Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Εκλογές στο σωματείο εργαζομένων δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Εκλογές σήμερα στο ενιαίο πια σωματείο των εργαζομένων στον Δήμο μας.

Και δεν έλειψε η ευχάριστη έκπληξη από το αποτέλεσμα. Ευχάριστη για μένα, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα διαπιστωθεί ότι είναι ευχάριστη και για το σύνολο των εργαζομένων.

Αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη στο σωματείο με μόλις 10 ψήφους διαφορά από το πρώτο, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο επικεφαλής του οποίου είναι ο Στέφανος Σαβόπουλος.

Χαρακτηρίζω ευχάριστη έκπληξη το αποτέλεσμα, γιατί το ψηφοδέλτιο προέρχεται κυρίως από τον μικρότερο Δήμο της Δραπετσώνας, όπου η συμμετοχή του σε εργαζόμενους ήταν περίπου το 25% επομένως οι προερχόμενοι από αυτόν συνδικαλιστές ξεκινούσαν με ένα μειονέκτημα.

Όμως η έντονη προσωπικότητα του φίλου μου του Στέφανου, ο επικοινωνιακός χαρακτήρας του, η καθαρός και λογικός πολιτικός του προσδιορισμός, πρόλαβαν να γίνουν γνωστά στον χρόνο που πέρασε από την ενοποίηση και να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

Δεν γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα από τα άλλα ψηφοδέλτια, γνωρίζοντας όμως άριστα τον Σαβόπουλο, άπειρα χρόνια τώρα, είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρχε ισάξιος του, και αυτό θα φανεί στην πορεία.

Τα πλήρη αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    1. ΔΑΣ 158 ψήφοι 4 έδρες
    2. Ενιαίο ψηφοδέλτιο 148 ψήφοι 4 έδρες
    3. Ενωτική κίνηση 119 ψήφοι 3 έδρες και
    4. ΣΕΚΕ 73 ψήφοι 2 έδρες.

Να σημειώσω ότι εκτός από τον Στέφανο Σαβόπουλο, από το ενιαίο ψηφοδέλτιο εκλέχτηκαν και οι καλοί φίλοι επίσης, Ασπασία Αντωνίου, Ηρακλής Πετράκης και Ζωή Σκια-Παπουτσάκη. Δεν έχω μάθει ακόμη ποιοι εκλέγονται από τα άλλα ψηφοδέλτια.

Η ανάδειξη του προέδρου και του προεδρείου υποθέτω θα είναι το θέμα των διαβουλεύσεων τις επόμενες μέρες.

Δεν αναφέρομαι καθόλου σε ιδεολογικές κατευθύνσεις των ψηφοδελτίων, γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Νομίζω.

5 σχόλια:

  1. Κι όμως θα έπρεπε ν΄αναφερθείς σε ιδεολογικές τοποθετήσεις, όταν κάποιοι ακόμα στη σημερινή μας εποχή βάζουν κομματικές ταμπέλες στα ψηφοδέλτια τους και γεμίζουν τους τοίχους του δημαρχείου, όχι με παραταξιακές, αλλά κομματικές αφίσες. Το κατόρθωμα του Σαβόπουλου και των συνεργατών του είναι τεράστιο, γιατί υπήρχαν υποψήφιοι μόνο από τη Δραπετσώνα πολυσυλλεκτικό, ακομμάτιστο, όλων των χρωμάτων και έφτασε σχεδόν στην κορυφή αντιπαλεύοντας τη ΔΑΣ (ΚΚΕ),Ενωτική Κίνηση (ΣΥΡΙΖΑ κλπ) και ΣΕΚΕ (ΠΑΣΟΚ.
    Και βέβαια να αναφερθώ στο παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών, όταν οι μετριότητες του Κερατσινίου, έβαζαν κάθε είδους εμπόδιο, ώστε να αποκλειστεί ο Σαβόπουλος από τα ψηφοδέλτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σχολιάσω το εξής:
    Ο Σαβόπουλος έχει πολιτική ταυτότητα, γι αυτό δεν έχει ανάγκη κομματικό προσδιορισμό.
    Ξεφεύγει από τα γνωστά συνδικαλιστικά πρότυπα, γιατί ο ίδιος αποτελεί πρότυπο εργαζόμενου.
    Δεν αντιπαρατάχτηκε επομένως με τις μετριότητες του Κερατσινίου, αντιπαρατάχτηκε με το συνδικαλιστικό πρότυπο που χρόνια σέρνει από την μύτη το δημόσιο και νίκησε.
    αλλά επειδή αν τα διαβάσει θα κοκκινίσει και θα αρχίσει τίποτα μπινελίκια, ας το κόψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγα τα αυγά ρε παιδια! είδαμε και άλλους δραπετσωνίτες που είναι στη διοίκηση. Ρίξτε μια ματιά στην καθαριότητα της πόλης σας, στη χωματερη που έχετε δίπλα σας, στο πρωην ρημαγμένο δημαρχείο σας, την καταστροφή στο αναψυκτηριο,τις παιδικες χαρες που καθε καταστρέφονται, στο μπαχαλο με την ανάπλαση,στη δηκεπα, ακόμα και φορμουλα θέλουν καποιοι για να κάνουν τη χαρη στη διοικηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά η επιτυχία του κου. Σαββόπουλου είναι τεράστια και πρέπει να συνεκτιμηθούν και κάποιες παράμετροι που δεν είναι καθόλου αμελητέες .
    1.πολεμηθηκΕ από την ομάδα χρονόπουλου που ανοιχτά στήριξε το ψηφοδέλτιο της συναλλαηγής του παντελή.
    2. έχει νηφαλιότητα στις τοποθετησεις του και κρατάει ισορροπίες εύκολα.
    3. βέβαια έχει και τα ελαττώματα του, συνεργάζεται με τον ιδιόρρυθμο γραμματέα.
    πάντως εάν στο σύλλογο δεν λειτουργήσουν τοπικιστικα αξίζει να είναι πρόεδρος όλων των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κουτσουνης και ο Κασενογλου του στέρησαν την πρώτη θέση.
    Τα πουλημένα τομάρια που πάντα κοιτάνε τον εαυτού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή