Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

«Λουκέτο» στους δήμους της Αττικής στις 29 και 30/8

Διήμερο κλείσιμο των δήμων της Αττικής την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου αποφάσισε η ΠΕΔΑ στη γενική της συνέλευση, ενώ θα καταθέσει πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο προσεχές έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης».

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής αποφάσισε ακόμη να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας, την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, οι δήμοι της Αττικής διεκδικούν τη διατήρηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012, ενώ αντιδρούν «στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο».

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά των δήμων θα βρεθούν στο επίκεντρο και του έκτακτου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που έχει προγραμματιστεί για στις 30 Αυγούστου.

Τριήμερο κλείσιμο των δήμων, πρότεινε σήμερα και η ΠΕΔΑ Δυτικής Ελλάδας όπως και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
από το http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου