Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Δήμαρχος ή φαρμακοποιός;

Καμιά δεκαριά ιστολόγια αναπαράγουν σήμερα την καταγγελία του πρώην δημάρχου Κερατσινίου Φώτη Μελά ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής παρά το ασυμβίβαστο που ορίζει ο Καλλικράτης, εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Για να πω την αλήθεια, με μια πρώτη ματιά με παραξένεψε η είδηση –δεν μπορεί να είναι σοβαρός αυτός που τα γράφει- σκέφτηκα, αλλά βλέποντας να αναπαράγεται από τόσα μπλογκς είπα να ασχοληθώ λιγάκι.

Λιγάκι, γιατί ο υποκειμενισμός μου δεν μου επιτρέπει να πάρω πολύ στα σοβαρά μια καταγγελία του Μελά, τον οποίο στη συνείδηση μου έχω εντελώς απαξιωμένο.
Λιγάκι, γιατί διάβασα και σχετικές δηλώσεις του Ζούπη, που παρά την προσπάθεια του συντάκτη να μεγιστοποιήσει, διακρίνεται η επιφυλακτικότητα του ΖΖ.

Τι λέει λοιπόν ο Μελάς;

Ότι ο Τζανής, υπακούοντας στον νόμο θα έπρεπε να μην εργάζεται στο φαρμακείο του από την ανάληψη των καθηκόντων ως δήμαρχος.

Αυτός όμως, εργάζεται ανελλιπώς στο φαρμακείο του και από πάνω του πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές το δημόσιο. Συνεπώς, πρέπει να εκπέσει του αξιώματος.
Στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να γράψω τίποτα άλλο και να σας αφήσω τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά να χαχανίζετε.

Ότι κι αν προσάπτουν οι αντίπαλοι του στον Τζανή, τουλάχιστον ότι είναι από το πρωί ως το βράδυ στον δήμο και δεν κάθεται να χτυπά νούμερα στην ταμειακή μηχανή του φαρμακείου, οφείλουν να του το αναγνωρίσουν.

Όμως για να κλείσουμε με το γεγονός που περιγράφει η καταγγελία και να δούμε λίγες παραμέτρους ακόμη, να σημειώσω τα εξής.

Ρώτησα τον δήμαρχο προσωπικά για το περιεχόμενο, για την απασχόληση του στο φαρμακείο δηλαδή.

Μου εξήγησε ότι ως όφειλε τοποθέτησε αποκλειστικά υπεύθυνη φαρμακοποιό στο κατάστημα, ενημέρωσε τα αρμόδια όργανα για την αλλαγή και ο ίδιος δεν πατά το πόδι του εκεί, εκτός αν θέλει φάρμακα.

Η επιχείρηση φυσικά εξακολουθεί να αποτελεί περιουσιακό του στοιχείο, αυτό δεν παραβαίνει τον νόμο.

Παπαριές του Μελά δηλαδή και σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Κλείνοντας σε λίγες μέρες τον πρώτο χρόνο της θητείας του ο Λουκάς Τζανής, γίνονται εμφανή τα συμπτώματα από την σοβαρή έλλειψη χρημάτων στο ταμείο του Δήμου.

Και η φτώχεια δεν φέρνει μόνο γκρίνια.

Φέρνει και αποσυντονισμό και αδυναμίες προσαρμογής και δυσκολίες προγραμματισμού.

Δυστυχώς ένα μέρος της πλειοψηφίας, κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι και ότι καλλίτερο για να στηρίξεις πάνω του την παραγωγή πολιτικών αποφάσεων που να μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σε κρίση.

Αυτό είναι σίγουρα βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης, που μπορεί να επικαλείται παλιότερες εποχές, όταν πακτωλοί χρημάτων κατέφταναν στον δήμο, και όσο κι αν σκορπίζονταν, έκαναν εμφανές ένα έργο.

Σήμερα το ίδιο έργο πρέπει να εκτελεστεί με τα δύο τρίτα του προσωπικού και με το μισό περίπου των χρημάτων.

Δεν είναι εύκολο, μπορεί να είναι και αδύνατον, πολύ περισσότερο όταν χρειάζεται εξ αρχής νέος προγραμματισμός, ξεχνώντας στην κυριολεξία όσα ξέραμε και ψάχνοντας νέες μεθόδους εξυπηρέτησης των πολιτών.

Πάνω σε αυτή την αδυναμία, μπορεί να σπεκουλάρει ο καθένας και να λέει ότι θέλει.

Ο Μελάς, πιστεύει ότι η συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας είναι αρκετός για να αρχίσει την επίθεση. Ο Τζανής αντιμετωπίζει προβλήματα, ο Χρυσός εκτός του ριγκ, καλή εποχή για εκλογές.

Από τα όπλα της φαρέτρας του φαίνεται ότι η επίθεση του θα είναι της πλάκας.
Από ένα παρόμοιο κείμενο με βαρύγδουπο τίτλο «όργιο παρανομιών στο δήμο» σε άλλο ιστολόγιο ξεχωρίζω την εξής παράγραφο που περιέχει προσωπικό ενδιαφέρον για τον Φώτη Μελά «…Παράλληλα, απειλεί τους διευθυντές των δημοτικών επιχειρήσεων που συγχωνεύθηκαν και οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ότι θα τους απολύσει, αν δε συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του, τουτέστιν να παραιτηθούν από εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και να γίνουν συνεργάτες του δήμου με μπλοκάκι.»

Μπορεί και να είναι αλήθεια δεν ξέρω.

Ξέρω όμως ότι η μία και μοναδική, προϊόν ενοποίησης, σήμερα επιχείρηση του Δήμου, η ΔΗΚΕΠΑ, η οποία αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα ακόμη και πληρωμής του προσωπικού της, διαθέτει ως κληρονομιά 3 διευθυντές υψηλόμισθους.

Υποθέτω αυτούς προστατεύει το άρθρο, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα τους υπόλοιπους χαμηλόμισθους και απλήρωτους εργαζόμενους.

Ευτυχώς για την πολιτική και δυστυχώς για τα πολιτικάκια, οι δημοτικές εκλογές έχουν ακριβή χρόνο επανάληψης.

Εδώ δεν παίζει η ξεφτίλα των εθνικών εκλογών όπου γίνονται όποτε γουστάρει ο κάθε πρωθυπουργός, βάσει του κομματικού (προσωπικού του δηλαδή) συμφέροντος.

Θα πίνει το πικρό ποτήρι ο Φώτης Μελάς άλλα 2,5 χρόνια, και επειδή δεν έχει τελειωμό, τότε θα το πιει μονορούφι.

18 σχόλια:

  1. Ο ΖΟΥΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΝΟ ΚΕΡΝΑΩ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ....ΛΟΥΜΠΕΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ..ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΟΣΟ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΞΕΡΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    ΜΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε Γλαμπεδάκη,
    Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΠΑ έχετε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία της επιχείρησης.
    Δεδομένου ότι αναλάβατε σχετικά πρόσφατα, δικαιολογήστε να μην γνωρίζετε επακριβώς τις αμοιβές του προσωπικού, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου αυτές καθορίζονται.
    Προκειμένου να μην συντηρούνται ορισμένοι μύθοι και μάλιστα από πρόσωπα που λόγω της θέσης τους καλόυνται να προασπίζουν την εικόνα της ΔΗΚΕΠΑ, σας ενημερώνω ότι οι μηνιαίες μου αποδοχές ανέρχονταν εξαρχής στα 1.800 ευρώ και φυσικά λόγω σύμβασης δεν υπάρχουν πρόσθετες αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση.
    Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το σχετικό σύνδεσμο http://www.alfavita.gr/artro.php?id=50823 που αναφέρεται στις αμοιβές προσωπικού δημοτικών επιχειρήσεων, με βάση το ενιαίο μισθολόγιο που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου, ο μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών στις δημοτικές επιχειρήσεις πρέπει να μην υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ, ενώ οι αμοιβές υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ μπορούν να διαμορφωθούν στα 2.409,00 ευρώ.
    Για τα διευθυντικά στελέχη το ανώτατο όριο αποδοχών διαμορφώνεται με βάση το αντίστοιχο όριο ανώτατου μισθού που ισχύει στο Δημόσιο μαζί με το επίδομα θέσης.
    Για την κατηγορία δε υπαλλήλου ΠΕ που έχει θέση γενικού διευθυντή οι ανώτατες μηνιαίες τακτικές αποδοχές μπορούν να ανέλθουν μέχρι του ποσού των (2.409,00 + 900,00 =) 3.309,00 ευρώ (και επιπλέον η οικογενειακή παροχή εάν συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις).
    Κατά συνέπεια, οι αποδοχές μου ούτως ή άλλως είναι χαμηλότερες τόσο σε σχέση με τα προβλεπόμενα για την εκπαιδευτική μου κατηγορία (κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και υποψήφια διδάκτωρ, αλλά και χαμηλότερες από τον προβλεπόμενο από το νόμο μέσο όρο των αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων.
    Υπενθυμίζω, επίσης, ότι από τις 16 Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση των επιχειρήσεων, έπαψα να είμαι διευθύντρια και μεταφέρθηκα αυτοδίκαια ως εργαζόμενη στη νέα Επιχείρηση. Όπως πολύ καλά γνωρίζεται η τοποθέτησή μου όπως και όλων μου των συναδέλφων ακόμη εκκρεμεί, εφόσον οι αποφάσεις για την έγκριση των κανονισμών λειτουργίας της επιχείρησης δεν έχουν εκδοθεί.
    Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης με συμβάσεις αορίστου χρόνου είναι 5 εκ των οποίων οι 3 πρώην διευθυντές, οι υπόλοιποι 80 απασχολούνται με προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ απασχολούνται επίσης 110 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (καλλιτεχνικό και αθλητικό προσωπικό).
    Υπενθυμίζω επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βρίσκονται σε ιδιαιτέρως δυσμενή θέση αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο και αν μη τι άλλο χρειάζονται την ηθική σας επιβράβευση για να παραμείνουν στις θέσεις τους.
    Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης και μόνον αυτό, έχει κάθε δικαίωμα να αποφασίσει την απόλυση εργαζομένων, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι πειθαρχικοί ή ποινικοί.
    Σας εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας.
    Με εκτίμηση,
    Μαρία Ν. Ψαρρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Ψαρρού,
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση επί των αποδοχών σας στη ΔΗΚΕΠΑ.
    Χρήσιμη γενικώς, αλλά μη αναγκαία επί του ειδικού θέματος που απασχολεί την ανάρτηση.
    Γιατί όπως αντιληφθήκατε, το θέμα δεν είναι προσωπικό. Εμπλέκεστε μάλλον με έμμεσο τρόπο λόγω της θέσης σας, και όχι λόγω της συγγένειας σας με τον πρώην Δήμαρχο.
    Οι τρεις διευθυντικές θέσεις που υπάρχουν λόγω της συνένωσης των επιχειρήσεων οι οποίες νόμιμα είναι υψηλόμισθες, σε συνδυασμό με την οικτρή οικονομική κατάσταση της ΔΗΚΕΠΑ, οπωσδήποτε προβληματίζει ακόμη και έναν εντελώς άσχετο ή αδιάφορο. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην απόλυση για κάποιους. Οδηγεί όμως λογικά σε αναζήτηση λύσεων.
    Όπως σε σκέψεις οδηγεί και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των 85 συνολικά εργαζομένων που απασχολούνται στην ΔΗΚΕΠΑ μια που, για να επαναλαμβάνουμε συνεχώς το αυτονόητο, οι θέσεις εργασίας είναι απολύτως συνδεδεμένες με την εξυπηρέτηση των πολιτών.
    Σήμερα ας πούμε, δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες με τον τρόπο που αρμόζει στις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών τους, μια που υπάρχει έλλειψη σε φύλακες στα γυμναστήρια. Το άνοιγμα και κλείσιμο κάποιων γυμναστηρίων επαφίεται στην εθελοντική προσφορά μελών των αθλητικών σωματείων.
    Άρα, υπάρχει απόλυτη ανάγκη επανακαθορισμού της εργασιακής προσφοράς των 85.
    Και σε πνεύμα οικονομικής συρρίκνωσης, δεν μπορούν να υπάρχουν 3 διευθυντές.
    Μεγάλο θέμα ανοίγουμε το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν το βλέπω σαν απαξίωση της προσωπικής εργασίας σας.
    Θεωρώ όμως, και αυτό είναι το θέμα της ανάρτησης μου, ότι οι οικονομικές δυσπραγίες του δήμου, σε συνδυασμό με άστοχες ή αδιάφορες ή λανθασμένες ενέργειες έως και του προηγούμενου προέδρου της επιχείρησης (περιλαμβάνω όλους τους προηγούμενους που σε εποχές εφορείας σκορπούσαν χρήμα αλόγιστα), αποτέλεσαν την αφορμή –και όχι το αίτιο- για να εξαπολυθεί μια συντονισμένη επίθεση κατά του δήμαρχου Λουκά Τζανή, από τον προηγούμενο δήμαρχο Φώτη Μελά, πάνω στα περιουσιακά στοιχεία του πρώτου, τεντώνοντας σαν λάστιχο και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τον Νόμο.
    Καλώς ή κακώς, ο Φώτης Μελάς αποτελεί δομικό στοιχείο ενός πολιτικού κόσμου που –ευτυχώς- γκρεμίζεται, και αποτελεί κοινωνική υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε στην αποκομιδή των μπαζών.
    Από κει και πέρα είναι κατανοητό ότι σε άλλους θα αρέσει ο σημερινός Δήμαρχος και σε άλλους δεν θα αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΨΑΡΟΥ(ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΕΛΑ) ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑ...ΠΩΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ;;;ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΑ-ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ....ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Η "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ..ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΗΣ!ΑΛΛΑ ΑΣ ΟΨΟΤΑΙ Ο ΤΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΤΑΕΙ ΟΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΣΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΕΣ ΟΣΕΣ ΤΟΥ ΕΡΙΧΝΑ ΧΥΛΟΠΙΤΤΑ...ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΕΡΝΑΓΕ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΟΥΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σίγουρα για την Δραπετσώνα είναι ο χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε ποτέ...νομίζω οτι θα ξεπεράσει και τον Χρονόπουλο σε διαφθορά! Η πόλη βρωμάει, έχει εγκαταληφθεί και όλοι είναι δυσαρεστημένοι!! Απορώ αγαπητέ Μάνο γιατί τον υπερασπίζεις ακόμη με τέτοιο πάθος..ίσως γιατί ήταν επιλογή σου! Την πλατεία στο τρίγωνο Ευφραιμίδη την καίγεται η καρδιά μου αυτά που έγιναν επι Χρυσού έχουν ρημάξει είναι γεγονός! Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή η παπαντζα σου ρε Μαρακι, αλλα δεν πιανει εδω μεσα. Αν δεν ηταν ο θειος σου, ουτε απ' εξω θα περναγες απο την Επιχειρηση. Και τωρα επειδη ο Τζανής σκεφτεται να σε στειλει σε υπηρεσια που νομιζεις οτι δεν αξιζει στην μεγαλειοτητα της οικογενειας σου, ηρθε ο θειος σου να "καθαρισει" με μαϊμου καταγγελια κατα του Τζανη σε σαιτ που εχει προσβαση μονο ο Ζουπης. Μονο που σ αυτο το σαιτ εχει απο αλλου προσβαση κι αλλος και εμαθε τη διαδρομη της παπαντζας του θειου σου. Μαρακι καλο το βλεμμα του καλου παιδιου, αλλα πλεον εμαθαν πολλοι τον ρολο σου στη ΔΗΚΕΠΑ. Εκει ντε που προσπαθεις να εναντιωσεις τους υπαλληλους εναντιον του Τζανη, εκει ντε που το "διετες" που εστειλες, επεστρεψε ως απαραδεκτο και αλλα πολλα, κουκλιτσα. Επισης ειναι γνωστο οτι εχεις 2,3 ρουφιανους μεσα στο δημο (τη ΜΙΑ την ανακαλυψαν πριν λιγο καιρο, τσιμπησε το ψαρακι) για να μαθαινεις και να μεταφερεις στο "θειο". Αν ημουνα εγω θα σε εστελνα πλυστρα, αλλα ας οψεται ο Τζανης που σε συμπαθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και κάτι αλλο Μαρακι (υποψηφια διδακτορα του Χαρβαρντ). Οι υπαλληλοι εχουν μαθει οτι η ΔΗΚΕΠΑ δεν μπορει να παρει χρηματα απο το Δημο, με συνεπεια να παρουσιαζεται τεραστιο προβλημα ρευστοτητας στην Επιχειρηση, επειδη το "διετες που εφτιαξες" ηταν "επιπεδου Χαρβαρντ", με αποτελεσμα να επιστραφει (λογω ανικανοτητας αυτων που το ελεγξαν); Αντ' αυτου το παιζεις συνδικαλιστρια και μητερα Τερεζα των υπαλληλων. Μαρακι νομιζεις οτι εισαι εξυπνη, αλλα θα πρεπει να μαθεις πως τα εξυπνα πουλακια, απο τη μυτη πιανονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ ανώνυμε (δυστυχώς η εν λόγω προσφώνηση είναι η μοναδική διαθέσιμη, εφόσον αδυνατείτε να γίνετε επώνυμος/η),

    Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τα καλά σας λόγια. Παρότι δεν γνωριζόμαστε, χαίρομαι που με θεωρείται "μητέρα Τερέζα", "κουκλίτσα", "επιπέδου Χάρβαρντ", "έξυπνη". Δακρίνω δε στο ύφος σας μια υποφώσκουσα φιλική διάθεση, λόγω της οποίας νιώθετε οικοειότητα με το πρόσωπό μου, όπως προκύπτει και από τις προσφωνήσεις σας.
    Οφείλω όμως να επισημάνω ότι η πληροφόρησή σας χωλαίνει σε ορισμένα σημεία, αλλά είμαι στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσω για ότι με αφορά, αψηφώντας ακόμη καιτον κίνδυνο να θεωρηθώ δική σας "ρουφιάνα".
    Π.χ. οι δεξιότητές μου στις οικιακές εργασίες και δη στο πλύσιμο είναι γνωστές τοις πάσι.
    Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και το χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφου εισαι τοσο καλη στις οικιακες εργασιες, θα πρεπει να πας να αυτοπροταθεις στο Δημαρχο για προισταμενη στην υπηρεσια καθαριοτητας. Ισως να τα καταφερεις καλυτερα απο την Επιχειρηση. Εννοειται οτι σε συμπαθω, σαν ατομο, αφου δειχνεις να εχεις χιουμορ, αλλα τυχαινει να εισαι ανιψια του πλεον ανικανου Δημαρχου που γνωρισε το Κερατσινι. Η θεση που πηρες δεν την πηρες με αξιοκρατικα κριτηρια. Οφειλεται στην συγγενεια σου με εκεινον και οχι στα τυπικα σου προσοντα που οντως ειναι πολλα και αξιοθαυμαστα, αλλα δεν εισαι η μονη που τα εχεις εντος Κερατσινιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ ανώνυμε η κυρία Ψαρρού "ρούμπωσε".
    Έγραψε επώνυμα αυτά που είχε να πει και οι ανώνυμες απαντήσεις πάσχουν εξ αρχής.
    Επί πλέον, το επιχείρημα της συγγένειας με τον πρώην δήμαρχο (που εν πολλοίς συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς σου) είναι ευάλωτο, μια που διαθέτει τουλάχιστον όλα τα τυπικά προσόντα.
    Το συνηθισμένο είναι να τρώμε στην μάπα τους άχρηστους συγγενείς δημόσιων προσώπων. Αν αρχίσουμε "τις εκκαθαρίσεις" από τους ικανούς, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
    Άστο να κλείσει λοιπόν το θέμα ή γράψε επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μανο η ανιψια "ρουμπωσε", επειδη εσυ ειναι αρχικωλοτουμπας και φοβερος συμφεροντολογος. Το γεγονος οτι "δουλεύει ψιλο γαζι" σχεδόν όλους τους Διοικητικούς Συμβουλους της πλειοψηφιας εδώ και 12 μηνες, μεταξυ αυτων κι εσενα και κυριως τον Θεοχαρη και Τσουτσα, δεν σημαινει οτι ολοι τρωνε κουτοχορτο. Καλα κανει και εξυπηρετει τα πολιτικά συμφεροντα του θειου της και μαλιστα αμοιβομενη αδρα. Το πρόβλημα δεν ειναι η Ψαρρου. Το προβλημα ειναι το iq όσων εχει στειλει ο Τζανης στη ΔΗΚΕΠΑ. Το οτι εχει πολλα τυπικα προσοντα, δεν μου λεει τιποτα. Τα ουσιαστικα μετρανε. Για την θεση που ηταν, αποδειχτηκε απειρη, αν και ικανη. Στην ουσια την εκαψε ο ιδιος της ο θειος της. (Μαλλον επιτηδες το εκανε, αφου ο Φωτακας, δεν ανεχεται κανεναν αλλο Μελά, να ειναι πανω απ' αυτον).

    Προς το παρον Ανωνυμος, διοτι καποιες πικρες αληθειες κυριε Μανο μας, δεν λεγονται επωνυμα. Μια συμβουλη. Τη Δραπετσωνα τη γνωριζεις πολυ καλα. Το Κερατσινι, δεν το ξερεις τοσο καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όπου δεν πίπτει επιχείρημα, πίπτει κινδυνολογία.
    Αρχι-κωλοτούμπας και συμφεροντολόγος, επομένως να υποθέσω ότι ψάχνω θέση δίπλα στον Μελά;
    Κι όσο για το iq, διαπιστώνεις ότι έμεινε κάποιος εκτός ΔΗΚΕΠΑ με μεγαλύτερο iq από αυτούς που διόρισε ο Τζανής;
    Για την συμβουλή, αν και αχρείαστη σε ευχαριστώ. Συμφωνώ απολύτως. Από την πλειοψηφία, θα έλεγα ότι υπάρχει ο Χρονόπουλος που ξέρει μερικά πράγματα περισσότερα από μένα.
    Κανείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μανο επειδη εισαι εξυπνο παιδι κι επειδη κατα βαθος σε συμπαθω και θελω να σε προφυλαξω, μαθε λοιπον πως στη ΔΗΚΕΠΑ, επι Θεοχαρη γινονται πραματα και θαματα, τα οποια οσονουπω θα τα μαθεις απο τις εφημεριδες. Οσο για την κοπελια που υπερασπιζεσαι, μαθε επισης οτι ο μισθος της οσο καιρο πληρωνοταν, δεν ηταν 2000, αλλα πολυ παραπανω. Αν πηγαιναμε με το γραμμα του νομου, ο μισθος της μετα βιας φτανει το χιλιαρικο. Εχεις δει εσυ πρωτοδιοριστη να παιρνει τοσα χρηματα, ακομα κι αν εχει χαρτι Πανεπιστημιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε Ανωνυμε όλο μπούρδες γράφεις. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Ψαρρου υπονομεύει τον Θεοχάρη έχοντας σύμμαχο τον λογιστή της Επιχείρησης. Βέβαια ο Θεοχάρης θαμπωμενος απο την ομορφιά της και το βαρύ όνομα της δεν έχει πάρει είδηση. Μόνο ο Θεοδωρικακος έχει πάρει είδηση τι γίνεται, αλλα αυτός φεύγει απο την Επιχειρηση. Άλλωστε και η Άννα ΜΑρια Δασκαλάκη έγκαιρα διαπίστωσε τι παίζεται στη ΔΗΚΕΠΑ και αποχώρησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή