Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Λέγε, λέγε το κοπέλι…

Υπάρχουν 3-4 blogs στην πόλη μας που έχουν στοχοποιήσει τον δήμαρχο Λουκά Τζανή και το σύνολο των συνεργατών του. Ακόμη και καλημέρα να πει με λιακάδα τον αποπαίρνουν. Και επί πλέον, μόλις προσπαθήσει να προβάλει το έργο της διοίκησης του, αμέσως τον εγκαλούν για «σπατάλη του δημόσιου χρήματος».
Με αυτή τη διαπίστωση ξεκίνησα χτες την καταμέτρηση και κατέληξα σε μια εντυπωσιακή συγκομιδή μέσα στο τελευταίο τριήμερο. Σε σύνολο 25 σχολίων έχουμε 19 αρνητικά εκ των οποίων τα 14 αφορούν σε κουτσομπολιά και τα υπόλοιπα σε πολιτικές κριτικές.
Και ξεχωρίζω μερικούς τίτλους: οι σύμβουλοι του δήμαρχου παρκάρουν παράνομα, κουβαρντάς ο δήμαρχος δίνει ενισχύσεις σε σωματεία, ο εμπορικός σύλλογος Κερατσινίου φυτεύει λουλούδια (με φωτο του Αλέκου Χρυσού), ο δήμαρχος «Ναπολέων», ο Λούκι Λουκ(ας), ποιος δέχεται ροζ καρδούλες;, «ο αντιπρόεδρος», ο γάιδαρος, κλπ.
Δεν είναι έξω από την πολιτική κουλτούρα μας τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.
Κάθε άλλο.
Όπως και η εφεύρεση πριν 75 χρόνια της λογικής «πες-πες κάτι θα μείνει» εξακολουθεί να κυριαρχεί στον πολιτισμό μας στο σύνολο του.
Η σημερινή όμως ανάρτηση από το keratsini-drapetswnanews, ξεπερνά κάθε όριο.
Με αφορμή την τοποθέτηση πινακίδων στα όρια του δήμου με τους άλλους δήμους, κάνει μια μοναδική σε παραπληροφόρηση επίθεση στον δήμαρχο, εν είδη ρεπορτάζ που είναι εντελώς ψεύτικο, και προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις του δήμου μας με τον γειτονικό δήμο Νίκαιας-Ρέντη.
Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς περίεργη.
Και την ονομάζω περίεργη, γιατί δεν υπάρχουν τα αναγκαία στοιχεία για να την αποκαλέσω με άλλη λέξη.
Όμως.
Επειδή γενικώς υπάρχει η φήμη ότι αυτό το blog ελέγχεται, ή έστω ανήκει στον πιο αφοσιωμένο οπαδό του Ζαχαρία Ζούπη έχω την εντύπωση ότι πρέπει ο ίδιος ο Ζαχαρίας να τοποθετηθεί πάνω στο περιεχόμενο της ανάρτησης και γενικότερα στο επίμαχο θέμα.
Και ποιο είναι το θέμα.
Σύμφωνα και με τον τοπογραφικό χάρτη του δήμου Νικαίας, -το αναρτώ από κάτω σε ξεχωριστεί ανάρτηση για να μην του κάνω αλλαγή μεγέθους και να μπορείτε να το ζουμάρετε όσο θέλετε- ο λόφος ο οποίος περιλαμβάνει το θέατρο Κατράκειο ανήκει στο Δήμο μας.
Αυτή η πραγματικότητα έρχεται επίσημα από το 1981 και ανατυπώνεται στο χάρτη με ημερομηνία Οκτώβριος 2010.
Είναι προφανώς ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών του Κερατσινίου από το 81 και μετά που δεν αποδέχτηκαν τα όρια και φτάσαμε στο 2011. Σε όλ’ αυτά τα χρόνια ο ΖΖ έπαιξε σημαντικό ρόλο στις περισσότερες διοικήσεις.
Γι αυτό η τόσο βίαιη αντίδραση;
Δεν θα τον κρεμάσει κανείς.
Οφείλει όμως να τοποθετηθεί.
Η προσπάθεια να δυναμιτιστούν οι σχέσεις του δήμου μας με τον δήμο Νικαιας-Ρέντη υποδαυλίζοντας μια λογική ότι «πάμε να τους φάμε το θέατρο» δεν είναι πολιτική.
Είναι βαθιά καιροσκοπική.
Και επειδή τα πραγματικά όρια του καλλικρατικού δήμου μας αργά ή γρήγορα θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο, καλό είναι όλοι να προετοιμάζονται.

9 σχόλια:

  1. http://www.halkidona.gr/2011/04/katrakio_keratsini/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράψε τα blogs για να ξέρουμε τι να διαβάζουμε, δώσε γραμμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Μάνο στο τομέα της παραπληροφόρησης μάλλον είσαι πρώτος! Εσύ δεν έγραψες οτι ο Χρυσός θα παίρνει 4.500 χιλιάδες ευρώ? οπότε στην λάσπη έχεις τα πρωτεία!! τα blogs ειναι υπερβολικά αλλα λένε αλήθειες!!
    1)Σπαταλάει πολλά χρήματα σε αφίσες και χαρτιά ο Τζανής για την προσωπική του προβολή και Έχει απληρωτους εργαζόμενους??
    2)Εχει δώσει 20.000 στον Ποιμενικό αυλό?
    3)Συγκεκριμένος πιτσιρικάς ΔΣ παίρνει μαζί με τον πατέρα του όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου?
    την ατμόσφαιρα την δυναμιτίζει ο ίδιος ο Τζανής δεν μπορείς να τους σκυλοβρίζεις όλους 4 χρόνια με μια εφημερίδα κουτσομπολίστική που ούτε η ''Λαμπίρη'' δε θα έβγαζε στην εκπομπή της και μετά να μην περιμένεις οτι οι άλλοι δεν θα σε περιμένουν στην γωνία! ποσο μάλλον οταν έχουν και πατήματα!! Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Κ. Τζανή μην ξεχνάμε οτι είναι το ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ κα η αγορά των Λουλουδιων....το νεκροταφείο της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ..κλπ. Ο κόσμος αυτές περιμένει όπως και ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, γιατι στους γύρω Δήμους δεν υπάρχει αυτό το χάλι..μόνο εμείς έχουμε γίνει σαν τον Πειραιά! και όχι επειδή εκανε μια επιτροπή εθελοντισμού να το θεωρεί και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και καλλίτερα να μείνετε σ' αυτό.
    όσοι μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και βέβαια είναι..αλλά όπως πάντα αποφεύγεις να απαντήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kirie Mano an einai parapliroforisi auto pou anefera gia to katrakeio giati o dimos nikaias sigkalese ektakto dimotiko simvoulio gia na sizitisei to thema tou katrakeiou?
    Episis apokleietai oi plirofories na einai psefdeis giati auto to enimerwthika apo "isilo" proswpo poy den exei sxesi me tous dimous alla asxoleitai me ta vouleutika..
    Episis ontws ena megalo meros tou katrakeiou anikei sto keratsini sta sxedia...alla edw kai tosa xronia poios to ekmatelevetai?
    poios kanei diorganwseis?
    an einai etsi na pame kai sto nekrotafeio tis anastasis na gkremisoume ton toixo...sti perioxi mas den einai? ti douleia exei o peiraias? giati de paei o dimarxos na to gkremisi? fovatai mi tou valoun xeri mapo ton peiraia?
    stammatiste na glifete tous xrimatodotes sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΩ ΠΑΝΩ... ΤΟ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΕΝΩ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΑΡΑΦΟΓΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΟΥΠΗΔΩΝ (ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ keratsini-drapetswnanews, πρώτο είναι καλλίτερα να χρησιμοποιείς την ελληνική γραφή. Τα greeklish είναι πολύ κουραστικά.
    Δεύτερο, γράφεις για ξήλωμα πινακίδων από τον δήμο μας για να τοποθετήσει τις δικές του πινακίδες, και σε συνέχεια ξήλωμα της δικής μας πινακίδας από την Νίκαια για αποκατάσταση. Όλο ψέμματα.
    Τρίτο, εμπλέκεις την κινητοποίηση του δήμου μας κατά του ΟΛΠ, σαν παράδειγμα ...συνεχούς επίδειξης κακού χαρακτήρα του δήμαρχου μας.
    Προσπαθείς να δείξεις κινητοποίηση για την ...κατάληψη του Κατράκειου, να υποδαυλίσεις μια σύγκρουση ανάμεσα στους δυο δήμους.
    Αυτή η σύγκρουση δεν υπάρχει.
    Θέλεις να προκαταβάλεις το αποτέλεσμα του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της Νίκαιας;
    Για ποιό λόγο;
    Τι σχέση έχει το νεκροταφείο;
    Διαφωνείς εσύ ότι τόσο το νεκροταφείο όσο και το Κατράκειο περιλαμβάνονται στα διοικητικά όρια του δήμου μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη Νίκαια γίνεται επίσης έντονη κουβέντα για το "πρόβλημα".
    Έβαλα μια απάντηση σε τοπικό blog την οποία φέρνω και εδώ γιατί αφορά και την δική μας καφρίλα:
    Παρατηρώ ότι περισσεύουν οι πολεμικές ιαχές στις τοποθετήσεις των αγαπητών γειτόνων της Νίκαιας-Ρέντη σχετικά με το «πρόβλημα» του Κατράκειου.
    Γι αυτό θα σας θυμίσω τηρουμένων των αναλογιών, ότι ο παραλίγο πόλεμος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για τα Ιμια, προξενήθηκε από ένα μαλακισμένο, -ναι, μαλακισμένο όχι εθνικιστικό- τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας που ήθελε φωτογραφίες με την τουρκική σημαία πάνω στα Ιμια.
    Από το τίποτα δηλαδή.
    Ας ανατρέξετε όλοι στα πραγματικά περιστατικά.
    Το Κατράκειο ανήκει διοικητικά –διοικητικά λέω- στα όρια του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σύμφωνα με τον χάρτη που έχω αναρτήσει σ’ αυτή τη διεύθυνση. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος, όπως ακριβώς το νεκροταφείο της Ανάστασης ανήκει στα διοικητικά όρια του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και το 3ο νεκροταφείο στα διοικητικά όρια της Νίκαιας-Ρέντη.
    Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τοποθέτησε πινακίδες στα όρια του δήμου του.
    Ποτέ δεν αμφισβήτησε τίποτα.
    Πως δημιουργήθηκε το θέμα;
    Από την επιθετική γραφή ενός εχθρικού προς τον Τζανή blog του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και από την υποψία του συντάκτη του παρόντος blog, ότι δεν μπορεί, κάτι έχει στο νου του ο Τζανής.
    Αυτά ήταν αρκετά για να ανεβάσετε αδρεναλίνη, να αρχίσετε το υβρεολόγιο, και να συσκοτίσετε την λογική σας.
    Τιμώ, σέβομαι και αγαπώ τον δήμαρχο σας, Γιώργο Ιωακειμίδη.
    Τιμώ, σέβομαι και αγαπώ επίσης τον δήμαρχο μας Λουκά Τζανή.
    Γι αυτό πιστεύω ότι έχουν την ικανότητα να λύσουν αυτή την «διαφορά», χωρίς μάλιστα να χρειαστούν την μεσολάβηση «διαιτητών»
    Κατ’ ευθείαν οι δυο τους, κι ας μας ενημερώσουν μετά.
    Υ.Γ. Μην ακούτε παπαριές του τύπου «ο σύμβουλος του δήμαρχου είπε αυτό και το άλλο»
    Απλά είναι παπαριές.
    Και επειδή ουδέν …κακόν αμιγές καλού, ανακάλυψα το blog τούτο και έτσι θα έχω άλλη μια ενημέρωση για την γειτονιά μας.
    Αδελφικά… και χωρίς διάθεση πισώπλατης μαχαιριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή