Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αντάρτικο από τον Δήμο Νέας Ιωνίας για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ


«Πάρε τον ηλεκτρικό, έχω αγωνία...». Στη Νέα Ιωνία, πάντως, ο τοπικός δήμος αποφάσισε να σταθεί στο πλάι των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι στο λογαριασμό του ηλεκτρικού, τους προσφέρει νομική κάλυψη για την αποφυγή του, ακόμη και εθελοντές για να το επανασυνδέσουν εάν η ΔΕΗ το κόψει.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους μας που είναι στην πλειονότητά τους χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικροέμποροι. Ψάξαμε και βρήκαμε κάποιες λύσεις αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο ρίσκο» μας λέει ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης:

«Η πρωτοβουλία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε συνεννόηση με τους τοπικούς συλλόγους. Λάβαμε υπόψη ότι θα υπήρχαν προβλήματα με την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και σε συνεργασία με νομικούς του ΔΣΑ ενημερώνουμε τους δημότες ότι έχουν δυνατότητα να πληρώνουν το λογαριασμό μέσω τραπεζικών ΑΤΜ. Εκεί μπορούν να πληκτρολογούν τον ειδικό δωδεκαψήφιο αριθμό αλλά να καταβάλλουν το ποσό αφαιρώντας το "χαράτσι". Στη συνέχεια, θα φέρνουν την απόδειξη στο δήμο ο οποίος θα αναλάβει να υποβάλει μαζικές προσφυγές. Ελπίζουμε ότι εάν αυτό συμβεί μαζικά, η ΔΕΗ δεν θα ξεκινήσει να κόψει το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά. Εχουμε αναθέσει σε δύο υπαλλήλους να ασχολούνται με αυτή την υπόθεση. Εχουν ήδη δώσει το πληροφοριακό υλικό σε περισσότερους από 200 δημότες και έχουν παραλάβει αποδείξεις από δεκάδες που πήγαν ήδη στα ΑΤΜ».

Ο κ. Γκότσης (εξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς) εκτιμά ότι στην περιοχή του δήμου υπάρχουν περίπου 30.000 ρολόγια της ΔΕΗ. Τι θα γίνει όμως εάν η ΔΕΗ επιμείνει και προχωρήσει στη διακοπή της παροχής; Ο δήμαρχος λέει ότι έχει συσταθεί ομάδα εθελοντών που θα πηγαίνει και θα το επανασυνδέει, έστω και παράνομα. «Είναι μια ακτιβίστικη δράση που απαντά στην αγωνία του κόσμου ο οποίος πραγματικά δεν τα βγάζει πέρα. Μας έχουν ήδη τηλεφωνήσει από δήμους σε όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να κινηθούν ανάλογα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου