Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

«ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»

Ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας και η Δημοτική Κοινότητα Κερατσινίου, με τη συμμετοχή καθηγητών/τριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ημερίδα που διοργανώνεται με θέμα: «Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας », την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 16:00 μ.μ στο Πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης.
Η ημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή του ιστορικού γεγονότος με αφορμή την επετειακή ημερομηνία: «Σεπτέμβριος 2020: 2.500 χρόνια μετά» και εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και έχει αναφορά σε όλους τους παραθαλάσσιους Δήμους του Πειραιά..
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αναδείξουν επιμέρους πλευρές της μέγιστης σημασίας της ναυμαχία της Σαλαμίνας, της σημαντικότερης ναυτικής επιχείρησης της αρχαιότητας, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση όχι μόνο της Ελλάδας και του πολιτισμού της, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα. Παράλληλα, η παρακολούθηση της Ημερίδας θα γεμίσει ευψυχία τους παρευρισκόμενους και θα αποτελέσει δίδαγμα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας


3 σχόλια:

 1. Μετα την διεκδικηση του Κατρακειου απο τον δημο Νικαιας-Ρεντη θελει να οικοιοποιηθει και την ναυμαχια της Σαλαμινας ο Τζανης?
  Μιλαμε για ακρατο ιμπεριαλισμο !!!
  ή καλυτερα για μεγαλο καλαμοκαβαλικεμα...
  Η γελοιοποιηση δεν απεχει πολυ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παράλληλα, η παρακολούθηση της Ημερίδας θα γεμίσει ευψυχία τους παρευρισκόμενους και θα αποτελέσει δίδαγμα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας
  τΙ ΘΑ ΑΚΟΎΣΟΥΜΕ ΑΚΌΜΑ, AX MANO

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρέπει προς τη γραφικότητα ο Τζανής. Τα εχει βρει μπαστουνια και εχει χασει τη μπαλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή