Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους

Στις αρχές Φεβρουαρίου, με αφορμή τις τοποθετήσεις προϊσταμένων του δήμου μας από την δημοτική αρχή λόγω Καλλικράτη είχε γίνει, αν θυμάστε, μεγάλη ταραχή.
Κάποιοι υπάλληλοι θεώρησαν ότι έπρεπε να γίνουν προϊστάμενοι και η δημοτική αρχή τους παραγκώνισε.
Οι διοικήσεις των δυο σωματείων, τόσο του Κερατσινίου όσο και της Δραπετσώνας, θεώρησαν ότι οι συνάδελφοι τους, για να διαμαρτύρονται, έχουν δίκιο.
Η αντιπολίτευση, δια των φιλικών της blogs, θεώρησε ότι για να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι που η ίδια χρησιμοποιούσε ως προϊστάμενους, έχουν δίκιο.
Περίσσεψε η κριτική που ξεκινούσε από την εκδικητικότητα ως την ασχετοσύνη του Τζανή και του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου.
Και όλοι όσοι υποστήριζαν την ορθότητα, ή έστω το δικαίωμα του Δήμαρχου να τοποθετήσει τους προϊστάμενους, χαρακτηρίζονταν γλύφτες, άσχετοι, ξεπουλημένοι κλπ.
Έγιναν, αν θυμάστε, και οι σχετικές καταγγελίες και ενστάσεις προς την περιφέρεια, και καθώς τέλειωσε η επικαιρότητα του θέματος, μια που η αντιπολίτευση ασχολήθηκε με νεώτερα θέματα για να καταδείξει την «ανικανότητα», την «εκδικητικότητα» και την «ασχετοσύνη» του Δήμαρχου, η αναμονή της απόφασης της περιφέρειας ξεχάστηκε.
Ήρθε η πλήρωση του χρόνου όμως.
Παραλήφτηκε η απόφαση της περιφέρειας η οποία δείχνει ότι ο δήμαρχος δεν είναι ούτε εκδικητικός, ούτε άσχετος. Δείχνει ότι η αντιπολίτευση τον έβριζε από κακεντρέχεια, ότι η προσπάθεια να επιβληθούν πρόσωπα, που δεν κρίθηκαν με τα κριτήρια της δημοτικής αρχής ικανά να καταλάβουν τις συγκεκριμένες θέσεις, ήταν εκ του πονηρού.
Λέει με λίγα λόγια η απόφαση, ότι σωστά και νόμιμα πήρε τις αποφάσεις της η διοίκηση.
Δυο μήνες μετά, έρχεται η διάψευση της κουτοπόνηρης έως συκοφαντικής εκστρατείας κάποιων ενδιαφερομένων που ξεκινούσε από το συμπέρασμα «πατάτα έκανε ο άσχετος» και έφτανε στο «ξεκίνησε διωγμούς ο Ροβεσπιέρος».
Δεν υπάρχει λόγος να αναρτήσω τις απορρίψεις που αφορούν στις ενστάσεις που κατέθεσαν προσωπικά 3 εργαζόμενοι, τα πρόσωπα και τα ονόματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Αναρτώ την απόρριψη των όμοιων ενστάσεων που κατέθεσαν τα δυο σωματεία μέσα στο πάθος της κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης, έτσι για το αρχείο σας.






13 σχόλια:

  1. Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις αποφάσεις! Έχεις τυφλωθεί από την εξουσία και τα ψίχουλα που δίνει!
    Η απόφαση δεν απορρίφτηκε επί της ουσίας, αλλά θεώρησε ότι η περιφερεια είναι αναρμόδιο όργανο για να κρίνει και το αρμόδιο είναι το διοικητικό δικαστήριο!
    Κρίμα γιατί είσαι και αριστερός; και υποτίθεται υπέρ της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστερός είμαι, όχι ηλίθιος.
    3 εργαζόμενοι και 2 σωματεία κατέθεσαν με τυμπανοκρουσίες ενστάσεις κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής.
    Και όλως τυχαίως, όλοι, κατέθεσαν τις ενστάσεις τους σε αναρμόδιο όργανο.
    Εγώ νομίζω, οι ενστάσεις κατατέθηκαν μόνο και μόνο για να γίνει ο θόρυβος που έγινε τότε.
    Καθόλυ τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου...!! Βασιλικότερος του Βασιλέως!! Τυχαίο; Δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ - ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;
    ΕΣΥ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ (ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ) ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί;
    Το ISO μου δεν ισχύει πια;
    Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις πιο καλό κόμμα εκδίδει τώρα φερέγγυα ISO για αριστερούς;
    Και τέλος, δεν τα βάζω με τους 1000 περίπου εργαζόμενους του δήμου.
    Για 3 μιλώ, και για τις διοικήσεις των 2 συλλόγων που ανάμεσα στις εκατοντάδες τοποθετήσεις εργαζομένων επέλεξαν να μιλήσουν γι αυτές τις 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΤΖΑΝΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ...
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;
    ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ;;;
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΒΑΡΙΔΙ ΗΉ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://drapetsini.blogspot.com/2011/04/blog-post_27.html


    symfoneis me ayta poy grafei aytos;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με απλούστατη λογική, η απόρριψη της καταγγελίας δικαιώνει τον Τζανή, αν και ο Τζανής δεν ζήτησε από κανέναν την δικαίωση του.
    Δεν είδα κανέναν απόφοιτο δημοτικού να γίνεται διευθυντής. Εσύ είδες;
    Αν με διάβαζες προσεκτικά και δεν είχες το μυαλό σου αλλού, θα ήξερες αν ο Χρονόπουλος είναι βαρίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι το διάβασα το ανέκδοτο.
    Αλλά ξέρεις, το σπουδαίο στα ανέκδοτα είναι ο τρόπος που τα λες.
    Κι αν το διαβάζεις, πρέπει να μπορείς να φανταστείς αυτόν που το λέει. Να αναπαριστάς στη φαντασία σου τον τρόπο του.
    Ποιός το έγραψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ συνέβη το εξής περίεργο.
    Οι σύλλογοι αντί να παλέψουν το δίκαιο της άποψής τους ενημερώνοντας τους δημότες, όρισαν οι ίδιοι σαν κριτή του αιτήματός τους τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας. Δεν το επέλεξε ο Τζανής. Συνεπώς στο γήπεδο που οι ίδιοι επέλεξαν να παίξουν μπάλλα και με το διαιτητή που η ίδια η ομάδα διάλεξε έφαγε 3 δυνατά γκόλ. Επειδή το τουρνουά το έχει διοργανώσει η ομάδα Δ.Σ. Εργαζομένων δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος γύρος. Αν έληξε ο αγώνας παντως έχουμε νίκη του Τζανή. Την άλλη φορά να προσέξουμε μην χάσουμε από τα αποδυτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο το ανέκδοτο άραγε ο κ.Ζούπης είναι αειπάρθενος ανοργασμική Ελληνίς, διαπραγματευτική Γερμανίς ή λυσσασμένη Γαλλίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι σύλλογοι εργαζομένων θα προσφύγουν στο δικαστήριο, ούτως ή άλλως οπότε βγει η απόφαση τα χρήματα τους (επίδομα θέσης) οι εργαζόμενοι θα τα πάρουν αναδρομικά. Ο μοναδικός χαμένος θα είναι ο Δήμος, ο οποίος από τον Ιούνη δε θα έχει φράγκο! Ο Καλλικράτης εξαιρεί την περίπτωση προσφυγής για υπηρεσιακή εξέλιξη στην περιφέρεια και εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά!Αν φταίει κάποιος είναι ο δικηγόρος. Τώρα αν νομίζετε ότι καλά κάνει κάθε δήμαρχος να αποφεύγει την αξιοκρατία, καλά κάνετε. Θα το βρείτε μπροστά σας αργά ή γρήγορα!Γι΄αυτό παντού βουλιάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ο Τζανής και ο κάθε δήμαρχος δεν είναι εργοδότης που νοιάζεται για την τσέπη του εκτός αν κάνει λαμογιές με μίζες και τα τοιαύτα.
    Ο θεσμικός του ρόλος είναι η λειτουργία του θεσμού ανάλογα βέβαια και με την πιλιτική του αντίληψη. Είναι μεγάλο λάθος και των εργαζομένων να στοχοποιούν το δήμαρχο σαν εργοδότη αλλά και του δήμαρχου να μπαίνει σε θέση εργοδότη. Θα πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία χωρίς αντιπαλότητες. Η δημοτική αρχή όμως απαξιώνεται αν αφήνει άρρωστες καταστάσεις να χρονίζουν. Ο λαός του δήμου μας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των εργαζομένων του δήμου και αν ο δήμαρχος βγει καταγγελτικά στην κοινωνία για τη συμπεριφορά των εργαζομένων θα κερδίσει σε εντυπώσεις. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή