Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

άλλη μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με καυγά...



 Ο Τέλης Βασιλάκης, μου ζητά να πάρω θέση!
Καμιά αντίρρηση.
Σε μεγάλο κείμενο «ρεπορτάζ» για άλλο ένα –ως συνήθως άθλιο, με τα μπινελίκια του και όλα τα κομφόρ- δημοτικό συμβούλιο, θέτει άκρως υποκειμενικά ερωτήματα, που καλό είναι να απαντηθούν. Μια που μου κάνει την τιμή, ας πω την γνώμη μου.

Τέλη, με μπερδεύεις!
Σε τι ακριβώς να δείξω ευαισθησία;
Στα «κορίτσια του Χρονόπουλου»; Όμορφα είναι.
Στο επεισόδιο που περιγράφεις;
Στην «στήριξη των επιλογών του ηνωμένου κατεστημένου ΠΑΣΟΚ»;
Στον ορισμό δημοτικών συμβούλων για το ΔΣ του ΔΑΣ;
Ή στην ανικανότητα (όπως υπονοείς και συμφωνώ) της δημοτικής αρχής να επιληφθεί σε οτιδήποτε;
Με την σειρά, να μην σου αφήσω τραυματικές απορίες.
Χαρακτήρισε το «βαστατε ρε» την Μαρία Μαίλη χρυσαυγήτισα και φυσικό είναι να τα πήρε στο κρανίο η γυναίκα, μια που το «χρησαυγήτισα» για κάθε άνθρωπο με στοιχειώδες δημοκρατικό συναίσθημα, είναι βρισιά. Για κάποιους λόγους που δεν είναι του παρόντος, αυτό το μπλογκ, το βαστάτε… αν και δεν το ξεκίνησες, χρεώνεται πια σε εσένα. Θα μου πεις, είχες τόση κόντρα μαζί του. Εντάξει, στο παρελθόν. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είσαι σαφώς ικανότερος από τους ανώνυμους δημιουργούς του, επομένως τεκμαίρεται ότι από την σύγκρουση βγήκες νικητής, άρα τουλάχιστον καθοδηγητής τώρα πια.
Είναι σίγουρο ότι βλέποντας σε η Μαρία, έκανε χιούμορ. Το ξέρεις, αλλά το γράφω για να γραφτεί. Καμιά σχέση με την περίπτωση του Θωμά Σίδερη και τις απειλές που δέχτηκε, νομίζω μπορείς και εσύ όπως και εγώ, να υποθέσουμε βάσιμα ότι είναι σκληρή αλήθεια.
Δεν πιστεύω και το λέω σοβαρά, ότι ο Χρονόπουλος έχει ομάδα, πολύ περισσότερο γυναικεία. Με τον γνωστό σου τρόπο πας να του δημιουργήσεις πρόβλημα με την Λέτα!
Συντονισμοί και συζητήσεις σίγουρα γίνονται μπροστά στη λαίλαπα της διοίκησης, αλλά ομάδες (κακώς) δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν θα βλέπαμε αποτελέσματα.
Το ζούμε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, είτε γίνεται είτε αναβάλλεται. Η διοίκηση κινείται σταθερά στον άξονα από παρατυπία ως παρανομία, και όντας μειοψηφική, στο τέλος κάνει ότι θέλει. Θεωρώ ότι από αυτό το 41μελές δημοτικό συμβούλιο, θα ήταν καλό για την Πόλη να μην επανεκλεγούν οι 30 περίπου. Κάποτε ίσως σου μιλήσω για τους 11.
Η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει στο ΔΣ, επομένως; Ποιες επιλογές στηρίζει και περνά, ποιανού «ηνωμένου κατεστημένου ΠΑΣΟΚ», έναντι τίνος;
Δεν έχει νόημα να ανακατεύουμε κεντρικές πολιτικές επιλογές και κυβερνητικές συνεργασίες, είναι άλλο θέμα. Στα δημοτικά μας, πολλοί και κατά το δοκούν θέλουν να χρεώνουν την ΔΗΜΑΡ από δω και από κει. Υπάρχει και το αντίστροφο, που θα έπρεπε κάποιο έξυπνο μυαλό (όπως εσύ και όχι μόνον) να σκεφτεί για να αποφύγει τις εκπλήξεις. Αν χρεώσεις, έστω και σαν υπόθεση εργασίας, το από δω και το από κει στη ΔΗΜΑΡ, θα βγάλεις ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Γιατί όταν γράφω, και δεν το λέω μόνον εγώ, ότι οι 30 περίπου είναι είτε ανίκανοι να σταθούν στο ύψος του ρόλου τους, είτε εκπρόσωποι ενός διεφθαρμένου πολιτικού παρελθόντος, καταλαβαίνεις ότι τα περιθώρια αλαζονικών συμπεριφορών και επιβολών είναι πολύ-πολύ περιορισμένα, έως ανύπαρκτα.
Και δυο λόγια για τον ΔΑΣ στον οποίο και εγώ και όλοι όσοι ασχολούνται, δεν μετέχουμε με κομματική ταμπέλα.
Αιφνιδίως για μένα, και αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις από ποικίλες πηγές, στις εκλογές γίναμε δυο παρατάξεις. Με τα όλα τους, με ό,τι σημαίνει παράταξη. Δεν μπορούν να νικήσουν και οι δυο, η μια έχασε. Μπορεί ο δήμαρχος να είχε λάβει υψηλές διαβεβαιώσεις για το αποτέλεσμα. Ας πρόσεχε, ας ρώταγε. Το ‘χει αυτό το κουσούρι, να του αρέσουν μόνο τα γλυκόλογα και να μην κοιτά παραπέρα. 
Το βέβαιο είναι ότι ο ΔΑΣ είναι ένας ισχυρότατος σύλλογος 900 περίπου αθλητών, με βαθιές ρίζες στην πόλη, μεγάλη ιστορία και ακόμη μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες (μη ξεχνάς, δυο ολυμπιακά μετάλλια στις καταδύσεις). Εξυπνακισμοί λοιπόν και τρωικοί πόλεμοι δεν θα γίνουν ανεκτοί ούτε από την διοίκηση, ούτε από τα μέλη, ούτε από τους ενδιαφερόμενους πολίτες της Δραπετσώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου