά τέλη, ούτε ρεύμα.
Κι όποιος μας γουστάρει.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Επικεφαλής της «Αναγέννησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας» ο Ζαχαρίας Ζούπης


Αναδείχτηκε επίσημα και ομόφωνα την Δευτέρα το απόγευμα επικεφαλής της «Αναγέννησης» ο Ζαχαρίας Ζούπης σε ειδική συνέλευση της παράταξης στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου «Αντώνης Σαμαράκης». ( του συγγραφέα του περίφημου «Λάθους»).
Δεν εννοώ τίποτα. Επισημαίνω τον κίνδυνο στον φίλο Ζαχαρία και του εύχομαι σιδηροκέφαλος.
Δηλαδή, συνετός, ψύχραιμος, διαυγής, διεισδυτικός, προοδευτικός, μεταρρυθμιστής, ανοιχτόμυαλος, εξωστρεφής.
Φτάνουν αυτά.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φώτης Κουβέλης, Νίκος Μπίστης, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Συντονίζει ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, εκδότης του περιοδικού.
Θα χαιρετίσει ο Παρασκευάς Αυγερινός.


Το ηλεκτρονικό περιοδικό "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ" σίγουρα δεν το βαριέσαι.
Αν και αποκλειστικά πολιτικού περιεχομένου, οι γωνίες παρατήρησης των πραγμάτων δίνουν πάντα μια ξεχωριστή έως και μοναδική, οπτική στα γεγονότα.
Μπορείτε να το διαβάζεται κάθε μήνα στην διεύθυνση:
http://www.metarithmisi.gr/

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ αποφάσισε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κατά του «χαρατσιού», μέσω ΔΕΗ

Κάλεσμα του Λουκά Τζανή σε Δημοτικές αρχές,
φορείς και πολίτες του ευρύτερου Πειραιά






Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει ΕΝΩΣΕΙ τη φωνή του, μαζί με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αντιστέκονται με κάθε τρόπο ενάντια στο ΧΑΡΑΤΣΙ, το οποίο η κυβέρνηση με πρωτοφανή αντιλαϊκή αγριότητα επέβαλε να εισπραχτεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Απέναντι στους χιλιάδες νεόπτωχους που δημιούργησε η αναπτυξιακή φούσκα της παγκοσμιοποίησης. Ως εκ τούτου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχωρά ΑΜΕΣΑ σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας τη Δευτέρα 21/11/2011 και ώρα 8:00 το πρωί με ΚΑΤΑΛΗΨΗ του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφ. Σαλαμίνος & Ακροπόλεως.


Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΚΑΛΕΙ σε διαρκή κινητοποίηση και συντονισμό του ΑΓΩΝΑ όλους τους δημότες, τους φορείς και τα Σωματεία της πόλης, καθώς και των όμορων Δήμων. Επίσης ΚΑΛΕΙ σε συνεργασία και κλιμάκωση των ενεργειών τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά, ώστε να δημιουργηθεί ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ενάντια στον ωμό εκβιασμό των αγορών και των φερέφωνων των μνημονιακών πολιτικών.


Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών, η οποία και χειρίζεται όλες τις διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας των πολιτών στα οποία ήδη προχωράει ο Δήμος μας.


Επίσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Νοεμβρίου 2011, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για τη στάση ενεργούς αλληλεγγύης του Δήμου μας, στο πλευρό των δημοτών που αρνούνται και αδυνατούν να πληρώσουν το ΧΑΡΑΤΣΙ.


Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εδώ και αρκετές ημέρες έχει προβεί σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, με στόχο να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την είσπραξη του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και να αναδείξει την αντισυνταγματικότητα των σχετικών ρυθμίσεων. Ως εκ τούτου ήδη κατάθεσε στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης, που επιβάλει αυτό το χαράτσι, ενώ εδώ και αρκετές ημέρες οι πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν, προσέρχονται στο Γραφείο Δημάρχου, προσκομίζοντας το λογαριασμό και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αδυναμία τους, ώστε ο Δήμος να συμβάλλει στις νομικές ενέργειες τους. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.


Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου:


O Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας διαπιστώνει την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης των μέτρων που έχουν μέχρι σήμερα παρθεί (μείωση του αφορολόγητου, έκτακτη εισφορά, χαράτσι ακινήτων, απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία κ.α.), καθώς και αυτών που όπως φαίνεται θα παρθούν μετά τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση με την καθοδήγηση του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των διεθνών τοκογλύφων είναι αναγκαία η ενίσχυση του μαζικού λαϊκού κινήματος και ενός κινήματος αλληλεγγύης σε όλες τις γειτονιές που θα στέκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Ενός κινήματος που μέσα από τη μαζικότητα του θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη σωρεία των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει και δυστυχώς θα συνεχίσουν να προκύπτουν.


Ειδικά καταγγέλλουμε ως άδικο το χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα. Είναι η έκτη φορά μέσα σε πέντε μήνες που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους. Η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των εισοδημάτων και η ακρίβεια έχουν φτάσει την πλειονότητα του κόσμου στα όρια της αντοχής του.


Πολύ περισσότερο θεωρούμε απαράδεκτο η είσπραξη του φόρου να γίνεται μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού,. Το οποίο είναι ένα

Είδος πρώτης ανάγκης, όταν εξαιτίας της αδυναμίας και της άρνησης πληρωμής του χαρατσιού η κυβέρνηση καταφεύγει σε απάνθρωπο μέτρο που συνιστά ωμό εκβιασμό.


Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των δημοτών που αδυνατούν και αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.


Στη βάση των παραπάνω:


Δεν θα ανεχτούμε τη διακοπή του ρεύματος σε κανένα δημότη μας
Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα (πρόσφυγες, αγωγές κ.α.) για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου

Καλούμε όλους τους δημότες που αδυνατούν και αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι ή απειλούνται με διακοπή ρεύματος να απευθυνθούν στο Δήμο, ο οποίος θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση τους.



Το Γραφείο Τύπου


Κερατσίνι, 16/11/2011


Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας




Καλό είναι να διευκρινιστεί στους δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνηθίσουν να πληρώνουν μόνο το ρεύμα όποτε έχουν αδυναμία, και να παρακάμπτουν τα δημοτικά τέλη.
Όμως αντί δικού μου σχολίου να παραθέσω το σχόλιο του Γιώργου Τσιρίδη από το μπλογκ του: http://gtsiridis.wordpress.com/




...Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι: Όσο οι 255 της Βουλής στηρίζουν το πρόγραμμα που θα μας δώσει την 6η δόση και θα μας κρατήσει στο ευρώ, οι περικοπές θα συνεχίζονται για να βγει ο προϋπολογισμός του 2013 πλεονασματικός, επομένως τα χαράτσια θα εισπράττονται. Αν, τώρα, η ΔΕΗ δεν καταφέρει να τα εισπράξει λόγω Τζανή, λόγω Φωτόπουλου ή λόγω οποιουδήποτε άλλου λόγου, τότε θα έρθει ένα διάταγμα που θα κόβει τα αντίστοιχα ποσά από τους δημόσιους υπαλλήλους ή θα στέλνει περισσότερους από αυτούς σε εφεδρεία! Επομένως οι κινητοποιήσεις αυτές, αν και συμπαθείς στην κοινή γνώμη, ουσιαστικά δεν λύνουν τίποτα και απλά προσπαθούν να μεταθέσουν το βάρος από τους ώμους του ενός φουκαρά (εμποράκου, εργάτη, μικροεπιχειρηματία, ιδιωτικού υπαλλήλου) στους ώμους του άλλου φουκαρά (δημόσιου υπαλλήλου, συνταξιούχου, μισθωτού κλπ). Αυτά αν πιστεύεις ότι η χώρα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της και να μείνει στη δραχμή. Αλλιώς κάνεις αντίσταση και στη ΔΕΗ και παντού προσπαθώντας να βοηθήσεις ώστε το σύστημα να καταρρεύσει μια ώρα αρχύτερα.


Μόνη λύση αυτή που λέει το ΚΚΕ: Έξω από την ΕΕ ώστε ο πλούτος που υπάρχει να εθνικοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν (εκτός των άλλων) και οι συνέπειες της επιστροφής στη δραχμή! Αν διαφωνεί κανείς με αυτόν τον δρόμο, και ταυτόχρονα διαφωνεί και με τον δρόμο της κυβέρνησης Παπαδήμου (μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη για να μη φτάσουμε στη δραχμή), τότε με γεια του και χαρά του τα μυαλά του!!!

Το σκάνδαλο του δανεισμού των κομμάτων


Εχει παρατηρηθεί ότι όταν ένα πολιτικό σύστημα καταρρέει, οι κατέχοντες την εξουσία, όποιοι και αν είναι αυτοί, έχουν την τάση να αποκόπτονται από την πραγματικότητα. Ετσι η πτώση τους επιταχύνεται. Συχνά μάλιστα παίρνει και δραματικές διαστάσεις. Το περιστατικό της Μαρίας Αντουανέτας, το 1789, με το ψωμί και το παντεσπάνι, είναι ασφαλώς ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Πιο κοντά μας, είναι οι έξαλλες απειλές που εκτόξευε κάθε τόσο ο συνταγματάρχης Καντάφι κατά της Δύσης, λίγο προτού οι αντίπαλοί του τον συλλάβουν και τον κατακρεουργήσουν.
Αν αληθεύουν όσα γράφηκαν τις τελευταίες μέρες για τον επικείμενο δανεισμό των δύο μεγάλων κομμάτων από τράπεζα που εμμέσως ελέγχεται από το κράτος (την Τράπεζα Αττικής), πολύ φοβούμαι ότι στον κατάλογο των αποκοπτομένων θα προστεθούν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Διότι τι άλλο από εσωστρέφεια, απομόνωση και αποκοπή μπορεί να σημαίνει η συνέχιση μιας σκανδαλώδους πρακτικής, τη στιγμή που οι ηγέτες των δύο αυτών κομμάτων ζητούν από τον κόσμο να κάνει τη μεγάλη θυσία;
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία χρωστούν συνολικά στις τράπεζες (κυρίως στην Αγροτική) το ιλιγγιώδες ποσό των 235 εκατ. ευρώ (115 εκατ. και 120 αντιστοίχως). Ως εγγύηση, έχουν δώσει την επιχορήγηση, που ελπίζουν να πάρουν ώς το 2015. Η τελευταία, το 2010, έτος του πρώτου Μνημονίου και των δραματικών περικοπών μισθών και συντάξεων, ανήλθε συνολικά σε 19,8 και 15 εκατ. ευρώ αντιστοίχως. Εχει υπολογισθεί ότι τα ποσά αυτά επιβαρύνουν κάθε Ελληνα πολίτη πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι αντίστοιχες επιχορηγήσεις τον Γερμανό ή τον Γάλλο. Φέτος η επιχορήγηση καταβάλλεται σε τέσσερις δόσεις, αλλά θα είναι κατά 10% τουλάχιστον αυξημένη. Με άλλα λόγια, ενόσω οι αποδοχές όλων μας περικόπτονται, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα πάρουν αύξηση, ως επιβράβευση, ίσως, για τις υπηρεσίες τους προς το έθνος.
Για την πληρότητα της εικόνας, θα πρέπει να αναφερθεί ότι κρατική επιχορήγηση πήραν πέρυσι και τα άλλα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στη σημερινή Βουλή. Δεν τα εμπόδισε η δριμεία κριτική που αυτά ασκούν στο καταρρέον πολιτικό σύστημα: το 2010, το ΚΚΕ (που χρωστά στις τράπεζες 5 εκατ. ευρώ) πήρε 4,6 εκατ., ο ΛΑΟΣ 3,9 (δεν χρωστά στις τράπεζες) και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,5 (χρωστά στις τράπεζες 7 εκατ.). Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι πήραν 1,7 εκατ. ευρώ, λόγω της συμμετοχής τους στην Ευρωβουλή. Η ως άνω αύξηση 10%, που θα πάρουν φέτος ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αναμένεται να δοθεί και σε αυτά τα κόμματα.
Η ισχύουσα νομοθεσία δεν απαγορεύει βέβαια τη δανειοδότηση των κομμάτων από τις τράπεζες. Είναι αμφίβολο, εν τούτοις, αν θα μπορούσαν να την επιτύχουν με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια. (Εδώ ένα μαγαζί δεν μπορούν να νοικιάσουν τα κόμματα, χωρίς εγγύηση φερέγγυων φυσικών προσώπων!). Δεν θα πρέπει, συνεπώς, να εκπλήσσει ότι μόνον οι «κρατικές» τράπεζες ενδίδουν στις σχετικές πιέσεις και, με λίγη καλή θέληση, τους κάνουν το χατίρι. (Ισως οι διοικήσεις τους ξεχνούν ότι, αν τα δανεικά αποδειχθούν αγύριστα, θα κληθούν να λογοδοτήσουν).
Τέρμα στον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων επιχειρεί να δώσει το προσχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση της πολιτικής, που κατάρτισε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, την περασμένη άνοιξη. (Είχε προηγηθεί ο ν. 3870/2010, που απαγορεύει τον τραπεζικό δανεισμό των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές). Το σχετικό άρθρο του προσχεδίου εισάγει απόλυτη απαγόρευση (: «Δεν επιτρέπεται εφ’ εξής η χορήγηση δανείων από τράπεζες σε πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς με οποιουσδήποτε όρους»). Εναλλακτικά προτείνει η απαγόρευση να μην ισχύει (α) για όσα κόμματα δεν παίρνουν κρατική επιδότηση και (β) για όλα τα κόμματα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μόνο για την εξόφληση των χρεών τους.
Δυστυχώς, ο ισχύων ν. 3023/2002 για τη χρηματοδότηση των κομμάτων είναι διάτρητος. Τρεις είναι οι σημαντικότερες «αμαρτίες» του, τις οποίες, παρά τις έντονες επισημάνσεις διεθνών οργανισμών (όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Διεθνής Διαφάνεια), ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία προστατεύουν ως κόρην οφθαλμού:
Πρώτον, η Επιτροπή που ο νόμος αυτός έχει συστήσει για τον έλεγχο των δαπανών κομμάτων και υποψηφίων δεν είναι ανεξάρτητη. Προεδρεύεται από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και σε αυτήν μετέχουν κατά πλειοψηφία βουλευτές όλων των κομμάτων, που βέβαια, κατά κανόνα, αλληλοκαλύπτονται. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η συμμετοχή σε αυτήν, τριών ανώτατων δικαστών (σύμφωνα με το αναθεωρημένο άρθρο 29 παρ. 2 του Συντάγματος) λειτουργεί περισσότερο ως άλλοθι, παρά ως εγγύηση διαφάνειας.
Δεύτερον, το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης (τακτικής και εκλογικής) ορίζεται ως ποσοστό των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Τούτο σημαίνει ότι καταβάλλεται βρέξει χιονίσει, ανεξάρτητα δηλαδή από το αν το κράτος θα πραγματοποιήσει ή όχι τα προϋπολογισθέντα έσοδα. (Εξ ού και η «αυτόματη» αύξηση της φετινής χρηματοδότησης έναντι της περσινής, παρά τη μεγάλη υστέρηση των κρατικών εσόδων).
Τρίτον, ο νόμος 3023/2002 είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του σημερινού κομματικού καρτέλ. Αυτό φαίνεται από το ότι αποκλείει από την εκλογική χρηματοδότηση τα νεοεμφανιζόμενα κόμματα, και από την τακτική όσα δεν συγκέντρωσαν ένα ελάχιστο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές ή ευρωεκλογές. Οι ρυθμίσεις αυτές δεν ευνοούν βέβαια την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, για την οποία οι πάντες κόπτονται, τουλάχιστον στα λόγια. Η αντισυνταγματικότητά τους, την οποία είχε το θάρρος να αναδείξει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση της «Δράσης», καθίσταται ακόμη πιο κραυγαλέα αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τον κατ’ ουσίαν αποκλεισμό των νεοεμφανιζόμενων κομμάτων και από τα μέσα ενημέρωσης, αφού, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν τους επιτρέπεται να αγοράζουν ραδιοτηλεοπτικό χρόνο ούτε καν στα ιδιωτικά κανάλια.
Στις «αμαρτίες» αυτές της ισχύουσας νομοθεσίας επιχειρεί να θέσει τέρμα το προαναφερθέν προσχέδιο νόμου, αντιπροτείνοντας ρυθμίσεις που εναρμονίζονται προς τα ισχύοντα στις συνταγματικά ωριμότερες δημοκρατίες. Ως διάδοχος του κ. Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Καστανίδης το έθαψε. Ηδη, ο κ. Γιαννίτσης το έχει στα χέρια του και θα μπορούσε θεωρητικά να το προωθήσει. Θέλω να πιστεύω ότι, εκτός από τον νέο πρωθυπουργό, θα τον υποστηρίξει και ικανός αριθμός βουλευτών. Αρκεί αυτοί να ξεπεράσουν τη βέβαιη αντίδραση των κομματικών μηχανισμών. Εχοντας επιβάλει τη λύση Παπαδήμου, την οποία οι ηγεσίες τους δεν επιθυμούσαν, οι βουλευτές αυτοί έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αρκεί να πιστέψουν στις δυνάμεις τους.
Του Ν. Κ. Αλιβιζάτου (καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) για την Καθημερινή. από το http://aristerok.wordpress.com/

πρόγραμμα λαϊκών συνελεύσεων στο Δήμο.

Με γενικό σύνθημα «Αγαπώ την πόλη μου, Αγωνίζομαι, Συμμετέχω» ξεκινά ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής την δεύτερη μέσα στη χρονιά επικοινωνία του με τους κατοίκους της πόλης.

Στόχος των λαϊκών συνελεύσεων να ακούσει τα παράπονα, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των κατοίκων τόσο για τη γειτονιά τους, όσο και για ολόκληρη την πόλη.

Να θυμίσουμε ότι στις λαϊκές συνελεύσεις του Μαρτίου, το πρόβλημα που είχε κυριαρχήσει ήταν της καθαριότητας.

Σήμερα η καθαριότητα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, παρά την μείωση του προσωπικού περίπου στο μισό, λόγω συνταξιοδοτήσεων και λήξεων συμβάσεων οι οποίες απαγορεύεται να ανανεωθούν.

Νομίζω, το πρόβλημα που θα κυριαρχήσει σ’ αυτές τις συνελεύσεις είναι η λειτουργία της ΔΗΚΕΠΑ και οι υπηρεσίες που προσφέρει, οι οποίες αυτή τη χρονιά ξεκίνησαν ή ξεκινούν με μεγάλη καθυστέρηση. Για πολλούς λόγους, εκ των οποίων η σπουδαιότερη είναι η έλλειψη χρημάτων.

Στην Δραπετσώνα θα κυριαρχήσουν κι άλλα προβλήματα.

Με βασικό την εγκατάλειψη του δημαρχιακού κτιρίου σχεδόν από όλες τις υπηρεσίες που παρείχε και την μετατροπή του σε έδρα της πολεοδομίας.

Ας μη προτρέχω όμως, ας ακούσουμε όλοι και ο Δήμαρχος μαζί τι έχουν να πουν οι δημότες και ας παρακολουθήσουμε την αξιολόγηση των θεμάτων που θα βάλουν στο τραπέζι.

Πιο κάτω το πρόγραμμα των συνελεύσεων.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αδιέξοδα.


Εξακολουθεί να επιμένει ο Σαμαράς ότι δεν θα δεσμευτεί με υπογραφή προς την ΕΕ για την προώθηση των αλλαγών που απαιτούνται ώστε να απελευθερωθεί η περίφημη 6η δόση που περιμένουμε από τον Σεπτέμβρη, όταν αντίστοιχες μαγκιές έκανε ο Βενιζέλος και φύγανε οι τροϊκανοί, και να προχωρήσει η διαδικασία του κουρέματος.

Επιμένει ότι αρκεί ο λόγος του. Είναι από καθώς πρέπει οικογένεια και ίσως έχει δίκιο.

Ίσως πάλι να σκέφτεται ότι δεν πρέπει να χαλάσει το ίματζ που επιδεικνύει εδώ και δυο χρόνια και το οποίο τον κρατά σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις, σε ένα 20% περίπου του συνόλου των ψηφοφόρων.

Σκέφτεται την πρωθυπουργία.

Το ποσοστό δεν έχει σημασία, γιατί όπως ξέρουμε η πρωθυπουργία είναι θέμα εκλογικού συστήματος και όχι προτίμησης της πλειοψηφίας.

Είμαστε λαός με υψηλό χιούμορ και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το χρησιμοποιούμε για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.

Θα μπορούσαμε στην αμέσως επόμενη δημοσκόπηση να δώσουμε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό στο κόμμα του, ενώ στην εκτίμηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού να τον βγάλουμε από την τρίτη θέση που είναι τώρα (μετά τον κανένα και τον Παπαδήμο) και να τον βάλουμε μετά την Παπαρήγα και τον Τσίπρα του ιδίου μαχητικού αντιμνημονιακού τόξου.

Έτσι την υπογραφή του μπορεί να την κάνει ότι άλλο θέλει.

Κανείς δεν θα του την ζητά, κανείς δεν θα την χρειάζεται.

Εάν στην ίδια δημοσκόπηση δώσουμε την πρώτη θέση με άνετη πλειοψηφία στον Παπανδρέου, θα τον ηρεμήσουμε και θα πάψει να σκέφτεται την λίστα για τις επόμενες εκλογές, επομένως θα εξασφαλίσουμε ότι οι λίγοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πραγματικά θα εκλεγούν δεν θα είναι παντελώς φελλοί.

Επειδή στην Ελλάδα ζούμε, και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα εκλογικά και ειδικά τα κυβερνητικά προγράμματα φτιάχνονται στη βάση των δημοσκοπικών ευρημάτων, η οργάνωση κι ο συντονισμός κάθε φορά που μας τηλεφωνούν και μας ρωτούν το «τι» και «πως» μπορεί να φέρει έστω και προσωρινά την άνοιξη.

Όχι την πολιτική άνοιξη, αυτή έχει έρθει από μόνη της έστω και από την πλαϊνή πόρτα.

Αααα!! Τώρα που το έγραψα να μην μου διαφύγει.

Είδατε τι ηλίθιοι που είμαστε ως λαός και ως ψηφοφόροι;

Η ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά απαξιώθηκε πλήρως όταν έντιμα, με όνομα και πρόγραμμα εκτέθηκε στην βάσανο της ψήφου μας.

Τώρα, τα ίδια λέει ο Σαμαράς, τα ίδια θέλει να κάνει και μάλιστα με ορατό τον κίνδυνο να τα πραγματοποιήσει, και ένα 20% του λέει ΝΑΙ, μόνο και μόνο επειδή άλλαξε το όνομα. Από ΠΟΛΑΝ το έκανε ΝΔ όπως σωστά διαμαρτύρεται ο βουλευτής τώρα πια Χατζηγάκης, αυτός που μοίραζε εκατομμύρια στους βαμβακοπαραγωγούς λίγο πριν καταρρεύσουμε.

Τι σου είναι το μάρκετινγκ. Αν δεν μπορείς να προωθήσεις το εμπόρευμα σου, διαθέτεις κόπο και χρόνο, αγοράζεις ένα άλλο επώνυμο προϊόν του ιδίου κλάδου, ξεσκαρτάρεις τις δικές τους πρώτες ύλες, σπρώχνεις τις δικές σου, και γίνεσαι πλούσιος.

Πρωθυπουργός στην περίπτωση μας.

Ενδεχομένως στην περίπτωση μας να ταυτίζονται τα δυο.

ΔΗΜ.ΑΡ. Πειραιά : Εκδήλωση δίχως άναρθρες κραυγές

Σύνδεσμος
Μια, τουλάχιστον πρωτότυπη, εκδήλωση οργανώνει η Δημοκρατική Αριστερά Πειραιά. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη πρόσκλησή της… «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος», όπως τιτλοφορείται.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι, στο γνωστό «+Ουσία», στον πεζόδρομο Παλαιολόγου, στην Τερψιθέα, στο κέντρο του Πειραιά, τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς Πειραιά καλούν «όσους βαρέθηκαν τα πετροβολητά, τις άναρθρες κραυγές, τις έμμονες ιδέες, προκαταλήψεις & αγκυλώσεις (…) σε ένα χαλαρό κλίμα οινοποσίας και μουσικής πανδαισίας».
Κι’ όλα αυτά, όπως λέει η πρόσκληση, μόνο με 12 ευρώ.
Να πάμε.

από το http://portnet.gr