Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στην ξηρασία της Κωπαΐδας



Στο δημοτικό σχολείο πριν την δικτατορία έμαθα για πρώτη φορά βλέποντας τον χρωματιστό «πολιτικό χάρτη της Ελλάδος» ότι σε εκείνο το ροζέ σημείο που έγραφε «Βοιωτία» λίγα χρόνια πριν υπήρχε η τεράστια λίμνη Κωπαΐδα την οποία αποξήρανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν τόσο σημαντικό έργο που φτιάχτηκε και δημόσιος οργανισμός να επιβλέπει την διατήρηση του.
Πενήντα χρόνια μετά, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν την βέβηλη σκέψη ότι μπορεί και να μην χρειάζεται ο οργανισμός. Και θέλουν να αφήσουν τον κάμπο έρμαιο των καιρικών συνθηκών που συνωμοτούν εξ ανέκαθεν κατά της συντήρησης της ευτυχίας και προόδου.
Ευτυχώς υπάρχουν οι Φύλακες. Και αγρυπνούν και συσκέπτονται. 

… «Στη σύσκεψη υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, συμμετείχαν: οι Βουλευτές Βοιωτίας κ. Ι. Καράμπελας, Α.
Κουτσούμπας και Ι. Σταθάς, οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελής, Αλιάρτου Γ. Ντασιώτης, Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης και Λοκρών Νικ.
Λιόλιος, ο Γεν. Διεθ. Περιφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφ. Στ. Ελλάδας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης
Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς Γ. Ανέστης, η Διοίκηση του Οργανισμού, εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού,
εργαζόμενοι και αγρότες της περιοχής…»

και απαιτούν να μην ληφθεί τέτοια απόφαση.
Αλλά να αντικατασταθεί και διευρυνθεί ο εν λόγω οργανισμός, αφού εκκαθαριστούν οι υποχρεώσεις και απαιτήσεις (; Τι υποχρεώσεις και απαιτήσεις δημιουργεί η επίβλεψη της διατήρησης της αποξήρανσης;) αφού διατηρηθούν όλοι οι επιβλέποντες την αποξήρανση στις θέσεις τους ως ειδικό προσωπικό προφανώς. Αφού προσληφθούν κι άλλοι κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων (εκτός ΑΣΕΠ, να ξέρουμε τι παίρνουμε).
Υπάρχουν και 4-5 ακόμη αιτήματα. Τα ουσιώδη όμως για το σύνολο του ντόπιου πολιτικού προσωπικού που αγωνίζεται να οδηγήσει την Ελλάδα της κρίσης στην Νέα Εποχή είναι τα πιο πάνω.  «Να μην απομακρυνθεί κανένα δικό μας παιδί και να βολέψουμε κι άλλα. Μέχρι τις εκλογές».
Αδέρφια Βοιωτοί, κρατήστε τα ονόματα τους. Έτσι κι αλλιώς οι πιο πολλοί δεν είστε δικά τους παιδιά.

 το ρεπορτάζ από το http://www.airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου