Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

λίγα απ' όλα

Θα σταθώ για λίγο ακόμη στην υπόθεση του LIDL, γιατί νομίζω αποτελεί πρωτότυπο παράδοξο.

Τα δεδομένα.

Ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας της eurobank, αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πουλιέται.

Ο Τζανής προεκλογικά είχε δηλώσει ότι πρέπει να το πάρει ο Δήμος και να το κάνει πράσινο.

Ο όμιλος του LIDL, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να το αγοράσει και να το κάνει supermarket.
Για να αποφύγει την χρονοτριβεί (2-3 χρόνια) στην οποία θα τον υποβάλλει ο Δήμος αν επιμείνει να αγοράσει αυτός το οικόπεδο, ο όμιλος έρχεται με μια γενναία προσφορά προς τον Δήμο. Του χαρίζει 400 τετραγωνικά μέτρα οίκημα, συν την χρήση άλλων 800 τετραγωνικών μέτρων.

Τι μπορεί να συμβεί;

Ο Δήμος μπορεί να αρνηθεί την δωρεά, και να έχει μπροστά του 2-3 χρόνια να βρει τα λεφτά και να αγοράσει το οικόπεδο. Αυτό ήταν πιθανόν εύκολο πριν αποκαλυφθούν τα χρέη της χώρας που μας οδηγούν στην χρεοκοπία.
Τώρα ο Δήμος, δεν μπορεί να βρει λεφτά ούτε για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του.

Άρα πρέπει να ζυγιάσει τα υπέρ και κατά της πρότασης του LIDL.

Αν γίνει το κατάστημα, ποιόν ενοχλεί εμπορικά;
Η προστασία των τοπικών μικροεμπόρων πρέπει να είναι στα ενδιαφέροντα της δημοτικής αρχής.

Το LIDL είναι ένα σουπερμάρκετ, και σαν τέτοιο ανταγωνίζεται πρώτα απ’ όλα τα άλλα σουπερμάρκετ, και δευτερευόντως τα μπακάλικα.

Μπακάλικα;; Ναι. Οι νεώτεροι αν ανατρέξετε σε κάποιο λεξικό θα το βρείτε και σαν παντοπωλείο, σαν κατάστημα πώλησης ειδών διατροφής, επάγγελμα που καταργήθηκε εδώ και 30 περίπου χρόνια.

Σύσσωμη, όχι σύσσωμη κατά πλειοψηφία, συντριπτική πλειοψηφία η αντιπολίτευση και ο εμπορικός σύλλογος του Δήμου προασπίζουν το επάγγελμα εις μνήμην των παλαιών μπακάληδων. Αν οργανώνονταν λίγο καλλίτερα, θα έφερναν σε συμπαράσταση και το Μουσείο λαϊκής τέχνης.

Στον παράλογο αυτό χορό, σύρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σκέφτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή, μια που δεν τον άκουσε ο Δήμαρχος.

Και να ζητήσει τι;

Να κηρύξει η Βουλή τον Δήμο μας κορεσμένο από σουπερμάρκετ, και να απαγορεύσει την εγκατάσταση νέου!!!

Κι αυτό το πλασάρουν όλοι μαζί με τον τίτλο, «ο Λαφαζάνης στο πλευρό των εμπόρων»!!

Μπορεί κάποιος νηφάλιος να σκεφτεί μεγαλύτερη μαχαιριά στο εμπόριο από την πρόταση του Λαφαζάνη;

Η Βουλή να αποφασίζει αν κάποια περιοχή χρειάζεται ή όχι κάποιο είδος εμπορικού καταστήματος;

Κι αν αύριο κύριοι του εμπορικού συλλόγου κριθούν υπεράριθμα τα δικά σας μαγαζιά τι θα γίνει; Θα χειροκροτήσουν όσοι είναι τυχεροί και παραμείνουν ανοικτοί;

Με κάτι τέτοιες εξυπνάδες κατέρρευσε ολόκληρη Σοβιετική Ένωση, εσείς θα γλυτώσετε;

Η παράδοξη απαίτηση των παρατάξεων, συνδυασμένη με την παράλογη επιδίωξη του εμπορικού συλλόγου που αμφιβάλλω αν έχει έστω και έναν παντοπώλη ως μέλος (εκτός ίσως κάποιον επίτιμο) ήρθε να βρει απρόσμενα έναν επικοινωνιακό σύμμαχο, στο πρόσωπο κάποιων φουσκωτών που εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου.

Πράξη ανόητη και αχρείαστη, ακόμη κι αν υπήρχαν εκτιμήσεις για επεισόδια.
Και δεν πρέπει να την αφήσει έτσι ο Δήμαρχος.

Στο δια ταύτα, καλά έκανε η πλειοψηφία και αποδέχτηκε την προσφορά, κανέναν δεν ενοχλεί πέραν του Σκλαβενίτη και του mymarket (αυτό νομίζω είναι 200 μέτρα πιο πάνω) και ο ανταγωνισμός ίσως αποβεί προς όφελος των καταναλωτών.

Ταυτόχρονα ας ψάξει για κεφάλαια για την δενδροφύτευση του Αιγάλεω, 500 μέτρα πιο πάνω, που θα αποτελέσει τον πραγματικό πνεύμονα ολόκληρου του δήμου μας.

Σε συνέχεια της ευκαιρίας που θεωρεί ότι βρήκε η αντιπολίτευση με αφορμή το LIDL, έχουμε σε εξέλιξη το δεύτερο μέρος του επεισοδιακού ειδυλλίου ανάμεσα στον κ. Χρυσό και στον κ. Μελά, το οποίο ξεκίνησε όπως θυμάστε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Ανταποδίδει ο κ. Χρυσός την υποχρέωση, την οποία του υπενθύμισε κάποιος ανώνυμος εδώ σε κάποιο σχόλιο λέγοντας ότι τον στήριξαν για το καλό του Δήμου κι όχι για άλλους λόγους.

Υπερθεματίζει ο κ. Χρυσός πλέκοντας εγκώμιο στην παλικαριά του κ. Μελά όταν ήταν δήμαρχος.
Απλές γαλατικές αβρότητες;
Δεν νομίζω.

Όλοι εκτιμούν ότι ο κ. Μελάς δεν θα ξαναδιεκδικήσει την δημαρχία και η χηρεία της θέσης του επικεφαλής, φαίνεται ότι έχει ανοίξει την όρεξη του κ. Χρυσού μια που δεν έχει να περιμένει τίποτα περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ.
Γιατί όχι; Τον ψήφισαν μια φορά, δεν αποκλείεται να το ξανακάνουν, αν απαλλαγεί φυσικά από 1-2 πασοκικά βαρίδια και τα αντικαταστήσει με 1-2 νεοδημοκρατικούς φελλούς. (Γιατί οι σκληροί νομίζω θα αντισταθούν).


Και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί αργεί ακατανόητα ο οικονομικός απολογισμός που θα έπρεπε να είχε κάνει ο Τζανής εδώ και πολύ καιρό, και ο οποίος θα έβαζε μια σειρά ερωτήματα στη σωστή θέση των αμφιβολιών. Των αμφιβολιών που όλοι έχουμε για την ποιότητα της διοίκησης που ασκήθηκε τις προηγούμενες τετραετίες.

Αναρωτιέται ο Λάκης Ιγνατιάδης τι έγιναν τα λεφτά από τα δάνεια. Τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Και να προσθέσουμε στο ερώτημα αυτό, πως γίνεται να υπάρχουν άλλα 14 περίπου εκατομμύρια ευρώ σε βεβαιωμένα χρέη προς προμηθευτές από τις περασμένες χρήσεις μέχρι τις 31-12-10;

Γιατί δεν συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το χρέος, και αντιμετωπίζουμε το θράσος, ακόμη και εδώ σε ανώνυμα σχόλια ότι ο Τζανής παρέλαβε «νοικοκυρεμένο δήμο»;

Παράδοξο.

17 σχόλια:

  1. είσαι συνεργάτης του Δημάρχου γιατί δεν τον ρωτάς; Γιατί δεν μπήκε ο Δήμος στο κόκκινο ενώ μπήκαν όλοι οι δημοι του πειραιά; Το Lidl πουλά εμπορεύματα (προσφορές) που εμπορεύονεται πολλά μικρομάγαζα της περιοχής δεν είναι μπακάλικο γιατί να μην πιστεύψουμε τα οικογενειακά μαγαζιά΄που υποφέρουν και κλείνου; για να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα που ΄στηρίζει δυστυχώς και το κόμμα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράδοξων συνέχεια.
    Πως γίνεται ο Τζανής, απο τη μία να συνομιλεί εν κρυπτό με το LIDL κατα τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και απο την άλλη να μιλάει για πράσινη ανάπλαση (την ίδια στιγμή)μεσούντως ήδη του θέματος του μνημονίου;
    Δεν το γνωρίζεις;

    Πως γίνεται να μιλάς για τα περί μπακάλικων που τάχα έχουν εκλείψει, όταν μόνο στην στενή περιοχή των Ταμπουρίων υπάρχουν 2 καινούργια κι ένα παλιό; Δεν το γνωρίζεις;

    Πως γίνεται σε επισκέψεις του στα μαγαζιά, ο Τζανής να διαβεβαιώνει τους ιδιοκτήτες ότι δεν έχει πρόθεση να ενεργήσει ενάντια στα συμφέροντά τους (όσον αφορούσε το θέμα αυτό) και απο την άλλη να πράττει ότι έπραξε στην πορεία; Ούτε αυτό το γνωρίζεις;

    Τη μακέτα του ημερολογίου της παράταξης του "καλή μέρα" 2009 για το επίμαχο σημείο, ούτε αυτή τη γνωρίζεις;

    Το ...παζάρι με νέο αυτή τη φορά supermarket που αφορά τον "Καχραμάνογλου", ούτε και για αυτό έχεις λάβει γνώση;

    Σε μια χώρα που πάσχει απο οικονομική αιμορραγία λόγο του παντελώς διαταραγμένου ισοζυγίου εισαγωγών,εξαγωγών, άλλο ένα... παράδοξα σπασμένο "αγγείο";

    ...Αυτά τα ολίγα (επιπλέον) παράδοξα για την ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι για το σκάνδαλο στον ΕΦΕΤ και τις παραιτήσεις λόγο LIDL... Κάτι θα πήρε το αυτί σου, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο όνομα του "δεν έχουμε λεφτά" να τα πουλήσουμε όλα;
    Να αρχίσουμε λοιπόν από τους χώρους των δήμων και να φτάσουμε και στα νησιά μας...
    Εξάλλου ο δήμαρχος, ως ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να πάει κόντρα στην γενική πολιτική της κυβέρνησης...
    Κατά τα άλλα Μάνο, να κοιτάξεις όταν γράφεις τέτοιου είδους πράγματα να είσαι καλύτερα πληροφορημένος.
    Δεν μπορεί ο νυν δήμαρχος, 16 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, με καλή ομολογουμένως παρουσία, να μην ξέρει τι γινόταν στο δήμο... Επέλεξε όμως να διεκδικήσει τη δημαρχία και την κέρδισε!!
    Ιδου λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα (ας είναι όμως μόνο δικό του και όχι όλου του λαού)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο δήμαρχος έχει παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο μόνο 8 χρόνια. Η αντιπολίτευση είναι δεδομένη με ότι πολιτική και αν ακολουθήσει. Οπότε συμβουλεύω το δήμαρχο να κάνει ότι καταλαβαίνει για να ξεκολλήσει και να πάρει μπροστά η αναγέννηση του δήμου γιατί αν κάθεται και ακούει τον κάθε ένα παπάρα που γράφει τις μαλ...κίες του δεν θα βγει τίποτε. Προχώρα ρε Λουκά και μην ακούς τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 9:53 πρέπει να προσέχεις λίγο, γιατί σχεδόν σε όλα κάνεις λάθος.
    1. Δεν πουλάμε τίποτα. απλώς δεν αγοράζουμε γιατί δεν έχουμε λεφτά.
    2. ο δήμαρχος δεν είναι του ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε.
    3.8 χρόνια δημοτικός σύμβουλος ο Τζανής, επέλεξε να διεκδικήσει την δημαρχία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούσε να ξέρει το κάθε τι που συνέβαινε στο δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αααα!!!! κάτι ακόμη, γιατί το ακούω σαν επιχείρημα.
    Στο κόκκινο μπήκαν διάφοροι δήμοι, βάση του δανεισμού τους, κι όχι βάση των χρεών τους.
    ίσως, αν τα 14 επι πλέον εκατομμύρια περίπου που χρωστά ο δήμος σε προμηθευτές και πόσα ακόμη σε ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία κλπ, ήταν κι αυτά δανεισμός, ίσως να ήταν βαθιά στο κόκκινο.
    κι αυτός, έτσι για να μαθαίνετε, είναι ένας καλός λόγος για την καθυστέρηση του οικονομικού απολογισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι μπακάληδες μπορεί να έχουν εκλείψει η μπακαλίστικη πολιτική ζει και βασιλεύει, η λογική ότι όλα έχουν κάποια τιμή και μπαίνουν σε διαπραγμάτευση είναι καθαρά μπακαλική και όχι πολιτική.
    Ιδικά όταν αφορά σε κοινωνικά αγαθά, πόσο πάει η παιδεία, η υγεία, οι ελεύθεροι χώροι, ή τελικά η μάνα μας ;
    Και δύο λόγια για τα LIDL τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο βάζουν σε προσφορά σχολικά είδη το ίδιο κάνουν και σε όλα σχεδόν τα είδη που έχουν τα εμπορικά καταστήματα από ρούχα έως ηλεκτρικές συσκευές.
    Η άδεια βγαίνει σαν μεικτό κατάστημα τροφίμων γιατί το πρόβλημα είναι τα τρόφιμα για τα υπόλοιπα μπορούν και πουλάνε τα πάντα σε τιμές αθέμιτου ανταγωνισμού και στην ουσία αν κοιτάξουμε την ποιότητα ποιο ακριβά.
    Και μην συγκρίνουμε το LIDL ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ του Κερατσινίου θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

    ΟΧΙ LIDL
    ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
    ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααααχχχ Κώστα!!
    Και γιατί όχι
    Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;
    πριν φτάσουμε στα κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aααχχχ Μάνο!! Πάλι σέρνεσαι στην πληροφορία. Τελευταία (όχι και πολύ τελευταία) δήλωση του κ. Λουκά Τζανή ότι είναι ΠΑΣΟΚ... Σου ξεφεύγουν πράγματα!!!!
    Τελικά γιατί δεν τον ρωτάς απευθείας να μάθουμε και εμείς που (δεν) είμαστε περίεργοι, γιατί το ξέρουμε;
    Οσο για το αν ξέρει ή δεν ξέρει ο Λουκάς τι παρέλαβε, μου θυμίζεις το παιγνιδάκι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κανείς δεν ξέρει τίποτα!!!!
    Ακουσε Μάνο, όποιος είναι σοβαρός δεν αρκεί μόνο να το λέει (που ομολογουμένως δεν το έχει πει ποτέ!) αλλά να το δείχνει (που δεν το έχουμε δει, μέχρι σήμερα). Αντε, τι να κάνουμε, να περιμένουμε να δούμε τη σοβαρότητα της δημοτικής αρχής, που στο 50% αποτελείται από στελέχη του Μελά που εσύ τώρα κακολογείς!!!
    Οταν είναι να πάνε με άλλους υποψήφιους είναι κακοί... Οταν όμως έλθουν στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ θα λάμψουν!!!
    Να προσέξει όμως ο Τζανής μήπως το ΚΑΛΗΜΕΡΑ γίνει ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι μπακάληδες έχουν εκλείψει η μπακαλίστικη πολιτική ζει και βασιλεύει, η λογική ότι όλα έχουν κάποια τιμή και μπαίνουν σε διαπραγμάτευση είναι καθαρά μπακαλική και όχι πολιτική. Το LIDL είναι κακό ενώ το ΜEDIAMARKT που υπερασπίζεται ο Λαφαζάνης στη βουλή κακό.αυτό όμως δεν είναι μπακάλικη λογική γιατί το λέει ο Λαφαζάνης και όχι ο Τζανής.
    Ειδικά όταν αφορά σε κοινωνικά αγαθά, πόσο πάει η παιδεία, η υγεία, οι ελεύθεροι χώροι, ή τελικά η μάνα μας ;
    Και δύο λόγια για τα LIDL τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο βάζουν σε προσφορά σχολικά είδη το ίδιο κάνουν και σε όλα σχεδόν τα είδη που έχουν τα εμπορικά καταστήματα από ρούχα έως ηλεκτρικές συσκευές. Ενώ ο Σκλαβενίτης τα πουλάει πιό ακριβά από τα συνοικιακά μαγαζιά και άλλες φορές τα μοιράζει τζάμπα.
    Η άδεια βγαίνει σαν μεικτό κατάστημα τροφίμων γιατί το πρόβλημα είναι τα τρόφιμα για τα υπόλοιπα μπορούν και πουλάνε τα πάντα σε τιμές αθέμιτου ανταγωνισμού και στην ουσία αν κοιτάξουμε την ποιότητα ποιο ακριβά. Αυτά τα λέμε γιατί ο ΣΥΡΡΙΖΑ έχει επιτροπή πιστοποίησης προιόντων και μπορούμε να τα αποδείξουμε.
    Και μην συγκρίνουμε το LIDL ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ του Κερατσινίου θα είναι πολύ μεγαλύτερο και κατ'εξαίρεση θα βάλλει πιο πολλά προιόντα μόνο και μόνο για να τη σπάσει στα μαγαζιά του Κερατσινίου.

    ΟΧΙ LIDL κα ΜΕDΙΑΜΑRΚΤ
    ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ
    ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αχ μανο η κατρακύλα πρέπει κάποτε να σταματήσει. σε μαγεψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάνο και Κώστα
    το ζήτημα δεν είναι ποιός από τους δυό σας έχει δίκιο. Έχετε και οι δυο σας. Είναι σύγκρουση δικαίων. Σε μια καλοπροαίρετη οπτική και το περισσότερο πράσινο αλλά και οι επενδύσεις είναι δίκαια αιτήματα. Αν δεχτούμε ότι και τα δύο είναι αιτούμενα ας δεχομαστε την απόφαση των διαμορφούμενων πλειοψηφιών και τις αντικειμενικές συνθήκες να διαμορφώνουν το μέλλον. Ας θυμόμαστε και το απόφθεγμα
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ LIDL, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΩ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΤΑ SUPER MARKET, ΓΙΑΤΙ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ (ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ), ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ... ΩΣΤΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΤΖΑΝΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LIDL, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ... 50 ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ... ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ)... ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΤΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή ο Χρυσός μας κάνει το κοκκοράκι και τον ξεφτίλα μάγκα. Όταν έγινε το ΛΙΝΤΛ στη Δραπετσώνα επί Αραβιάδη ο Χρυσός δεν ήτανε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου; Γιατί δεν αντέδρασε; Άσε ρε Χρυσέ τα σάπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό ακριβώς πρέπει να σταματήσει. Η σαπίλα. Οταν είσαι στη διοίκηση έχεις άλλη γραμμή και όταν είσαι στην αντιπολίτευση έχεις άλλη γραμμή.
    Αυτό ισχύει και για τους δύο (νυν και τέως) δημάρχους.
    Το θέμα όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή την ευθύνη την έχει η νυν Δήμαρχος και γιαυτό θα κριθεί. Αν κάνει καλά ή άσχημα να διαπραγματεύεται χώρους που μπορούσαν να είναι ελεύθεροι να τους δίνει εδώ και εκεί θα το δούμε.
    Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς να κρίνουμε τους 8 μήνες της δημοτικής αρχής.
    Αν όμως συνεχίσει έτσι, φοβάμαι πως δεν θα πάει καλά...
    Ιδωμεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο χώρος δεν είναι ελεύθερος είναι χαρακτηρισμένο οικόπεδο (όχι πράσινο) ιδιοκτησία της EUROBANK δεσμευμένος για δημοτική χρήση από την προηγούμενη δημοτική αρχή για 2 εκατομμύρια ευρώ. Αν η τράπεζα τα έκανε άμεσα απαιτητά και δεν είχε να τα δώσει ο δήμος (όπως και δεν έχει) θα μπορούσε να ζητήσει και αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη. Η διαπραγμάτευση αφορά τα ανταλλάγματα για την παροχή άδειας λειτουργίας. Η διαπραγμάτευση δεν αφορά πώληση οικοπέδου που στο φινάλε δεν μας ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή