Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ο αγώνας τώρα ...συνεχίζεται

Η ανακοίνωση Τύπου του ΟΛΠ που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ, κατευνάζει τις ανησυχίες για τα σχέδια του χωρίς όμως να μας αποκοιμίζει.
Επιδεικνύει μια διάθεση συνεργασίας, επικαλούμενος την διαχρονική επιμονή του να ενημερώνει τους πάντες για τις προθέσεις του και ταυτόχρονα τονίζει την έκπληξη του γιατί είχε ενημερώσει τις προηγούμενες δημοτικές αρχές Κερατσινίου και Δραπετσώνας οι οποίες δεν είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τα σχέδια του.
Αυτή η ανυπαρξία αντιρρήσεων, χωρίς να έχει δηλωθεί ποτέ προς στους δημότες και από τους δυο πρώην Δημάρχους, ήταν ο λόγος που έκανε αναγκαία την δυναμική παρουσία της νέας δημοτικής Αρχής με το καλημέρα της ανάληψης του Δήμου για να κάνει σαφείς τις προθέσεις της.
Η συμβολική κατάληψη της εισόδου του ΟΛΠ καθώς και οι οργισμένες ανακοινώσεις τύπου, έφεραν αποτελέσματα.
Μπορεί ο ΟΛΠ από τον περασμένο Μάρτιο να είχε εκδηλώσει τις προθέσεις του, μπορεί και τούτο το blog με συνεχείς αναρτήσεις να βάραγε την κουδούνα από τον Ιανουάριο του 10 (εδώ) και στη συνέχεια εδώ κι εδώ κλπ, όμως αυτί δημάρχου δεν ίδρωνε.
Οπωσδήποτε προέχει τώρα η ενότητα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αλλαγής τακτικής από τον ΟΛΠ γι αυτό, ας πάρει το ποτάμι την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Αναγέννηση που κατηγορεί τον Λουκά Τζανή για υποκρισία.
Στα θετικά πρέπει να προσθέσουμε και την αλλαγή πλεύσης της Αναγέννησης.

5 σχόλια:

  1. Η μοναδικη αλλαγη στασης εγινε απτην πλευρα του Τζανη ο οποιος την μια συγκαλουσε εκτακτο ΔΣ για αποφασεις δυναμικων κινητοποιησεων και την αλλη εστελνε εκπροσωπους στον ΟΛΠ για να..ενημερωθουν! Την μια κατεθετε ψηφισμα οτι δεν συνομιλουμε με τον ΟΛΠ και την επαυριο συνομιλουσε (δις) με την (διορισμενη) διοικηση του ΟΛΠ. Aν δεν κανω λαθος η διαφωνια στο εκτακτο ΔΣ ηταν αναφορικα με το αν δεχομαστε η οχι τον ΟΛΠ ως συνομιλητη. Τελικα τον δεχθηκαμε και κλεισαμε μαζι του και συμφωνια, επομενως ποιος υπαναχωρησε στις θεσεις του?
    Η ολη θριαμβολογια εδραζεται στην αναστολη των εργων β και γ φασης τα οποια ειχαν αφετηρια το 2015 δηλαδη μετα το τελος της θητειας αυτης της δημοτικης αρχης. Κατα τ'αλλα ουτε την προσβαση μας στην θαλασσα ανακτησαμε (κατα το προεκλογικο προγραμμα του κ.Τζανη) ουτε κανενα αντισταθμιστικο οφελος για τους δημοτες απεφερε ολο αυτο το πανηγυρακι που εστησε ο Τζανης για να βαλει τα παπαγαλακια του να κελαηδουν πως ειναι αγωνιστης δημαρχος και δεν μασαει να συγκρουστει. Αλλωστε ολη η συμφωνια, εκλεισε πανω στο πλαισιο θεσεων που προτεινε η "Αναγεννηση" δηλαδη συζητηση με τον ΟΛΠ, επιτροπη διαλογου με συμμετοχη ΟΛΠ και τοπικων φορεων και αναστολη των εργων β και γ φασης. Ουτε βημα δεν αλλαξε η σταση της Αναγεννησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποθέτω ότι είσαι νέος και δεν ξέρεις την στάση της Αναγέννησης στο παρελθόν, ή πολύ μεγάλος και ξεχνάς.
    Η Αναγέννηση στα 4 χρόνια που διοίκησε την Δραπετσώνα δεν έφερε καμιά αντίρρηση στον ΟΛΠ και ειδικά μέσα στο '10 δεν συμμετείχε στις διεργασίες του ΟΛΠ, όπως ανακοινώνονταν πανηγυρικά στον Τύπο.
    είχε εκχωρήσει το δικαίωμα, όπως πολλές φορές έγραψα πριν τον Καλλικράτη, στην διοίκηση του ΟΛΠ και στον τότε Νομάρχη.
    Υποθέτω ότι το νέο αίμα (ίσως όχι όλο) που εκλέχτηκε στο Δ. Συμβούλιο συνέβαλλε στην πιο ρεαλιστική τοποθέτηση.
    Όσον αφορά στη Διοίκηση Τζανή, επιμένω ότι επέδειξε μια δυναμική στάση και αυτή επέφερε αλλαγή στην αλαζονική αντίληψη του ΟΛΠ.
    Φυσικά ο αγώνας απλώς ξεκίνησε, αργούμε πολύ να δούμε την παραλία, όμως υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία απ' ότι ένα χρόνο πριν.
    Η στάση της Αναγέννησης μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της αισιοδοξίας.
    Αυτό μετράει σήμερα.
    Για τα υπόλοιπα, τα ιστορικά γεγονότα, θα τσακωθούμε σε 3 χρόνια.
    Και είναι στο χέρι σας η σημασία τους να είναι απλώς ιστορική, ή επίκαιρη, τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαναλαμβανω οτι η σταση της Αναγεννησης Κερατσινιου-Δραπετσωνας καθολη την διαρκεια της διαπραγματευσης παρεμεινε ατοφια. Εσυ μπορεις οτι θελεις για να δικαιολογησεις τις αντιφασεις σου ωστοσο η ουσια παραμενει μια και μονο μια

    1. Η συμφωνια εκλεισε πανω στο πλαισιο θεσεων της Αναγεννησης οποτε ο Τζανης "συρθηκε" στις θεσεις της Αναγεννησης, υπαναχωρωντας απο τις δικες του
    2. Κανενα ουσιαστικο οφελος δεν επετευχθη συνεπως δεν δικαιολογειται κανενος ειδους θριαμβολογια (αν κερδισαμε κατι υπαρκτο θα χαρω να το ακουσω)
    3. Το ψευδος της δημοτικης αρχης καταρριπτεται εξ ων συνετεθη καθως το γεγονος πως "Εκατσε ο ΟΛΠ στο τραπεζι των διαπραγματευσεων αρα πανηγυριστε!", το ειχαμε κατοχυρωσει πριν ακομα συγκληθει το εκτακτο ΔΣ οπως διαβεβαιωνει η επιστολη Ανωμεριτη την οποια μαλλον δεν θα εχεις πληροφορηθει.
    4. Αν οριζεις ως "δυναμικη αντιδραση" την παρουσια 100 ατομων για κανα διωρο εξω απο τον ΟΛΠ αναρρωτιεμαι ποια θα ηταν η χλιαρη αντιδραση? Να πηγαινει μονος του ο Τζανης για κανα τεταρτο?

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τιποτα δεν καταφερε ο Τζανης περαν των ηδη κεκτημενων. Απλα εδωσε εναυσμα στα παπαγαλακια να αποθεωσουν τον αγωνιστη δημαρχο στα προτυπα του Γκλετσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κατανοητή η προσπάθεια απαξίωσης της επιτυχίας του Δημάρχου.
    Το βέβαιο είναι, ότι αν είχαμε διοίκηση Χρυσού, όλα θα είχαν προχωρήσει κατά τις επιλογές του ΟΛΠ, μια που όπως ο ίδιος ο ΟΛΠ τονίζει, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ήταν ενήμερες των σχεδίων του και δεν είχαν αντίρρηση.
    Όσο για το πλαίσιο θέσεων, πράγματι ο Τζανής έκανε ορισμένες υποχωρήσεις προκειμένου να πετύχει ομοφωνία. Το δήλωσε άλλωστε.
    Πάει πολύ να τον κατηγορείτε γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν γινεις ποιο συγκεκριμενος, ως προς το ποια ηταν η επιτυχια του δημαρχου...Το συζηταμε! Διοτι δεν υπαρχει καμμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή