Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Επανέρχεται η πρόταση για Δημιουργία Επιτροπής Ανάπλασης του Δήμου

Με αυτό τον τίτλο αναρτά ο Γιώργος Τσιρίδης στο μπλοκ του την προσπάθεια, επτά μήνες μετά την πρώτη συζήτηση, για την επανασύσταση της Επιτροπής Ανάπλασης. Ολόκληρο το ιστορικό μπορείτε να το διαβάσετε με ένα κλικ εδώ, στο μπλογκ του Γιώργου.
Και αφού το διαβάσετε, ρίξτε μια ματιά πιο κάτω, αν θέλετε και την δική μου άποψη για την προσπάθεια αυτή.

Η επαναφορά της ιδέας για την δημιουργία επιτροπής ανάπλασης της βιομηχανικής περιοχής της Δραπετσώνας είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
Πρώτο θετικό στοιχείο είναι τα πρόσωπα που επαναφέρουν αυτή την ιδέα.
Ο Λάκης Ιγνατιάδης, ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Γιώργος Τσιρίδης.
Και οι τρεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη επιτροπή ανάπλασης και ας μην ξεχνάμε όσοι ζήσαμε την δράση της εκείνη την εποχή, και ας μαθαίνουν οι νεώτεροι αλλά και οι νέοι μας συνδημότες του Κερατσινίου, ότι το απαύγασμα της δράσης εκείνης της επιτροπής σε συνεργασία με την δημοτική αρχή ήταν η διακοπή εργασιών της βιομηχανίας Λιπασμάτων.
Κάτι που δεν κατάφεραν στην ανάλογη τους προσπάθεια οι αφ’ υψηλού κινήσεις εντυπωσιασμού στο δήμο Κερατσινίου παρά την υπογραφή μνημονίου με την ΔΕΗ.
Η προηγούμενη πρόταση όπως υποστηρίχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον Γιώργο Τσιρίδη, δεν είχε τύχη.

Ίσως ήταν και λίγο νωρίς.

Ίσως πίστευε ο Δήμαρχος, ότι πράγματι αρκεί η διαπαραταξιακή επιτροπή σε συνεργασία με την επιτροπή διαβούλευσης.
Τίποτα όμως δεν κινήθηκε.
Αλλά έτσι κι αλλιώς υπήρχε ένα γενεσιουργό πρόβλημα.
Η διαπαραταξιακή, ακόμη κι αν λειτουργούσε δεν μπορούσε να εκφράσει το όλον του δήμου.
Η παράταξη του Λουκά Τζανή, ήταν η μόνη πολυσυλλεκτική παράταξη στο δήμο, συνυπήρχαν διάφορες πολιτικές απόψεις, όμως αυτή η πλούσια πολυσυλλεκτικότητα δεν εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο.
Εμπεριέχονται λοιπόν πολιτικές απόψεις στην πλειοψηφία που δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από κανέναν αντιδήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο στην διαπαραταξιακή και ενδεχομένως, ακόμη κι αν λειτουργούσε, κάποιες αποφάσεις της να έβρισκαν αντίθετο μέρος μελών της πλειοψηφίας. Στο βαθμό που "πλειοψηφία" δεν λογίζονται μόνον οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Σε πολύ μικρότερο βαθμό, κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί και στην συμπαγή κομματικά παράταξη του Αλέκου Χρυσού, η οποία όμως περιλάμβανε μερικούς συνεργαζόμενους, που έχουν την δυνατότητα να παράγουν πολιτική άποψη και σκέψη.
Η διαπαραταξιακή στη βάση των δημοτικών συμβούλων ήταν καταδικασμένη.
Ευτυχώς δεν είχε καμιά δραστηριότητα και έτσι δεν προέκυψε καμιά πιθανή σύγκρουση.
Νομίζω σήμερα, μπορούμε να μιλήσουμε για μια επιτροπή ανάπλασης, χωρίς άγχος πλειοψηφιών-μειοψηφιών, χωρίς να είναι πασαρέλα επωνύμων, αλλά πραγματικά ενδιαφερομένων.
Οι δυο από τους τρεις της σχετικής πρωτοβουλίας, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην διαπαραταξιακή, αν και γνώστες του θέματος καλλίτερα από την συντριπτική πλειοψηφία της όποιας διαπαραταξιακής. Και δεν είναι οι μόνοι.
Πιστεύω στην ορθότητα της πρωτοβουλίας και δηλώνω ξεκάθαρα την πρόθεση μου να συμμετέχω στην προσπάθεια υλοποίησης της.
Γιώργηδες και Λάκη, είμαι στη διάθεση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου