Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμαρχε, έγινε κάτι στο δήμο σου;



Υπάρχει μια περίεργη σιωπή από πλευράς δημοτικής αρχής, γύρω από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.
Το λαλίστατο Γραφείο Τύπου που εκδίδει δελτία ακόμη και για τις πέτρες που κυλούν από το βουνό, προφανώς με εντολή δημάρχου, δεν έχει βγάλει μιλιά.
Κι όταν, εκ των πραγμάτων αναγκαστεί να αναφερθεί «στο πλαίσιο των γεγονότων» παραμένει περιγραφικό, περιφραστικό.
Αναβλήθηκε η βραδιά αφιερωμένη στον Τσιτσάνη. Γιατί; «Λόγω της στυγερής δολοφονίας του Φύσσα». Από ποιους γιατί και πως;
Συγκλονίστηκε το Κερατσίνι από την αντιφασιστική συγκέντρωση την περασμένη βδομάδα. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ. Υπήρξαν επεισόδια, κάηκε τεράστιος αριθμός κάδων απορριμμάτων, έσπασε η κρυστάλλινη πόρτα του δημαρχείου.  Τσιμουδιά η δημοτική αρχή.
Ρωτήθηκε ο δήμαρχος στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού αντένα το πρωινό του φόνου, τι ξέρει. Λαλίστατος, όλα τα είχε μάθει, εκτός από το πρώτο που όλοι είχαμε μάθει. Ότι η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Φύσσα.
Θα ήταν υπερβολή να ελπίζαμε ότι τα πολιτικά ανακλαστικά του θα ήταν τέτοια, ώστε να είχε συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο –όπως αυτά που συγκαλεί σε μηδενικό χρόνο όταν θέλει να περάσει αποφάσεις- να καταδικάσει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο την πολιτική δολοφονία, να εκδώσει ψήφισμα, να καλέσει τον λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ναι, θα ήταν υπερβολή να τα σκεφτόταν και να τα πραγματοποιούσε αυτά ο δήμαρχος μας.
Όμως απόλυτη σιωπή; Ακριβώς στην άλλη άκρη; 

«Όποιος αυτοεξαιρείται από το αντιφασιστικό μέτωπο είναι συνυπεύθυνος.»

Να το θυμάται αυτό ο δήμαρχος μας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου