Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Από την προσωπική σελίδα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΡΙΔΗ

17 Σεπ 2010


Μια απάντηση σε σχόλια του κειμένου μου για τους υποψηφίους σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα

.
Με αφορμή το ρεπορτάζ για τις δημοτικές εκλογές σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα που μου αποδόθηκε (όχι άδικα) και για την αποστροφή στο τέλος αυτού του ρεπορτάζ "Επειδή ψάχνετε για τα φαβορί, αυτά θα τα πούμε από αύριο που θα έχει βγει και η επίσημη στήριξη του ΠαΣοΚ για την οποία ερίζουν ο Χρυσός και ο Κανείς" όπου η φράση "Χρυσός ή Κανείς" παρερμηνεύτηκε ότι ονομάζει Κανένα τον Λάλο, τον Σαλαλέ, τον Ζούπη, τη Χρύσα κλπ., τους άλλους διεκδικητές δηλαδή, αναγκάζομαι να πω τα παρακάτω:
.
1.- Ο πρώτος Κανείς στην ιστορία ήταν ο Οδυσσέας. Από την άποψη αυτή, αν κανείς θεωρηθεί Κανείς τότε ισοδυνάμως είναι και Οδυσσέας, επομένως θα βρει στο τέλος την Ιθάκη του!
.
2.- Αυτό που έγραφε το ρεπορτάζ που μου αποδόθηκε είναι ότι στο ΠαΣοΚ ουσιαστικά έπαιζαν δυο γραμμές, να δώσουν το Χρίσμα (Στήριξη) στον Χρυσό ή να μη το δώσουν σε κανένα. Η πρώτη επιλογή βοηθούσε στη συσπείρωση του ΠαΣοΚ, η δεύτερη στην έμμεση ενίσχυση του Τζανή. Δυστυχώς για τον Χρήστο (τον Σαλαλέ) κάποιοι στο ΠαΣοΚ τον έχουν κομμένο ακόμα κι αν η κοινωνία (με εμένα να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτήν) ή τα τοπικά στελέχη τον προτείνουμε πανηγυρικά, όπως όταν προτάθηκε για βουλευτής. Καθώς το ΠαΣοΚ είχε αφαιρέσει από το τελευταίο γκάλοπ που έκανε τους Ζούπη, Χρύσα και Λάλο και είχε αφήσει μόνο Χρυσό και Σαλαλέ, και με δεδομένο ότι το ΠαΣοΚ χωρίς να εξηγεί τους λόγους και χωρίς να έχει δίκιο είχε κομμένο τον Χρήστο από καιρό, έμεναν σαν επιλογές το Χρίσμα στο Χρυσό ή Χρίσμα σε Κανένα. Αυτό ήταν το Χρυσός ή Κανείς και αυτή ήταν η γνώμη μου που εξέφρασα στο κείμενο που -ορθώς- μου αποδίδεται.
.
3.- Η ερμηνεία ότι με το «Κανείς» υποβίβαζα ή υποτιμούσα φίλους μου και ανθρώπους που εκτιμώ και θα μπορούσα να είμαι άνετα υπό την ηγεσία τους αν έρχονταν αλλιώς τα πράγματα είναι αυθαίρετη και συκοφαντική για το πρόσωπό μου. Βεβαίως δεν έχει στόχο εμένα αλλά τον Αλ. Χρυσό που στο κάτω-κάτω δεν έχει καμιά σχέση με το δημοσίευμα. Υποτίθεται ότι για να γράφουν τέτοια όπως το "Κανείς" οι συνεργάτες του Χρυσού άρα ο τύπος έχει καβαλήσει το καλάμι και διακατέχεται από έπαρση άρα δεν μας κάνει. Λάθος κι αυτό! Γιατί ο Χρυσός μας κάνει! Και θα αποδειχτεί όχι μόνο ικανός να πάρει τον δήμο αλλά και να παρουσιάσει σε αυτόν τον νέο Δήμο ένα έργο που δικαιούται να γευτεί και το Κερατσίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου