Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ό,τι πείτε...





Είναι πρωτοφανής ο απλοϊκός τρόπος που αντιλαμβάνονται πολλοί δημοτικοί μας σύμβουλοι τον ρόλο τους.
Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και υπό την πίεση των γεγονότων και των διαμαρτυριών των απλήρωτων εργαζομένων στην ΔΗΚΕΠΑ, ακούστηκε και στηρίχτηκε από αρκετά μέλη του δ.σ. το υψηλών προδιαγραφών επιχείρημα.
-Θέλω να ακούσω την άποψη των εργαζομένων τι να κάνουμε με την ΔΗΚΕΠΑ, να την κλείσουμε ή όχι, και θα το στηρίξω.
Ακούγεται δημοκρατικό;
Εμένα μου ακούγεται σαν ύμνος στην ανευθυνότητα.
Η ΔΗΚΕΠΑ, μια δημοτική επιχείρηση που μέχρι πέρυσι εξυπηρετούσε πάνω από 4.000 συμπολίτες μας με τα προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού που είχε, σήμερα είναι ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Κάποια τμήματα που ξεκίνησαν λιγότερο από έναν μήνα τώρα και θα κλείσουν σε έναν μήνα, δεν λογίζονται καν σαν προσπάθεια. Κοροϊδία είναι.
Η ΔΗΚΕΠΑ, ένας από τους πυλώνες του δήμου, ο σπουδαιότερος μαζί με την καθαριότητα, αντιμετωπίζει άμεσα το λουκέτο.
Στις επιλογές, στις άμεσες τακτικές, στην στρατηγική που χρειάζεται για να μην χαθούν οι υπηρεσίες της και συνακόλουθα οι θέσεις εργασίας που προσφέρει, υπάρχουν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας που λένε… «ότι πουν οι εργαζόμενοι»
Φυσικά έχει σημασία τι λένε οι εργαζόμενοι. Και η άποψη τους πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, σε κάθε απόφαση που θα ληφθεί. Δεν είναι όμως δική τους ούτε η ευθύνη, ούτε η επιλογή του τρόπου που θα λειτουργεί αυτή η μηχανή.
Γι αυτό υπάρχει η τοπική αυτοδιοίκηση, γι αυτό γίνονται οι εκλογές, γι αυτό ψηφίζει ο καθένας μας ότι του κατεβάσει η κούτρα του.
Αλλιώς κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, παραδώστε τα κλειδιά. Να στείλει η κεντρική διοίκηση έναν διοικητή Κερατσινίου-Δραπετσώνας να μην ξενυχτάτε και σεις, ούτε να αγχώνετε το μυαλουδάκι σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου