Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δημιουργήθηκε Επιτροπή Ανάπλασης, ξεκίνησε με την έγκριση μιας συντονιστικής επιτροπής που θα την συγκροτήσει

Αντιγράφω από το blog του Γιώργου Τσιρίδη.


Το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε πρόταση που κατέθεσα εισηγούμενος την δημιουργία Επιτροπής του Δήμου για την Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης. Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες και θα έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό.


Ο Δήμαρχος διατύπωσε την άποψη πως σε αυτό το στάδιο που βρίσκονται τα πράγματα σε σχέση με το θέμα, η Επιτροπή αυτή είναι αναγκαία και πρότεινε να συσταθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μια Συντονιστική Επιτροπή για να συγκροτήσει την παραπάνω Επιτροπή Ανάπλασης


Ο κ. Μελάς συμφώνησε με τα παραπάνω και δήλωσε ότι θα μετάσχει και η παράταξή του ενώ ο κ. Πατίδης κράτησε επιφυλακτική στάση και είπε ότι η παράταξή του δεν θα μετάσχει.


Μετά από τα παραπάνω και αφού ακολούθησε συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε στα εξής:


Συστήνεται Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση το άρθρο 70 του Ν,3832/2010 με όνομα «Επιτροπή Ανάπλασης της Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου»

Στην Επιτροπή αυτή θα μετέχουν ο Δήμαρχος, όλοι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που θέλουν καθώς και Πολίτες που θα προταθούν από τις παρατάξεις και τους φορείς ή θα αυτοπροταθούν

Η Επιτροπή θα συζητά τα θέματα της Ανάπλασης της Βιομηχανικής Ζώνης συνεδριάζοντας σε τακτά διαστήματα και όποτε υπάρχει κάποιο ζήτημα επείγον και θα επεξεργάζεται θέσεις και απόψεις για το ζήτημα της Ανάπλασης.

Θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα για το δημοτικό συμβούλιο προς το οποίο θα εισηγείται

Συστήνεται Συντονιστική Επιτροπή που αναλαμβάνει να συγκροτήσει την Επιτροπή Ανάπλασης καλώντας και την πρώτη της συνεδρίαση. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από τους:


Τζανή Λουκά, Χρονόπουλος Κώστα, Δατσέρη Βάνα, Τσιρίδη Γιώργο, Φωτίου Ξένια, Ζούπη Ζαχαρία, Μελά Φώτη, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία και Κούβαρη Κωνσταντίνο


Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από όλους τους συμβούλους των παρατάξεων Τζανή, Χρυσού-Ζούπη και Μελά και με λευκό από την Λαϊκή Συσπείρωση



Σχόλιο:

Βρίσκω την απόφαση πολύ καλή.

Ειδικά το σημείο, όπου μέλη στην επιτροπή μπορούν να γίνουν και πολίτες αυτοπροτεινόμενοι ή μέσω φορέων, είναι νομίζω βασικό στοιχείο αντικειμενικής σύνθεσης.

Γιατί η συντονιστική επιτροπή θα πρέπει να πάρει υπόψη της, ότι τα κόμματα δεν εκφράζονται κατ' ανάγκην μέσω των δημοτικών παρατάξεων, κάποια δεν έχουν δημοτικούς σύμβουλους, και προφανώς θα θελήσουν να υποδείξουν πρόσωπα.

5 σχόλια:

  1. Τώρα που καταρρεει, οι εργαζόμενοι είναι σε απογνωση απληρωτοι, του εκανε τη χαρη για να παιζει και να νομιζει οτι κατι κανει αλλα και να ειναι κοντα του, δεν ξερεις. Εδω ο κοσμος χανεται και αυτοί αντι να δινουν λύσεις κανουν επιτροπες για καλυψουν την ανεπάρκεια διοικησης και αντιπολιτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με συγχωρείς ανώνυμε, αλλά δεν είναι έτσι.
    Η ανάπλαση της πρώην βιομηχανικής περιοχής της Δραπετσώνας, που μπορεί να περιλάβει και χώρους του Κερατσινίου τώρα με την ενοποίηση, είναι το σπουδαιότερο έργο που μπορεί να γίνει στο δήμο μας.
    Να αλλάξει εντελώς την φυσιογνωμία της πόλης.
    Μην το βάζεις λοιπόν σε αντιπαράθεση με άλλα και άλλου είδους προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειναι ετσι, θέλει ρόλο και προσεγγισε για κονε, του υποσχεθηκε μεχρι και ότι θα το βαλει στο ποδι του οταν παει για βουλευτης, οπως χρονια του εταξε ο δραπετσωναρχης. παρωδια, παιχνιδια με παλια υλικα κα πολυ μπλαμπλαμπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανως 'εχεις πληροφοριες απο μεσα και θα ξερεις και αλλα. Θα μας πεις ποσα του εδωσε και ποσα πηρες εσυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρα από μια σταθερή διαδικτυακή αλήθεια, ότι ένας ανώνυμος όταν μιλά για «ντοκουμέντα» είναι κατ’ αρχήν αναξιόπιστος, ενώ όταν παραθέτει απόψεις είναι σεβαστός, η ανάρτηση του ανώνυμου 05:32 μου δίνει την ευκαιρία να πω τα εξής δυο πράγματα.
    Μιλά για την Ανάπλαση και τον Τσιρίδη.
    Είτε του αρέσει, είτε όχι, οι δυο έννοιες είναι συνυφασμένες.
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικό πρόσωπο στην Δραπετσώνα και τώρα στο Κερατσίνι που να ξέρει καλύτερα από τον Τσιρίδη το χρονικό της ανάπλασης.
    Ο Τσιρίδης, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει τακτική «πίσω από την πλάτη». Αυτό που θεωρεί πολιτικά σωστό, το δηλώνει ευθέως κι όποιος συμφωνεί.
    Όπως ακριβώς και το γεγονός που περιγράφει ο ανώνυμος. Δεν αποτελούσε μυστικό στη Δραπετσώνα η συμφωνία του με τον Δήμαρχο για διαδοχή, ακόμη και στις λεπτομέρειες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή