Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ξεφεύγουμε και ξεφεύγουμε χοντρά.



Στις 8/8 (αύριο), 50 μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο και άλλες 40 πριν την φθινοπωρινή ισημερία, με έναν πανηγυρικό δεκάρικο και όχι μια σεμνή ανακοίνωση, ο δήμαρχος ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των δυο θερινών κινηματογράφων.Του "Μελίνα Μερκούρη" στη Δραπετσώνα και του "Μάρθα Καραγιάννη" στην Ευγένεια.
Σταχυολογώ εκφράσεις «…στην οικονομική, ηθική και αξιακή κρίση  … ΜΟΝΟ μέσα από τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…. Οι γειτονιές μας … κοιτίδες πολιτισμού και ανθρωπιάς …. θαλπωρή σε φτωχογειτονιές… να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες… με ευωδιές από ανθισμένα γιασεμιά… ιεροτελεστία τού να παρακολουθήσει…». Όλα αυτά, καταμεσής καλοκαιριού για την έναρξη λειτουργίας των θερινών κινηματογράφων, λες και τώρα τους αποκτήσαμε.
Δεν πάει έτσι δήμαρχε.
«…Τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα…» τα φάγαμε στη μάπα.
«…στην οικονομική, ηθική και αξιακή…» φροντίζουμε με άγχος και αγώνα τουλάχιστον να δίνουμε έστω και μέρος των μεροκάματων που χρωστάμε.
Και επειδή «…ΜΟΝΟ μέσα από τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…» θα ξαναβρούμε την άκρη του νήματος, μαζί με την κοινωνική πολιτική μας κρατάμε ανοικτές τις υπηρεσίες του πολιτισμού.
«…Οι γειτονιές μας…» για να μείνουν ή για να γίνουν «…κοιτίδες πολιτισμού και ανθρωπιάς…» φροντίζουμε να μπορεί η νεολαία να χαίρεται και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Δεν παραδίδουμε την διαχείριση του κολυμβητηρίου σε επιχειρήσεις γνωστών μας, και ειδικότερα δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας, που όπως σου αρέσει να λες «…ήρθαν να υπηρετήσουν την πόλη…»
Να την υπηρετήσουν τσάμπα. Θα επικαλεστείς ότι δεν το διευκρινίσαμε εξ αρχής; Ότι στο συμβόλαιο σου με τον λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν υπήρξε τέτοιος αστερίσκος;
Πίσω από κάθε δράση, κάθε ενέργεια, κάθε έργο της δημοτικής σου αρχής, βρίσκεται κάποιος άνθρωπος της πλειοψηφίας. Όχι για την προσφορά. Με την κακή έννοια του όρου.
Δεν έχω να πω αν είναι νωρίς ή αργά, λέω μόνο, αυτό πρέπει να το σταματήσεις.
Απλά, πρέπει να το σταματήσεις.
Γιατί δεν ανακαλύπτουμε τώρα τον πολιτισμό. Τον έχουμε μέσα μας και μας λείπει έξω στην καθημερινότητα μας. Βλέπουμε το έλλειμμα ηθικής και αξιών και σεμνότητας και νομιμότητας και …δεν πάει άλλο.

2 σχόλια:

  1. Μάνο μου, πάλι έξω πέσαμε. Σινεμά περιμέναμε, ανακοίνωση αναβολής εισπράξαμε. Είπα και εγώ. Υπήρχε περίπτωση η αρχι-αντιδήμαρχος να ξεκινήσει τους σινεμάδες ; Αφού είναι σε διακοπές η κυρία. Για να δούμε από εβδομάδα πως θα πάει. Προτείνω να βάλεις μια στήλη για στοιχήματα. Τι λές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ που τα λέμε, πάντα τον Αύγουστο η κίνηση στους κινηματογράφους πέφτει... και η τηλεόραση έχει καλές ταινίες...
    Και η ΔΕΗ άκουσα, έχει κάτι διαφορές με την δήμο...
    και ο περυσινός υπεύθυνος των ταινιών άκουσα, φρίκαρε μόλις το έμαθε γιατί του χρωστάνε κάπου μιάμιση δεκάδα σε χιλιάρικα...
    και τέλος πάντων, υπάρχει η εναλλακτική, σουβλάκια στην ανάπλαση με θέα τα παπόρια (ντοκιμαντέρ)...
    ΥΓ. έχουμε αρχι-αντιδήμαρχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή