Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση του Γραμματέα της Π.Ο. Κερατσινίου – Δραπετσώνας της ΔΗΜ.ΑΡ. Τάκη Πατσάκη, εκ μέρους της οργάνωσης, προς τους εργαζόμενους της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.

Φίλοι και φίλες εργαζόμενοι.
Σαν πολιτικοποιημένος άνθρωπος, σαν άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία, αλλά και σαν γραμματέας της πολιτικής οργάνωσης Κερατσινίου-Δραπετσώνας της Δημοκρατικής Αριστεράς,  βρίσκομαι εδώ για να σας δηλώσω την συμπαράσταση μου στην μοναδικά εξωπραγματική στάση της διοίκησης του δήμου μας, στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων σας επί ένα χρόνο τώρα.
Είχαμε επισημάνει από νωρίς την κακή λειτουργία και διαχείριση της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α., με την προσωπική μου παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο σχεδόν ένα χρόνο πριν, ενώ η ως τώρα παραμονή μας σαν κομματικός φορέας στο συμβούλιο είχε πιο πολύ την έννοια της εποικοδομητικής παρακολούθησης και βοήθειας στην εξεύρεση λύσεων, παρά στην συμμετοχή στην διοίκηση της επιχείρησης.
Η εξυπηρέτηση 3.500 συνδημοτών μας από τις υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, μουσικής, καθώς και η κοινωνική προσφορά της επιχείρησης προς αυτούς τους δημότες, γίνεται μέσα από την δική σας προσπάθεια, τον δικό σας παραγωγικό αγώνα, και δεν γίνεται η αμοιβή σας για όλα αυτά να είναι κούφιες επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις.
Είναι γνωστά σε όλους, και επισήμως από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου καθώς και του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, γιατί δεν πληρώνεστε.
Γιατί έστω και τα μειωμένα χρήματα που ήλθαν στο ταμείο της επιχείρησης, πήγαν αλλού.
Σε παράνομα προσληφθέντες υπαλλήλους, σε ημέτερους, σε μαύρες τρύπες.
Παράλληλα  με εσάς που προσφέρατε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες για τις οποίες δημιουργήθηκε η επιχείρηση προς όφελος των δημοτών, μια σειρά άλλων επιλογών της διοίκησης της ΔΗΚΕΠΑ καθώς και της Δημοτικής αρχής, προσέφεραν αγνώστου ακριβούς αξίας κονδύλια και υπηρεσίες προς άγνωστες κατευθύνσεις, απορροφώντας έτσι τα χρήματα που έπρεπε να έρθουν τόσο σε σας, όσο και σε μία σειρά άλλων απαραίτητων λειτουργικών δαπανών και κοινωνικών δράσεων .
Δεν αρκεί λοιπόν, το σημερινό σύνθημα και αίτημα σας να είναι: «πληρώστε μας»
Με τον ίδιο τρόπο, ακόμη κι αν βρίσκονταν τα χρήματα να πληρωθείτε άμεσα, από την νέα περίοδο θα αρχίσουν να δημιουργούνται νέα χρέη προς εσάς, γιατί από πουθενά δεν φαίνεται στον ορίζοντα η αλλαγή νοοτροπίας από την διοίκηση της επιχείρησης και την Δημοτική αρχή η, η εφαρμογή μιας αλλιώτικης πολιτικής που θα επιτρέψει με ορθολογισμό και σύνεση να διοχετεύονται τα χρήματα που εισρέουν στο ταμείο της επιχείρησης, στους αποκλειστικούς 2 πυλώνες της.
Στους εργαζόμενους της, προκειμένου να παρέχονται οι επιθυμητές υπηρεσίες στους κατοίκους του Δήμου, καθώς και στις υγιείς δράσεις της κοινωφελούς, επ’ ωφελεία των πολιτών.
Είμαστε τρία μέρη, που θα έπρεπε να έχουμε ορθολογική συνεργασία για να πετυχαίνουμε την μέγιστη σωστή λειτουργία της επιχείρησης.
Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι, οι πολίτες.
Το αυτονόητο όμως, αποτελεί το αλλιώτικο σε ετούτη τη χώρα.
Το ανόητο, αποτελεί θεσμό σε ετούτη τη χώρα.

Και ανόητο είναι η ανατροπή αυτής της σχέσης, η δημιουργία καταστάσεων σύγκρουσης ανάμεσα στην διοίκηση και τους εργαζόμενους, ανάμεσα στην διοίκηση και τους πολίτες.
Δεν αρκεί το αυτονόητο αίτημα σας «πληρώστε μας, εδώ και τώρα»
Ως ΔΗΜΑΡ ζητάμε, εδώ και τώρα, διαφάνεια στην διαχείριση, ορθολογισμό στην διοίκηση, και επανασχεδιασμό καθώς και επαναλειτουργία των δράσεων σε νέα βάση.








από το http://dakedra.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου