Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών πρωτοπορεί...


Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, εκτός από τις επίσημες αργίες.


Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν με το σύνηθες πρόγραμμα και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων με το κανονικό ωράριο (6.30π.μ.-4.30μ.μ.) τις εξής ημέρες: Τετάρτη 21, Πέμπτη 22, Παρασκευή 23, Τρίτη 27, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011, καθώς και Δευτέρα 2, Τρίτη 3, Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012.


«Η συνεχής λειτουργία των δημοτικών δομών παιδικής φροντίδας εντάσσεται στην πάγια πολιτική της διοίκησης του δήμου για τη μεγαλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων, και ειδικά όσων απασχολούνται στον απαιτητικό ιδιωτικό τομέα. Αυτή η εξαιρετικά χρήσιμη και πρωτοποριακή για όλη την Ελλάδα απόφαση ελήφθη από τη δημοτική αρχή το 2007 στον πρώην Δήμο Συκεών και από την περσινή χρονιά διευρύνθηκε σε όλο το νέο Δήμο Νεάπολης-Συκεών», σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.


«Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία των τελευταίων χρόνων, η συμμετοχή στους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων των Χριστουγέννων ή του Πάσχα ξεπερνά και το 65%, γεγονός που αποδεικνύει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι γονείς, και κυρίως όσοι αναγκάζονται να εργάζονται ακόμη και την παραμονή ή και ανήμερα των εορτών, από ένα δήμο-σύμμαχο, που να βρίσκεται μόνιμα δίπλα τους και να φροντίζει τα παιδιά τους. Έτσι, δεν χρειάζεται να καταφεύγουν σε ιδιωτικές και δαπανηρές λύσεις, επιβαρύνοντας τον ήδη βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό», υπογραμμίζει.


«Ειδικά στις σημερινές, δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες, κάτω από τις οποίες καλούμαστε να ζήσουμε όλοι, και πολύ περισσότερο οι μισθοσυντήρητες οικογένειες ή όσες έχουν άνεργα μέλη, πρώτιστη ευθύνη της δημοτικής μας αρχής είναι να είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι, χωρίς ποτέ να απογοητεύουμε τους συμπολίτες μας.

»Εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια του δήμου και του καταρτισμένου επιστημονικού μας προσωπικού, και τους ευχαριστήσουμε θερμά γι' αυτό. Εκατοντάδες βρέφη, νήπια και παιδάκια λαμβάνουν την καλύτερη φροντίδα και τις ποιοτικότερες υπηρεσίες από τις παιδαγωγούς και τους ειδικούς συνεργάτες, στις σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές εγκαταστάσεις», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.


Να προστεθεί, τέλος, ότι φέτος παράλληλα με τις απογευματινές δραστηριότητες λειτουργεί και πρωινή δημιουργική απασχόληση και φύλαξη παιδιών ηλικίας δημοτικού σχολείου σε τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ανά Δημοτική Ενότητα. Στις Δ.Ε. Συκεών και Αγίου Παύλου στο ΚΔΑΠ Φωκά (2ο Δημοτικό Σχολείο, οδός Οδυσσέως Φωκά 20), στη Δ.Ε. Νεάπολης στο ΚΔΑΠ Αθανασίου Διάκου (οδός Αθ. Διάκου 16) και στη Δ.Ε. Πεύκων στο ΚΔΑΠ Πεύκων (1ο Δημοτικό Σχολείο, οδός Δημοκρατίας 59). Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς των Δ.Ε. καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου