Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Οι παρελάσεις απέκτησαν ξαφνικά νόημα, εξ αιτίας των χάπενιγκ.


Είναι πια τόσο ξεφτισμένος ο θεσμός της μαθητικής παρέλασης, χωρίς κανένα νόημα, χωρίς καμιά σοβαρότητα παρά μόνο σοβαροφάνεια και παρλαπίπες που οι ανά την επικράτεια παρεμβολές και διακοπές από διαμαρτυρόμενους, ήταν αρκετές για να καταρρακώσουν και τους τελευταίους ρόγχους του.

Κι αν οι μαθητές έχουν αυξημένα δικαιώματα έκφρασης, επομένως το γύρισμα της πλάτης τους προς τους επίσημους ήταν ένα έως και ευχάριστο στιγμιότυπο, η στήριξη των ενεργειών όσων έκαναν φασαρίες ή πετούσαν αντικείμενα και ο συμψηφισμός των ενεργειών τους με πράξεις της κυβέρνησης είναι το λιγότερο γελοίος.

Γενικά, υπάρχει μια διάθεση να χρησιμοποιούνται σημαδιακές ημερομηνίες, όπως η εθνική επέτειος στην περίπτωση μας, για να προβάλλονται, άλλα πρόσωπα σαν γνήσιοι εκφραστές του παρελθόντος και επομένως εγγυητές του μέλλοντος, και άλλα σαν πιο γνήσιοι εκφραστές του παρελθόντος και πιο εγγυητές του μέλλοντος μας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένα λαϊκό κίνημα που να προβάλλει και επιβάλλει την άρνηση συμμετοχής στις παρελάσεις, κι ο καθένας να έχει την ευθύνη για την στάση που θα κρατήσει.

Έτσι όλα αφέθηκαν στους επονομαζόμενους διαμαρτυρόμενους, που οι λόγοι που τους κάνουν διαμαρτυρόμενους μπορεί να ποικίλουν.

Από τον εργαζόμενο που απολύθηκε και παραμένει άνεργος εξ αιτίας μιας κρίσης, υπαρκτής μεν, αλλά με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που ξέσκισαν την Ελλάδα χρόνια τώρα και τα έφαγαν μαζί με τους δικούς τους, ως τον εργαζόμενο που εξ αιτίας της κρίσης αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του στο δημόσιο φαγοπότι και δεν θα απολαμβάνει πια εισόδημα μεγαλύτερο και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και οι δυο έχουν λόγους σοβαρούς να διαμαρτύρονται, μόνον ο ένας όμως έχει δίκιο.

Ποιος απ’ τους δυο πέταξε το αυγό, που ευτυχώς δεν πέτυχε τον Δήμαρχο όπως μας ενημερώνει ο ΖΖ, αλλά τον μητροπολίτη;

Είναι ξεκάθαρα επικίνδυνο, ειδικά στις μέρες μας, να χαϊδεύουμε αυτιά.

Είναι ξεκάθαρα επικίνδυνο, να ισχυριζόμαστε στα πλαίσια μιας παραδοσιακής αντιπολίτευσης, ότι αυτού του τύπου οι διαμαρτυρίες είναι δίκαιες στο Δήμο μας, γιατί ο Τζανής είναι ο μπήξε και ο δήξε, ενώ αν ήταν ο εκλεκτός μας, όλα θα γίνονταν ήσυχα κι ωραία όταν η Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη ταρακουνιέται με αφορμή τις ηλίθιες μαθητικές παρελάσεις και αιτία τα εξοντωτικά μέτρα της ανήμπορης κυβέρνησης.

Γι αυτό και διαφωνώ με την ύπαρξη του πανό που είχε μπροστά του ο δήμαρχος

Διαφωνώ και με τους λόγους που προβάλλει στην κριτική του ο Ζαχαρίας Ζούπης, και στο επικίνδυνο συγχωροχάρτι που δίνει σε όσους συμμετείχαν με αντιδράσεις στην παρέλαση.

Η εθνική επέτειος ήταν μια καλή αφορμή να κουβεντιάσουμε για τα αίτια της ανόδου του φασισμού.

Της ανόδου του ναζισμού.

Της ανόδου του ρατσισμού.

Της ανόδου των χειρότερων συλλογικών σκέψεων και ιδεών στην πατρίδα μας, στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Εμείς, με το φτωχό πολιτικό προσωπικό που μας τριγυρνά, την σπαταλήσαμε σε καμαρωτούς επισήμους και σε οργισμένους αυγορίχτες.

Με τις υγείες μας.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παρελάσεις απέκτησαν ξαφνικά νόημα, εξ αιτίας των χάπενιγκς με ς στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή