Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τα έργα στην περιφερειακή του ΟΛΠ



 Η επισκευή της περιφερειακής λεωφόρου του ΟΛΠ, αποτελεί μνημείο πρόχειρου συντονισμού και οργάνωσης.
Τα γεγονότα είναι όπως τα περιγράφει το ρεπορτάζ από το http://newsta.gr πιο κάτω, και η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Στέφανου Χρήστου, ήταν αναγκαία. Να συμπληρώσω μόνον, ότι όσον αφορά στην ίδια την λεωφόρο είναι η δεύτερη ίδια επισκευή που γίνεται (η γέφυρα του ΟΛΠ... και Ο ΟΛΠ και ο δρόμος του) και αυτό δείχνει την προχειρότητα του έργου όχι μόνο στον σχεδιασμό του, αλλά και στην κατασκευή του, χωρίς φυσικά να υπάρχουν ευθύνες. Ακόμη έχουμε large συνειδήσεις σε ότι έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα


Αποφάσισαν να την επισκευάσουν και καλά κάνουν.
Στο στάδιο επισκευών μέσα στο τούνελ, φυσικό ήταν να εκτρέπουν την κυκλοφορία μέσα στην πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Ήταν τόσο απίθανη η σκέψη, να βάλλουν κάποια οδοσήμανση που να κατευθύνει τους οδηγούς είτε προς το Σχιστό, είτε προς τον Πειραιά;
Έλληνες και ξένοι, κυκλοφορούν χαμένοι στους δρόμους της Δραπετσώνας και, είτε Ελληνικά είτε σε διάφορες γλώσσες του κόσμου, ψάχνουν απελπισμένα το δρόμο τους.
Ειδικά οι ξένοι, πετάνε στο τέλος ένα «acropolis?» και ελπίζουν στη σωτηρία.
Αμάν πια.
ΥΓ. Ευχαριστούμε τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία του. Τον παρακαλούμε να στείλει ένα δελτίο τύπου και στον δήμαρχο μας, να τον ενημερώσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δραπετσώνα κυρίως, και το Κερατσίνι. 

 Το ρεπορτάζ εδώ:

Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει δημιουργήσει στο λιμάνι του Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή η διακοπή κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Α. Παπανδρέου εξαιτίας των εργασιών αντικατάστασης των αρμών συστολοδιαστολής της οδογέφυρας Βασιλειάδη, μεταξύ των πυλών Ε1 και Ε2 .

Σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων , ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, έστειλε επιστολή στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Γεώργιο Σαρηγιάννη, με την οποία ζητά την προσωρινή διοχέτευση της κυκλοφορίας μέσω του λιμανιού, έστω κι αν πρόκειται μόνο για τα βαρέα οχήματα.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 26 του μηνός και μέχρι τότε ο κ. Χρήστου , ζητεί από τον Λιμενάρχη ,να επανεξετάσει τη θέση των υπηρεσιών του για απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός του Λιμένος Πειραιά από την πύλη Ε1 έως και την Ε2 και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΛΠ να επιτρέψει μέχρι το διάστημα που απομένει για την ολοκλήρωση της εργολαβίας τη διέλευση μέρους των οχημάτων μέσω της περιοχής του λιμένα, όπως γινόταν κατά την εκτέλεση αντίστοιχης εργολαβίας τον προηγούμενο χρόνο.

«Εκτιμούμε ότι τα προβλήματα από την απαγόρευση αυτή είναι μεγαλύτερα των προβλημάτων διέλευσης οχημάτων δια μέσου του Λιμένα. Άποψή μας είναι ότι με επιτήρηση της κυκλοφορίας τις ώρες της αιχμής και επιλεκτική διέλευση των βαρέων τουλάχιστον οχημάτων, δύναται να διευκολυνθεί η μεταφορά εμπορευμάτων με παράλληλη αποσυμφόρηση του πολεοδομικού ιστού Δραπετσώνας και Κερατσινίου στον οποίο σήμερα διοχετεύεται η βαριά οδική κυκλοφορία» , υπογραμμίζει στην επιστολή του , ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου