Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Αλλιώτικης Πόλης για την ΕΥΔΑΠ‏


Με αφορμή την ευκαιρία που βρήκε η ΕΥΔΑΠ να εκβιάσει τον δήμο μας, η δημοτική κίνηση "Αλλιώτικη Πόλη" εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση, παίρνοντας θέση κατά της ΕΥΔΑΠ, και επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανεύθυνη στάση της δημοτικής αρχής η οποία έδωσε το δικαίω,α στην ΕΥΔΑΠ να επιτεθεί κατά όλων ουσιαστικά των κατοίκων της πόλης μας.
Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο μπλογκ της κίνησης και έχει ως εξής:


Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε θεατές ενός δράματος σε πολλές πράξεις ανάμεσα στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και την ΕΥΔΑΠ, που ξεκινά με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, συνεχίζει με καταλήψεις και καταλήγει στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Σήμερα αναρτήθηκε πανηγυρικού χαρακτήρα δελτίο τύπου, με το οποίο ενημερωνόμαστε ότι η ΕΥΔΑΠ κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση στον Δήμο προκειμένου να βρεθεί «η χρυσή τομή στις γκρίζες ζώνες των σχέσεων τους».
Από την δική μας έποψη, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Από την μια πλευρά, ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας επέβαλε τέλη διέλευσης και χρήσης των αγωγών στην ΕΥΔΑΠ. Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προσέφυγε κατά της πράξης του Δήμου, υπόθεση η οποία εκκρεμεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων. Πλην όμως, τα δικαστήρια επέβαλαν στην ΕΥΔΑΠ την καταβολή εγγυητικής επιστολής ποσού 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, απορρίπτοντας τους με προσωρινή διαταγή την αίτηση περί αναστολής.
Στη διαμορφωθείσα κατάσταση η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αντέδρασε εξωθεσμικά, εκβιαστικά και ασύμβατα με οποιαδήποτε πρακτική κοινωφελούς επιχείρησης. Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο Δήμος δεν ήταν συνεπείς στις καταβολές χρέους προς την επιχείρηση που είχε διακανονίσει, αφ’ ενός μεν προχώρησε στην κατάσχεση εις χείρας τρίτου των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου, γεγονός που δεν δημιουργεί μόνο αδυναμία του Δήμου να ανταπεξέλθει στα έξοδα μισθοδοσίας του προσωπικού, αλλά υπονομεύει συνολικά τις λειτουργίες του, αφ’ ετέρου δε προέβη σε διακοπή υδροδοτήσεων.
Είναι εξόφθαλμος ο εκβιασμός που επιχειρείται από την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου ο Δήμος να υπαναχωρήσει από τις απαιτήσεις τους τις πηγάζουσες από την επιβολή των τελών διέλευσης και χρήσης των αγωγών. Και σε ένα τέτοιο εκβιασμό δεν είναι δυνατόν να υποκύψει ο Δήμος, παραιτούμενος από μελλοντικά έσοδα ζωτικής σημασίας, δεδομένης και της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ οφείλει να απόσχει από εκβιαστικές λογικές και πρακτικές και σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις και το χαρακτήρα της ως κοινωφελούς επιχείρησης, να προβεί άμεσα στην αποδέσμευση των παρανόμως κατασχεθέντων λογαριασμών του Δήμου και στην αποκατάσταση της υδροδότησης.

ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου