Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αδιέξοδα.


Εξακολουθεί να επιμένει ο Σαμαράς ότι δεν θα δεσμευτεί με υπογραφή προς την ΕΕ για την προώθηση των αλλαγών που απαιτούνται ώστε να απελευθερωθεί η περίφημη 6η δόση που περιμένουμε από τον Σεπτέμβρη, όταν αντίστοιχες μαγκιές έκανε ο Βενιζέλος και φύγανε οι τροϊκανοί, και να προχωρήσει η διαδικασία του κουρέματος.

Επιμένει ότι αρκεί ο λόγος του. Είναι από καθώς πρέπει οικογένεια και ίσως έχει δίκιο.

Ίσως πάλι να σκέφτεται ότι δεν πρέπει να χαλάσει το ίματζ που επιδεικνύει εδώ και δυο χρόνια και το οποίο τον κρατά σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις, σε ένα 20% περίπου του συνόλου των ψηφοφόρων.

Σκέφτεται την πρωθυπουργία.

Το ποσοστό δεν έχει σημασία, γιατί όπως ξέρουμε η πρωθυπουργία είναι θέμα εκλογικού συστήματος και όχι προτίμησης της πλειοψηφίας.

Είμαστε λαός με υψηλό χιούμορ και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το χρησιμοποιούμε για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.

Θα μπορούσαμε στην αμέσως επόμενη δημοσκόπηση να δώσουμε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό στο κόμμα του, ενώ στην εκτίμηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού να τον βγάλουμε από την τρίτη θέση που είναι τώρα (μετά τον κανένα και τον Παπαδήμο) και να τον βάλουμε μετά την Παπαρήγα και τον Τσίπρα του ιδίου μαχητικού αντιμνημονιακού τόξου.

Έτσι την υπογραφή του μπορεί να την κάνει ότι άλλο θέλει.

Κανείς δεν θα του την ζητά, κανείς δεν θα την χρειάζεται.

Εάν στην ίδια δημοσκόπηση δώσουμε την πρώτη θέση με άνετη πλειοψηφία στον Παπανδρέου, θα τον ηρεμήσουμε και θα πάψει να σκέφτεται την λίστα για τις επόμενες εκλογές, επομένως θα εξασφαλίσουμε ότι οι λίγοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πραγματικά θα εκλεγούν δεν θα είναι παντελώς φελλοί.

Επειδή στην Ελλάδα ζούμε, και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα εκλογικά και ειδικά τα κυβερνητικά προγράμματα φτιάχνονται στη βάση των δημοσκοπικών ευρημάτων, η οργάνωση κι ο συντονισμός κάθε φορά που μας τηλεφωνούν και μας ρωτούν το «τι» και «πως» μπορεί να φέρει έστω και προσωρινά την άνοιξη.

Όχι την πολιτική άνοιξη, αυτή έχει έρθει από μόνη της έστω και από την πλαϊνή πόρτα.

Αααα!! Τώρα που το έγραψα να μην μου διαφύγει.

Είδατε τι ηλίθιοι που είμαστε ως λαός και ως ψηφοφόροι;

Η ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά απαξιώθηκε πλήρως όταν έντιμα, με όνομα και πρόγραμμα εκτέθηκε στην βάσανο της ψήφου μας.

Τώρα, τα ίδια λέει ο Σαμαράς, τα ίδια θέλει να κάνει και μάλιστα με ορατό τον κίνδυνο να τα πραγματοποιήσει, και ένα 20% του λέει ΝΑΙ, μόνο και μόνο επειδή άλλαξε το όνομα. Από ΠΟΛΑΝ το έκανε ΝΔ όπως σωστά διαμαρτύρεται ο βουλευτής τώρα πια Χατζηγάκης, αυτός που μοίραζε εκατομμύρια στους βαμβακοπαραγωγούς λίγο πριν καταρρεύσουμε.

Τι σου είναι το μάρκετινγκ. Αν δεν μπορείς να προωθήσεις το εμπόρευμα σου, διαθέτεις κόπο και χρόνο, αγοράζεις ένα άλλο επώνυμο προϊόν του ιδίου κλάδου, ξεσκαρτάρεις τις δικές τους πρώτες ύλες, σπρώχνεις τις δικές σου, και γίνεσαι πλούσιος.

Πρωθυπουργός στην περίπτωση μας.

Ενδεχομένως στην περίπτωση μας να ταυτίζονται τα δυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου