Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

οι ηττημένοι τα θέλουν όλα

Να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ για να τιμωρήσουν όσους παρέβηκαν τις εντολές στις δημοτικές εκλογές και δεν στήριξαν το χρίσμα, ζητά ένα τοπικό blog και επικαλείται δυο επιστολές του Ζαχαρία Ζούπη με σχετικό περιεχόμενο.
Υπάρχουν δυο διαφορετικές περιπτώσεις στον καλλικρατικό δήμο μας, και πολλές παρενέργειες αυτής της επιθυμίας για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Η πρώτη περίπτωση είναι του γραμματέα της οργάνωσης της Δραπετσώνας, όπου εμφανίστηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος υπό τον κάτοχο του χρίσματος της Ν.Δ.
Σ’ αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν πρέπει να μιλήσουν γι αυτόν, ή για όλους όσους τον θεωρούσαν σύντροφο τους τόσο χρόνια και τον τίμησαν μάλιστα κάνοντας τον γραμματέα.
Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Ισχυρίζεται ότι «έβγαλε» δυο Δήμαρχους στην Δραπετσώνα παλιότερα, τον Αραβιάδη και τον Χρυσό. Γι αυτό έκανε την αποκοτιά να προσπαθήσει να βγάλει και τρίτο. Τον Μελά. Βέρος σοσιαλιστής.
Η δεύτερη περίπτωση που τρώει τα συκώτια του συντάκτη, είναι του σημερινού Δήμαρχου Λουκά Τζανή.
Με τον Τζανή συντάχθηκε μια ικανή μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα αγνοώντας την επίσημη υποψηφιότητα του Χρυσού με το χρίσμα του κόμματος.
Φυσικά δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, μπορώ όμως να μιλήσω για τα ρεύματα που κινούνται στη πόλη μας και παρασύρουν τις βεβαιότητες κάποιων.
Η πρώτη βεβαιότητα που παρασύρθηκε, έλεγε πως ότι αποφασίσει το κόμμα είναι νόμος που όλοι πρέπει να εκτελέσουν είτε τους αρέσει είτε όχι.
Άλλη βεβαιότητα που παρασύρθηκε όριζε πως οι ψηφοφόροι περιμένουν με αγωνία ποιόν θα υποδείξει το κόμμα για να τον ακολουθήσουν, σαν πρόβατα.
Τρίτη βεβαιότητα που παρασύρεται, ορίζει ότι όσοι υπακούουν, έχουν καλυμμένη την πλάτη τους, κι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα «χρησιμοποιηθούν» έστω αλλού.
Γι αυτό τα παράπονα.
Υπάρχουν και παράμετροι που οι τοπικοί πολιτικοί αναλυτές που ζητούν «να πέσουν κεφάλια» δεν θέλουν να σκεφτούν.
Το ΠΑΣΟΚ, είχε μπροστά του και δεύτερη επιλογή. Να επιλέξει, όπως έκανε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και στη Νίκαια, έναν ανεξάρτητο κοινής αποδοχής υποψήφιο, και να φιγουράρει με τους νικητές.
Παρασύρθηκε στον μοναχικό δρόμο.
Και κάποιοι έχουν ευθύνη γι αυτό. Κάποιοι που είτε δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τις φιλοδοξίες τους, είτε τυφλώθηκαν από τις εμπάθειες τους.
Και με την μέθοδο «ο ένας μου μυρίζει κι ο άλλος μου βρωμά»* οδήγησαν τα όργανα που τώρα εγκαλούν στην λάθος απόφαση.
Και συνεχίζοντας, ζητούν την καταδίκη των νικητών για να εξιλεωθούν οι ίδιοι ως ηττημένοι.
Δεν ξέρω ποιος και πως απαρτίζουν αυτό το όργανο του ΠΑΣΟΚ που καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Αλλά θα γουστάριζα ένα όργανο που θα έλεγε:
Κάναμε λάθος που επιλέξαμε την αυτόνομη μοναχική κάθοδο.
Έπρεπε να είμαστε μαζί με τους άλλους.
Και γι αυτό φταίει ο τάδε και ο δείνα.
Για την Πόλη μας ρε γαμώτο.

*ένα «σπουδαίο» επιχείρημα της προεκλογικής περιόδου ήταν η ανομοιογένεια του συνδυασμού του Τζανή που θα οδηγούσε σε πολυγλωσσία, απέναντι στην συμπαγή πολιτική ομοιογένεια του συνδυασμού του Χρυσού.
Στον ενάμιση μήνα της νέας περιόδου, είναι εμφανής η σύμπνοια του καλη μερα, ενώ ο συνδυασμός του Χρυσού συναποτελείται τουλάχιστον από τρεις ομάδες, προς το παρόν συνεργαζόμενες.

2 σχόλια:

  1. Όλα όπως τα λές είναι Μάνο και έχουν και Ονοματεπώνυμο... Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν τα πάντα και δεν ασχολούνται... Ενδεχομένως μόνο ο Ανωμερίτης θ' ασχοληθεί λίγο, γιατί είναιπολύ πικαρισμένος από το χουνέρι που έπαθε από το νέο Δήμαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι.
    Θα βρει ευκαιρία ο Ανωμερίτης να εκδικηθεί όσους δεν στέκουν σούζα στις επιθυμίες του.
    Γιατί μόνο οι 2-3 οσφυοκάμπτες νομίζουν ότι έχουν μέλλον και το βλέπουμε στις τοποθετήσεις τους.
    Να δω που θα αποτανθεί ο σφαγέας για ψήφους σε λίγο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή