Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτη ο Κερατσινιώτης Παύλος Φύσας χθες το βράδυ

του Λάκη Ιγνατιάδη από το http://stagona4u.gr/

Με την τσίμπλα στο μάτι ακούς στον Σκάι για μία δολοφονία ενός νεαρού σε μια καφετέρια εξ αιτίας μιας διαφωνίας για το ποδόσφαιρο. Ούτε τα ονόματα του θύματος, και του φερόμενου ως θύτη - μιας και κάποιος συνελήφθηκε -  ούτε που έγινε αυτό το περιστατικό.



Μετά μπαίνεις στο Ίντερνετ και διαβάζεις στη lifo, ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δολοφονήθηκε χθες ( Τρίτη ) το βράδυ, σε μια καφετέρια ( Π. Τσαλδάρη και Ξάνθου) στο Κερατσίνι, ο 34χρονος μουσικός κι αντιφασίστας Παύλος Φύσας, όταν μια ομάδα χρυσαυγιτών περικύκλωσε την παρέα του μετά το ματς του Ολυμπιακού. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 55χρονο άνδρα που έφερε πάνω του μαχαίρι. Ο Φύσας ξεψύχησε λόγω μαχαιριών που έφερε στο στήθος του. Το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε πως είναι ο δράστης αυτός που συνέλαβε το βράδυ.

Κι εσύ πρωί πρωί ν' αναρωτιέσαι ποιον να πιστέψεις τώρα, τον Σκάι ή τη lifo; Αν όμως θυμηθείς τη στάση που έχει κρατήσει ο Σκάι σε παρόμοια περιστατικά με θύτες χρυσαυγίτες, τότε αυτόματα θα δεχτείς ως σωστές τις πληροφορίες της lifo ακόμα κι αν δεν είναι διασταυρωμένες, και σίγουρα κι άλλων εντύπων και μέσων που δεν κουκουλώνουν τις ενέργειες των νεοναζιστών. Έχει σημασία ιδιαίτερα τέτοιες στιγμές να αναφερόμαστε και στο ρόλο όλων όσων υποθάλπτουν και σιγοντάρουν τη συμμορία των ακροδεξιών. Και δεν είναι μόνο που όλα τα κανάλια, άλλα λίγο κι άλλα περισσότερο, παίζουν τζογάροντας αυτό το επικίνδυνο κι ανήθικο παιχνίδι που τους κάνει ηθικά αυτουργούς για τις διάφορες δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζιστών. Είναι και ένα μεγάλο μέρος της αστυνομίας, που σε ατομικό επίπεδο, πολλές φορές έχει κάνει τα στραβά μάτια, αλλά και της δικαιοσύνης, που σχεδόν τους χαϊδεύει. Δεν ξέρω αν πολλοί άνθρωποι έχουν συνείδηση πως φόνοι που έγιναν όπως και όσοι τραμπουκισμοί εναντίον μεταναστών δημοσιοποιήθηκαν, είναι σα να μην διαπράχθηκαν ποτέ, αφού καταγράφονται σαν ανεξιχνίαστες υποθέσεις και τελικά κανείς δεν τιμωρείται. Επειδή τα κρούσματα αυτής της ρατσιστικής βίας, που τώρα εκδηλώνεται και ως ωμή βία και εναντίον Ελλήνων, όλο και πληθαίνουν, δεν είναι καιρός να βγούμε λίγο από το καβούκι μας και να ξεκολλήσουμε από τον στρουθοκαμηλισμό μας, για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, την νόμιμη και διαφανή λειτουργία των θεσμών και τις όποιες ελευθερίες μας, πριν να είναι πολύ αργά;

Αν σκεφτούμε λίγο τη δράση της Χρυσής Αυγής, τότε εύκολα θα συμφωνήσουμε πως μία από τις βασικές δραστηριότητες του νέου παρακράτους ήταν να ξεμοναχιάζει ένα τσούρμο από αυτούς κάποιους μετανάστες και να βιαιοπραγεί εναντίον τους. Πράξεις αντάξιες των ηρωικών κατορθωμάτων των Ελλήνων. Τώρα τελευταία όμως, σα να έχει παρθεί κεντρικά μια άλλη απόφαση. Συμπληρωματική της προηγούμενης. Δεν πρέπει να είναι τυχαίο λοιπόν, που τελευταία χρυσαυγίτες εφορμούν εναντίον άλλων συμπατριωτών μας. Το πιο πρόσφατο κοντινό μας επεισόδιο ήταν η δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα.

Τι επιδιώκουν οι Χρυσαυγίτες μ' αυτές τους τις ενέργειες; Νομίζω πως κατ'αρχήν θέλουν να μας φοβίσουν. Και κατά δεύτερον να επωφεληθούν εκλογικά προβάλλοντας και το άλλο μισό τους, δηλαδή την απέχθειά τους για τις ιδέες, τους στόχους και τους αγώνες της αριστεράς. Προσπαθούν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι με εγκληματικό ζήλο να επιβάλλουν το δικό τους νόμο, τη δικιά τους τάξη. Η επιβίωση στην πιο ακραία της μορφή οδηγεί τους Χρυσαυγίτες σε ένα παροξυσμό κανιβαλισμού μιας κι αυτό που τους δένει μεταξύ τους είναι μια στρατομανία και μια εξουσιομανία μέσω ενός αρχηγού που ο ψυχισμός τους τον έχει μεγάλη ανάγκη. Η ιστορία με τον τρόπο της μας λέει πως αν τους αφήσουμε και αδιαφορήσουμε τότε θα μας ρημάξουν τις ζωές. Κι αυτό για τους ανθρώπους που αποδεικνύουν συνεχώς ότι  η ζωή του καθενός είναι ιερή. δεν θα είναι κάτι το αμελητεό. Συνέπεια αυτής της θεώρησης είναι πως οι Χρυσαυγίτες δεν είναι αντίπαλοί μας, αλλά εχθροί μας. Και τους εχθρούς, μόνο με έναν τρόπο τους αντιμετωπίζεις, με τον πόλεμο μαζί με όλους εκείνους που τους βλέπουν σαν εχθρούς.  Διαφορετικά θα μπουν ξανά στην πόλη και στα σπίτια μας οι εχθροί, όπως το '41 και το ΄67 και τότε αλλοίμονό μας. Όσοι αγωνιζόμαστε για να καλλιεργήσουμε τον ανθρωπισμό μας και να τον κάνουμε ορατό σε όποιον τον έχει ανάγκη, όσοι παλεύουμε για να μην τυποποιηθούμε εντελώς και να μην γίνουμε έρμαια πραγμάτων και συμπλεγμάτων, είναι καιρός να πούμε ένα διαρκές δημόσιο και ιδιωτικό όχι στον φασισμό κι ένα ναι στη ζωή και στον άλλον. Εδώ και τώρα παρακαλώ και όχι με μισόλογα και τζιριτζάντζουλες.

Σήμερα Τετάρτη 18/9, στις 6μ.μ θα παραβρεθούμε στη διαμαρτυρία που οργανώνεται για την δολοφονία του Φύσα. Τόπος συγκέντρωσης, Παν.Τσαλδάρη 69. Θα
παραβρεθούμε όλοι όσοι αρνούμαστε να γίνει καθοριστικός παράγοντας της δημόσιας ζωής μας η βία και οι τραμπουκισμοί.

1 σχόλιο: