Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εντυπωσιακή συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Κερατσίνι

Ευτυχώς, ο Νότης Ανανιάδης κρατούσε σημειώσεις.
Έτσι έχουμε ένα πλήρες ρεπορτάζ από τα χτεσινά εγκαίνια στο http://www.portnet.gr

Φ. Κουβέλης : Λύσεις υπάρχουν σε άλλη κατεύθυνση


Με μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση και προσέλευση κόσμου που ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΜΑΡ Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στην πλατεία Ρούπελ (Ερμού και Βυζαντίου), στο Κερατσίνι, την Τετάρτη το βράδυ. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε το στίγμα της ΔΗΜΑΡ, για την πολιτική που υποστηρίζει για την έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας ότι λύση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι η πολιτική των οριζόντιων περικοπών, που πλήττει πρωτίστως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. «Λύση δεν μπορεί να είναι ούτε η αύξηση των έμμεσων φόρων, που πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα, ούτε η φορολόγηση της πολύ μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» υποστήριξε ο Φώτης Κουβέλης.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκει να κινηθεί πολιτικά η ΔΗΜΑΡ, μετά την μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερες επιλογές και την αναδίπλωση δυνάμεων της Αριστεράς σε παλαιοκουμουνιστικές θέσεις, που κάνουν λόγο ακόμη και για έξοδο της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στην δραχμή. Η Δημοκρατική Αριστερά φιλοδοξεί να ενώσει και να εκφράσει τις δυνάμεις, που μένουν σε αυτόν τον τεράστιο χώρο χωρίς βασικό πολιτικό σημείο αναφοράς. Θα μπορούσε να αποτελεί την συμπύκνωση των πολιτικών σημείων της ομιλίας του Φώτη Κουβέλη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στάθηκε ιδιαίτερα και στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην υψηλού πολιτικού συμβολισμού, όπως την χαρακτήρισε, κίνηση της παραίτησης των τεσσάρων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, από την επιπλέον αμοιβή που προκύπτει από την συμμετοχή βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής. Και καταχειροκροτούμενος υπενθύμισε τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, που αφορούν τη μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατάργηση του δικαιώματος των βουλευτών να απολαμβάνουν επιπλέον σύνταξη, πέραν της συντάξεως που δικαιούνται απ’ τον κύριο ασφαλιστικό τους φορέα.


Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν εκτός των άλλων, οι δήμαρχοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λ. Τζανής, Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, ο πρόεδρος του ΔΣΠ Γ. Μανουσάκης, μέλη της εκτελεστικής γραμματείας και της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι απ’ τον ευρύτερο Πειραιά κλπ.

3 σχόλια:

  1. MANO KANE KAMMIA NEA ANARTHSH NA MAS PEIS GIA TON TZANH POY TA PAEI PERIFHMA! EXOYME ANAGKH NA GELASOYME LIGAKI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mano ton fagate kai ton Tsoutsa. Akolouthei o Giannakidis. Kai meta poion exei sto stoxastro o pragmatikos Dimarxos; Pote tha to peite sto marionetta gia na to ylopoiisei;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΝΟ Η ΣΑΛΩΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΡΕΧΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΣ ΕΡΙΞΕ ΧΥΛΟΠΙΤΤΑ (ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΖΟΥΠΗ), ΟΠΟΤΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή