Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Οι σεισμόπληκτοι Δραπετσώνας πήραν τα διαμερίσματα τους

Έγινε πριν λίγες ώρες η κλήρωση των διαμερισμάτων των σεισμόπληκτων της Δραπετσώνας.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων της Δραπετσώνας, με την παρουσία του Δήμαρχου Λουκά Τζανή, των ενδιαφερόμενων, υπηρεσιακών παραγόντων από πλευράς πολιτείας, της δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, βουλευτών και πολλών πολιτών, μετά από σύντομες ομιλίες, με βασική αυτή του προέδρου των σεισμόπληκτων ο οποίος με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ιστορικό των προσπαθειών που έγιναν για να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα, ξεκίνησε η κλήρωση.
Αν κατάλαβα καλά από απαξιωτικά δημοσιεύματα σε φιλικά του blog, αλλά και από την απουσία του, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αναγέννηση κ. Χρυσός, πρέπει να είναι δυσαρεστημένος από την εκδήλωση.
Στα δημοσιεύματα θεωρείται υπερβολική η ανάδειξη της εκδήλωσης.
Εγώ την βρίσκω λογική. Αποτελεί κορυφαία στιγμή μιας προσπάθειας 12 χρόνων, ενός μεγάλου αριθμού συνδημοτών μας.

Επί πλέον, η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε σε καμιά στιγμή προσπάθεια οικειοποίησης του 12χρονου αγώνα.
Δήλωσε εξ αρχής ότι «Η Δημοτική Αρχή του Λουκά Τζανή, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, είναι αυτή που θα υλοποιήσει, μετά από κοινό αγώνα όλων μας, την διαδικασία παραχώρησης των νέων κατοικιών.»
Αυτή η προσπάθεια «διέσχισε» 4 δημοτικές ηγεσίες στο Δήμο μας.
Την ξεκίνησε ο Κώστας Χρονόπουλος, αμέσως μετά τους σεισμούς του 1999 και αξίζει τον μεγαλύτερο έπαινο. Την συνέχισε ο Αραβιάδης και οι τεχνικές εργασίες ολοκληρώθηκαν επί Χρυσού πριν 2 περίπου χρόνια.
Μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν σ’ αυτά τα 2 χρόνια, κι έτσι έφτασαν στην θητεία του Τζανή, ο οποίος μαζί με την αντιδήμαρχο Βάνα Δατσέρη έβαλαν το θέμα σε προτεραιότητα και το τέλειωσαν σ’ αυτές τις πρώτες 90 μέρες της διοίκησης τους.
Μην βγάζουμε πίκρα και χολή σε κάθε ευκαιρία.
Γιατί και η φλυαρία «ο Τζανής εκμεταλλεύεται το δικό μας έργο» δεν είναι σωστή.
Ποτέ δεν υπήρξε έργο του Χρυσού η αποκατάσταση των σεισμοπαθών. Αναντίρρητα συνέβαλλε στην ολοκλήρωση, αλλά δεν υπήρξε και έργο του.
Μη τρελαθούμε.

6 σχόλια:

  1. Ε βέβαια ...μην δεν παινέψεις την αγάπη σου τον Χρονόπουλο..θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατί για την βρώμα που μας έχει φάει ουτε μια φώτο δεν έχεις βγάλει!!!ενώ για τον Χρυσό που ασφάλτόστρωσε σχεδόν όλη την Δραπετσώνα του έβγαζες φώτο με λακούβες...ειλικρινά δεν έχω λογια!!!Αντε και σε ανώτερα να δούμε ποιοι δημιούργησαν το χρέος..να βγάλει το πόθεν έσχες ο Τζανής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιγνατιάδης Λάκης27 Μαρτίου 2011 στις 6:22 μ.μ.

    Νομίζω Μανώλη, πως το υγιές είναι να αναβλύσει, έστω και στιγμιαία μια χαρά, που επιτέλους οι δικαιούχοι σεισμόπληκτοι πήραν τα σπίτια τους. Προφανώς τρεις δημοτικές αρχές εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο και την τελευταία πινελιά την έβαλε αναγκαστικά ο Τζανής, πατώντας γκάζι. Και όσοι ξέρουμε, ας μη ξεχνάμε και εκείνους του συλλόγου που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες και που πραγματικά τους βγήκε η ψυχή των ανθρώπων για να γίνει αυτό το έργο.Όμως Μανώλη είμαστε απελπιστικά πίσω σε σχέση με αυτά που απαιτεί η εποχή για όλα τα έργα. Δε θα πρέπει μόνο να γίνονται τα αναγκαία έργα αλλά θα πρέπει να υπάρχει μία συμβατότητα έργου και κόστους, η ποιότητά τους να είναι ανεβασμένη και ο χρόνος τέλεσης του έργου να νη συναγωνίζεται τη χελώνα. Τι από όλα αυτά ίσχυσε για αυτές τις πολυκατοικίες, ποιος θα το βρει να μας το πει; Ως προς το χρόνο να σκεφτείς για το 1ο Λ.κερατσινίου χρειάστηκαν συνολικά 10 χρόνια μέχρι να παραδοδεί. Και ας δούμε π.χ το Ολυμπιακά έργα. Κανείς δε ξέρει ακόμα πόσο στοίχησαν, η ποιότητά τους είναι αμφισβητήσιμη και η κατάληξή τους σου προκαλεί μία θλίψη. Η αν κάποιος σκεφτεί τα οικόπεδα Μελετόπουλου, θα του περάσει από το μυαλό, πέρα από την όποια τελική κατάληξη, πως έγινε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Και αν βρεθούν ενδείξεις για υπεύθυνους που δεν έκαναν αυτό που πρέπει για να υπηρετήσουν το Δημόσιο συμφέρον, αυτοί θα λογοδοτήσουν; Λέμε τώρα ...για να περνά η ώρα. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
    Τον Οκτώβριο 2002 το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Δήμος Δραπετσώνας προχώρησαν στην υπογραφή Πρωτόκολλου συνεργασίας, προκειμένου να συμβάλλουν στη στεγαστική αποκατάσταση των 150 οικογενειών που διέμεναν στις προσφυγικές πολυκατοικίες του οικισμού «Καππαδοκία», που είχαν υποστεί σοβαρές βλάβες από τους σεισμούς του 1999.
    Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, το οποίο επικυρώθηκε με νομοθετική διάταξη το 2003, το ΥΠΕΧΩΔΕ, στα πλαίσια του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων του σεισμού της 7-9-1999, αναλάμβανε την ανέγερση 150 διαμερισμάτων, των 60μ2 έκαστο, σε 5 συγκροτήματα (πολυκατοικίες) για την στεγαστική αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων οικογενειών του οικισμού. Ο Δήμος ανέλαβε να παραχωρήσει 2 οικόπεδα ιδιοκτησίας του για την ανέγερση των πολυκατοικιών και τα υπόλοιπα 3 οικόπεδα παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Οι ιδιοκτήτες των 150 διαμερισμάτων των σεισμόπληκτων προσφυγικών πολυκατοικιών του οικισμού «Καππαδοκία» ανέλαβαν την υποχρέωση να παραχωρήσουν τα σεισμόπληκτα διαμερίσματά τους στο Δημόσιο προκειμένου στη θέση τους να δημιουργηθεί κοινόχρηστος χώρος πρασίνου επιφανείας 4.410μ2 και κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων.
    Το Υπουργείο εκπόνησε τις σχετικές μελέτες και προκήρυξε το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου στις αρχές του 2004.
    Τον Οκτώβριο 2005 υπογράφτηκε το εργολαβικό συμφωνητικό και το έργο αποπερατώθηκε το 2009 και παραλήφθηκε τον Ιούλιο 2010.
    Το κόστος μελέτης και κατασκευής του έργου ανήλθε στα 8εκ. ευρώ, περίπου και καλύφθηκε από πόρους του ΠΔΕ του Υπουργείου.
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΜΑΝΟ;;;;
    ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ...ΔΕΝ ΒΛΑΦΤΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος μίλησε για δικό του έργο; Δες εδώ τι λέει ο Χρυσός, μην διαστρεβλώνεις τα γεγονότα.
    Μόνο κακό κάνετε στον κ. Τζανή,δημιουργείτε γύρω του μια εικονική πραγματικότητα, η ουσία πρέπει να σας ενδιαφέρει και η πόλη! Τα σκουπίδια, τα πανηγύρια, εντάξει ήταν μικρότερα από τους άλλους

    http://drapetsini.blogspot.com/2011/03/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος των7:29μμ
    Ήμαρτον.
    Θα αρχίσω να σταυροκοπιέμαι στα γεράματα.
    Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις παλικάρι μου;
    Ας του εξηγήσει κάποιος που τον ξέρει ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος 8:33μμ
    Αυτό περίπου λέω και εγώ.
    2,5 χρόνια μετα την ολοκλήρωση του έργου και 50 μέρες πριν τις εκλογές: "Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο με προσωπική του παρέμβαση ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσός συγκαλεί σύσκεψη στο Υπουργείο την 21-9-2010 παρουσία του συλλόγου των σεισμοπλήκτων και προτείνει στον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη την έκδοση προσωρινών παραχωρητηρίων για την άμεση στέγαση των δικαιούχων".
    Τώρα λίγο υπερβολικό να συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο ο Δήμαρχος.
    Μάλλον ο υπουργός συγκάλεσε την σύσκεψη και κάλεσε τον Δήμαρχο αλλά "εν τη ρύμη του λόγου" γράφουμε και καμιά μπαρούφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή