Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ιχθυόσκαλα… ή αλλιώς ψαρόσκαλα… ή αλλιώς από πού βρωμάει το ψάρι.



Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, στις 25-10, είχε ανακοινώσει ο ΟΛΠ τα μεγαλεπήβολα σχέδια του για την τσιμεντοποίηση όλης της ακτογραμμής από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Πέραμα. Ένα από τα σημεία που τον ενοχλεί και θέλει να το αλλάξει, είναι η ιχθυόσκαλα που τη περιλαμβάνει στο car terminal.
Η ιχθυόσκαλα όμως, παρουσιάζει δυο βάσανα για τον κ. διοικητή.
Πρώτα, είναι μια δραστήρια οικονομική μονάδα από την οποία ζουν εκατοντάδες άνθρωποι.
Και δεύτερο, αποδίδει με την μορφή τελών ένα σημαντικό ποσόν στο Δήμο.
Έχει εξασφαλισμένες επομένως τις αντιδράσεις ο κ. διοικητής, και πρέπει από τώρα να φροντίσει να τοποθετήσει ανθρώπους του στην διοίκηση, τέτοιους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά προς τα σχέδια του έστω ένα κομμάτι της κοινής γνώμης της πόλης μας.
Χρειάζεται ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, με πίστη στην τήρηση της κομματικής γραμμής, ακόμη κι αν έχουν αποτύχει εκλογικά, που διαθέτουν όμως κάποια εκλογικά νούμερα (κοινώς ψηφοφόρους) προς τα οποία θα ισχυριστούν ότι όλα γίνονται για το καλό της πόλης και πιθανόν να μετριάσουν τις αντιδράσεις.
Υπάρχουν τέτοιοι;
Πάντα μπορούν να βρεθούν από το καλάθι των εκλογικώς αποτυχόντων, και να βεβαιώσουν τον κ. διοικητή ότι «ικανοποιούν τις προδιαγραφές».
Με το δέλεαρ ενός υψηλού μισθού, περίπου 4.500 ευρώ, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους.
Βέβαια δεν είναι εύκολο να καταφέρουν να παρασύρουν τους ψηφοφόρους τους, ή τα στελέχη των παρατάξεων τους σε μια τέτοια κατεύθυνση, αλλά ας πάρουν τον μισθό κι ύστερα… ότι βρέξει.
Τι σας τα λέω τώρα αυτά;
Έτσι.
Κάτι φήμες πιάνουν τα αυτιά μου, και τις μοιράζομαι μαζί σας.
Και είμαι βέβαιος όλοι μαζί, απένταροι και υπερκομματικοί, θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει.

5 σχόλια:

  1. Τώρα εσύ ζηλεύεις γιατί δεν μπορείς να πάρεις τόσο μισθό από τον Τζανή; Ε, δεν είσαστε και ίδιοι. Αυτός τουλάχιστον πολλά χρόνια έτρεχε για το καλό της πόλης. Εσύ έτρεχες περισταστικά και μόνο όταν είχες συμφέρον... (πολιτικό και οικονομικό;)!!!! Θα το δούμε σε λίγο καιρό...:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως τα ερωτηματολόγια που πετάξανε στην πόρτα μας σχετικά με το να καταθέσουμε την γνώμη μας για τον προϋπολογισμό, ήταν πολύ κόκκινα!! Σημ. όχι 1, όχι 2 αλλά 14 ερωτηματολόγια!! Περιβάλλον σου λέει μετά και καταστροφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρον!!!
    Το πρόβλημα λοιπόν είναι αν μπορώ και γω να πάρω τόσα. Πράγματι, δεν πιστεύω ότι μπορώ. Άλλωστε είμαι κρεατοφάγος.
    Όσο για το τρέξιμο για το καλό της πόλης... ας το αφήσουμε στην άκρη.
    Είναι άλλη μεγάλη συζήτηση.
    Το δικό σου συμφέρον για να δικαιολογήσεις πρακτικές τρίτων, ποιό είναι;
    Δέσποινα, άλλο είναι το θέμα μας κοπέλα μου.
    Παρ΄όλα αυτά, βρίσκεις προβληματική για το περιβάλλον την διακίνηση του ερωτηματολόγιου για την σύνταξη του προυπολογισμού του Δήμου.
    Η συμμετοχή έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
    Πρωτότυπο, δε λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάνο μου μάλλον πρέπει προτού γράψεις να μαθαίνεις κιόλας...πρέπει να ξεπεράσεις την εμπάθεια και την κακεντρέχεια σου! Διότι οι πληροφορίες ήταν πέρα για πέρα αναληθείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυο στοιχεία και μια πρόβλεψη περιέχει η ανάρτηση.
    Τα στοιχεία αφορουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει πρόεδρος και στην αμοιβή του.
    Στο πρόσωπο πέτυχα, στην αμοιβή την πάτησα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Αλέκου Χρυσού η αμοιβή του λόγω σύνταξης περικόπτεται σε περίπου 500 ευρώ.
    Ως εδώ λοιπόν, 50-50
    Για την πρόβλεψη, όταν τεθεί το θέμα της απομάκρυνσης της ιχθυόσκαλας θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί και θα το γράψω ότι και να 'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή