Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

μια ανταπάντηση

Οφείλω μια ανταπάντηση στα ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, μια που ασχολήθηκαν εδώ με την προηγούμενη ανάρτηση μου για «τον ΟΛΠ, τον Δήμο, και τους μη εξαιρετέους».
Και να διευκρινίσω ότι τα ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ είναι ομάδα ατόμων που γράφει κι όχι ένας.
Δεν είναι συλλογική ευθύνη λοιπόν οι αναρτήσεις και η συμπάθεια ή αντιπάθεια ακόμη κι αν αναφέρεται στον τίτλο, κατευθύνεται σε συντάκτη ανάρτησης.
Υπήρχε όλη την προεκλογική περίοδο μια μάλλον φιλική διάθεση απέναντι στον Δήμαρχο, δίκαια λοιπόν δημιουργεί ερωτηματικά η τωρινή επιθετικότητα.
Να υποθέσω ότι εκείνος ο συντάκτης έπεσε στο χαντάκι και μέχρι να αναρρώσει ανέλαβε άλλος που βρίσκετε στην άλλη όχθη;

Στο θέμα μας, συγνώμη που σας ξάφνιασα, δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Όμως ας συμφωνήσουμε σε μερικά απλά πράγματα.
Η καταγραφή των γεγονότων δεν είναι πρόβλημα για κανένα.
Τα προβλήματα πάντα ξεκινούν με τον σχολιασμό των γεγονότων ή αν υπάρχει, με την διαστρέβλωση της καταγραφής μέσω του σχολιασμού.
Δεν συμφωνείτε ότι στο θέμα του ΟΛΠ ο στόχος πρέπει να καθορίζει την στάση του Δήμου;
Στόχος είναι να αποκλειστεί η τσιμεντοποίηση.
Πως υπηρετείται αυτός ο στόχος;
Χαϊδεύοντας τον ΟΛΠ όταν δίνει υποσχέσεις μη τσιμεντοποίησης, και κατηγορώντας τον ή κάνοντας του κατάληψη ή οτιδήποτε, όταν δεν σε λογαριάζει.
Αυτό είναι κατ’ εξοχήν συνέπεια στον στόχο από τη μια, και ικανότητα στρατηγικής από την άλλη.
Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς με τον στόχο της παρούσας δημοτικής αρχής, κι άλλο να την κατηγορείς ότι κάνει κολοτούμπες.
Αυτά τα ξέρετε.
Δεν είναι λοιπόν πολιτικά «ύποπτη» η απαξίωση αυτών των κινήσεων ενώ αντίθετα θα έπρεπε να έχει όλη την συμπαράσταση σας;
Στο θέμα της «κουμπάρας» που θα μπορούσε να είναι «ξαδέρφη» ή «ανιψιά» ή «φίλη και οπαδός» δεν αναγνωρίζετε το απλό δικαίωμα στον Δήμαρχο να έχει στο γραφείο του ένα πρόσωπο της δικής του εμπιστοσύνης; Επετηρίδα και στην εμπιστοσύνη;
Κι αυτό φάουλ το βλέπω.
Στο θέμα «της απομάκρυνσης πιστών ανθρώπων και επίδειξης αχαριστίας» μετά τις επιστολές των «πιστών», εντάξει, όλοι συμφωνούμε ότι κάπου παρασυρθήκατε και κάνατε πατάτα, αλλά αυτό έληξε.
Να πω για τον παραγκωνισμό υπαλλήλων και την αξιοκρατία;
Εδώ δε σας κάνω κριτική γιατί υπάρχει πολιτική διάσταση.
Η άποψη της δημοτικής αρχής πάντως είναι, ότι δεν έκανε καμιά παρατυπία άλλωστε η περιφέρεια θα αποφανθεί.
Υπάρχει όμως, σαν προέκταση των ανακοινώσεων των δυο συλλόγων εργαζομένων κατά των αποφάσεων της διοίκησης, ένας σοβαρός πολιτικός προβληματισμός.
Ευχαρίστως θα τον αναπτύξω στις σελίδες σας, αν μου δώσετε πράσινο φως.

17 σχόλια:

  1. Ποιος έλεγε ότι δεν μιλάει με τον ΟΛΠ και στρογγυλοκάθισε στο τραπέζι και μάλιστα έβγαλε δελτίο τύπου εγκωμιαστικό για τον ΟΛΠ ; Μήπως διάβασες τι λεέι ο ΟΛΠ, όλα συνεχίζονται, αναβάλεται για να συζητηθεί αυτό που ήταν να ξεκινήσει! το 2015.
    Για πήγαινε να δεις πως εργάζονται στην καρβουνόσκαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συμπερασμα ειναι ενα: Στο θεμα το ΟΛΠ ο Τζανης εστησε ενα κακοφτιαγμενο πανηγυρακι το οποιο δεν απεφερε ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ομως δυστυχως πατωντας στην εικαζομενη απροθυμια των δημοτων να διαβασουν και να αναλυσουν μακροσκελεις ανακοινωσεις του ΟΛΠ, προσπαθησε με διαφορα επικοινωνιακα τερτιπια στα οποια ενταχθηκε και αυτο εδω το μπλογκ δικην πρωταγωνιστη, να κερδισει τις εντυπωσεις διχως να εχει καταφερει το παραμικρο. Ομως πολυ γρηγορα οι επικοινωνιακες μασκες κατερρευσαν απο τον ιδιο τον Τζανη με τελικο αποτελεσμα την ομολογια της περιφημης τρυπας στο νερο...Πλεον το ομολογει και ο ιδιος ο Τζανης οτι δεν καταφερε το παραμικρο οποτε σε απηλλαξε απτο καθηκον να προσπαθεις να πεισεις τον κοσμο μεσω αναρτησεων στο μπλογκ σου οτι ο δημαρχος καταφερε κατι πολυ σπουδαιο το οποιο προσπαθουμε εμεις οι κακοι να μειωσουμε. Και εις ανωτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που κατάφερε ο Τζανής ανώνυμε, είναι να φέρει στο προσκήνιο την υπόθεση της ανάπλασης της βιομηχανικής περιοχής την οποία ο μεν Μελάς αγνοούσε παντελώς, ο δε χρυσός επιμελώς έθαβε.
    Αν είναι τίποτα, τότε τίποτα.
    Όταν λες "εμείς οι κακοί να μειώσουμε" που αναφέρεσε;
    Ποιοί εσείς δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να φερεις την υποθεση στο προσκηνιο μπορει να ειναι το μεσο για να πετυχεις τον στοχο ομως δεν γινεται και δεν ειναι ποτε δυνατον να ειναι ο κυριος στοχος...Ο στοχος πρεπει να ειναι συγκεκριμενες πολιτικες συμφωνιες εις οφελος των δημοτων. Δυστυχως ομως γλωσσα λανθανουσα αληθεια λεγει. Πραγματι ο στοχος του Τζανη εξαντλειται στο να το φερει στο προσκηνιο την υποθεση προκειμενου μεσω αυτης να οικοδομησει ενα προφιλ αγωνιστη δημαρχου διχως το παραμικρο πολιτικο κερδος στηριζομενος φυσικα στα προθυμα παπαγαλακια που δικην κλακαδορων εσπευσαν να θριαμβολογησουν υπερ του αγωνιστη Γκλετσοδημαρχου. Την εφερε λοιπον την υποθεση στο προσκηνιο, καταφερε να τον χειροκροτησουν οι γνωστοι υποτελεις και η υποθεση εκλεισε διχως το παραμικρο κερδος για τους δημοτες. Δυστυχως λοιπον για εσας, παρα την περισσια ζεση να κανετε το ασπρο μαυρο, εκτος απτο θεμα, βγηκε στο προσκηνιο και η αληθεια...Η οποια ηταν οτι ο Τζανης εστησε ενα κακοφτιαγμενο πανηγυρακι το οποιο αποτελεσε την δικαιολογια για τις οποιες καθυστερησεις στην εφαρμογη του Καλλικρατη, και το οποιο δεν απεφερε το παραμικρο οφελος και το οποιο εληξε με τον δημαρχο να βαζει την ουρα στα σκελια και να υποχωρει ατακτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτή η "υπόθεση εργασίας" δεν στηρίζεται σε κανένα απολύτως πραγματικό γεγονός, παρά μόνο στην επιθυμία των αντιπάλων του Δήμαρχου.
    Ως γνήσιοι απολογητές των ανώτερων κομματικών σας κλιμακίων, αναγνωρίζετε σαν μόνη πηγή αλήθειας τις ανακοινώσεις του ΟΛΠ και θριαμβολογείτε για "αποτυχία" της δημοτικής τακτικής.
    Άλλωστε αυτό ήταν εδώ και χρόνια το πρόβλημα της παράταξης(;) σας. Η υπακοή.
    Η έννοια της διεκδίκησης λείπει από το λεξιλόγιο σας και προσπαθείτε να την απαξιώσετε γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσεις οι διεκδικητικοι τι κανατε δηλαδη? Πηγατε για ενα πρωινο καφεδακι εξω απο τον ΟΛΠ, απλωσατε κανα δυο τρια πανω, βγαλατε πεντε φωτογραφιες για να τις βαλετε στο φεισμπουκ και γυρισατε σπιτια σας να φατε μαγειρευτο φαγητο απτις κυραδες σας. Και το αποτελεσμα για τους δημοτες ποιο ηταν? Μηδεν εις το πηλικον. ΜΗΔΕΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά! αν έτσι νομίζεις... εσύ στο φαστφουντάδικο ... χωρίς αλάτι... μην ανεβάσεις και πίεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επισης για να μην ξεχνιομαστε...Καμμια απτις 3 παραταξεις της αντιπολιτευσης δεν ειχε στις προγραμματικες της θεσεις, σχεδια περι αναπλασης της παραλιακης ζωνης η οποια θα γινοταν παρκο ωστε οι δημοτες να ανακτουσαν την προσβαση τους στην θαλασσα. Ο μοναδικος που τα ελεγε αυτα ηταν ο Τζανης οποτε υπο αυτο το πρισμα κρινεται...
    Αν το καταφερει θα του δωσουμε θερμοτατα συγχαρητηρια και θα τον ψηφισουμε κιολας στις επομενες. Αν ομως δεν τα καταφερει θα τον καταγγειλουμε ως συνειδητο ψευτη που παραμυθιασε τους δημοτες προς ιδιον οφελος. το ιδιο μαλιστα περιμενω να κανεις και εσυ που καυτηριαζεις τον Παπανδρεου για το περιφημο "λεφτα υπαρχουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επισης για να μην ξεχνιομαστε, εσεις δεν ησασταν αυτοι που προεκλογικα λεγατε οτι Χρυσος και Μελας τα ειχαν βρει κατω απτο τραπεζι προκειμενου να εμποδισουν την εκλογη του Τζανη διοτι ειχαν πολλα να κρυψουν (υπονοωντας οικονομικες ατασθαλιες) τα οποια ο Τζανης ο ασυμβιβαστος θα τα εφερνε στο φως? Τι εγινε τελικα? Παλι παραμυθια λεγατε στον κοσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δηλαδή, για να μην ξεχνιώμαστε, αμφισβητείς την προεκλογική κάτω από το τραπέζι, συνεργασία των Μελά-Χρυσού;
    Μήπως αξίζει τον κόπο να διερευνηση κι αυτό το θέμα η "επιτροπή δεοντολογίας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι την αμφισβητω...Ειπαμε εσεις δεν λεγατε οτι υπαρχουν ατασθαλιες τις οποιες ο Τζανης δεν θα συγκαλυπτε, θα εφερνε στην φορα, το μαχαιρι θα εφτανε στο κοκκαλο απτον αδεκαστο Γκλετσοδημαρχο και λοιπες χαριτωμενιες? Πουντες οι ατασθαλιες ντε? Θα περιμενουμε πολυ ακομα?
    Ειτε τις συγκαλυψε τελικα ο Τζανης συνεπως ειναι απολυτως συνενοχος σε πραξεις διασπαθισης δημοσιου χρηματος, ειτε λεγατε ψεματα στον κοσμο αρα χωρις πολλα πολλα, ειστε συνειδητοι ψευτες. Διαλεγεις και παιρνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτά τα άλματα λογικής και οι συμψηφισμοί ήταν χρήσιμα στο παρελθόν. Τώρα πια ο κόσμος δεν τσιμπάει και σε κάνουν ρεζίλι. Η προεκλογική συμφωνία μεταξύ των συνδυασμών Μελα-Χρυσού , ευτυχώς, αποδεικνύονται και από τις φωτογραφίες που έχω αναρτήσει (http://drapetsona-manos.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html ).
    Για το οικονομικό φιάσκο στη διοίκηση και των δυο πρώην Δήμων, έχουμε ακόμη καιρό, σιγά-σιγά θα εμφανίζεται.
    Αλήθεια, γιατί δεν έδωσε η διοίκηση Χρυσού τα δεδικασμένα χρήματα προς τους υπαλλήλους της Δραπετσώνας που είχε υποσχεθεί και τα έκανε μπαλάκι στην νέα διοίκηση;
    Υποτίθεται, όπως είχε δηλώσει, ότι τα είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αυθαιρετολογιες απτην αλλη ηταν ειναι και θα ειναι διαχρονικες οσο ευδοκιμουν πολιτικες λογικες παρομοιες της δικης σου, δηλαδη να πεταω μια αυθαιρετη μπαρουφα και να την πλασαρω με αναλογη πειστικοτητα που αναλογει σε θεσφατο. Στο παραπανω μηνυμα αναφερεις για "συμφωνια κατω απτο τραπεζι", την οποια και αμφισβητησα. Το οτι ο Μελας στον δευτερο γυρο στηριξε Χρυσο ηταν γνωστο ομως αυτο δεν εγινε κατω απτο τραπεζι αλλα ανοιχτα οπως απεδειξες κιολας με τις φωτογραφιες που επικαλεισαι...Αυτο λοιπον που αμφισβητησα για να στο κανω πιο λιανα γιατι παριστανεις οτι δεν καταλαβαινεις, δεν ηταν το αν υπηρξε συνεργασια αλλα οτι η συνεργασια ηταν στο πλαισιο συγκαλυματος και συγκαλυψης ατασθαλιων...Αποτι καταλαβα απτην απαντηση σου επιθυμεις να αγορασεις χρονο περιμενοντας τα σκανδαλα τα οποια πουλουσατε προεκλογικα...Ας περιμενουμε λοιπον...Ομως οσο δεν αποκαλυπτετε κατι, ισχυει στο ακεραιο το

    Ειτε τις συγκαλυψε τελικα ο Τζανης συνεπως ειναι απολυτως συνενοχος σε πραξεις διασπαθισης δημοσιου χρηματος, ειτε λεγατε ψεματα στον κοσμο αρα χωρις πολλα πολλα, ειστε συνειδητοι ψευτες. Διαλεγεις και παιρνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγόρι μου κρύβεσαι μέσα στην ανωνυμία. Δικαίωμα σου, αλλά και μειονέκτημα σου μαζί. Ο ανώνυμος , δηλαδή εσύ, μπορεί να κατεβάσει ότι παπάρα θέλει χωρίς κόστος. Εγώ αναλαμβάνω το κόστος που μου αναλογεί.
    Η συμφωνία, και λόγω των φωτογραφιών, φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν κερδίζεις σε ειλικρίνια, παρόλο που άργησες να την αποδεχθείς. Εκείνο που μπορείς ακόμη να αμφισβητείς, δεν περιμένω και τίποτα άλλο, είναι ότι η συμφωνία υπήρξε και ήταν γνωστή πριν τις εκλογές, ότι δηλαδή όποιος μείνει απ' έξω θα στηρίξει τον άλλο. Έτυχε απ' έξω να είναι ο Μελάς.
    Κλασσική περίπτωση παλαιοκομματισμού δηλαδή.
    Για τα υπόλοιπα, έχουμε καιρό.
    Ακόμη στις 50 μέρες είναι ο Τζανής.
    Όχι για να πειστείς εσύ. Φαίνεσαι χαμένος.
    Οι πολίτες έχουν και θα έχουν το λόγο, όσες παπαριές περί θέσφατων κι αν γράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλλα λογια να αγαπιομαστε για ακομα μια φορα. Ισως κανεις οτι δεν καταλαβαινεις αλλα ισως και πραγματι να μην καταλαβαινεις μιας και δεν φαινεσαι ιδιαιτερως οξυδερκης. Επαναλαμβανω για τελευταια φορα οτι η εφημεριδα του Τζανη μιλουσε προεκλογικα για σκανδαλα τα οποια επιβαρυναν τον Μελα και η στηριξη προς τον Χρυσο ηταν μια προσπαθεια να συγκαλυφθουν αυτα τα σκανδαλα. Εγω σε αυτο στεκομαι και λεω: Ειτε τα σκανδαλα ηταν υπαρκτα οποτε οφειλει ο Τζανης να τα αποκαλυψει ειτε τα σκανδαλα ηταν παραμυθια και προσπαθεια συνειδητης προβοκατσιας. Τελεια. Ειτε βγαζετε στη φορα σκανδαλα ειτε ειστε ψευτες. Τριτος δρομος δεν υπαρχει. Ποσο πιο απλο απ'αυτο? Μιλησατε προεκλογικα για σκανδαλα, φορεσατε την τυμβενο της καθαρσης, οφειλετε να την φερετε εις περας. Διαφορετικα ειστε επαγγελματιες παραμυθαδες και τιποτα παραπανω.

    Και κατι τελευταιο: Επειδη λες και ξαναλες οτι ο λαος κρινει και εχει τον τελευταιο λογο...Ασφαλως και ουδεις το αμφισβητησε! Ωστοσο θα περιμενα λιγοτερη αλαζονια απο εναν οπαδο ενος κομματος-γκρουπας της ταξης του 1,5%, γιατι αυτο το "ο λαος κρινει" ειναι το μονιμο μοττο του δικομματισμου κοντρα στα κομματα της δικης σου λογικης...Εκτος αν ο λαος κρινει μονο οσον αφορα τα δημοτικα δρωμενα και μονο τοτε εχει δικιο. Πασο...απτους Τζανηδες ολα μπορει να τα περιμενει κανεις διοτι ουτε ιδιαιτερως εξυπνοι εισθε ουτε ιδιαιτερως ειλικρινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θέλω να σε διαβεβαιώσω, ότι από το στυλ και την ανωνυμία σου σε κόβω για ανθρωπάκι, απ' αυτά που κυκλοφορούν μαζικά στους διαδρόμους των κυβερνητικών-κομματικών γραφείων.
    Αν ποτέ θελήσεις να εκτεθείς επώνυμα, τότε θα τα πούμε.
    Ως τότε μπορείς να κοκορεύεσε χαμηλόφωνα σε όσους σε παροτρύνουν.
    Χαμένος είσαιέτσι κι αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή